Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Fritol (17.09.2022 10:42): Jj, je fajn, tady bych řekl že jejich nejlepší někdy od roku 2020 :) I tak ale letošek slabší.

A na konec roku zase chystám roční shrnutí (i když je jasné, že... :D), tak ne že to zase prošvihneš! :D
Lotr se rozjizdi a tvrdou podrazkou zaslapava HoD do hliny! :)

Co se MCU tyce, tak jedina vec, co me jeste zajima, jsou GoG III a Loki. Jinak je mi uz uplne volny vse, co je do 2024 v planu.

Cekam na prvni hodnoceni v cernych barvach na Csfd... to bude zacatek konce! :) Zatim se to posunulo do modre vlny :D
Možná je potřeba se zkrátka smířit s tím, že MCU jako značka se diverzifikuje (v tradičním slova smyslu). Zkrátka nyní zkouší různé způsoby a můžou si to dovolit, protože do nich Disney pumpuje peníze. Takže to občas přeženou a někdy udělají šílenou nudu a něco je prostě průměr. Cíl prostě je si třeba vybírat na co se člověk bude koukat. Mně se třeba nelíbil Falcon a Winter Soldier, takže jsem to vzdal. Wandavision jsem miloval a líbí se mi teď i She-Hulk. Eternals mi přišli zajímaví, ale působili natahované. Doctor Strange super. Zkrátka není každý den posvícení. Není přeci důvod z toho dělat konec světa.

Osobně mám, bohužel spíše nepodložený, pocit, že MCU pochází téměř stejným vývojem jako Marvel celek, tj. po zlatém věku přišlo období nového hledání sama sebe a té diverzifikace. Já nikdy moc do komiksů nebyl, ale nemám pocit, že by MCU dělal něco co by bylo zcela proti jejich různým obdobím.
Love and Thunder nejde s humorem nikam dál než Ragnarok, ten styl se moc nezměnil, ale Waititi úplně ztratil soudnost a nacpal tam i gagy které jsou buď úplně mizerné, a nebo je nadužíval k nesnesitelnosti. Plus děj ještě nesmyslnější než je u Marvelovek obvyklé, a k tomu ještě větší cílení na děti, no fakt už mi z toho bylo blbě.

A to jsem fakt doufal že se mi to i navzdory ohlasům bude líbit - na nového Doctora Strange byly ohlasy taky mizerné, a užil jsem si ho hodně právě proto že šel v humoru a stylu za hranu průměru, a Ragnarok byl super.

No a nebo to bylo Waititimu už jedno, protože to dělal jen pro prachy. Nebo mu film dojebalo studio. On u svých ostatních filmů tyhle problémy nikdy neměl.
@aoshi (16.09.2022 18:11): To je, samozrejme, v poriadku a nikomu neberiem jeho názor. Osobne budem inak rád, ak mu tento diel vystaví stopku, lebo hoci som bol medzi tými spokojnejšími, skutočne by som nechcel, aby ďalšie marvelovky vyzerali takto.
@M.a.t.t. (16.09.2022 17:42): Nemyslim si, ze niekto cakal vazneho Thora. Ja sa tiez pridavam k ludom ktorym Ragnarok prisiel “tak akurat”, zatial co Love and Thunder bol uz trosku cez hranicu. Posobilo to tak, ako keby si autor povedal, ze ked ludia chcu vtipneho Thora, tak tam za kazdu cenu musi napchat cim viac vtipkov. Zatial co u Ragnaroku boli vtipky spestrenie (a subjektivne mi aj pripadali zabavnejsie), u Love and Thunder sa snazia utiahnut cely film. A to im bohuzial nejde.
@Gordon (16.09.2022 17:28):  Asi je to dané tým, čo som už písal (tj, že ma trojka zase až tak nenadchla) ale z tohto pohľadu tam skutočne nevidím až tak veľký rozdiel. A pokiaľ si ty a prípadne i ďalší čakali od Waititiho po trojke vážneho Thora a nie superhrdinskú komédiu/ paródiu, to mi príde tak trochu naivné.
@Bursoft (16.09.2022 11:00): Jojo, tak to dopadá, když chtějí na sílu být ještě více cool než předtím, jakékoliv tiché místo, kde je prostor pro vážnost zaplněn cringe džoukem, šel jsem na to do kina a čekal jsem trochu něco vážnějšího, neb třeba prvního thora jsem si oblíbil ikdyž poprvé jsem ho ani moc nevnímal. Odcházel jsem rozpačitej a souhlas, Marvel má to "nejlepší" za sebou, ikdyž... no, raději nic. U těhle 3.14čovin se nesmí vnímat děj příliš aktivně. :-D

@Bursoft (16.09.2022 12:24)Btw. je mi líto Balea, který dostal suprovýho děsivýho záporáka, zahrál ho skvěle, ale celý to vyšumí nikam, protože ostatní vedle něj dělaj a říkaj úplný nesmysly.. - přesně.

