Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Pre fanúšikov synthwave - 25.9. hrajú v Prahe Magic Sword. Ja bohužiaľ nepôjdem, keďže presne v tie dni mi to časovo nevychádza.
@Gordon (08.09.2019 10:20): "To se stává." :-D

Ano, i v dnešní době, si o průmyslu masných uzenin, nedělám při výrobě žádné naděje, ale to neznamená, že se stanu vegetariánem, či ještě hůře - veganem.
@Zx Atari 500 (07.09.2019 19:57): Poslední dobou se rozvijí výzkum pěstování masa "ve zkumavkách", a je to celkem úspěšné, a ne maso není zbytečnost, je celkem potřebné pro správný vývoj a fungování těla, náhražkami nahradit moc dobře nejde a podobné hipsterské náhrady v podobě exotických jídel neobsahují vše, co maso. Navíc pěstování některých takových plodin není zrovná ekologické. Co se týče masové produkce, přemýšlím, jak by se uměle doháněly políčká ještě víc, než dnes bez hnojiv z dobytka.
Offtopic btw.
@pajmič (07.09.2019 19:25): Mit fakt hlad, tak prvni bezis se sekyrkou :D

Taky si pohravam s myslenkou, vyradit maso z jidelnicku. V dnesni dobe je to zbytecnost a cira rozeranost. Uvital bych, vybrat nekolik druhu, ktere lidstvo bude pouzivat pro spotrebu ( do doby, nez bude moznost to nahradit) a vsechno ostatni chranene, ci pouze domaci odchov, pro vlastni spotrebu.
Právě čtu knihu Džungle od Uptona Sinclaira a teda ty podmínky na jatkách, kdy všelijaké sračky pomelou a dávají je třeba do klobás, tak Vás trošku přejde chuť na maso.
William Faulkner - Svatyně.

Co na to říct. Jen další důkaz toho, že Faulkner byl největší americký spisovatel 20. století.
@Laurona (04.09.2019 10:40): no já právě četl, že v prvním díle bylo to strašení schválně takové jednodušší a občas i komické (tanec), protože se klaun snažil vystrašit děti, které se prostě bojí "bubáků". Teď jsou z nich dospělí a právě po vydání jedničky jsem četl, že dvojka hodně přitvrdí právě proto, aby to dávalo smysl. Jednu postavu to hned zezačátku dovede k sebevražděTak nevím.. :D byly to asi jen plány, každopádně to tak mám zafixované.

Třeba to nakonec bude podobně děsivé jako jednička.
@Laurona (04.09.2019 09:16): ja jsem na to docela strašpytel. Už u 1 jsem trpěl a teď to má mít snad 3 hodiny. Říkal jsem si, že to nemůže být tak zlé, ale ta creepy melodie z traileru mě asi spolehlivě odradila. :-D (a zároveň je strašně boží) asi bych to zvládl, ale když už já mám respekt k horrorům v kině, nebudu způsobovat újmu drahé polovičce. Tak se asi budu těšit na release. Četl jsem To, tak co.

A btw Joker prý dopadl výborně. A to jsem tomu z trailerů vůbec nevěřil.
A na pokračování "TO" se někdo nechystá? Upoutávky mě sice moc nenadchly, ale nechci to předem zavrhovat, takže na to nejspíš zajdu.
@ntz (03.09.2019 12:07): Ono kafrání mu jde skvěle (to má po svém tátovi). Filmy jsou ale ne úplně slavné.

Každopádně v Benátkách to mělo cca úspěch. Tak uvidíme, kam se to až probojuje.

Sám rozmýšlím, zda chci takový film vidět. Hrabáním se v materiálech bývalých bezpečnostních složek mám těch hrůz kolikrát dost přes den. Po práci už jsem většinou zralý tak na sitcomy a sci-fi vypalováky.

