Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@S4TW (04.05.2020 09:03): je to tak..i když většina amíků imho KM nezná a že se to natáčelo v Praze si nevšimnou. Ale kdokoliv Prahu nebou Luxembourg City zná tak to samozřejmě pozná. Ale jinak i přesto že to vidím, tak je ten seriál zatím naprosto skvělej a nevadí mi to (spíš naopak, Prahu vidím ve filmech/seriálech vždycky rád, i když zrovna zaskakuje)
@Paul (03.05.2020 21:55): tohle treba nechapu, ty kulisy, zrovna KM je tak provalenej, ze to je jak pest na oko :), na druhou stranu si nedelam uplne iluze, ze nas Amici neberou jako Evropu... i kdyz zrovna KM je proflaknuty i u nich... docela... :)
@Karasman (03.05.2020 21:28): je to Fargo, proto to tam dali, jako takovej správnej WTF random element :) Za mě druhá asi nejlepší, ikdyž první velmi blízko. Třetí byla slabší.

Teď jsem jinak rozkoukal Patriot od amazonu a je to takové seriálové In Bruges Fargofied, zvláštní mix melancholickýho komediálního dramatu o vydeptaném agentovi CIA kterého ta práce očividně hodně sere..po třech dílech je to zábavný i zajímavý.

Jo a velká část se točila v Praze, což je super, akorát tam zaskakuje za Lucembursko a Amsterdam, což už je míň super, když tam jsou záběry na karlův most a tak...působí to trochu úsměvně.
@Karasman (03.05.2020 21:28): Já jsem to bral jenom jako takový odkaz na tu dobu, kdy tím byli všichni v Americe posedlí. Proto si i myslím, že je na tomto tématu postaven i čtvrtý Indiana Jones. Jinak druhá série je za mě nejlepší, v prostřední třetině je to regulérní krvavá gangsterka a ten rampage co tam na konci předvádí indián nemá chybu. Navíc obsazení se hodně povedlo.
Tak jsem právě dokoukal druhou sérii Fargo. Stejně jako první se na to koukalo dobře a zhltnul jsem to během dvou dnů. Může mi ale někdo vysvětlit, co tam dělaly ty vesmírný lodě? Vůbec to nesouviselo s dějem a nějak mi to do toho nezapadalo...
Zacala som pozerat serial Neon Genesis Evangelion a ta uvodna skladba je skvela. :)
@PavelU (28.04.2020 04:29): zasekla jsem se taky někdy ve 4 sérii mám ten dojem. Přišlo mi že už ten seriál táhnou na vařené nudli. Ale pravda, je že ten seriál mám pořád v knihovně s tím že mu dám někdy šanci. Docela jsi mě překvapil, že to má ještě tolik řad, tak já to teda zkusím.
@JohnCZ (28.04.2020 07:39): Tak se na ně hned vrhni. První trojice sezón se mi líbila, asi pro nás bylo únavné, jak se ten děj zpočátku protáhl na více sérií. Obměna seriálu prospěla, stejně jako to, že jsem to asi dva roky neviděl. Pak mě navnadil zmíněný počet řad, ale 6 a 7 bylo fakt drsný, z dílu na díl. Nakonec to sice i tak koncept mělo, ale ten rozdíl od dřívějšího stylu byl zkrátka moc patrný. Psychologie beru, jen to bylo to bylo o to těžší, čím si ty postavy procházely.

