Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Mne sa teda Oblivion pacil velmi, Elysium viacmenej nezaujimavy priemer, Gravity je pekne spravene, ale kus nuda a Sandra Bullock bola v Demolition Man uplne hot :)
@blackJag (14.08.2014 13:27): Jsme na tom úplně stejně. U posledních opic jsem o BR kvalitě snil, protože ta v kině byla tragická. Já si teda pouštim filmy, co už jsem viděl, málokdy si pustím něco, co jsem ještě neviděl - takže pokud na to nejdu do kina, pravděpodobnost zhlédnutí je velice nízká :D
@Walome (14.08.2014 11:07): Inception mě v kině doslova přikovalo do sedačky. Viděl jsem to zatím právě jen jednou, takže pocity zůstávají silné - druhé a další zhlédnutí samozřejmě dojem obyčejně drolí, u nových filmů se mi ale prakticky nestává, že bych něco viděl více než jednou, i když právě pod prvním dobrým dojmem si obyčejně pořizuji BR (asi na důchod, kdy podobné nosiče budou pro nás něco jako laserdisky :-))
Videl jsem z tech tri jen Oblivion a za me jednoznacne slabota, hlavne po tom co jsem zde cetl, ze je to paradni.
@blackJag (14.08.2014 11:01): Ale zase budiž jim k dobru, že premisu nastínili už v traileru, já jen čekal, že to nebude tak kategorický... na druhou stranu, když se vrátím k District 9, tak ačkoli jsem z toho byl poprvé vyprděnej, dneska bych už na to asi taky koukal jinak, hlavně na poměrně tradiční finále.

Pro mě zůstává za posledních x let nejlepší film Inception, kterej mě fakt bavil (i když napodruhé už to nebylo ono) a měl pro mě cool závěr. Jinak to jsou spíš průměry a nadprůměry, ale žádné bomby.
@Walome (14.08.2014 09:08): Ve Speed a Demolition Man se mi taky líbila :-) Jinak částečný souhlas, Oblivion super, Gravity super, Elysium super (ale čekal jsem trochu něco jiného - scénář celkem průměr, ale libově natočené).
@Paul (14.08.2014 07:53): Aj Gravity má svoje muchy, porušuje pravidlá fyziky. Napríklad trosky zničeného satelitu, ktoré obiehajú planétu, v reálnych podmienkach menia svoju orbitu, vplyvom gravitácie sa neustále približujú k Zemi. To isté platí aj o astronautoch alebo raketoplánoch - ak by boli ohrozovaní obiehajúcimi troskami, jednoducho sa posunú o pár desiatok metrov ďalej od Zeme a telesá obiehajúce planétu po nižšej orbite by ich nijako neohrozovali. ^^
Omfg, Elysium i Oblivion jsou co se scénáře týče faily, ale maj docela pěkný vizuály. Gravity si ale aspoň na nic nehraje, to je jen v podstatě survival ve vesmíru, ale je to natočený tak perfektně že mě to bavilo (a přišlo mi to mnohem lepší) než oba výše zmíněné.
@mazar1234 (13.08.2014 23:36): Mě to nepřišlo tak hrozné, jak mnozí říkají (prostě koukatelné béčko), ale souhlasím s tím, že nejlepší na filmu byl hlavní záporák. A hlavně se z konceptu dalo podle mého vytřískat mnohem víc.
Popravdě, Oblivion mám zhruba na stejné úrovni - víc se mi asi líbil Elysium. Je to zajímavé hlavně ze začátku, v půlce to začíná zavánět super filmem, ale ke konci to začne být meh. Zvlášť teda ten samotný konec - to bylo docela divné. S Gravity se obtěžovat nebudu, slyšel jsem hrubý popis příběhu a usoudil jsem, že škrábat se na koulích by pro mě byl lepší kulturní zážitek.