Kamera je ale prý trhák. Dialogy ne (těch je málo) a je to asi až moc dlouhé.
Nemá niekto z vás náhodou prehľad o tom, ako funguje obchodný vzťah medzi poskytovateľmi satelitného príjmu a internetovými stránkami ako je napríklad csfd.cz? V satelitnom receiveri mám nainštalovaný plugin, ktorý načítava všetky údaje z databázy csfd - profily filmov, komentáre, hodnotenia, skrátka všetko. Podľa užívateľských podmienok (5.5) si csfd na kopírovanie a distribúciu užívateľského obsahu v výnimkou osobných údajov vyhradzuje právo, jedná sa teda o legálny obchodný vzťah, akurát by ma zaujímalo ako to majú s poskytovateľmi satelitného príjmu zazmluvnené, prípadne či platia za počet prístupov, objem prenesených dát, alebo snáď nejakú celkovú paušálnu sumu za poskytnutie prístupu k databáze.
@BUMTARATA (03.09.2019 08:39): hmmm ... trosku jsem se bal, ze ptace bude jako Volyn, ktere jsem ja osobne dal na CSFD hodnoceni odpad kvuli explicitnimu a zbytecnemu nasili ... kinematografie a film ma bavit a obohacovat a ne prizivovat nejake zvracenosti ..

marhoulovo filmy jsou (az na mazanyho filipa - tedy myslim ty vazne filmy jako tobruk) naprosty ptakoviny (pro me je tobruk skoro nekoukatelnej proc se tam snoubi hruznej casting s marhoulovo pokusama delat umeni aka dlouhe zbytecne sceny, ktere asi meli vypadat jak ze stalkera, akorat v marhoulovo podani to neni zadny umeni ale nestravitelna parodicka ptakovina)
Nabarvené ptáče právě v Benátkách. Mluví se o masivních odchodech ze sálu, zejména během tzv. „scény s lahví“. Hádám, že to bude buď kolosální průser, nebo to vyhraje hlavní cenu, haha.
@Widl (01.09.2019 22:54): Tak já bych už asi rovnou koupil něco nového, třeba nějaký pěkný kousek od Pro-Jectu. Spíše jde o to se k tomuto kroku odhodlat a začít rozšiřovat fonotéku o další typ nosiče. Doma by ze mě asi moc radost neměli, kdybych začal plnit byt další poměrně rozměrnou částí už tak dost bohaté sbírky. :c))
@samorost (30.08.2019 23:37): Ono to do začátků není vůbec tak drahý jak to vypadá. V bazaru seženeš pěkný vybavení za pár korun. Já koupil za 3000,- z pozůstalosti starou Teslu i se zesilovačem a reproduktory. Vyměnil jsem řemínek, vyfoukal prach a vyměnil přenosku. A hraje to fajnově, hlavně reproduktory ARS 485 jsou strašně příjemný. Takže žádný strachy a šup do nějakýho bazaru :)

@Coldplaz (31.08.2019 23:05): Jasný, mám na 2 LP :D
@BUMTARATA (01.09.2019 19:33): Ja som predtým od neho videl len Whiplash a ten ma dostal. Ten muzikál som kľudne odignoroval a teraz Prvý človek, ktorý podľa mňa mohol dostať aj toho Oscara za film.
Ten song si musím pustiť niekedy v kľude a tmavej miestnosti, to bude žrádlo. :D
@BUMTARATA (01.09.2019 01:55): Já jsem nakonec spokojený. Je potřeba vzít v úvahu, že je to adaptace Ennise, který nesnáší náboženství a superhrdiny. Jeho postup obnáší demonstraci prohnilosti postav, které promlouvají jejich jménem, namísto aby budoval propracované pozadí i s jeho strukturálními problémy. Neváhá se přitom uchýlit k tomu nejkrajnějšímu cynismu.

Tenhle seriál zprvu klame tělem, protože vytváří dojem, že tomu tak nebude. Postupem času si ale ujasní priority. Místo hledání uvěřitelného, hypotetického světa se stane především příběhem o deziluzi fanouška komiksů (Hughie), jemuž posedlost falešnými modlami nejdříve pošramotí a zvrátí pohled na život, aby ho přivedla až k agresivnímu odporu. Proto to má podle mě spíše vzestupnou tendenci: postupně to krystalizuje.

V tom, co říkáš, máš určitě pravdu. Na druhou stranu jde člověk sám proti sobě, pokud od toho chce další Watchmeny.
The Boys (2019)

Zaujala mě premisa a nalákal mě hype. Ve skutečnosti vesměs hloupé, podvratně se jen tváří. Jeho svět nedává smysl, postavy jsou mělké, archetypální. Na začátku se poměrně dobře rozjede, ale nikam nedojede.