Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Začína sa pracovať na filme Mýty (Fables). V hrach zname ako The Wolf Among Us.

Scenár píše Jane Goldman, ktorá napísala scenáre na filmy Hvězdný prach, Kick-Ass, X-Men: První třída a Kingsman: Tajná služba, Žena v černém...
Režisér je Nikolaj Arcel dánsky scenárista a režisér Kráľovskej aféry
Menší revoluce ve vydávání komiksu možná dojde i na knihy, leckde už došlo. Všímám se primárně jen fantastiky, kde to dělá samej srdcař a o prachy jim jde až na druhém místě, ale zajímá mě vývoj komerčních velkých nakladatelství.
Fury (2014) - tak mám pocit, že režisér sám nevěděl, jestli to pojmout jako serious, nebo "american hollywood". Vizuálně se to kloní k tomu prvnímu, ale scenáristicky zbytečná show. Škoda. Flank 3 Shermanů proti 1 Tigeru byl solidní. I když od reality to má asi dost daleko (ricochet z bočního pancíře na cca 100 metrů, to zní skoro jako doslovná inspirace WoT=D)... No prostě moc se to v kinematografii nevidí, chtělo by to víc tankových bitev. S větším zaměřením na samotné tanky/techniku.

Dost dobře si dokážu představit celý film postavený na strachu z německé 88mm....
@Maximus (18.01.2015 19:19): Že by tu hrál jistý vliv fakt, že jeden z těch filmů dostal 6 nominací na Oskara a mraky další U.S. cen? .-) Z těch nepatriotických okolností. A pak taky ještě způsob nasazení do kin.

Každopádně mě nezajímá ani jeden z nich, příjemná změna, že se konečně z filmů stává něco jako sledování dostihů - konečně pořádná meta-kultura. Prosté sledování už je nuda :)
American Sniper dal za vikend $90,205,000 a jasne prve miesto - wow. Očakávalo sa takých 50 mil. (rocpocet filmu $58.8 million)
Blackhat Michaela Manna dal za vikend $4,030,000 a skoncil ako Novinka az na 10 mieste. Uff (rocpocet $70 million)
RomcaT: zkusilas Strazce galaxie? :-) Necekal jsem od toho nic a nebyt me snoubenky, ani bych na to nesel, ale celkem me to prekvapilo...
@Maximus (18.01.2015 11:14): Hemswortha mám rád, takže mu prajem každý úspech. Nemám obavy o to, že Into the heart of sea herecky nepotiahne, akurát si nemyslím, že to bude až tak veľký hit. Ale určite to zarobí viac ako Hacker a snáď neprerobí :) Dosť záleží aj na to, aký to má rozpočet, čo som zatiaľ nenašiel.
@M.a.t.t. (18.01.2015 11:07): Audiovizual mal Mann stale dobry. Podobne ako Ridley Scott, tak ho ma tiez dost svojsky. No snad to nebude az taka pohroma a zachrani to aspon ako tak svet. Hemsworth pravdaze nie je taka hviezda aby tahal do kin ludi len vdaka sebe, preto sa trochu bojim aj o In the Heart of the Sea, ale to ma zasa atraktivnejsiu a velkolepejsiu temu, no mozno 2x taky rozpocet ako Blackhat :)
@RomcaT (18.01.2015 10:01): Náhodou presne chápem, prečo sa niektorým Thor páči najviac, tá severská mytológia je nám predsa len o niečo bližšia a film vo viacerých momentoch ďaleko menej pripomína klasický komiks. Avengers mali v podstate veľmi ťažkú úlohu, pretože museli funkčne zladiť všetkých superhrdinov a ich odlišné svety, čo sa podľa môjho názoru podarilo veľmi dobre. Samozrejme k tomu patrí aj patrične megalomanská zápletka, ktorá bola ale nutná, pokiaľ mali všetci spolupracovať. Film podľa mňa veľmi dobre zachytil ich rozdielnosť a z toho prameniace minikonflikty medzi nimi. Niektorí ho prirovnávajú k Transformers, ale to je veľmi prízemné prirovnanie, marvelovky stoja ďaleko viac na svojich postavách, ako na akcii.

@Maximus (18.01.2015 00:34): Mann nikdy nebol režisérom pre väčšinové publikum Aj jeho oceňované filmy ako Insider, či Ali prerobili a ani Posledný Mohykán nebol neviem ako ziskový. Hacker podľa mňa doplatil aj na to, že hoci Chris Hemsworth má charizmu, sám o sebe divákov do kina nepotiahne. Okrem neho tam už vlastne nikto "zaujímavý" nie je. Inak sa mi film páčil a to hlavne po audiovizuálnej stránke, ktorá bola doslova vťahujúca. ;)
Tak můj názor je, že Watchmeni jsou píčovina, nudil jsem se jak prase. Těhotné mají opravdu zamlžené myšlení, osobní zkušenost, jednu jsem měl doma. A kamarádi, co vstoupili do vážnějšího vztahu, se opravdu stali podpantofláky, páč je to v určitých situacích lepší pro rodinou pohodu a tak nějak už nejste jenom sám za sebe. To se týká i mě. Tady je důležité naučit se vycítit, kdy vaše blízká osoba chce říct nějakou pičárnu na veřejnosti a včas ji zastavit.
@RomcaT (17.01.2015 19:37): Jo Thor je slušnej film. Loki v něm nepůsobí jako magor a slaboch, maloměsto je příjemným osvěžením před těmi CGI velkoměsty, sranda, nadsázka a severská mytologie. A holkám se ti chlapi ve zbroji musí líbit :0)
@RomcaT (17.01.2015 19:37): patřím asi k té male skupině zdejších diskutérů (pokud nejsem úplně sám), kterému se marvelovky od počátku fáze 1. líbily asi všechny a Thor tedy není výjimkou. Snad poslední komiksovka, která dostatečně necloumá mým majestátem, jest horrible double F4 a první Ghost Rider (druhý je maniákálně výtečný a jedno z mých guilty pleasure). To se ti třeba nelíbí ani Burtonovi Batmani??? Teď jsem to zahlídl v bedně dvojku a ta je fest povedená. Lepší Kočičí žena než byla svého času Michelle asi nikdá nebude...