24 se mi líbila též, asi víc. I tam ale dosahovaly postavy vysoké prokreslenosti svých charakterů.
@PavelU (28.04.2020 04:29): Já teda poslední dvě série neviděl ještě, ale do 6. si to drželo furt konstantní kvalitu. A ani bych neřekl, že by děj splýval, protože si jednotlivé řady pamatuju dost jasně, což je vzhledem k množství seriálů, co sleduju, u mě docela zázrak. Pro mě jeden z mála seriálů, který mě každou sérií baví stále stejně a ještě o chlup víc, než 24ka, protože Homeland jde víc do hloubky a rád kope i do vlastních řad. 24 byla taková víc americká.
@Karasman (28.04.2020 07:08): Můj brácha to kdysi taky zabalil, já též. Po třetí řadě. Přesvědčoval jsem ho, marně, Ale k seriálu jsem se naštěstí vrátil před čtyřmi lety. A dobře jsem udělal. Jako novinky viděny pak Season 6 a 7. Ty byly ale pro mnoho lidí dost nestravitelné. Dal jsem je, ale komplikovala to ta prezidentka. A ten počet sérií avizovali již před několika lety, jen jsme na poslední sérii čekali dva roky.
@PavelU (28.04.2020 04:29): Já už ani nevim, ve které sérii jsem tenhle seriál vzdal, mám pocit, že někde po čtvrté nebo tak nějak, ale ruku do ohně bych za to nedal, strašně mi ten děj splývá a kromě geniální první série si tak nějak nepamatuju, co se kdy dělo. Fakt mě překvapuje, že to nakonec mělo osm sérií, ale věřím, že to bylo koukatelné až do konce.
Finále Homelandu naprosto geniální !

Jsem rád, že to mělo tolik sérií. Každá byla originál, skvělý nástupce 24 hodin. Jako problematické vidím jen 6 a 7 řadu. Tam tvůrci chtěli cíleně změnit téma, není se divit, ale kam až to zašlo, to byla silná káva tenkrát i na mě. To čtvrtá a pátá série byly z klasického soudku, považuji je za nejlepší. Nejméně se mi líbila řada třetí. A poslední osmá série? Výtečná, napínavá do poslední vteřiny.
Docela mě štve, že každý klasický hong kongsky Kung fu film, co vyhrabu na Netflixu, má pouze anglický dabing... :(
Another Life je slabší. Obecně začínají mít v Hollywoodu problém s tím, že příliš konstruují děj, ale divák tam nic nevidí. Nebo jsou slabé kulisy.

The I-Land mi přišel lepší. Herce neřeším, ale atmosféra zajímavá a rozuzlení též. Než jsem si to pustil, nic jsem o seriálu nevěděl. Natož pak jeho hodnocení a jak se to komu líbí či ne.
@Paul (26.04.2020 17:42): To dost sedí. Docela se divím, že tohle Netflix vůbec schválil, protože je to imho regulérně fakt špatný. Špatný pacing a nulová dramaturgie, za uši tahající dialogy, chvilkama to působí jak zdramatizovaná reality show s imbecilníma američanama. Ani zábavný to není. Horší seriál na Netflixu už je údajně snad jen Another Life, ale to jsem teda masochisticky netestoval ani kvůli Starbuck (které je na takové projekty škoda).
@SilentWolf (26.04.2020 17:27): je to trochu guilty pleasure. S logikou se tam občas moc nepářou. Ale strašně mě baví ty postavy, jejich chemie a dialogy. Maj charisma. Plus to nekompromisní tempo.

@Bursoft (26.04.2020 17:29): Breaking Bad je perfektní od začátku do konce (a Better Call Saul taky). Prostě si to pusť, jeden nebo dva díly denně a za chvíli je hotovo :)

@Kejtee (26.04.2020 17:17): Altered Carbon má dost dobrou první sezónu (i když je tam pár slabších epizod, cokoliv kolem flashbacků). Druhá je o dost slabší a tipuju, že už třetí nevznikne. Ale minimálně tu první můžu taky doporučit.

@JohnCZ (26.04.2020 17:39): koukám co to je, a...

