Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Druhá sezóna Rick and Morty rozhodně drží standard. Kdo ještě nezná, doporučuju omrknout. Osobně moc na seriály nejsem, ale tohle mě opravdu drží.
Pozrel som si španielsky sci-fi flák La hora fria (2006) a je to celkom fajn! Okrem dvoch vecí - nadprirodzené duchárske monštrá a šibnutá kamera na spôsob amatérskej reportáže, podobná ako napríklad v Europa Report alebo District 9.
Jsem si na hovinkách přečetl že se v Praze točí Antropoid a dělá to nějakej Sean Ellis o kterém jsem ještě neslyšel. Tak jsem teď od něj zkouknul Metro Manila a na Antropoid se začínám těšit, tenhle angličan má filmařinu zmáknutou výborně.
@Widl (17.08.2015 00:38): Ah, Akiru mám tak dlouho na disku a stále jsem se k tomu nedostal - budu muset napravit.

A nejposledněji jsem byl nadšen z When Marnie Was There, ač není tak chválené, tak je to dle mě jeden z vrcholů Ghibli (mám raději ty méně fantasy jako Whisper of the Heart a The Wind Rises).
@Maximus (16.08.2015 13:54): Animáky mám fakt rád a moc se mi třeba líbilo, jak někdy v minulosti běžel vždy v pátek na ČT2 nějaký zajímavý animák. A nebyly to zrovna ty provařené, takže člověk se občas dostal i k celkem "neznámým" peckám typu Ramayana (existují dvě verze, sestříhaná a nesestříhaná, mě baví víc ta delší), Persepolis (podle skvělého komiksu), Tragédie člověka (přehlídka různých animačních technik na pozadí historie lidstva), Valčík s Bašírem (důkaz, že silným tématům animace sluší) nebo naprosto skvěle rozanimovaný maďarský Distrikt!. Doufám, že zas do programu nějaký podobný pásmo zařadí :)

Ještě mi v tom výčtu okolo chybí třeba Akira, ale Drolin ty krásný kousky pěkně shrnul.

Jinak díky za doporučení vlkodlačích filmů, určitě rád mrknu :)

@Paul (16.08.2015 21:35): Interview je super, ostatně stejně jako předloha, baví to číst i mě jako chlapa, i když je to spíš zaměřený na ženy :) Tady mě dost sere, jak se na Anne Rice u nás kašle, ve světě autorka bestsellerů a tady vyjde dohromady prd :(
Jsem přes víkend dohnal pár restů

Once Upon a Time in the West - 5*, prostě fantastickej western, hlavně hudba/atmosféra.

Interview with a Vampire - 4* - dobrá zábava, zvlášť Cruise se tu vyřádil, povedenej závěr

Ve Stínu - 4* - jeden z nejlepších CZ filmů co jsem v poslední době viděl, scénář by chtěl dost zlepšit, ale to provedení nemělo chybu, perfektní atmosféra

Calvary - 4* - takový lehce černohumorný drama s výborným Gleesonem, docela překvapil O'Dowd
Tak jsem si dal filmový víkend v kinech - pátek Mission Impossible - příjemně překvapilo, Cruise nejspíš bere nějaký sérum mládí, protože už asi 15 let vypadá pořád stejně a má stejnou formu (Jenom jsem teda zamáčkl slzu při tom demolování M3 v Maroku). Hrozně mě baví, jak všichni režiséři vždycky využívají faktu, že si Cruise všechny akční scény točí sám, takže jízda v pekelné rychlosti na motorce a v každým záběru mu prolítnou kolem ksichtu, stejný jako když visel na začáku na letadle :D.

Včera jsem si dal Terminátora a tady asi škoda slov. Nebýt tam Arnold, tak se ten film nedostane ani do kin. Většinou se snažím nevnímat na první zhlídnutí nějaký scénaristický facepalmy, ale tady to prostě bilo do očí Na začátku killnou mladšího Arnolda tak, že mu vystřelí díru do hrudi - jaktože to pak spraví kapka tekutýho kovu? Jaktože jde cestovat do budoucnosti? Jaktože dokáže Terminátor sestrojit stroj času? Jaktože si je Kyle Reese tak hrozně jistej, že "ten tekutej" je Terminátor, kterej chce všechny zabít, když ho nikdy v budoucnosti neviděl?. A to je jen pár věcí, co mě teď z fleku napadnou. Dále akce - něco natočený docela hezky a poctivě, něco opět digitální bordel (totální wtf scéna ve vrtulních). Vůbec netuším, kde se utopil ten rozpočet, protože jedinej, kdo v tom filmu nepůsobí úplně mimo je Arnold, zbytek jsou jen levní herci, kteří do svých rolí padnou asi jako Arnold do Juniora. Plus Arnold hraje ze všech nejlíp, což je další wtf. U pár scén jsem se trochu zasmál, neříkám, že ne, ale takhle si Terminátora nepředstavuju. Temno a deprese z prvních dvou dílů je dávno pryč. Snad jim v hollywoodu stopnou dálší díly..
Nejak som sa namotal na vlkodlačie filmy, tak sa dnes chystám pozrieť chválený španielsky http://www.csfd.cz/film/300631-hra-vlkodlaku/ a http://www.csfd.cz/film/11184-stribrna-kulka/ podľa knihy Stephena Kinga.

