Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Victor (16.06.2015 13:58): Nie, dorazila tam čarodejka, ktorá ho môže oživiť :) Naviac John je veľmi dôležitou postavou z hľadiska deja a boja proti nemŕtvym. Nehovoriac o tom, že v tejto lokácii už nie je žiadna dôležitá postava a nemôžu ju len tak vyškrtnúť z deja. Pokiaľ tvorcovia skutočne nechajú Snowa mŕtveho, tak trochu pôjdu sami proti sebe.
Mne na GOT trochu vadí jedna vec - Martin sa tak silou mocou snažil o zmenu zaužívaného klišé, tj že zomierajú hlavne zaporné postavy a miesto toho vytvoril nový druh klišé - čím zápornejšia postava, tým väčšia šanca na prežitie a naopak.

@Victor (15.06.2015 18:05): Údajne išlo o doublérku, aspoň od hlavy nadol. A John Snow sa podľa všeobecných špekulácií stále môže vrátiť :)
@7c (15.06.2015 22:03): Tak všechny tyhle černobílé/cool postavy dostávají v "adaptaci" největší prostor (přičemž Ramsay Bolton je vážně invincible) a z těch kvalitních samozřejmě dělají naprosté retardy - všechny jsou ploché, neexistuje žádná morální ambivalence, ale to ostatně není překvapením, protože ten seriál už naprosto sere i na jakoukoli logiku čehokoliv, včetně návaznosti scén.
@Adieu (15.06.2015 17:18): "Villain Sue" byla klasika v ASoIaF, řekl bych (a nejen "Villain") - moje poslední naděje co se té série týká je to, že Martin odpraví většinu otravných nebo trapných postav, s Tyrionem v čele (ale je mi jasné, že jde o hodně naivní očekávání). "Adaptaci" nehodnotím, protože jsem neměl tu pochybnou čest ji kdy vidět.
ten závěr nebyl nijak úžasný no. Asi mě to začalo i nudit :)
cercei nema spatny kozy a john snow is nothing - konečně :D
Game of Thrones - nejpřeceňovanější "adaptace" všech dob. Je k nevíře, do jakejch sraček to dokázalo zabřednout, jak znásilnili nejlepší postavy, jak vše postrádá jakoukoli logickou integritu, jak je divák týrán jednorozměrnou villain sue etc. etc. Hejt na tuhle mrdku od hoven ze zadků pánů Weisse a Benioffa by mohl být defacto nekonečný, a to jsem byl opravdu dlouho tolerantním. FUCK THIS SHIT!
Nový Jurský park totálna pecka. Spolu s Mad Maxom zatiaľ veľké príjemné prekvapenie a už sa neviem dočkať keď budú tie filmy na mojej poličke :)
Doporučte mi prosím někdo nějakou dobrou detektivku. Spíš film, ale knížka taky potěší. Cokoliv vás napadne, já už si to protřídím. Dík!
@BINGMAN (13.06.2015 13:37): Osobně dost pochybuju o tom, že by někdo z lokálního obyvatelstva shledal remake zajímavějším. Podstatně horší herci jsou podstatně horší herci, bez ohledu na to kde žiješ. Z toho co jsem pochytil to točí více méně přes kopírák.
@LIUWIL (13.06.2015 13:13): Předpokládám, že podstata je to přiblížit tamnímu diváctvu. Přece jenom, Španělé točí určitě jinak než amíci a proto to točí "po svém", aby se na to vůbec někdo díval. A proč remake? Třeba proto, že se jedná o velmi nadprůměrný počin a nevymysleli by nic lepšího. Ale jsou to jen domněnky a taky se raději podívám na originál, než na jakýkoliv remake.
@Richmond (12.06.2015 22:54): Oba jsou to vrcholy naší kinematografie, ale těch skvělých filmů je opravdu dost :). A já viděl Markétu jako první, ale přišlo mi to poměrně rozvláčné, docenil jsem to až později. To k Údolí jsem se dostal ve správný čas.
@Richmond (12.06.2015 18:58): Tak, jeden z nejlepších (osobně to mám takto). Ovšem kniha je také skvělá, ač ne tolik jako film.

A Solaris samozřejmě ze 72., nový nepočítám mezi filmy - jako drtivou většinu předělávek :).
@Walome (12.06.2015 18:06): Zaklínača som neporovnával s GOT, nakoniec hoci ma GOT baví, ani zďaleka ho neradím medzi top. Seriálovy Zaklínač neobstojí ani na európske pomery - Ale aj keď som ochotný akceptovať nie práve najlepšie voľby hercov do svojich rolí, slabšie triky, či spomínanú choreografiu (ktorú GOT tiež nemá ani zďaleka vždy špičkovú), stále je tam hromada ďalšich nedostatkov, ktoré sa dali spracovať v našich podmienkach lepšie. Len to by na to museli tvorcovia mať adekvátne schopnosti ;)
@Drekt (12.06.2015 01:19): Sapkowski tomu samozrejme nerozumie. :) Ale ako som napísal, chápem, ak to niekoho baví viac kvôli tej atmosfére, hudbe, slušne zvolenému hercovi v hlavnej roli. Lenže aj mňa ako nečitateľa kníh vyložene štvalo, akým spôsobom przní zaklínačskú mytológiu a vlastne aj to akým nešikovným spôsobom zlátava dokopy všetky možné zápletky a dojmy mi nevylepšovala ani slabučká technická stránka, výprava a choreografia súbojov. Nemať ku Zaklínačovi vďaka hrám vybudovaný aspoň nejaký vzťah, asi by som seriálovú verziu ani nedopozeral.