Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@AlieN (01.07.2014 10:06): haha, já zrovna včera viděl prvních šest dílů a přišlo mi to naprosto super, mnohem lepší než minula sezóna s otravným Atticusem a beccou. A má to skvělý nový postavy, Heather Graham, Chris ze sopranos, Chloe z 24... Dneska dam zbytek a už se těším.
Californication malo dosť kolísavú kvalitu a to bohužiaľ aj v poslednej sérii, ktorú hore tiahlo hlavne zopár kvalitných dielov. Inak to chvíľami dejovo haprovalo a zachádzalo až do karikatúry. Podľa mňa seriálu úplne neprospievalo ani to, že si z neho Kapinos spravil monopol a od 5 série písal všetky diely len on. Ale finále samo o sebe viac než uspokojivé, aj vzhľadom ku kvalite poslednej série.
Tak skončilo Californication... a byla to celé parádní sedmiletá jízda.
Hank zůstal až do konce největším seriálovým sympaťákem ever, a to jeho samotné finále a jeho závěrečný monolog ke Karen - dokonalost. Lépe to skončit nemohlo :)

Btw: Six seasons and a movie! ;)
@Maximus (30.06.2014 13:59): Jo, to je jedinej letošní film, od kterýho čekám hodně a myslím, že se toho hodně i dočkám. "jednička" byla fajn, ale z 50% za to mohl můj oblíbenec James Franco a z dalších 50% Ceasorovo Nooooo!. Uvidíme, s čím se vytasí "dvojka", ale z traileru mě trošku děsí, že to vypadá, že si Oldman připomene Jima Gordona :(

edit: jsem si googlil Oldmana a on hrál v HP, na to jsem úplně zapomněl :D
Tak Dawn Of The Planet Of The Apes zatial velmi kladné hodnotenia.

Na Rottentomatoes zatial z 5 recenzii 80% a na metacritic to ma zatial 3 recenzie a vsetky 100%. Už sa neviem dočkať :)
@M.a.t.t. (29.06.2014 22:00): Bear McCreary je pro mě v současnosti nejoblíbenější a zároveň nejvíce podhodnocený skladatel. Prakticky vše, co jsem od něj slyšel, mě nadchlo. Líbí se mi, jak mixuje klasickou hudbu s orientálními prvky, dubstepem a já nevím čím možným. Jeho soundtracky k BSG (ten koncert musí být naživo neskutečnej nářez), Caprice, Da Vinci's Demons, Black Sails, Terminator - The Sarah Connor Chronicles, ale i k tomu nešťastnému Defiance prostě stojí za to.

@USER47 (29.06.2014 21:34): "It's in the frakin' ship!" :)

@Paul (29.06.2014 22:07): Výborné, leč ne každému se zamlouvá moderní pojetí. S historii to moc společného nemá, ale jakožto mysteriozní dobrodružství je to parádní.
@Bodkin (29.06.2014 12:31):, @MCZ (29.06.2014 12:39): Už vím, v čem byl problém. V seriálu Reavers bylo přeloženo v CZ titulcích jako "Plenitelé" a ve filmu jako "Dravci". Už to chápu a pěkně mi to do sebe zapadá. Vím o tom přeživším i o tom, jak Serenity honili, atd. Hned mám ze seriálu ještě lepší dojem.
@JohnCZ (29.06.2014 20:57): No právě že moc kvalitních seriálu fakt není..

Přesně BSG má skvěle napsané postavy. Trochu mi to právě důrazem na postavy připomná fantastický The Wire

jj ...The Shape of Things to Come...
@AlieN (29.06.2014 19:15): A mě se naopak třetí a a zejména čtvrtá série líbila nejvíc a klidně bych ji zařadil mezi to nejlepší, co kdy mezi seriály vzniklo. Metafyzické "blábolení" mi přišlo dost na úrovni a rozhodně ten seriál má i něco navíc, než jen dobré efekty a akci. U málokterého seriálu mi záleželo na postavách, užíval si komplexní děj na několika rovinách a těšil se na další díly tak, jako u BSG. a hudba, TA HUDBA, to je masterpiece!

