Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Já přečetl celý kantos před pár lety na dovče a kromě toho prvního příběhu otce u Bikurů mě to zas tak nezaujalo. Vlastně se to úplně dobře nečetlo a na spoustu otázek vlastně ani neznám odpověď. Simmons musí mít v hlavě dobrej harddisk, aby tohle všechno dával. Nehledě na to, že skoro každá jeho knížka je bichle jak do půlky knihovny.
Uff.. jak jsem před rokem trochu rozčarovaný přečetl Hyperion s tím, že se mi líbily tak 2 příběhy a celkově se to úplně samo nečetlo, tak jsem rád, že jsem se dokopal k Pádu Hyperionu. Najednou je to pageturner.

Chci prečíst co nejvíc papírových restů, abych si obhájil nákup čtečky. :-D
Já úplně klidně jdu do sámošky co mám kousek od domu v domácím oblečení. Hlavně proto ze jsem extrémně líný se převlékat. Navíc si ty zloději ani nic lepšího nezaslouží. I když je fakt ze doma nosím často vysloužilé serious věci a moc to poznat není. Tepláky moc nevyužívám. Měl jsem je když jsem nedávno maloval :)
Je to zvláštní, čím jsem starší tím víc je mi u zadku co mám na sobě :)
@Strady (31.01.2024 14:42): To taky nechápu. Mě by hanba fackovala kdybych ven vyšel v tom co nosím doma. I když jdu s košem, tak se převlékám. Jediné co, tak nenosím kravatu, i když bych někdy měl. A v kanceláři mám casual friday skoro každý druhý den. Ale na mojí pozici je to asi úplně fuk.
@Dan9K (31.01.2024 02:48): Nedávno mi říkal kamarád, že přijela známa do prahy na návštěvu. Procházku po památkách a tak. Že je z vesnice, zvala si své nejlepší oblečení a když viděla jak tady všichni chodí v teplákách, že tohle není ani u nich na vesnici :DD
@Dan9K (31.01.2024 02:48): že ty začínáš to elitářství přenášet z jkiných diskuzí i sem :D

Ale jinak souhlas, a tepláky vlastně ani nemám ( pokud nepočítám teplákové kraťasy na sport)
@Kubino (30.01.2024 18:10): dneska lidi chodí i do Národního jak v obýváku...

já jsem teda odpůrce kravat, ale slušně se dá obléct i bez ní.
Těžko říct, jestli je primární objekt nebo typ akce.

Koncert Metallicy v Narodním by byl etiketovým oříškem :-) A co teprve koncert Metallicy s orchestrem v Národním.

Obecně ale do objektů typu Rudolfinum, Opera, Národní divadlo vždycky společensky. Když to není slavnostní premiéra, tak stačí ale v podstatě košile a tmavý kalhoty. Dneska je ale problém i to. Prostě modrý džiny jsou skoro vždycky blbě :-)
Na Lords of the Sound jsem také byl a bylo to moc fajn. Konkrétně jsem byl na tom co popisuje @Paul. S kamarádem jsme si řekli, že když jde o koncert orchestru, je dress code společenský oděv - tedy my dva jsme byli v obleku. Nakonec bych kluky v obleku a holky v šatech spočítal na prstech :D
@Rapier (30.01.2024 16:56): na Lords of the Sound jsem byl dvakrát a pokaždé spokojenost (ale bylo to všeobecně z her, filmů a seriálů, nejen LOTR).

Na Game of Thrones live jsem byl když tu byl před pár lety přímo Ramin Djawadi a to bylo ještě o level výš.

