Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Shoggot (26.01.2017 14:32): Ken Loach = kvalitní film.

/

Jinak jak to chodí u Oscarů :)).

for that movie not to be in over these two obscure freakin' Chinese fuckin' things that nobody ever freakin' saw [an apparent reference to the Japanese film The Tale of the Princess Kaguya, as well as the Irish film Song of the Sea]? That is my biggest bitch. Most people didn't even know what they were! How does that happen? That, to me, is the most ridiculous thing I've ever seen.

I didn't get around to seeing any of them. You want the truth? I shouldn't have voted, but I did. This is bad, but here's the power of advertising: everywhere I looked, I saw pictures of this stupid carcass — whatever the fuck that was — and I thought, "That's a cool-looking thing." And I fucking voted for a movie based on the dead whatever it was in the ad thinking that it looked cool. [laughs]
Když už jsem tady hodnotil dva díly nového Vinetoua, musím jít i do toho posledního hodnocení. No a opět jsem potěšen, možná nejvíce z celé série. Nechci tady spoilerovat, prostě se mi to líbilo.
Literární Warcraft fanservice umí být relativně zkousnutelný v comicsové podobě , možná to má SC podobně.
Tedy, z necomics Warcraft knih jsem četla akorát War of Ancients a...jako četba o určitém lore je to použitelné, ovšem stejné informace poskytne wowpedia a nebude kolem nich tolik balastu.

Nicméně, rozhodně bych si nepořídila nic česky, viz překlad Guild Wars: Ostří osudu

Všichni jako jeden muž se otočili ke kapitánu Magnusovi the Bloody Handed.
Ne že by se ocitl v ohnivém a krutém Realm of Torment, tam by si zrovna teď připadal jako doma.
"Víme, kdo jsi!"
"Opravdu?" zaryčela dračice, zvedla se a roztáhla křídla pod kupolí. "Jsem Glint, Strážkyně Flameseeker Prophecies, Ochránkyně Forgotten, Nepřítel Lich Lorda a Zkáza titánů! před třemi tisíci lety jsem tady vítala hrdiny, jako jste vy, a nazývala je Chosen, měli zničit titány a zachránit svět. Ale zapamatovali si to? Anebo se stejní hrdinové, které jsem tehdy poslala na cesty, vrátili, aby bojovali se mnou? A teď jste sem přišli vy, abyste mě zabili?"
"Víš, kdo jsme?" křikla Eir. "Jsme Destiny's Edge, Přemožitelé Dragonspawna, Ničitelé Morguse Lethe a Zkáza Destroyera of Life."
@Shoggot (22.01.2017 10:33): V rámci žánru... No, vzhledem k tomu, co se ve fantasy objevuje, bych to řadil mezi průměr - možná i nadprůměr, pokud přihlédnu k faktu (co si vzpomínám), že to nebylo utrpení číst (což o hodně fantasy produktech říci nemohu).

Jako, je asi jasné, že každá fantasy nemůže být Gormenghast, ale jazyková úroveň je myslím zpravidla ten nejslabší prvek fantasy literatury - ten další jsou pak postavy. Osobně (mluvím o fantasy) děj a zápletku považuji za nevýznamnou (pokud to samozřejmě splňuje nějaký elementární standard) a invence/svět/nápady (fantastické prvky) jsou asi pro většinu čtenářů tím "hlavním" prvkem.
@Drolin (21.01.2017 23:58): Ano, stejně jako ty od Warhammeru, i když od té doby asi vyšla (u nás) třeba nějaká nová, takže netrvám na "všechny". Měl jsem takové období kdysi. Problém je ta jejich výroba. A ano, nepíšou se, ale vyrábí.
@John Mirra (21.01.2017 22:56): nechceš, ptáš se jestli nějaký jsou = nevíš že jsou = ses ani nedíval = GOOGLUJ, ŠMEJDE!

Ale teda jestli to fakt chceš, ty co vyšly u nás podle mě stojej za hovno všechny (teda četl jsem 3, pokud jich vyšlo víc, tak to nevim). Prostě stejně o ničem jako WC knížky. Blbě napsaný (nebo přeložený), jednoduchá story a pořád máš před očima hru, takže se do toho nedokážeš vžít.