@M.a.t.t. (16.09.2022 12:35): Jenže trojka byla vcelku ucelená, tady to působilo jako náhodně poskladané scénky z YT.
@BINGMAN (16.09.2022 14:14): Súhlas, ešte viac pritlačili na parodické prvky, ale ako som napísal nižšie, to jadro je úplne rovnaké - všetko čo fungovalo v Ragnaroku, fungovalo rovnako a to čo nefungovalo, to nefungovalo ani tam. Preto to prekvapilo aj mňa, ale rovno dodávam, že to adorovanie Ragnaroku som nikdy úplne nechápal a ten štýl mi stopercentne nesadol. Preto som mal u Love and Thunder nižšie očakávania a i preto som bol nakoniec vcelku spokojný.
Ragnarok je pro mě v TOP3 Marvelovek a Láska jako hrom (super překlad) je jen o kousek slabší. V podstatě bych vystřihnul ty vřískající kozy, zkrátil Thorovi háro a trochu víc rozpracoval Balea a byl bych zcela spokojen. Ta Waititiho sensibilita co se propojení humoru a dramatu mi dost sedne.
@M.a.t.t. (16.09.2022 12:35): Taky mě zarazilo, kolika fanouškům Ragnaroku se tohle nelíbilo. Osobně si myslím, že je to tím, že Love and Thunder jde s humorem mnohem dál. Chvílemi až do parodie, což mi osobně teda vůbec nevadilo, ale diváci na tohle zjevně nebyli připravení.
@Bursoft (16.09.2022 12:24): Prepadák to môže byť len veľmi ťažko, keď je to šiesty najúspešnejší film roku a po Strangovi (Spider-Mana nerátam, keďže je vypožičaný od Sony) druhý najúspešnejší film štvrtej fázy.

@BINGMAN (16.09.2022 12:16):  Ja mám teda Guardians of the Galaxy veľmi rád obe časti, štvrtý Thor je tak nejak ok. No mňa zase úprimne fascinuje o koľko príde horší tým, ktorým sa páčila trojka, nakoľko stavia na identických základoch (z hlavného hrdinu robí tak trochu klauna, miešanie humoru a vážnych scén Waititimu nejde úplne rovnako a rovnako si to uťahuje z celého univerza). Je vtipné, ako máme všetci odlišné názory :)
@BINGMAN (16.09.2022 12:16): Mně by nevadilo, kdyby se to rovnou pojalo jako komedie. Třeba trojka byla podle mě super. Ale ten film je jak špatná groteska, k tomu hodně budgetově vypadající. Některýc dialogy jsou úplný wtf. Hlavně režisér nemá žádnej cit na míchání vážných scén s odlehčenými. Dost čumím, že toto prošlo přes nějaký quality control. Ale co jsem už dřív četl, tak kasovně je to propadák, takže Waititi nejspíš dotočil.

Btw. je mi líto Balea, který dostal suprovýho děsivýho záporáka, zahrál ho skvěle, ale celý to vyšumí nikam, protože ostatní vedle něj dělaj a říkaj úplný nesmysly..
@Bursoft (16.09.2022 11:00): A to já to vidím jako jednu z nejzábavnějších marvelovek vůbec. Nebere se vážně, nepřestává nudit a humor skvěle pracuje s filmovými klišé. Ale divnej jsem asi já, bo nejhorší marvelovkou jsou pro mě většinou adorovaní Strážci Galaxie 2.

