Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Ptáče se dostalo do hlavní soutěže v Benátkách. To je největší úspěch českýho filmu za posledních 10+ let.
@90210 (25.07.2019 13:10): Právě, já si pamatuji jak k nám s Tobrukem zavítal Marhoul do Turnova a film představoval, působilo to skvěle, ale pak samotný film už žádná sláva nebyla. Navíc s tím hercem z Ordinace, nebo odkud.

A to je klasika :)). Ale koukni na Ztraceni v Mnichově, to bylo až překvapivě dobré. A já tedy jako nejlepší vidím Český sen.
@90210 (25.07.2019 12:57): Skepsi chápu. Ale... Párkrát jsem jej slyšel o tom hovořit a měl ten správný zápal a zaujetí. Rozhodně původní knihu pochopil a vypadalo to, že se jejího stylu i bude držet. 16 scénářů není málo. Tak snad z nich vybral ten nejlepší.
@valcik (24.07.2019 23:50): Jsem zvedavej, jestli daji jenom slusnej prvni a druhej dil, nebo zkusi i 3. dil, coz je asi nejhorsi knizka, kterou jsem kdy precetl celou.

@Jab (25.07.2019 12:34): Snad se to Marhoulovi aspon zaplati, nechal na tom 10 nebo kolk let zivota a jestli mu neco nechybi, tak je to odvaha, ze se do toho pustil i pres to, ze ma za sebou jen sklepackyho Mazanyho Filipa a Tobruk, tj. zadna velka hitparada, ale majitele prav a spoustu dalsich lidi na to ukecal.
@BUMTARATA (25.07.2019 12:21): Také, nic jsem tedy nečekal, a o to více mě to potěšilo. Řadím do podobné kategorie zajímavých USA/UK filmů z posledních let jako The Witch, Under the Skin nebo A Field in England.
Producent televízneho seriálu Lost chystá seriálovú podobu Stopárovho sprievodcu po galaxii, som zvedavý ako sa s tým popasuje!
Midsommar, hodně povedené. Po Hereditary další kvalitní snímek, Ari Aster má určitě budoucnost.

Jen se to někdy snažilo být vtipné, což výsledný dojem snížilo. Jako i to, že to původně mělo být delší (sestříháno na 146 minut), a nějaké scény očividně chybí. Ale do kina se určitě vyplatí zajít.
@Kunick (23.07.2019 23:04): Hej, o ní už jsem kdysi četl.

Btw mě biologie začala bavit až na vejšce. Aj jsem chvíli uvažoval, že bych ji také šel ještě studovat. Ale pak jsem si říkal, že druhý obor s na houby platem už nepotřebuji. :) Nadto středoškolská biologie byla hrozná. Asi vlastně jak středoškolská filozofie. Vždy "živočich", jeho charakteristika a zařazení. :)
Toz Alita vubec nebyl spatnej filmek. Bejt to Rko a vic spinave, tak by to bylo super. Ta ciste digi hrdinka snad ani nebyla nutna, ale bylo to fajn :) Za posledni leta se mi tenhle "blockbuster" z tech co jsem videl, libil asi nejvic. Akorat jsem teda moc nepobral ten svet a jeho fungovani. Snad se zadari i ten Termous, kdyz ho ma Iron Jim taky pod dohledem :)
William Hope Hodgson - The Night Land, A Story Retold

Věc, kterou Lovecraft velmi vychválil a asi věděl proč: je to lepší než cokoli, co napsal on. Dalo by se namítnout, že to samozřejmě není originální verze, která je často pro svou archaickou prózu nestravitelná a tohle je pořádný facelift. Dá se s tím souhlasit, ale pak je třeba zároveň říct, že Lovecraftově tvorbě by zas nepomohl ani ten řádný facelift.

Každopádně, pro fandy HPL povinnost. Je vidět, odkud čerpal inspiraci.
@Shoggot (22.07.2019 16:47): Osmdesátky jsou dnes v kurzu - stejně jako předtím sedmdesátky, a za chvíli (vlastně trochu už teď) to budou devadesátky. Každý si chce "zavzpomínat" na dobu, kterou má zidealizovanou, protože ji vlastně nezažil. Leda jako dítě, a mladí (většinoví) diváci spíš jen z doslechu.

Jen ten Cruise je pořád stejný, on bude hrát furt tu svou jedinou roli dokud neumře, a díky CGI ještě pak dlouhou dobu potom. Což je dobře, mě ta role baví.
@Shoggot (22.07.2019 16:18): Ta ironie je na tom úžasná, fakt mě to baví. A je to vlastně dobrá ukázka toho jak kapitalismus hezky spojuje lidi a překonává všechna nepřátelství - i americká propaganda může vznikat za čínské peníze, a zároveň že ta propaganda nemusí být ani tak útočná :))
@BUMTARATA (22.07.2019 20:50): Pracuji jako historik. Primárně s prameny z provenience bývalých bezpečnostních složek - tedy StB. Taková Inspekce Ministra vnitra z Uherského Hradiště nebo Plzně je celkem zážitek. Ale v určitém smyslu jsou obdobně (byť méně násilně a více psychologicky) drsná i různá profylaktická opatření proti disentu.
@Sadako (22.07.2019 19:44): Souhlasím, pěkné krátké háro u holky může být fakt sexy. Sice to jako muž nemohu tak posuzovat, ale přijde mi, že většina ostatních mužů jsou extrémně Normies co se týče vlasů, žádná inovace, jen ovečky ve stádu.
@Gordon (22.07.2019 19:15): Definitivně, pokud to jsou vlasy čisté a není-li jich fskutčnosti pět čtyřmi řadami, případně něco na způsob zrůdnosti, co nosí na hlavě např. Ondřej Hejma.
Pochopitelně, existuje i část lidí, co vypadá lépe s krátkými, ale není jich zas tolik - a většinou jsou to holky.
Poslední Mad Max je překvapivě velmi povedený. Nový Top Gun, ehm... no uvidíme. Přijde mi to jako by vykradli všechny scény z původního filmu. Původní Top Gun je vcelku povedený film s úžasnými záběry F-14 a F-5 (alias MiG-28). Čas od času se na něj rád podívám.
@Sadako (22.07.2019 17:04): no vidis, a tobe se zase nelibi takova kultovka jako starej top gun ... asi bych z nej tedka urcite nebyl tak vydrenej jako kdyz mi bylo 10 nebo 11 kdyz jsem ho po revoluci videl poprvy, ale na tenhle film nedam dopustit .. videl jsem ho asi pred 10ti lety v letadle (haha, to bylo docela vtipny pustit si v letadle na tom malem displayi top gun) a bavil me
@Sadako (22.07.2019 16:36): Top Gun byl sexy. I dneska je. Tím beauty is only skin deep stylem.

@Shoggot (22.07.2019 16:47): S tou středoškolskou romancí je to dost přesné. Příznačné, že objekt zájmu je tu instruktorka, která postrádá přiměřeně vyspělého partnera, ale nakonec se najde ve vztahu s dospívajícím chlapcem.

To mi namátkou připomíná, že se už dlouho připravuji na Heathers z minulého roku. Nezná to tu někdo? Neviděl jsem ani původní film, ani nové seriálové zpracování.
@Sadako (22.07.2019 16:36): to je vec nazoru co je nudny a co ne .. ja mam top gun rad .... me se treba zase chce pokazdy sr**t kdyz slysim lucinku vondrackou, akorat to vetsinou nejde ;) a nekomu jinynu se to libi