Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Avengers: Endgame je metafora krize středního věku ve třech hodinách.
Also patos.
Navzdory - nebo právě proto - je to ale docela prdel, jeden z mála Marvel filmů, u kterého jsem celou dobu nečuměla do mobilu, protože dění na plátně mě uspává. Vlastně dílčí věci byly docela fajn a zvládalo to být, vzdor tomu, že zejména detaily na slzami vlhnoucí tváře byly příšerně dlouhé, kupodivu docela svižné. Akorát závěrečná bitka byla poněkud WTF stran power levelu zúčastněných a pak následovala ještě půlhodinová ždímačka slz.
Všechno ta proroctví a velké příběhy na pozadí, které GoT rozehrál, půjdou do čerta. Teď už o tom není pochyb. Půjde o takový triumf "člověka" nad predestinací. Pokud to přijmete (už si teď jsem třebas naprosto jist, že Jon, Danny trůn neobsadí), tak ještě nebude nezajímavé, jak to celé dopadne. A konec seriálu si alespoň elementárně půjde užít. Každopádně čím blíže konci, tím více už se to zase má podobat Martinovým knihám. Čili je dost pravděpodobné, že i ty budou velkým zklamáním. Pokud je tedy dopíše...
Leftovers jsou společným projektem Lindelofa, Perrotty a vlastně i Somervilla. Tématem je ztráta blízkého člověka a jak se s ní vypořádat. Tři sezóny je tohle téma nasvěcováno z různých perspektiv a seriál se může pyšnit jedním z nejuspokojivějších finále široko daleko. Však taky poslední sezóna má na Rottenu 99 %. Do mysteriózního dramatu pro teens à la Lost to má fakt daleko. Nevím ale, co z toho plyne pro Watchmen…
@Paul (10.05.2019 08:17): Tak bežne to asi nerobím, ale nemusíš si ani pozrieť ďalší film od Uwe Bolla, aby si vedel o čom to bude. Lindelof podľa popisu Leftovers ide presne podľa svojej šablóny, tak ako to opísal Alien. Každopádne, ide mi len o to, že som už pri ňom vyslovene skeptický a opatrný. A nemusím to ľutovať asi z toho dôvodu, že v súčasnosti je pomerne veľký boom kvalitných seriálov a je tak z čoho vyberať.
Stephen King - Outsider

Škoda, nepovedlo se. V rámci Kinga těžžký podprůměr. Přečteno jako odpočinková kniha na toaletu v Marakéši a přesto zklamání.
@Paul (10.05.2019 11:10): No, jak komu by nevadilo ;)

Problém je že tohle je Lindelofův standartní modus operandi - vzít velmi zajímavou zápletku, opentlit ji hromadou divných věcí které tomu dodají pořádný dramatický efekt, ale už se neobtěžovat s jakýmkoli dotažením do konce.
Tam kde se ostatní scénáristé namáhají s rozplétáním zamotaného příběhu a katarze u nich vychází z toho jak zapadnou kolečka do sebe, Lindelof na toto sere, vyvrcholení obvykle vyrábí vytažením ještě většího nesmyslného bullshitu než předtím, nebo nějakou blbou zkratkou, a všechno to vydává za umělecký záměr.
U Lostu jsem to ještě snesl, ale to jak doprasil Promethea, Tomorrowland, World War Z,... teď od Watchmenů nečekám nic lepšího
@AlieN (10.05.2019 10:52): tak pointa mýho postu byla, že Leftovers si nehrajou na vysvětlování záhad, takže ikdyby nic nevysvětlili, nevadilo by to. A přesto nabídli určité vysvětlení, ikdyž nemuseli.
@Paul (10.05.2019 08:17): "nabízí (narozdíl od Lostu) skvělý a uspokojující závěr"

Tzn že všechny ty záhady jsou vysvětleny a celé to na konci dává smysl?
Nevím, skončil jsem se sledováním v první sérii protože to navzdory lákavé zápletce bylo poněkud o ničem, ale z toho co jsem četl za reakce po konci seriálu to na velkou spokojenost nevypadalo.
@Tulareanus (10.05.2019 00:24): jo, já taky běžně soudím seriály na základě popisků na wiki