@H34D (30.01.2024 17:25): na tom obrázku je to napsané, Lords of the Sound - ukrajinskej orchestr.
@Rapier (30.01.2024 16:56): Před 2 týdny jsem vzal manželku na podobnou akci, byla to Game of Thrones music, samozřejmě tam hrály i jiné soundtracky a bylo to fajn. Možná je to ten stejný orchestr, i když v tvém odkazu se nepíše, kdo to má jako hrát.
@watchOut (28.01.2024 06:14): České? Tvl, nestraš, však kromě Dan9k tady nikdo dobrou hudbu nehraje. :)) Z progresivního rocku mě napadá jen jedno české album a to "Okolo" od kapely "OTK" z roku 2008, to je výborné, ale matně si vybavuju, že snad ani žádné jiné album téhle kapely mě nebavilo, už nevím. Pak ještě čistě instrumentální metal je velmi dobrý Modern Day Babylon, to jsou taky češi, znal jsem baskytaristu a byl jsem na ně jednou živě v Praze. Z takového dá se říct trochu experimentálního metalu/crossoveru pak kapela První Hoře.
@H34D (27.01.2024 08:31): Známe (i všechny jmenované), ale v pátek jsou v Mnichově, což je blíž. Fanoušek nejsem já, nýbrž přítelkyně a já se snažím na tenhle žánr zvyknout. :-)
Znáš nějaké české umělce podobného ražení?
Znáte Caligula`s Horse? Progresivní metal typu Leprous, Haken, Porcupine Tree apod. Mají nové album a budou 16.5. v Praze v Rock Café. Půjde někdo?
Já už metal nějak nemůžu moc poslouchat, v mládí jsem se ho přeposlouchal a dnes si už udržují jen Helloween v pravidelných posleších. Teď mě dost baví brit-pop, post-punk 80s a 90s, jako Joy DIvison, The Smiths, The Charlatans, Ocean Colour Scene, The Stone Roses... Nebo pak takové ty hodně pohodové, klidné kapely jako Sigur Ros, Arcade Fire, Radwimps, The War on Drugs, The National...
@H34D (25.01.2024 20:01): Z toho co jsi tu teď poslal se mi Victory libilo nejvíc. A pak Trash, kromě zpívaných pasáží :D a ten Graal, ale tam mám pocit, že už jsi to někdy/někdě postoval, protože jsem měl povědomý pocit hned od začátku
@Drolin (25.01.2024 16:48): Obliviscaris jsem tady už asi dával i dřív, to je asi moje úplně nejoblíbenější kapela. Takže mě těší tvoje reakce. Reakci na Unprocessed chápu, ale čekal jsem, že Tesseract zaujme aspoň trochu, nevadí.

Tobě bych doporučil nové Victory over the Sun, to je prý docela black metal masterpiece, ale ještě to nemám naposlouchané, abych mohl posoudit.
Téměř po roce jsem opět zavítal do kultury a chtěl jsem se podělit o nějakou tu skvělou hudbu, co jsem za rok 2023 objevil. Není to tak tvrdý metal, abyste to nezvládli. Rád si pak přečtu názory, předem dík!

Tesseract - Legion 
Sleep Token - The Summoning 
Earthside - We Who Lament 
Ne Obliviscaris - Graal 
Unprocessed - Trash 
Paramore - This is Why (sám nechápu, proč to sem dávám, album i celá kapela jde mimo mě, ale ten jeden song je výborný!)
Haken - The Alphabet of Me
Tak konečně mám ten 300 minutový rozhovor Fuky z podcastu, jak jsem kdysi poptával :) Ono to warforum je ještě pořád k něčemu :) Jestli se někdo taky chcete unášet na Fukovlnách, tak PM :)
@S4TW (16.01.2024 09:34): Ono je to natočené na námětu povídky. A jak autor umí vymýšlet fantasticky nosné náměty, tak je neumí obalit zajímavým dějem a silnými postavami. Ten film si vzal za námět putování Země, což je v povídce jenom kulisa pro ten pravý děj.
Sledujete někdo Frieren: Beyond Journey's End? Po delší době jsem měl zas šťastnou ruku na anime. Je to dost pomalé fantasy "slice of life", kde se většinou nedějí žádné akční a epické věci, ale jen to sleduje cestu pár super postav a jejich každodenní strasti a radosti s nějakými těmi povedenými vtípky čas od času. Ani nevím k čemu to přirovnat, možná Spice and Wolf trochu?

Každopádně doporučuju pokud máte náladu na něco klidnějšího a vtipného takovým milým a nenuceným způsobem. Stále to běží, tak těžko ještě soudit jako celek, ale zatím mi ty nadšené reakce přijdou na místě, viz Myanimelist.
@S4TW (16.01.2024 09:34): jak jsem byl pozitivně překvapený problémem tří těles, tak ta knížka už mi moc nesedla. Jsem ale zvědav co ten spisovatel napíše v budoucnu.

Každopádně jsem zvědav na problém tří těles od Netflixu. Neměl bych mít očekávání ale chci ať se to dostane i k nečtenářům. :D
Včera jsem viděl The Wandering Earth a bylo to hrozný. Přeplácaná slátanina. Postavy absolutně nesmyslné, dialogy splývají, že jsem chvíli nevěděl, co kdo a proč říká. Jako scifi je to absolutně přepálené, vlastně celou dobu se něco děje a vám je to jedno. Vizuálně to na první dobrou vypadá zajímavě, ale je to jen CGI bez nápadu a vlastně až rušivé. Jako zajímavost fajn, že se Číňani opřeli do velko scifi filmů, ale vlastně si na tom hrozně těžko hledáme nějaké pozitivum, jo Jacky Wu vypadá jako fajn týpek a jedinému jsem to hraní věřil :D

jo a japonská Godzilla 1.0 mě taky nijak neuhranula, takový meh, asi jako když se podívám na americkou Godzillu...