Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Software

@Laurona (07.06.2015 17:11): Z téhle Nokie by se to mělo dostat přes Nokia Ovi Suite http://www.stahuj.centrum.cz/komunikace/mobilni_telefony/nokia-ovi-suite/. Pak to jde exportovat tuším na One Drive, možná i do souboru

Obávám se ale, že to potřebuje spešl USB kabel. Obyčejným to nějak nejde aspoň co si pamatuju. Myslím připojit tu Nokii k PC obecně. Bohužel i kabely mají "DRM"...

@LIUWIL (07.06.2015 20:18): nevím co umi tel. seznam na sim dneska ale asi se to moc nezlepšilo. Kontakty už podle mě dávno nejsou jen o jménu a telefonním čísle. Já bych byl spíš nasr. než že by mě přetažení jen tohohle uspokojilo.
Pracuje tady někdo v mobilní pohotovosti, nebo servisu v Praze? Potřebovala bych někoho ochotného kdo by mi přetáhl kontakty z polodotykového telefonu (kterému nefunguje displej) do nového telefonu. Přes počítač mi to doma nejde. Kdyby ne tak holt zítra někam skočím v centru)
@MCZ (05.06.2015 12:51): Ačkoliv upgrady fungují, velmi často s sebou natahají zbytečný bordel z předešlých verzí. Kolikrát věci o kterých člověk už ani neví, že je má - nehledě na bordel, o který ani nestojí.
Navíc, tohle je vyloženě laboratorní experiement. Neukazuje to stav systému upgradovaného na mašině která předtím byla používána několik let. Windows není známý tím, že by po sobě uměl dobře uklízet :)
Nevíte náhodou proč se mi ta rezervace nezobrazuje ve Win 8.1 Pro s MC, ale na stejném pc ve Win 7 Ultimate se zobrazuje? Chci přehoupnout Win 8.1, 7 si chci zatím nechat...
@CJ (02.06.2015 22:39): Osobně nedoporučuju dělat updaty ze systému na systém, nýbrž čistou instalaci.
Pokud máš legální windows, můžeš během prvního roku bezplatně updatovat na Win10. Pokud to nestihneš během prvního roku, máš smůlu. Microsoft umožňuje upgrade i z nelegálních verzí, nicméně bude vyžadovat koupi klíče, údajně za nějakou výhodnou cenu (uvidíme).
Ako to vlastne funguje s tým bezplatným updatom na Win10? Z toho, čo som pochopil mi to po 29.7. stiahne inštalačku a ponúkne to update (keď si to teda zarezervujem). Ale ako to bude s dátami? Nechá mi to tam všetko, čo som tam mal?

Možno je to hlúpa otázka, ale zatiaľ sa mi na ňu nepodarilo nájsť odpoveď.
W8 mi neseděly (nesjednocené ovladání systému, prostředí v podstatě k ničemu - debilita něco takového dávat na desktop. Ale do W10 jdu hned po vydání. Prubnul jsem jednu z jejich testovacích verzí a naprosto úžasné. W7 je oproti tomu stejný středověk, jako XP oproti W7. Instalace celého OS otázka 15 minut. Narozdíl od W7, netřeba instalovat jako idiot věci typu ovladač chipsetu, LAN, USB3 a podobně, všechno je v základu. Systém si sám stáhne ovladače GPU.
Okýnka ve start menu dávají smysl a synchronizace mezi mobilním zařízením a desktopem prostě nemá obdoby. Navíc opět to běží o něco lépe, tzn. že je dobré to hodit i na slabší počítače, na kterých teď běží W7.

Jinak plánuju vybavit celou domácnost. MS by konečně mohl přijít s nějakou výhodnější multilicencí.
Ono to snad vypadá, že DX12 bude konečně věc zaměřená na optimalizaci, než samotné renderování, detaily a efekty kde čeho.
@TombSpirit (02.06.2015 12:18): No jasne, ked to programatori naschval tak naprogramovali tak to ficalo na 100%. Ale teraz by to malo byt praveze nejako podstatne zjednodusene alebo nieco tak aby v podstatne uplne vsetko islo automaticky na plno.

Hlavne teda co sa tyka hier, tak malo ktora vyuziva multivlakna tak ako by sa patrilo na dnesnu dobu. Vdaka DX12 by to malo ist ovela lahsie (samozrejme udajne = PR zvasty)
@mazar1234 (02.06.2015 10:15): Takže když jsem teď něco konvertoval v Handbrake a běžela mi všechna jádra (fyzická i logická) na 100 % na Windows 7, tak to byla anomálie? Ve Win odjakživa běží tolik samostatných (i systémových) procesů a vláken, že vícejádrový procesor dával smysl i v době Win Vista a Core 2 Duo. Nebo co přesně bylo tou (ne)podporou vícejádrových procesorů myšleno?
@Bodkin (02.06.2015 09:19): Jj presne, konečne niečo poriadne a už teda bolo na čase keď si zoberieš že multi technológia je bežná už min. 10 rokov.