@Bursoft (14.08.2014 03:09): +1
Tento rok největší zklamání. Expandables jsem považoval za tutovou zábavu.
Tak třetí Expendables docela fail, hodně zklamání a o několik levlů níž než předchozí díly. Když pominu PG-13, tak absolutně bez nápadu, jen banda velkých goril s bouchačkama, co lezou z jedné akční scény do druhé. Film zachraňuje jen boží Ford, Gibson a Banderas. Nejhůř z toho vychází Arnold, kterej jenom recykluje svoje starý hlášky. Když už na sobě začal znovu makat, mohl by si semtam i přečíst scénář k těm filmům co točí, páč s takovou se na něj možná zapomene dřív, než stačí vůbec dalšího terminátora nebo conana natočit..
@mazar1234 (13.08.2014 23:36): Tak to mám presne opacne gravity me nebavil . Oblivion byl takovej nemastnej neslanej . A Elysium byl o tridu lepsi nez tyhle filmy. Hlavne treba sandra bullock prej dostala 20 mill dolaru honorar coz si rikam wtf-
Fuha tak Elysium dost FAIL.
Podla hodnoteni som cakal nejake seriozne inteligentne sci-fi a ono len obycajne ledva priemerne becko s peknou grafikou.

Navyse hlavny fail je v tom ze zdaleka najlepsia postava filmu nebol vobec hlavny hrdina (Bourne) ale zaporacky posahany dement cyborg/soldier.
Ten bol o 3000% lepsi.

Clovek sa potom boji pustit Oblivion ci nebodaj Gravity (super nuda ale so Sandrou Bullock takze sexi film)
Zpráva o RW mě docela rozesmutnila. Málokterého herce mám/měl jsem tak rád. U málokterého také vnímám takové herecké rozpětí. Viz Král rybář, Dead Poets Society, Čas probuzení, Insomnie... Ach jo.
@Walome (12.08.2014 17:07): no hlavně jeho stand upy a výstupy na Broadwayi byly legendární, filmů natočil spostu - já určitě nezapoenu na Hooka a Táta v sukni, takové ty nostalgické dětské vzpomínky :)
RIP Robin Williams :/ vždyť ještě to byl mladý chlapík :( zrovna nedávno dávali v TV Jumanji, chjo, škoda ho
@W_Vlezlej (10.08.2014 22:40): Hehe, ten film jsem viděl asi před 15 lety, naprosto netuším, o čem je, ale dodnes si pamatuju dvě hlášky - jedna je právě ta "na kilo hoven kilo cukru" a druhá je odpověď holčičky, zda má raději maminku nebo tatínka - "já mám nejraději soudruha Stalina" :D
Lucy - naprosto chápu že má tak rozporuplný reakce. Je to film u něhož je nutný akceptovat že se jedná o sci-fi a že základní premisa není úplně reálná. Mě to nedělalo problém, takže jsem si to užil. Po extrémně dlouhý době zase zajímavej a ambiciózní Besson, za což jsem hrozně rád. Je to v rámci akčního thrilleru fakt dost nekonvenční, ale těch 90 minut uteklo jak nic. Skvělá hudba mého oblíbence Erica Serry a perfektní kamera Thierryho Arbogasta, jako obvykle. Docela rád si to dám znovu.

Jinak nás dvakrát evakuovali z kina, prý že hoří, takže to bylo odložený o 20 minut. Funny stuff.
Včera jsem zhlédl film The Wicker Man - hutná atmosféra, pěkné prostředí a to finále! Doporučuju každému, kdo má rád detektivky :) Ikdyž tohle není přímo detektivka, rozhodně ne v klasickém slova smyslu.
A čím méně o tom filmu budete vědět, tím líp - v nejlepším případě doporučuju nečíst ani obsah na čsfd, film si prostě sehnat a pustit někdy k večeru.
Díky moc všem, určite si z toho něco vyberu. Moc dík za doporučení....
Mám ešte tip na juhokórejský film o bojovom umení - Baramui Fighter, 2004. Moc dobré!
@Can (08.08.2014 20:37): Taky mě hodně bavil Primeval, kterej je ale k mému překvapení na ČSFD neprávem dost strhávanej. Je to seriál stylem dost podobný Stargate, jen se místo na jiné planety cestuje časem. A ještě Sliders, kde se pro změnu cestuje zase do paralelních vesmírů.
@USER47 (08.08.2014 20:40): Díky, jen se Stargate mám problém, že ty první řady jsem dost sledoval a cokoliv dalšího s někym jinym co tak úplně nenavazuje moc nemůžu, ale kouknu na to a třeba to taky půjde, díky...
Jestli chceš něco jako Battlestar Galactica, zkus Stargate Universe, to je v podstatě duplikát.:-D
Nemáte někdo tip na dobrý sci-fi seriál. Něco vesmírného jako třeba Battlestar Galactica a tak? Nebo klidně i nějakej kvalitní film...