@Cobot (29.06.2014 19:31): Krom Svaté trojice - Stargate, Firefly a BSG? Pokud bych měl vybírat pouze space scifi, tak mě dále napadá akorát Farscape a Defying Gravity. A trhal byl ruce za další podobné (a kvalitní). SyFy se snaží s Defiance, ale první série selhává na všech frontách. :(

Ještě mě napadá Falling Skies - to je takové rodinné nenáročné scifi odehrávající se na Zemi (ale jsou tam emzáci!) a zajímavě působí Space: Above and Beyond, ale to jsem neviděl.
@AlieN (29.06.2014 19:15): BSG a sračka...? ehm... metafyzické blábolení tam bezesporu je, ale cekově je ten seriál hodně slušnej nadprůměr. Asi jeden z nejlepších co kdy vzniknul.

@Jumas (29.06.2014 12:11): koukejte na všechno a přesně podle toho pořadí na webu jak postova JohnCZ. A užijte si to.

btw: nějaké tipy na dobré SF seriály?
@Jumas (29.06.2014 12:11): Na BSG se podívejte jen na první dvě série končící s Pegasus, zbytek je sračka čím dál víc se nořící do pseudo metafyzického blábolení.

A Razor jsou jen webizody které k tomu cosi dodávají a dá se na ně dívat spíš až po konci, Plan pak je jen dodatek a jakože prequel, ale rozhodně se na něj dívat až na konci... a nebo radši vůbec, protože je to taky sračka. Celkově tech webizod k BSG jsou mraky, třeba ještě The Resistance a nebo Blood and Chrome, který snad dokonce původně měl být samostatným seriálem, trailer na něj vypadal hodně epicky, ale teď vidím že to po zrušení těch plánu na seriál nebo film zmutovalo jen do pár čtvrthodinovek.
@valcik (29.06.2014 14:43): Mucha je urcite jeho najlepsi film. Ale ma viac zajimavejsich haluzi ako Brood.

Existenz s vymakanym W. Dafoem, haluzny Videodrome ci dalsiu znamu klasiku Scanners.

Potom som videl ten Spider, to bola dost podivna zalezitost o nejakych schizoch ci co, ale zaujimava.

Dalej Eastern Promises co nebolo zle a bolo o take "v pohode" ziadne haluze a tak ako Cronenberg zvykne.

Zatial som nevidel Naked Lunch a Mrtvu zonu co su filmy ktore planujem.

Neviem ale ten Brood som skratka nejako nevedel uchopit, to vysvetlenie vzniku tych zmrdov mi prislo prilis odveci magorske :-). Proste mi to vobec nesadlo. Ale sranda je ze zo zaciatku som si uplne vazne myslel ze toho psychiatra hra W. Shatner - co myslis nie je mu ten herec podobny?
@Jumas (29.06.2014 12:11): Ty úplně staré seriály (80's) nejsou potřeba, nová BSG je restart se vším všudy.

Doporučuju se držet seznamu z tohoto webu. Když najedeš na epizody a následně na BSG 2004, tak tam máš jednotlivé díly seřazené tak, jak jdou za sebou. Tedy minisérii jako první (to je prostě takovej dlouhej pilot), poté první tři série (mezi 2. a 3. je pár webepizod, které určitě doporučuju - odhalují motivaci postav pro několik následujících dílů) Razor mezi 3. a 4. sérií, potom 4. sérii a The Plan až nakonec. A Capricu a Blood & Chrome až úplně na závěr.

A ty The Face of Enemy webepizody v půlce 4. série - ty jsou taky dost důležité. Jinak nebudeš rozumět hodně spornému rozhodnutí jednoho z pilotů Galacticy.
Tak jsme s Romčou dokoukali Firefly a náskedně koukli na film Serenity. Jak to ze začátku bylo nudný, tak nás ke konci i mrzelo, že to skončilo. Škoda, že to típli a museli to ukončit filmem (kam přidali předtim vůbec nezmíněný Dravce) a nemohlo to pokračovat plynule.

No každopádně teď máme v plánu skouknout Battlestar Galacticu a jelikož existují i tři filmy, tak se chci zeptat, jestli je nějaký třeba vidět před samotným seriálem. Jelikož je tento starší než samotný seriál, tak předpokládám, že je to vlastně pilot a seriál na něj navazuje. Razor a Plan na seriál navazují a máme je shlédnout až po jeho skončení? A ještě, stojí něco dalšího za shlédnutí mimo krátkých webepizod s Capricy? Je ještě nějaký film?
Tak jsem pořádně rozkoukal seriál o Zaklínačovi a nakonec to neni tak špátný. Po počátečním šoku prvních dvou dílů se to docela zlepšilo. Povídky jsou dobře zpracovaný. Jen ten příběh o doplerovi trochu odflákli.