Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

David Hasselhoff si skrátil meno na David Hoff, Arnold Schwarzenegger by si to meno tiež mohol skrátiť na Arnold Neger.
Na Google Play Music teď probíhá akce - 50 % sleva na jakékoliv (jedno) album. Možná se tato sleva ale neobjeví úplně všem - já jsem ji měl v Androidí aplikaci Play Store v sekci Music (po odscrollování dolů), možná je i ve webové verzi. Každopádně já si s největší pravděpodobností konečně koupím toto:
Indiana Jones: The Soundtracks Collection
Nějaký tip na něco dalšího? (Samozřejmě nejlépe dražšího.) :-)

EDIT: Da fuck is this? :-)
The Lord Of The Rings: The Return Of The King (Complete Recordings)
Co jsem se díval, tak z Rychle a zběsile je nejlépe přijímaná pětka. Po ní šestka. Ty první díly nemají dobré hodnocení a není se až tak moc co divit. Právě když se vykašlali na logiku od toho pátého dílu dále, tak to imho začalo být nejlepší. Prostě se jen snažili vykrást vše možné z dalších filmů a žánrů.
@mazar1234 (14.11.2015 01:19): Je pravdou, že prvý diel sa aspoň snažil o akú takú uveriteľnosť. Séria však na to od štvorky rezignovala úplne a nahrádza to čo najväčsou absurditou a hláškami, aj preto sa to naozaj dá brať s rezervou - ono sa to inak ani brať nedá, akonáhle to začneš brať vážne, tak je zle :D Dokonca by si sa divil aké majú novšie diely dobré kritiky, do istej miery sa tomu divím aj ja. Inak osobne mám tiež najradšej päťku, pretože k autám pridala viac klasickej akcie a príchuť heistu.
@M.a.t.t. (14.11.2015 01:09): Z ludi co poznam a maju radi tuto seriu sa vsetci do jedneho (nie je to ale vela ludi) zhoduju v tom ze jednicka je najlepsia. Ale info je do casu asi 5 mozno 6 dielu. Takze teoreticky je mozne ze uz je najlepsia 7.

"divák musí brať celú sériu s rezervou" - tak ja som clovek s naozaj velkou, velmi velkou predstavivostou, ale toto bola cista lobotomia.
@mazar1234 (14.11.2015 00:50): Prvý diel určite nie je všeobecne považovaný za najlepší. Ja žijem skôr v tom, že je to päťka, dokonca aj siedmy diel je prekvapivo veľmi dobre prijatý. Samozrejme divák musí brať celú sériu s rezervou.
@Jab (13.11.2015 22:46): "Dotočili to tedy parádně." - To vies, Ed Wood sa nerodi kazdy den.

Ale teda zrovna tato seria, videl som len jednicku, ktora je vseobecne povazovana za zdaleka najlepsiu a kedze ju povazujem za totalny odpad tak som ine diely radsej ani neskusal pozerat (if best is crap....).
Během uplynulých týdnů jsem shlédnul sérii Rychle a zběsile. Dá se tomu vytýkat mraky věcí, ale takhle po práci to nebyly špatné oddychovky na mozek (to stejné i Riddick - Vin Diesel má na tyhle filmy talent). Za měsíc už si z toho budu houby pamatovat.

Konec sedmého dílu tedy doják. Vůbec jsem nevěděl, že se Paul Walker zabil během natáčení v autě. A až do té závěrečné scény jsem to nepoznal. Dotočili to tedy parádně.
@Aaron_Hill (13.11.2015 11:20): Podle svých finančních možností si kup libovolnou zrcadlovku a k ní levné pevné světelné sklo, sleduj bazar na www.paladix.cz

A pak prostě hodně foť, přemýšlej u toho, a hodně čti - návodů pro začátečníky je na netu mrak, naprostá klasika obsahující i nějaký ten teoretický základ je http://www.fotoroman.cz/techniques2.htm, což je zkrácená online verze knihy Mistrovství práce s DSLR
@Aaron_Hill (13.11.2015 12:02): Jelikož fotím z drtivé většiny kokotiny na facebook, pro osobní pobavení a jinak hlavně věci do práce (fotky produktů, EANů, vystavení zboží a podobně), tak mi opravdu stačí fotky z telefonu. Hlavně ocením to, že se ty fotky do počítače dostávají naprosto samy zcela automaticky, nemusím nic přetahovat a tak podobně. Kvalita je pro mě v tomto směru druhotná.
@LIUWIL (13.11.2015 11:42): Úplný snad nejsem, ale na web mrknu rád, koala mě pobavila :). Fotím s 8 let starým Sony Cyber-shot DSC-H9 a je to opravdu peklo - malý čip, špatná kresba, barevné vady, zkreslení, nad 200 nepoužitelné ISO (při focení z ruky, samozřejmě). Kolikrát si říkám, že i mobil má už lepší kvalitu fotek (a to stála H9 před lety 12k). Spíš bych ocenil radu co se týká investice, výběru opravdové digitální zrcadlovky, těla a skla, varianta bazaru s ohledem na finanční možnosti a nezkušenost atp.
Kluci, zabývá se tu někdo focením? Respektive focením na trochu vyšší úrovni, než telefonem a kompaktem? :) V okolí nemám nikoho s kým bych mohl (nebo chtěl) věc konzultovat a jelikož bych si rád rozšířil obzory tímto směrem, hodil by se mi někdo, komu nevadí si o tom pokecat a poradit začátečníkovi.
do ktorých hier vlastne zložil hudbu? mne napadá len nejaký Call Of Duty a Crysis
Hans Zimmer hlavne nezložil ani jeden celý herný soudtrack (navzdory tomu, že je to medzi hráčmi veľmi populárny mýtus), väčšinou iba main theme.