Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Když už hraji ten CP77 a koukám na Altered Carbon, mohli by jste mi doporučit nějakou knihu podobného ražení/zasazení? Ideálně nějaká delší série.
Cobra Kai - Season 3. Super podívaná. Na celém seriálu je fajn, že se v něm objevují stěžejní herci z prvních dvou dílů filmové série.

A taky jsem se dozvěděl, kde se vlastně ten název Cobra Kai vzal. Souboje jsou tu docela slušné.
@Jab (11.01.2021 06:43): to mi tak připomnělo, že jsem ještě nekoukal na durhou řadu Punishera... jeden čas jsem jel jen tyhle suprácký věci a tak strašně jsem se toho přejedl, že teď už mě to vůbec neláká :-/, ale aspoň toho Punishera musím dát, ten má přeci jen, trochu jiný pohled na věc :)
@AlieN (11.01.2021 02:28): To nevydržím. Ale Punisher je zatím celkem fajn. Taková jiná tvář těch křesťanských seriálů. Mrzí mě akorát, že v bitkách neřve: "Křest nebo smrt!".
@Jab (09.01.2021 19:36): Počkej na druhou řadu až potká Punishera (v ní je taky jedna z nejlepších bitek jaké se v seriálech kdy objevily).
Ale třetí řadu jsem nikdy nedokoukal. Dal jsem první díl a nějak mě to vůbec nezajímalo. Přitom Jessica Jones byla dost fajn (a to jsem v té době ještě neznal Doctora Who - teď bych si to díky Tennantovi užíval o to víc), a dokonce i Luke Cage jsem snesl.
Začal jsem koukat na ten Daredevil seriál. A damn... Co to je za "vigilante", když za ním nezůstává lajna mrtvých padouchů? Looney Tunes je surovější seriál.
Znáte taky písničky, které vám na počátku nic neříkají, třeba neznáte ani název skladby, náhle všek uděří refrén a řeknete si "hele, tuhle přece znám!"

U mě je to napříkad tahle.
Umělecká fronta co onanuje nad cakanci na platne se pohoršuje, dobový pamětník jásá. A Joe Pesci, bude bude?
Donner to da! Glovera nadopujou pernikem, nalicej ho a bude to cajk. A Gibson na to jeste v pohode staci :)
Umřel frontman Children of Bodom. Jedna z mála metalových kapel, který jsem dřív hodně poslouchal. Nostalgie
@90210 (03.01.2021 19:07): Pokud bych chtěl slyšet opravdu špatné album, pustím si cokoliv od Jacksona :)). DP co si tak projíždím mají stabilní kvalitu.

CSFD prakticky nemá co nabídnout. Slabé komentáře, příšerný design a UX/UI a nesmyslný bodový systém. Jediná výhoda byly projekce, ale to minulý rok padlo. Nová podoba to trochu zlepšuje (důraz na fanoušky), ale je to stále na míle vzdálené MUBI.
Koncem prosince jsem slíbil seznam filmů, které mě v roce 2020 zaujaly nejvíce.

Napočítal jsem 150 filmů (přičemž nepočítám krátkometrážní, epizody seriálů nebo filmy, které jsem viděl podruhé).

Za seriály: Černobyl, Bratrstvo neohrožených, The Princess Weiyoung.
Nejlepší film: Rodná zem (Československo, 1953), Space Warriors (USA, 2013) Saljut-7 (Rusko, 2017) 1917 (USA/GB, 2019) Kekexili - Horská hlídka (Čína/Hong Kong, 2004) Příběhy kožených kalhot 2 (Geh, zieh dein Dirndl aus, Západní Německo, 1973).

Jinak jsem si podruhé dal Kocoura a potřetí Millenium Actress (poprvé na DVD s německými titlky).
@Dunemaster (03.01.2021 10:30): Já neplatím, měl jsem to aktivní vždy jen pokud stálo několik měsíců 10 Kč, jinak mám jen a pouze jako databázi. Ale za poměrně vysokou cenu tam máš měsíčně 30 artových filmů, každý den nový, a jinak knihovnu směsice klasik, méně známých a také čistě obskurních filmů.

Vyzkoušej, až bude někdy akce na pár měsíců zdarma, jinak bych do toho asi nešel. Ale profil si myslím můžeš založit bez problémů a bez jediné platby (pokud se něco nezměnilo).
@Richmond (03.01.2021 10:03): Na mladé ucho to špatné není, ale ještě by měl něco nakoukat :)).

Za mě to zatím vypadá takto.

Jinak když jsme v kultuře; na nový rok si doplňuji vzdělání v hardrocku (nyní DP), a desky Deep Purple in Rock a Live In Japan jsou skvělé,
@Bellerofontes (03.01.2021 04:01): Na začátku roku se plánuji pustit i do literární tvorby Hu Qiana (jinak též Hu Bo, tvůrce Sedícího slona). Zatím jsem četl jen povídku, která byla filmu předlohou, a překvapilo mě, jak se náladou od filmu liší.
Na konec roku jsem si dopřál Hlubokou touhu po božstvu a tímto děkuji za doporučení. Vlastně se mi to velice líbilo, je to zapamatovatelné a precizně nasnímané, ale taky jsem si ujasnil, v čem si s Imamurou nejspíš neporozumíme - ten jeho distancovaný naturalismus vnímám jako zbytečný cynismus. Sedící slon mě zasáhl úplně jiným způsobem, zabolelo mě z něj u srdce. Film pro mě.

U obou ovšem pociťuju sentimentální vděčnost, že se mi dostalo příležitosti je vidět.