Osobne plánujem nové PC čo by som mal o rok skladať určite bežať na Windows 10, nad ničím iným neuvažujem.
@7c (01.06.2015 21:13): Testoval jsem před týdnem na notebooku. Kvůli absenci ovladačů na intgrovanou grafiku jsem to musel dát zpátky na Win 8.1 ale jinak to vypadalo použitelně. Sice hnusné ikony a furt nejednotný design (předěláním metra na minimalizovatlné okno se fakt nic extra neřeší), takže je docela bordel v liště/nastavení, ale věřím, že to časem doladí.

S vydáním ostré na konci července to na notebook dám, ale na hlavní desktop nějaký ten týden počkám, až budou na vše kompatibilní ovladače.

Nabídka start vypadal jako ultimátní řešení. Jen renderování fontů v GUI je pěkně hnusné, někdy rozmazané a jindy zase zubaté, stejně jako to teď má Office 2013. Prý mají kompletně překopané vykreslování kvůli optimalizaci, ale tohle je teda pro mě největší problém.

@pipboy (01.06.2015 21:18): A proč nemáš XP?
Nějaký tip na doplněk do prohlížeče FF. Fotáčku, típnutí obrazovky, popř.výřez.Klidně i s účtem na okamžité nahrání na web.
Špatně vidím, nebo Win10 OneDrive neumí funkcí "Avalible only online"? To by znamenalo udělat z jinak výborné cloudové služby věc celkem k ničemu na strojích s malou kapacitou (notebooky s SSD). Chci přístup na OneDrive přes průzkumníka, ale jen online (tzn. jen konkrétní otevírané soubory se dočasně stáhnou a zbytek nezabírá fyzicky místo na disku).
Taky doporučuju Screenshot Captor. Jinak spousta her umí dělat screenshot sama (jen je potřeba si zjistit, jestli to konkrétní hra umí a případně jak se to dělá).
@TeriiTerii (19.05.2015 14:48): Již spoustu let používám Screenshot Captor v.2.28.5.0 z roku 2009. Na WinXp to jelo, Win7 též, ale na Win8 by snad mohlo taky. Klasicky zapneš program na pozadí, spustíš hru, v ní stiskneš klávesu PrtSc a ono to vyfotí přesně to, co máš momentálně na monitoru zobrazené.
Dobrý den,
velice by mě zajímalo, zda lze nějakým způsobem udělat print screen hry ve Windows 8. Už jsem zkusila snad vše! Veškeré pokusy selhaly - nekonečné mačkání všemožné kombinace tlačítek prt scr v kombinaci s ctrl, alt, windows + prt scr, vkládání do malování, výsledek vždy stejný : Uloží mi to obrázek pouze z plochy, i když tlačítka mačkám přímo ve hře. Je jedno v jaké hře, vždy se uloží jen obrázek plochy. Máte někdo nějaké zkušenosti? Stáhla jsem na to i různé programy a ani to nepomohlo. Konkrétně Gadwin, kde jsem i nastavila vyfotit "aktivní okno" a výsledek stejný. Je to někde v nějakém nastavení??
Prosím poraďte. Děkuji....:-/
@Say (05.05.2015 23:26): musim říct, že telefon s WP7.5 bych nechtěl ani zadarmo. Je to tak strašně osekaný. Zlatý 8.1.. Odpověď je tedy, že tohle na ten telfon nedostanu. Navíc jsem zapmněl říct, že je to Nokia 800, která nemá SD kartu.

@leebigh (06.05.2015 00:10): zkusim a dám vědět, dík

IT v kámošově firmě si na tom vylámalo zuby. U O2 nějakej kkt co má funkci "O2 guru" taky neví.
Nevíte někdo jak dostat kontakty ze staré nokie z Windows Phone 7 na nové dotykové Blackberry? Je to k uzoufání, ale asi to nemá řešení. Já tedy na níc nepřicházim.

Uživatel WP si nepamatuje heslo k live účtu. Ono tedy buví jestli se to vůbec někdy synchronizovalo. Nevím jestli je ve WP7 nutnost účtu nebo telefon jede i bez něj. Z telefonu to nějak není jasné. Druhý problém je, že na té nokii s WP asi nefunguje bluetooth. Samý klacky pod nohy. Kontaktů je asi 400.

Možná kdyby se na telefonu vytvořil google účet a ten si nějak (nevim jak) natáhnul ty kontakty z telefonu. Pak snad něj z google půjdou exportovat a nějak dát do blackberry. Nevim.

EDIT: Je to nejmíň za deset bludišťáků. A nebo lépe [i]za návod k řešení nabízim jednu z her:[/i] Thief, Hitman Absolution a nebo Dark Messiah of Might and Magic.
@Say (01.05.2015 18:15): Ze maju pred sebou este hodne prace :) Aspon sa mi to zda byt trochu take neprehladne... Na druhej strane sa mi paci, ze sa da velmi lahko do toho integrovat to, co uz mam z GOG nainstalovane.