@
Artran (22.08.2022 09:49): No já už nevím, co jsem ti už doporučoval a co ne :-) No věc se má tak, že jsem na tvorbu vážné hudby poněkud zanevřel. Především z důvodu toho, že to, co bych chtěl tvořit, má cílovou skupinu jinde, než lidé, co na ty koncerty chodí. Takže teď dělám spíš písničky a užitou hudbu no :-)
Takže jsem se prozatím s tímhle oborem rozloučil před lety svou nejrozsáhlejší skladbou Zemské sféry, kde jsem si udělal především radost a rozhodl jsem se tam vykašlat na všechna očekávání ostatních, co se týče "stylovosti", "modernosti" a podobných věcí. Volně navazuju na Holstovy Planety. V podstatě jsem to nikdy nezveřejnil celé, asi i proto, že nejsem moc spokojený s tím, jak to orchestr zahrál, ale jsou tam i dobré momenty. Část Hydrosféra jsem použil svou velmi starou až Lisztovsky laděnou klavírní skladbu, v části Biosféra jsem zpracoval jednu ze svých prvních skladbiček, co jsem si pro radost nahrál na klávesách, v části Atmosféra jsem se možná až moc inspiroval Phillipem Glassem, ale mám to moc rád, část Litosféra, to tak vyplynulo z tématu, ale díky ní jsem to asi mohl vůbec použít a pak tam mám ještě Kryosféru, která je z půlky drsná a z půlky je to popík (ale tam je ten orchestr bohužel zrovna asi nejhorší). Ale mám pocit, že už jsem ti to možná někam posílal, ale tak neva :-) V raru je kdyžtak i partitura, kde si můžeš povšimnout, jak na začátku Atmosféry, jsa nervózní, udělám řadu chyb, z nichž ale většina se mi líbí a skladbu jsem na základě toho změnil a už tam tyhle chyby hraju furt :-)) https://www.uschovna.cz/zasilka/BO5VEW7VTL8M3WG7-RNU/ (odkaz mi v rámci dh nefunguje, asi to nemá rádo úschovnu, tak holt manuálně no)
Ale jako tahle skladba je v rámci soudobé vážné hudby hyper líbivá, mám samozřejmě na skladě i nějaká ta pekla :-)
Mám teď pnutí poslední dobou, že bych mohl po dlouhé době se nějaké soutěže zúčastnit a udělat to prostě na míru :-) Ale je tam to riziko, že když se to nepovede, tak to půjde prostě do šuplíku no :-)
Do pošty ti pošlu dvě věci, co dělám teď, to uveřejňovat nemůžu, ale ani nevím, jestli se to nakonec použije :-)