Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Software

@Crash (18.11.2014 07:44): tvl nikomu se nevysmívám. To fakt nemám v povaze. jen mi ten dotaz přišel jak kdyby se někdo ptal jak zapnout počítač. To je celé.

Změn spuštění malování oproti starším verzím moc nevidím. Ty klávesové zkratky jsou minimálně od XP a spíš bych řekl 98 možná 95 (ale to jen tušim). A obecně - klávesové zkratky jsou a budou praktické vždy. Oproti tomu novinky jako ovládání hlasem a rukama bude na hovno vždy. Jinak ta debata o designu windows 8 mě už fakt unavuje. Ano moc se to nepovedlo. TO UŹ VŠICHNI VĚDÍ. Nicméně dá se to z 95% úspěšně obcházet a fungovat stejně jako na předchozích verzích.

Nikdo nikoho nenutí osmičky používat a za chvíli jsou tu desítky, které už zase budou hrozně cool protože jsou náhradou za ty hrozně špatné. Obecně nechápu proč vůbec někdo má potřebu řešit verzi Windows. Já teď píšu z pracovního kompu s Vistama (představte si ty strašlivé Visty..) a jsem si jitej, že to přežiju.
@Crash (18.11.2014 07:44): On se neposmívá, já jsem rád, že mi alespoň naznačil rady jak postupovat, i když se jedná o klávesové zkratky. Nechce se mi studovat Bibli Windows 8, kterou mám někde na půdě.

Jinak jsi to napsal velice dobře.
Pokud nový notebook bude s Win 8, tak opravdu budu muset investovat do nějaké nadstavby klávesy Start.
Což pak o to, ve Win 8.1 tam Start je, včera jak jsem experimentoval, tak jsem s překvapením zjistil, že pravým myšítkem na klávesu Start vyvolám kontextové menu. PROČ v něm proboha nejsou třeba tři ikonky s naposledy spuštěnými programy ? To je prostě no comment.

@Cobot (18.11.2014 00:24): 20 let Microsoft pracoval na tom, aby ses bez podobných zkratek a příkazů obešel. A dvacet let se ten systém ve svých mnoha verzích ovládal pořád velmi podobně a taky dosti intuitivně. Načež se nejspíš nějaký hipster v Microsoftu rozhodl, že je potřeba být dostatečně odlišný, jiný a inovativní. Na to, zda je to vůbec potřeba, zda to bude funkční a hlavně intuitivní, tak aby dlouholetí uživatelé systému v pohodě přešli na novou verzi, tím se nikdo očividně nezabýval.

Je to stejný, jako když budeš 20 let jezdit autem, a jednoho dne ti někdo sebere volant, řadící páku, spojku, brzdu, plyn a narve ti tam palubní desku z Airbusu včetně toho jejich joysticku. Budeš tam jen tak bezradně sedět a nepřijdeš ani na to, jak to nastartovat. A okolo budou postávat takový "Coboti" a posmívat se ti, že se máš vrátit do autoškoly...
@leebigh (18.11.2014 00:37): v pohodě, mě to jen pobavilo. Jo myslim tlačítko "win". Klávesové zkratky jsou překvapivě velmi praktické a hlavně rychlé. Doporučuju se aspoň pár těch základních naučit. Pomůžou i na těch win 7. Do osmiček je praktické dokoupit start8 a nebo počkat na desitky.
@Cobot (18.11.2014 00:24): Asi opravdu do této sekce můj dotaz patří a díky za pomoc. Jsem konzervativní uživatel a nehodlám se učit klávesové zkratky, když jsem se bez nich doposud obešel.
Na klávesnici tedy tlačítko start nemám, jestli myslíš klávesu Win, tak ta mě přepne do Metra. každopádně jsem netušil. že psaní v Metru vyvolá akci, takže jsi mi pomohl v urychlení - budu používat tento způsob.
Doufám, že nový notebook půjde pořídit s Windows 7...
@leebigh (18.11.2014 00:06): nechápu... V Metru stačí napsat mspaint. V dektopu zmáčknout na klávesnici "start" a napsat "mal.." a dát enter. Případně win+r a opět mspaint. A nebo si udělat ikonu a nacpat jí na lištu, start menu nebo desktop...? Jnak okna nemusíš zavírat. Stačí je minimalizovat win+m.

To je tak do sekce "Jak na počítač?..." :D
Existuje ve Windows 8.1 možnost, vyvolat si nějakým jedním klikem seznam nainstalovaných programů nebo aspoň těch naposledy spuštěných ?
Rád bych si spustil Malování a je to neskutečný opruz. Pozavírat asi 4 otevřená okna, zjistit, že na ploše vlastně systémové aplikace nejsou, rejdit v pravém dolním rohu, než se vyvolá menu, a do hledání zadávat Malování.
Nechápu, jak se toto může někomu líbit ....
Díky za případné rady - na....ný, bohužel z nutnosti uživatel Windows 8 :-)
@Say (10.11.2014 23:36): Vyjma toho WP by to pomocí kteréhokoliv úložiště + symlinků mělo jít v plus mínus pohodě. Problémy bych ale čekal u individuálních programů (zda se settings nějak nevážou na konrétní profil OS/HW a taky licence) a pak v situacích, kdy program zároveň běží na obou stanicích, internet/cloud není dostupný etc. (Ostatně proto má třeba Firefox a každý jiný browser svůj vlastní sync., Adobe snad taky něco).

