Mně to dost vyhovuje, jak to tady funguje. Že komentář je taková elitní záležitost. Do diskuse ať si píše kdo chce co chce. Ale komentář musí mít úroveň. Nepreferuji recenze, dokonce v samotných recenzích mě otravuje, když někdo popisuje postavy, příběh atp.. Sám to dělám, ale jen okrajově a jen, když jsem první komentující.
Zároveň ale zakazovat krátké komentáře by bylo hloupé, neb někdy skutečně mohou být všeříkající. Já mám takové krátké komenty asi tři, jinak jsem grafoman, tak děkuji, že nebyly přesunuty do diskuse. Ale samozřejmě, jak je zde zvykem, všechny tři jsou v minusových vodách (nebo jim jen těsně unikly). Teď je otázka, zda je to proto, že jsou krátké a že se prostě automaticky minusují krátké komenty, nebo proto, že ty hodně krátké komentáře napíšu jen u (pro mě) špatných věcí, u kterých si myslím, že je pro ně škoda psát dlouhý komentář a lidi tím naštvu :-)
Ale každopádně jsem rád, že tady nějaká moderace je a do chvíle, než do jejich chapadel spadnu taky, to podporuju :-)