Když jsme u toho Thora, jen taková srandovní historka "z natáčení": Moc jsem toho kluka ušatého chtěl vidět na plátně, pěkně v origo znění s titulky a to byla zrovna doba, kdy to dabing u těchto věcí celkem válcoval (nebylo to jako dnes - vyrovnanější), takže v okolí to klasicky nikde nedávali. Spojil jsem tedy příjemné s užitečným a při návštěvě matičky Prahy jal jsem se navštívit nějaký ten centrální mulťák (někde blízko václaváku - na valech? příkopech? Uff). Jako v pravdě vesnické dítko, nebylo mi tehdy zvykem platit za kino více než 80,- což v Praze naposledy bylo za revoluce? No, takže kino za 170,- + parkování na Senovážném náměstí (toto označení se mi vrylo do paměti) za bratru 280,-, takže kladivoun mě vyšel na pěkných 450,- :-)) No neber to :-)))
@valcik (17.01.2015 23:23): ale jistě, další velmi inteligentní názor. Jakmile má chlap náhodou podobný/stejný názor jako jeho přítelkyně a tento názor se neshoduje s jeho kamarády/okolím, tak je jistě podpantoflák ;o) Asi mu teda rovnou zakážu aby vůbec chodil na databázi.
Někdy mi přijde, že takové "zralé" názory mohou mít buď pánové/kluci, kteří buď doma opravdu pod pantoflem jsou a to velmi těžce a tady si dokazují, že taky něco mohou. Nebo naopak ti, kterým já osobně říkám honimíři. A to jsou takový, kteří by ženu rádi, leč se nedaří a proto každý ve vztahu je podpantoflák a podobně. -> ale já jsem ta těhotná, která má hormony zamlžené uvažování a ke všemu jsem taky žena, takže můj názor je podřadný. Jako bych nic neřekla.

chtěla bych vidět jak kdokoli z vás kdo máte na mě nebo na Jumase kecy by jste nám to dokázal říct do očí. Borci
Watchmen je skvělý, zatím nejlepší americká komixová adaptace (která snese vyšší měřítka) - škoda, že se Zack Snyder nevěnuje normálním filmům, (primárně hudební/videoklipový) režisér to je zjevně dobrý podobně jako Xavier Dolan.
Watchmen výjimečně vydaření, Avengers výrazně nadprůměrná popcornovka. Na co házet pózy, jsme tu přeci všichni jedna velká, tolerantní rodina :-)
Mě osobně teda Watchmen přišli jako docela solidní pakárna - s výjimkou pár postav pro mě nuda. Tím však netvrdím, že mi Avengers přišli lepší :P
Vcelku prosté - některá díla jsou pro překvapivě velké množství fanoušků žánru (i když možná jde o mluvící menšinu) citlivé téma a na jejich "znevažování" reagují jako na karikatury Mohameda - za všechny např. Planescape Torment, Firefly, Watchers, A Song of Ice and Fire (Game of Thrones), The Dark Knight Returns .-)
@mazar1234 (17.01.2015 22:06):, @Jack_Dark (17.01.2015 22:11): Jasně, žě se s opačným pohlavím nejde shodnout na všem ,ale takovýhle výrazy jsou snad už trochu moc. Jinak nevim, proč by všichni museli nějakej většinou oblíbenej film/hru/cokoli milovat. Všem se to prostě líbit nemusí. A už teď je mi jasný, že tu hned budou zase padat výrazy jako hipster, či pozér, ale to už je taky ohraný.
A co Natálka v Nicholsově Na dotek? Film sice sračka, ale Natálka dobrý :-) A když už tu byla poptávka po dobré komedii tak připomenu Natálku v Princi a pruďasovi...
Hm tak teď jste už především trapní. Jen pro vasi informaci, Strážce i Avengers jsem videla mnohem driv. A Jumas je teda co? Pro vás opačné pohlaví nebo tehotny? Kolik vám je, že máte takové názory? A jestli to měla být sranda, tak teda haha.
Natálku mám rád, proti ní moc výhrad nemám (kromě pár filmů, jako je V jako Vendeta a Láska a jiné kratochvíle), ale Strážci jsou prostě kravina. Na Avengers se možná ještě někdy kouknu, abych pochopil některé souvislosti, ale na Strážce s debilnim Dr. Manhattanem už nikdy.