Každopádně vzhledem k nekonečné variabilitě konkrétního software a jiných preferencí nechápu podivení nad tím, že se žádný poskytovatel nemá k tomu, aby ti nabídl řešení na míru (ještě ideálně zdarma).

A když jsme u toho, ani jeden z těch tří zmíněných cloudů nevede zero-knowledge policy, takže je to vlastně dobře.
@LIUWIL (11.11.2014 16:42): Jako v tomhle si fakt připadám jak ve středověku... WTF? To to nikdo neřeší? Nebo všichni to ručně kopírují? Já to nechápu... "Kup si Mac" pro mě jaksi není řešením.
@Say (10.11.2014 23:36): Obávám se, že většina firem je zatím příliš zaneprázdněna mluvením o cloudu na to, aby takové funce řádně implementovali. Místo toho tady máme tunu firem, které nabízejí file-hosting, který stále není zrovna snadno přístupný ze "všech možných zařízení". Už dávno měly existovat nějaké jednotné standardy, které umožní přístup do cloudu přímo z prohlížečů soborů, bez potřeby SW třetích stran.

Zvlášť zajímavé mi to přijde u Microsoftu, který své virtuální servery vychvaloval až do patnáctého patra sedmého nebe, ale že by je pořádně využil pro uživatele Widlí, to ne.
@Can (09.11.2014 09:57): Můžeš zkusit bandicam, ten v nezakoupené verzi taky přidává vodoznak do obrazu, ale není až tak velkej, jinak pokud máš grafiku od nvidie (tuším od 7xx řady), tak můžeš používat shadowplay, kterej je imho nejlepší na nahrávání her (plus shadowplay má přímo integraci s Twitchem). Měl by sis ale uvědomit že nahrát video na disk je něco jinýho, než streamovat na Twitch..
Poradil by mi někdo program na nahrávaní videa na disk nebo třeba i na Twitch zdarma aspoň v 720p? Zkusil jsem Xplit Gamecaster, ale při takovém rozlišení mi to tam bez zakoupení full verze dává na obraz obrovskej nápis Xplitu. Asi se ptám blbě, ale s timhle nemám žádný zkušenosti, díky za případné rady...
Nevíte náhodou někdo proč se mi poslední dobou děje toto. Dřív nebyl problém po aktivaci na steamu si "vytisknout" do souboru (XPS) info o zakoupení a pak není problém se na soubor podívat, ale poslední dobou, když to udělám jako vždy, je soubor rozsypaný. Nejsem si vědom, že jsem něco změnil.
@Crash (19.10.2014 21:11): No tak když pracuje člověk na třech různých počítačích, jinak se to nedá=/ Začínám zjišťovat, jak ten Windows na práci fakt omezený v banálních a praktických věcech. Chci blbý kalendář na plochu, inteligentní synchronizaci mezi zařízeními, online zálohy bez 3rd party software, atp... Začínám chápat, proč Macy tak válí.

@kristmeister (19.10.2014 22:54): Pokud není na audio stopě zvlášť, tak ne. Můžeš poštelovat frekvence, equalizér... ale bude to dost zkreslené a spíš víc škody než užitku.
Chlapci mám veledůležitý dotaz. Natáčel jsem let's play na jednu hru i s komentářem. Samozřejmě jsem zprvu provedl zkoušku, ovšem po dotočení jsem zjistil, že můj hlas má nízkou hlasitost a v určitých pasážích je doslova přehlušen. Tak se ptám, neexistuje nějaký způsob, jak ten hlas zesílit?
@Walome (19.10.2014 08:53): http://www.av-test.org/en/?avtest Zde si vyber antivirus. Avast se už nějakou dobu válí hodně nízko v testech.
Za sebe doporučuji Comodo. Není sice hodnocený nejlépe z daného výběru, ale nikdy z ničeho nic nepropadá až k samotnému spodku. Více méně je pořád hodnocený stejně. Je zdarma, s nějakou interní reklamní hláškou tak jednou za dva měsíce (upozornění na to, že mají nějaký produkt, nebo že mají podporu) a součástí balíku je i firewall - všechno se to ovládá z jediného rozhraní.
Tak mi avast hlásí furt nějakej vir (pokaždé, když zapnu pc, pak dá pokoj). Když dělám antivirový test, hlásí, že vše v cajku, ale příští den už zase hází vir do truhly... nápady?
Nějaký soft na time tracking jedoucích programů (např. kolik času mi zabere dělání v PS, kolik v Office, u konkrétních her atp.? Ideáně zdarma.
Poslední update Popcor Time je dost vymazlený. Existuje vůbec něco tak šikovného v "oficiální" verzi? Streamování přímo do přehrávače, titulky, výběr kvality, rychlost, normální UI...