Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Paul (17.08.2016 14:20): to já facepalmuju furt, třeba u zmíněných GoG, ten patos tam byl, ne že ne a ta "vypointovanost" byla tak nijaká, že nezachránila vůbec nic. A na závěr se stromem už se nedalo dívat vůbec.

U SS jsem to vůbec nevnímal, ono to bylo celý tak povrchní, že mi to bylo totálně fuk, spíš mi vadilo, že to zdržuje.
@blackJag (17.08.2016 13:36): tohle je přesný - v GoG byl nájezd na patos u dvou scén, a obě byly vypointovaný vtipem, takže to působilo svěže. V SS se přes patos nedalo dejchat a vypointovaný nebylo téměř nic.
Nestává se mi často že bych v kině dělal literal facepalm, ale SS se to povedlo. U toho slow motionu na konci a Willovo snění o malejch černoškách už jsem to nevydržel.
@blackJag (17.08.2016 13:36): Mně právě přišlo, že se to v Suicide Squad taky snažili shazovat, viz rozhovor Harley a Deadshota o lásce. Někdy se to ovšem nedařilo.
Ovšem propagací to dojebali maximálně, wtz. Udělat pět trailerů, které když vidíš, tak jsi vlastně viděl to nejlepší z filmu, to je nápad hodný kreténa roku.

A vážně mě dožírá, jak jsou všichni připosraní udělat nějaký aspoň trochu znepokojivý Marvel/DC film - pořád váhám, jestli tomu dát 2* nebo 3* a na tu třetí to dotahuje scéna o čem sní Harley - proč tam takových není víc?
No nic, no.

Ještě jsem slíbila jít na nový Star Trek, u toho preventivně počítám s naprostým odpadem. Jsem si říkala, hraje tam Sofia Boutella, bude na co koukat a pak mi málem jeblo, když jsem viděla, že na ni narvali tunu gumy.
Kokoti, z té by byl tak super Vulkánec/Romulan.
@Sadako (17.08.2016 10:58): u GoG je ten patos také slušný, o tom žádná, ale aspoň u mě to fungovalo tak, že každá taková trapárna byla shozena těsně (a přesně) před vypršením snesitelné úrovně. To se u SS nedělo ani náhodou, v SS se v tom labužnicky rochní a to mi přišlo nesnesitelné, ale hlavně nepochopitelné - film, který je zalidněn samými mother/father fuckers a nakonec jakože cože? Kámoši jak hrom? Finále bez náznaku nějaké sebeironie, na tohle jsem nebyl připraven. Možná kdyby se trailery nesly v duchu ukázek na Sněhurku a 7 trpaslíků...

A to si právě myslím že je důvod největších rozpaků, které SS produkuje - divák je vnaděn na něco, co potom nedostane. Všechny ostatní komiksovky z poslední doby jsou alespoň v tomto bodu daleko poctivější - stejně je to jedno, SS je venku, solidně vydělává, WB to stačí (mně by taky stačilo) :-)
@blackJag (17.08.2016 10:15): Still better love story than Thor.
I než druhý Thor. Ostatně, bavilo mě to víc než přehypovaní Avengers, u kterých jsem málem umřela nudou.
A stran patosu bezpečně vítězí (jinak po skoro všech stránkách lepší) Guardians of Galaxy, tam mě ta dřenda správných hodnot teda drtila víc, plus to režíroval Gunn, do kterého si divák troufne vložit jisté naděje. Od Ayera jsem preventivně nečekala nic.

Ono jako vůbec, superhero comics nejsou žádná těžká literatura a během let trvání tam bylo nemálo WTF, ale mohu-li porovnávat čtené a viděné, tak jsou většinou výrazně méně dementní než filmové adaptace. To se filmy točí primárně pro lidi, kteří nejsou schopni přelouskat ani věc, jejíž hlavní část tvoří obrázky?

EDIT: Snažím se říct, že problémy, kterými vyniká Suicide Squad, tj. např. logická nekonzistence, zborcený dramatický oblouk, neexistující gradace děje, postavy bez použitelné motivace, má minimálně polovina superhero filmů, spíš víc. Je mi záhadou, proč bouři sklidila až Suicide Squad, když vítr seje každý druhý.
@Sadako (17.08.2016 03:18): Joker i HQ byli celkem v pohodě, byly tam i momenty, kdy jsem Letovi a Margotce tu "náročnou" hereckou práci věřil, jenže ten zbytek (80%) prostě a jen přehrávali a to je fuj-fuj za každého počasí. Pokud chtěli tvůrci Jokera přehrávaného až na půdu, potom měli angažovat Seana Penna, ten je na to expert :-) Bumerang rules! Ten si zaslouží samostatný film, něco ve stylu Šíleného Cecila :-)

SS vypadá jako fena jezevčíka znásilněná tlupou nakažených tasmánských čertů, za poslední roky nevznikl film podle komiksu, jehož krotkost a přístupnost by tak nechutně bila do koulí a jehož patos by se tak smrdutě nehnízdil v hrtanu libovolného tvora, takže ano, s Tvým tvrzením se dá v podstatě souhlasit :D
@blackJag (16.08.2016 10:06): Harley Quinn byla náhodou skvělá. A Joker taky, škoda, že tam byl tak málo.
Zato Bumerang mi celou dobu mocně lezl na nervy - mizerně napsaný charakter představovaný hercem, jehož projev mě ze všeho nejvíc štval. Jediná dobrá věc na něm a imho jediný důvod, proč se tam potácel, byl jednorožec.