Ale souhlasím s tím, že po Endgamu už marvelovky nejsou, co bývaly.
Mám za sebou 40 minut čtvrtýho Thora a větší pi**vinu Marvel doteď nevyplodil. S koncem Avengers měli zavřít krám..
@Drolin (15.09.2022 10:32): viděl jsem tam Jodorowského Svatou horu (za třináct dní zmizí z nabídky), stejně jako jeho další filmy (El Topo a Fando a Lys). Mám dojem, že před deseti lety bych to ocenil víc, jak byla půdní asi půlhodina fascinující, pak už to bylo slabší a konec mě taky nijak neodrovnal. Nějak mám větší chuť na toho Zanussiho a Borowczyka, než dál zkoumat Yoda... a ještě spíš ten čas věnuji Pixaru...(konečně jsem viděl Inside out/V hlavě).
@Fingon (13.09.2022 22:13): U MUBI je fajn, že jde jednou za čas předplatit doslova za pár korun (10 Kč na tři měsíce), a je tam poměrně pestrá sbírka filmů.

Takže mám připraveno na podzim :).
Tak jsem si dělal přehled v mých watchlistech...

Voyo - vyzobáno, předplatné zrušeno (hodně filmů, ale hlavně dabovaných).
DAFilms - vyzobáno, roční předplatné vypršelo v červnu
Aerovod - 24 (převážně české filmy a koprodukce - roční předplatné do Vánoc)
Mubi - 10 (tříměsíční předplatné, které neobnovím)
Netflix - 68 (měsíční předplatné)
Prime - 52 (předplatné nastartováno kvůli manželce, co chtěla Rings of Power. Hodně filmů, ale často ne součástí předplatného. Mají daleko více filmů, které bych chtěl vidět, ale pouze v německém dabingu - ne, díky)
Disney+ - 90 (zatím na měsíc, ale už teď vidím, že si to čas od času předplatím:-P)

Do toho mám ještě asi 17 filmů na DVD/Blu-Ray, co jsem ještě neviděl

(jinak jsou to všechno filmy. Seriálů mám po DVD a různých platformách taky pár, ale ty teď nepočítám).
@Dan9K (13.09.2022 17:45): co bych za ta DVD z LK dneska dal...tehdy jsem jich pár nakoupil (Filmy patří lidu mám u rodičů komplet, viděl jsem i všechny tři tituly ze sesterské edice Filmy patří Říši), ale už jsou mnoho let vyprodané a leda bazarově.

A i když máme doma novou tv s úhlopříčkou 50+ palců a uhd Blu-Ray přehrávač, pořád tam jedu z 80% DVD, protože ty filmy, co jsem v poslední době sledoval, vyšly jen na DVD.

U La Roue jsem třeba chtěl Blu-Ray, ale už bylo vyprodané. Tak mám box se 4 DVD a stálo mě to přes 60 eur s poštovným (ono to taky má snad 7 hodin).
@Fingon (13.09.2022 16:51): jako určitě mám v dlouhodobém plánu minimálně ty nejslavnější tři kusy, U konce s dechem, Bláznivý Petříček a to Pohrdání.

Problém je, že jsem hodně přestal filmy stahovat, tehdá jsem si to masivně kupoval na DVD z levných knih a chodil do toho Ponrepa, ale na DVD už samozřejmě prdím a do Ponrepa jsem línej, když mám kino doma a můžu si tam dělat co chci.

Docela bych ocenil, kdyby HBO, Netflix a podobné platformy více umisťovaly staré klasiky do svých seznamů. Vždycky, když je tam něco staršího, tak mě to láká si to pustit, ale je toho velmi málo.


Jinak nejlepší trailer všech dob má samozřejmě Eyes Wide Shut :-)
Nevím, no, viděl jsem šest jeho filmů, nelíbil se mi ani jeden... (a nejhorší byl pro mně Zachraň si kdo můžeš-život).

Na druhou stranu jeho Pohrdání má jeden z nejlepsich trailerů všech dob.
Já viděl jen  Alphaville už hodně dávno, v Ponrepu. Nějak jsem ho maličko odignoroval, když jsem byl v období, kdy jsem rád sledoval staré artové filmy, které mě nebaví :-) teď už bych to možná víc chápal všechno, ale zas si víc vážím volného času :-)
Vždy keď sa spomenie Umberto Eco si hovorím, že už by som si fakt nejaký jeho román mal prečítať, lebo som nikdy žiaden román od neho nečítal, len jeho eseje a odbornú literatúru. A to jeho kniha "Skeptikové a těšitelé" patrí medzi moje obľúbené.