Už mi potom chýba pozrieť len sériu Ginger Snaps. Celkovo sú však vlkodlačie filmy veľmi slabým hororovým podžánrom. Zombie aj vampíri majú množstvo kvalitných filmov ale vlkodlaci takmer nič (a to som videl aj chválené American Werewolf in London , Wolf, Howling alebo Wolfman).
@M.a.t.t. (16.08.2015 10:29): "to fakt musíme každú blbosť kopírovať od vás?" - niekedy je to teda urcite lepsie ako ked to potom dopadne ako u Expendables:
CZ - Postradatelní
SK - Nezničiteľní = encyklopedicka ukazka prekladatelskej demencie

@GodOfTheSick (16.08.2015 08:51): Svojho casu sme to pozerali minimalne 10-15 krat a jedina pasaz co som pretacal bola ta ako prisiel Travolta do klubu s tou kurvou - cela ta scena v klube az do odchodu. Inac mi nic neprislo ako nudna vata, vata ano ale v ziadnom pripade nie nudna.
@BINGMAN (16.08.2015 07:52): Súhlasím. Reservoir Dogs sú vlastne pomerne dobrí, ale je vidieť, že to ešte nie je úplne ono. Trailer na Hateful Eight sa mi páči a vyzerá to na ďalšiu kvalitnú Tarantinovskú konverzačku. Kino je u mňa isté, verím, že budem spokojný. Inak ten preklad je samozrejme hrozný a strašne ma štve, že rovnaký názov má zatiaľ film aj v slovenskom preklade. Snáď sa to ešte zmení.... to fakt musíme každú blbosť kopírovať od vás? :D
Mě se nejvíc líbí Reservoir Dogs. Naopak když jsem se nedávno znovu díval na Pulp Fiction, tak několik scén jsem projel v zrychleném režimu, protože dobrá hodina filmu je obyčejná vata. Což ostatně platí pro všechny jeho pozdější filmy. Někdo by mu měl koupit nůžky a naučit ho stříhat.
@M.a.t.t. (16.08.2015 00:31): Reservoir dogs jsou výborní, ale zdálo se mi, že si tam Tarantino svůj jedinečný styl ještě trochu hledá a byl trochu při zemi. Tarantino se pořádně ukázal až právě u Pulp fiction, proto se z toho stal takový kult, protože něco podobného lidi předtím neviděli. Kdyby natočil nejdřív třeba Djanga... kdo ví?
Nový trailer na "Osm Hrozných" (Hrozný je jedině ten překlad) mi zatím připomíná "Víc Tarantinovský" Reservoir Dogs. Kvalitní konverzačka podaná v jeho stylu. Fandové jásají a ostatní si asi raději pustí Pulp Fiction.
Jinak s tebou souhlasím. Nepůjdeš se mnou do kina? :)
PS: Hanební pancharti jsou nudní? Atmosféra v hospodě je vyšroubovaná do maxima, rozstřílený Hitler největší wtf moment a Pittova americká italština k nezaplacení.
Já to neviděl!!! aspoň teď vím odkud je hláška: Tvá prdel teď pozná středověk. :D
Tak, vytvorila sa okolo neho taká aura, že by som sa nedivil, keby aj preto Tarantino presedlal z klasických gangsteriek na trochu iné žánre, aby ich ľudia automaticky neporovnávali s Pulp Fiction - bol by to boj s veternými mlynmi.
Juj, aká kontroverzia :)

Pulp Fiction mám veľmi rád a radím ho medzi najlepšie Quentinove filmy, slovom prevarený som myslel to, že je najznámejší a univerzálne najlepšie prijímaný aj medzi jeho "nefanúšikmi". V čom bol môj výrok ako výrok jeho fanúšika ne pravdivý? Veď vy nimi fakt nie ste, aspoň podľa toho, čo tu odznelo, ja áno. :) Osobne si myslím, že jeho nová tvorba ako celok určite nie je horšia. Teda až na Grindhouse: Dead Proof,, ten mi fakt nepríde úplne vydarený, ale to je aj žánrom. Práve Bastardov mám radšej, inak mi veľmi sedí aj Jackie Brownová, ale tam som na docenenie potreboval dva zhliadnutia a nie je to pre každého.

PS: Inak Four Rooms pochopiteľne neberiem ako jeho film, ale jeho poviedka je tam jasne najlepšia. Sin City už vôbec nie, keďže z toho filmu natočil cca 5 minút.
Tak jsem teď dokoukal tu novou Batmanovskou trilogii (poslední díl jsem viděl poprvé) a zatímco filmy jsou to super, tak absence krve je do očí bijící. Sice nechci zase vyvolávat diskuzi ala "děti v Kingdom come", ovšem když někdo dostane brokovnicí do břicha, nebo 50x pěstí do obličeje, tak nedostatek krve je vyloženě rušivej element. Koneckonců se to dá udělat i decentně a nemusí být vše jak kdyby to točil tady zmiňovaný Tarantino...
Nechápu že se režiséři opravdu nechávají ratingy svazovat, v Americe to v kinech kontrolují nebo co? Navíc by to snad mělo být vlastně jen doporučení, ne? Tak co řeší, proboha.
@Gordon (14.08.2015 23:47): Pancharti pro mě byli hrozná nuda a dokoukal jsem to opravdu jen na sílu. Ale já s těma "novýma" tarantinovkama mám docela problém tak nějak všeobecně. Líbili se mi od něj Gauneři a Pulp Fiction, od tý doby to jde, s malou vyjímkou prvního Kill Billa, z kopce. Uvidíme, co předvede v tý Osmě :)