A celá Suicide Squad vypadá, že ten film brutálně znásilnili násadou od mopu na podlaze střižny, přičemž ale furt zvládá být lepší než skoro všechny ostatní komiksárny za posledních pár let. Například zvládá držet tempo, nenudit a nečvachtá se do dvě minuty po krk v patosu.
Ovšem za tu závěrečnou slow motion přerazit ruce, ta byla smrtící.
@Paul (16.08.2016 11:48): Věřím, bohužel začátkem roku na kino nezbývalo moc času a peněz - až teď bývám v kině zase tak dvakrát do týdne, takže už se těším až si ve čtvrtek dám podruhé nový Star Trek.

Už napoprvé byl tedy hodně fajn, lepší než poslední dva Abramsovy díly, i když tedy je na můj Star Trekovský vkus až moc rychlý a zběsilý... ale to se dalo čekat. Hlavně ale velice dobře napsaný a s hromadou velice příjemných odkazů na první sérii (což se popravdě také dalo čekat - takhle má vypadat správně neotravný fanservis, ne udělat prostě klon originálu jako u Abramsových Star Wars)
@blackJag (15.08.2016 15:55): líbilo a přiznám se, že ačkoli mám na Jaia averzi, vůbec jsem nevěděl že tam hraje dokud jsi mi to teď nenapsal :)

@blackJag (16.08.2016 10:06): Margotka mě mile překvapila, protože mě přestala bavit už během kampaně, ale ve filmu jsem si ji užil po všech stránkách, jak si ji heterosexuální muž s fetišem na lolitky užít může. Ale i bez toho mi ona a Joker přišli jako nejlepší z celého filmu. A pak ten ohnivej. Smith o ničem, souhlas.
@Sadako (16.08.2016 00:18): byl, ale kvůli komu? Sázka na Willíka, bohužel. Smitha začínám pomalu nesnášet, pořád ten stejný výraz baseta po kastraci... Snad bych i v rámci konspiračních teorií věřil, že všechno to scenáristické zlo SS jde na jeho bedra. Jediný Courtney myslím pochopil zadání, uvolnit se, vytáhnout si kolík z prdele a užít si roli. Třeba Margotka evidentně celou stopáž sehrála s pořádnou kládou mezi půlkami, i když tedy fyzický důkaz nelze ze zpřístupněných záběrů spolehlivě doložit :-)
Stydím se, nejkrásnější film tohoto roku, Hardcore Henry, mi unikal až doteď. Rozkošné.
(tedy "nej" spolu s 10 Cloverfield Lane a s dokonalým Stranger Things, obviously)
@Walome (10.08.2016 11:01): fakt se ti SS nakonec líbilo? Uff :-) Jako taky jsem to nijak neosolil (5/10), ale byla to nehorázná nuda. Jak vlastně nahlížet na film, jehož nejlepší složku tvoří Jai Courtney?

A furt ty kecy o skvělém soundtracku - leda hovno paní Müllerová! Někdo zase někde loupne Queeny a plebs se z toho může posrat :D A když už, Queen je daleko nejlépe znásilněn tady observe and report
Louis CK má druhé vystoupení 23.8. v Rudolfinu. samozřejmě už je vyprodáno, ale nějakou černotu by ještě sehnat šlo...
Konečně shlédnuto finále Hell on Wheels. Výborné, ta závěrečná řeč - zimomriavky. Jako celek skvělý western, bude mi chybět.
Trailer na darebáka jedna krása...tohle vypadá mnohem lépe než síla se probouzí.
snad to nebude mít ve výsledku taky totálně derivativní kopírák skript.
@Saruman (12.08.2016 01:30): Užasné.

Pokud jde o EBM, tak hraje Belgie prim, to je bez diskuze :).

Nicméně nevím co mám raději, KMFDM, Clock DVA, F 242, Front Line, Nitzer Ebb, Nine Circles...

Nebo bych to ještě posunul k Coil čistě protiože ta skladba je výborná a Foetus, ale to už jsem jinde :).

A ano je, a nyní čtu Andrejevův Satanův deník a také skvělé.

A pokud jsem u knih, konečně jsem sehnal Huysmansovo Tam Dole, yay!
@Drolin (11.08.2016 10:52): Pro skutečnou diskusi je právě vhodné, když diskutující vědí, o čem se to vůbec baví. A Dostojevskij by zrovna na slušnou konfrontační debatu posloužil výborně. Kdyby ho teda někdo opravdu četl (já třeba ne).

Fixní idea je vynikající.

A vedoucí kultura je samozřejmě ta belgická. Vyprodukovala F 242.
@mazar1234 (10.08.2016 21:58): Nebyla, a líbí se mi že jsi začal ruskou kulturou jako tou ve světě vedoucí :). Jen si zvolil autory u kterých toho k diskuzi toliko není jelikož je každý správný občan zná a má jejich díla v paměti.

Z ruských literátů je vhodnější k diskuzi Andrejev, Čirikov, Sologub, Sčederin, Arcybašev nebo Bělyj.
@Drolin (10.08.2016 11:14): Filmová! Ale už mlčíme, mimochodem že já se nevysmál tomu Tvýmu poslednímu postu jak jsi sdílel tu hudbu a klip zabírající jedoucí auto? Tak teď se směji. A má účast zde je zase na delší dobu dokonána :)