..ale vážně, s Lostem bylo takový to meme "je to o postavách" (což byla lež, Lost byl stejnou měrou o záhadách), u Leftovers to není meme, ten skutečně o postavách je a na nic jinýho si nehraje - a přesto nabízí (narozdíl od Lostu) skvělý a uspokojující závěr. Tzn. Lindelof se asi z Lostu poučil.
Poslední díl každopádně na IMDB 6,9/10. Tuším nikdy se nedostali pod osm. Současnou scenáristickou dutost a hloupé dialogy částečně zachraňují kvalitní herci. Bohužel to se netýká Harringtona a Clarke. Ti jsou špatní.
Jsem tady jediný, koho tahle masivně propagovaná telenovela z fantasy středověku úspěšně míjí a vůbec ho nezajímá? To není den, aby jsem o tom někoho neslyšel nebo neviděl diskutovat...
dobrej post z lapiduchu ohledně GoT posledního dílu :)

Inak, vzhladom na to ako sa vyvijaju veci pre Dany od jej prichodu do Westerosu (dvaja mrtvi draci, dvaja mrtvi najblizsi spolocnici, zdecimovana armada, nepriatelske reakcie a vseobecna absencia respektu voci jej osobe, intrigujuci Varys, zadubeny Jon nerespektujuci jej prosby napriek tvrdeniam, ze ju miluje a nema zaujem vladnut) si zacinam priat zaver serialu s Dany ako sialenou kralovnou, ktora by v sulade s poslednym zelanim Missandei vypalila Kralovo pristavisko a nasledne vyzabijala aj vsetky hlavne postavy. Take symbolicke dokoncenie Night Kingovho poslania pomocou ohna namiesto ladu. :) A aby tam bolo aj trochu happyendu, tak potom sa moze vratit spat do Essosu a vladnut spolocne s Daariom. :)*
@Flowerpot (07.05.2019 13:20): Pomstíme smrt dvou Martellů tím, že vyvraždíme Martelly, bylo náhodou velice důmyslné, mě osobně by to nikdy nenapadlo.

Někdy bych chtěl vidět původní scénář toho dornského plotu, trochu pochybuji, že kdy nějaký existoval, ale jestli ano, musela to být fakt dada. Možná to napsal Benioff prstem od hoven nějaké štětky (finger in a bum), se kterou si dával lajny koksu v letadle při přesunu na první natáčení, když si uvědomil, že vlastně nic několik měsíců nedělal a nic nemá. Možná podceňuji lidskou hloupost, ale mně ani nikdy nepřišlo, že by měli pocit, že vyprávějí lepší příběh než Martin, spíš si myslím, že se jim to houpalo na visatcích. Takovým dvěma scénáristickým nulám se z toho nečekaného úspěchu a prašulí musela řádně zatočit hlava.

Ostatně co si pamatuji, tak kdyby jim kamarád nepřepsal pilot, který byl napoprvé dokonce odmítnut, nikdo by o nich dodnes neslyšel.
@Sadako (07.05.2019 12:25): Jako nie som si úplne istý, vzhľadom na to, že tí dvaja kokoti si jedného dňa v piatej sérií pomysleli, že dokážu napísať lepšiu dejovú líniu, aj keď mali ešte furt predlohu (áno, Dorne som nerozdýchal doteraz a ani ho nikdy nerozdýcham), tak či by sa tohto svojho bludného presvedčenia nedržali.

Ale yup, mal by písať knihu namiesto tweetov.
Patch notes v8.04:

We saw that some players are abusing the Dragon Rush tactic which gives serious avantadge against any player building a mercenary army. We want to give to the players of the game (of thrones) more viable build paths and strategies.

DRAGONS

Armor reduced by 50%
Chance to dodge reduced by 75%
Sight radius reduced by 500 meters
Traveling speed increased by 300%

BALLISTA

Now deals additional damage against ships.
You can carry Ballista units in a ship ( Still not elephants, we are working on it ).

MINOR CHANGES:

Varys (Hero unit) fire resistance reduced to 0.
Arya (Hero unit) now have a new skill "Heartbreaker".

Bug fixes:

Fixed Bug that allows some players to resurrect Dragons without investing points in the "Lord of light" skill tree.
Fixed Bug that makes the "White walkers" race to lose when their hero is killed.

Current bugs:

We noticed that dothraki units AI have a strange behaviour while "Fire blade" buff is on.

Tohle pobavilo. (GOT spoilery) Jsem jednoduchý člověk - pls dejte mi Total War: GOT, i když se to pro to vůbec nehodí. :D