Writing for RogerEbert.com, Brian Tallerico summarized that "The ‘I’ stands for Idiotic. If you put a group of teenagers in a room and showed them a few episodes of LOST and Westworld before asking them to write their own program, they might come up with The I-Land

hah
@Kejtee (26.04.2020 17:17): Já to mám stejný. Nikdy se mi nechce žádný seriál rozkoukat, ale jakmile dám jeden dva díly, tak se od toho nemůžu odtrhnout. Já mám největší rest v Breaking Bad, tam mě nejvíc odrazuje, že to má 6 sérií nebo kolik..
@Paul (26.04.2020 17:08): Money Heist zrovna sleduji a návykovka to je, ale moc nerozumím těm hodnocením. Často je to víc Deus Ex Machina než cokoliv jiného. Professor je často spíš hloupý..a co tam teď ve 2 řadě předvádí Tokyo a nebo třeba Arturio..nevím zda se smát, nebo to ještě brát vážně. Ale baví mě to přesto pořád.
Super, vdaka za vsetky doporucenia. Myslim,ze witchera si necham na neskor, chcela by som si najskor precitat poviedky. Pohravam sa s myslienkou na tieto serialy: Dark, Altered Carbon, Minhunters, Stranger Things a Black Mirror.
Je toho velmi vela a u mna je najhorsie zacat. Nejak sa mi do nicoho nechce a vravim si,ze serialy su na dlhsie posedenie ale viem,ze ked uz raz zacnem pozerat tak ma to vtiahne :)
Ja za seba mozem odporucit serial The Alienist.
@Kejtee (26.04.2020 16:48): jde o to cos už viděla a jaké máš preference, ale rozhodně můžu doporučit
Breaking Bad
Better Call Saul (prequel spin-off, koukat až po Breaking Bad)
Money Heist (neskutečná návykovka)
Happy!
Dark
Orange is the New Black
Black Sails
Mindhunter
Derek
After Life
Umbrella Academy
Last Kingdom

Witchera nedoporučuju :) Ale není vyloženě špatnej, jen mě tam irituje tuna nevyužitýho a špatně využitýho potenciálu.
@Kejtee (26.04.2020 16:48): To najlepšie, čo som zatiaľ na netflixe videl bol nemecký mysteriózny (a jemne hororový) scifi seriál Dark. Má to dve série a prvé dva diely sú také nič nehovoriace, no potom sa to rozbehne a neustále sa to rozbieha viac a viac. Okrem toho, že je to super natočené (a soundtrack od Bena Frosta) a zahrané, tak v priebehu seriálu človek dostáva aj odpovede na svoje otázky a nie je to len také, že sa to nabaluje.
Okrem toho samozrejme Stranger Things, Altered Carbon v rámci scifi a ja som si tam pozrel aj The Good Place ako komediálny seriál, aj keď to nie je pôvodne netflix.
@Kejtee (26.04.2020 16:48): Witcher?
Ja som si iba kvôli tomu Netflix zakúpil.... a potom už som ostal a vždy sa vieš k niečomu preklikať, hoci absencia nejakého abecedného everything listu je strašne stupídna.
Ahojte, mam k dispozicii netflix,tak by som sa chcela opytat,ci mate nejake odporucania na serialy? Je tam toho strasne vela a nie vsetko musi byt uplne skvele. Mala by som chut na nejake scifi, fantasy, kludne aj nieco hororove co by stalo za to.
Tak jsem asi rád, že nám na základce jen dávala ořechy do hlavy pěstí, ve které měla na jednom prstu obří rubínový prsten. Musel to být pro ni uspokojivý pocit, že to znělo jako že to fakt něco dělá.. té lebce.. takové *plub* vždycky.. a slzy. :D

..a že je pak klid. Ještě dotyčnému řekla, že je osel. První třída. Ideální motivování a start do života!! :D Ale já ji měl rád, nechala mě projít, i když jsem byl přes 50% celé první třídy nemocný. Měl jsem jediné štěstí, že jsem uměl číst už před školkou. :D To mě prý zachránilo.

Zajímalo by mě tak zpětně, jak moc by se člověku změnil život, na základě takové jedné malé věci, jako jít do první třídy znovu :D Takže pár lebek tam možná prasklo, ale já ji měl fakt rád. :D
Měl jsem z toho takový pocit, že už je to out-dated, ale mě tahali za kotlety i po miléniu:)