Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Tak nove SW se mi tak uplne nelibily. Kylo je ale super. Myslim ze muze vadit maximalne tak lidem, co by se na jeho miste chovali stejne protoze *slinty* *slinty* Vader/Maul. Luke usel. Ale celkova struktura pribehu mi prisla blba. Humoru bylo az moc. A delaji z toho pohadku.
@player (16.12.2017 21:09): A jak se chová "správný padouch" který přitom není černobílý?

@Gordon (16.12.2017 22:12): A to je prostě zásadní fail, když do tohohle stavu ta postava ještě nedospěla, ani vývojem, ani svým věkem. Když už, tak by se měla srovnávat s Anakinem. Tzn tím nevyrovnaným spratkem, který po dvou filmech naprostého správňáctví začne kuchat děti protože má špatné sny o svojí holce.
@player (16.12.2017 21:09): "Ale měl by se jako správný paduch chovat a ne jako duševně nevyrovnaný malý spratek."

Elementární nepochopení té postavy - on právě takový má být. Je to koneckonců mladý kluk, těžko od něj čekat stejný zápal pro věc jako měl Vader. Vzhledem k věku a taky k tomu, že na temné straně není ani tak dlouho, by to vůbec nedávalo smysl.
@Gordon (16.12.2017 19:04): @AlieN (16.12.2017 20:34): Neříkám, že to musí být padouch z nějaký černobílí padouch z disneyovky nebo pohádky. Ale měl by se jako správný paduch chovat a ne jako duševně nevyrovnaný malý spratek.

Máš pravdu kopírování ze staré trilogie tam je hodně Rey před Snokem připomíná scénu kdy Darth Vader přivedl před císaře Luka. A bitva kdy jsou rebelové schovaní v dole připomína bitvu o ledovou planetu z epizody V

@RomcaT (15.12.2017 23:14): Já jsem se také právě vrátil z novéh SW. Trochu předčasně poté co v Cinema City na Andělu vypadl proud a my jsme museli vyklidit sál :(
@player (15.12.2017 22:52): Kylo je výborný záporák, jen ne pro ty kteří od toho čekají černobílou pohádku,

A kopírování staré trilogie je to pořád (logicky tentokrát Impéria a do značné míry Návratu Jediho), ale už to není tak očividné a na sílu, takže to tolik neruší. Hlavně tedy i tím že to spoustu věcí z minulosti i z toho co divák očekává obrací na hlavu, což taky spoustu lidí nasere úplně nejvíc.
právě jsme se vrátili z nového SW a mě se to líbilo, sice tam občas bylo nějaké WTF třeba jak Leila letí vesmírem nebo nějak nechápu co měla být ta temná díra v ostrově. Celkový dojem super - bavilo mě to.
@Paul (15.12.2017 14:34): A to to přitom na ČSFD má 81%. Pravda někdy ve středu to mělo ještě 89% a od té doby to klesá.

@Marles (15.12.2017 20:34): Já na to zatím slýchám jenom chválu a samé nej. Doufám, že to nebude taková špatná kopie některého z předchozích dílů jako byla Síla se probouzí. Tam chyběl hlavně nový nápad a ničení Hvězdy Smrti (ať se to jmenuje jakkoliv jinak) je už pěkně neoriginální. Lepší záporák než Kylo Ren už asi nebude.
Já bych jenom chtěl říci, že jsem tu udělal ale parádní vtip pro pamětníky level.cz a bonusweb fór a nikdo si ani nevšiml. Fňuk. :(
@Paul (15.12.2017 17:01): Ak narážaš na tú nasledujúcu vetu, že nikomu sa nedá zavďačiť, tú som, samozrejme, myslel polovážne. Aj keď je to v podstate pravda. Môžeš spraviť neviem aké geniálne dielo, ale vždy sa nájde niekto, kto ti vpáli do očí, aká je to blbosť. A nie je to tak?

Úprimne, ja vlastne ani netuším ako inak argumentovať voči "fanúšikom", ktorí budú dookola opakovať, že Epizóda VII je remakom IV, Kylo Ren je slabý záporák lebo je ufňukanec , alebo že Epizóda VIII pošliapava odkaz pôvodných Lucasovych Star Wars, pretože si dovolí prichádzať so zmenami, ktoré nie sú v konzistencii s tým, čo vieme? (A čo vlastne vieme, keď väčšina pôvodného kánonu bola presunutá do Legends)? Dokážem akceptovať odlišný názor, ale napríklad v prípade sedmičky platí, že s kýmkoľvek som sa bavil na túto tému a vnímal to inak, som zatiaľ iné relevantné dôvody ako tie spomínané nepočul. Snaha o nejakú diskusiu vždy stroskotala na tom, že dotyčná osoba maximálne dodala " ale i tak" a že je to sklamanie a že ju to úplne nebavilo. Tak samozrejme, každý vnímame všetko subjektívne a aj mne nesadlo pár výborne hodnotených vecí (keďže sme na hernom fóre, tak môžem spomenúť napríklad Vietcong, ktorý vyložene neznášam, z filmov napríklad Requiem za sen), ale asi by som sa vyložene nehádal o tom, aké sú to zlé, pretože mi nesadli. Ale to som ja. Ale dobre, možno už neúmyselne zachádzam trochu inam.

Každopádne, vadí mi, že práve u takýchto polarizujúcich veľkých filmov to zachádza do takého extrému, že mnohí z týchto kritikov ťa majú, ak máš iný názor, automaticky za člena stáda bez vkusu a nekritického fanúšika, pričom oni tomu rozumejú lepšie. A nie je to tak? Aj to je poloarogantný kec?
@90210 (15.12.2017 15:28): Epizóda 8 je veľmi odvážna a mne bolo hneď jasné, že mnohí fanúšikovia budú nadávať. U TFA sa im nepačila neoriginalita, nový diel je zase prehnane inovatívny a to je tiež zle. Davom sa skrátka nezavďačíš ;) (dokonca tu začínajú riešiť aj nejakú fyziku, či zákonitosti sveta, o čo v SW ktoré sú v prvom rade rozprávkou skutočne nejde)
@player (15.12.2017 14:14): když jsem odcházel z kina tak jsem si říkal 6/10, po tom co jsem o tom filmu ještě uvažoval a uvědomoval si všechny ty scénáristický nedostatky a pošlapání původní trilogie jsem někde na 3/10.
Hodně mě to překvapilo :(
Last Jedi: Ještě v polovině jsem z toho byl dost nesvůj - funguje akorát každý druhý vtip, odbočka v kasíně meh, wtf Leia, ale od té poloviny to zničehonic začne neskutečně šlapat, přičemž Johnson tam několikrát jde proti diváckým očekáváním. Prakticky se mu podařilo utopit dvě fanouškovské teorie. Předpokládám, že napodruhé se mi dojmy ještě zlepší. Z nejnovějších filmů tak Rogue One zůstává stále nejhorší.
@Gordon (14.12.2017 23:45): mě to zkazil sám herec co hrál hlavního záporáka, kterej se vyfotil v triku sorry i killed han solo den předtím než jsem se na to chtěl kouknout :D ale nevadilo mi to SW mi jsou putna. Jen jsem se musel smát že to bylo těsný.