Gordon
7356
Software
Ale červenou to nepozná :(
Je to fakt pěkné. Nahrál jsem tam tuto asi 100 let starou fotku, ta nalevo, výsledek perfektní. A staré rodinné fotky též, i když je mám už moc vybledlé.
Mimochodem, ta linknutá fotka je asi fakt z mého města. Dá se to poznat podle té vysoké budovy napravo v dálce.
Mimochodem, ta linknutá fotka je asi fakt z mého města. Dá se to poznat podle té vysoké budovy napravo v dálce.
ono by se to mělo dát otestovat velmi jednoduše, prostě vezmeš barevnou paletu RGB z počítače (třeba z malování, tu duhu) a ty upravíš do černobíla a pak necháš zkolorizovat, schválně jaký by to mělo mít výsledek.
@Cobot (24.12.2016 11:14): Ten alogoritmus by měl být "trochu" složitější, alespoň podle nákresů na jejich stránce. Jinak nejpůsobivější jsou staré fotografie postav na pozadí krajiny s nebem. Ten kontrast oživí fotku neskutečným způsobem.
@Gordon (24.12.2016 11:17): Aha to by možná dávalo smysl, ale fakt nemám tušáka. Ale líbí se mi to dost.
@Cobot (24.12.2016 11:14): Nedělá to náhodou jen to že to překryje obrázek červenou, modrou a zelenou "fólií"? Co vím tak takhle se koloruzují podobně i třeba filmy, nebo snímky galaxií a mhhovin z hubblerova teleskopu.
@Aaron_Hill (23.12.2016 23:51): Fakt dobrý. Vůbec ale nechápu jk to funguje. Dyť si to musí hrozně"vymýšlet".
@Aaron_Hill (23.12.2016 23:51): Wow, zajímavé.
Rád bych upozornil na online demo programu pro automatickou kolorizaci černobílých fotek. Výsledek mě velmi příjemně překvapil.
@Zx Atari 500 (17.12.2016 10:36): To je nejspíš problém kumulativních upgradů - zálohuj data z FF profilu, odinstaluj FF a vymaž starý profil, nový FF instal a obnov profil ze zálohy. Otevřel jsem úplně všechny záložky ze seznamu a ani jsem si toho nevšiml. Chrome mi osobně nevyhovuje - to už je skoro lepší IE (i nová Opera, co v podstatě využívá stejné jádro jako Chrome mi dost vadí).
@Zx Atari 500 (17.12.2016 10:36): Mě už zase chorme ukazuje preskrtnute https treba u youtube nebo google a nevím, proc aktualizovanej je cache vymazane je.. Jedině preinstalovat jeste. Prve jsem to mel taky, ale po par dnech zmizelo a na netu nemuzu najit navod, jak se toho zbavit.
Obcuju s Chrome a cejtim se,jako bych FF vrazel kudlu do zad :)
Ale proste uz nevydrzim jak mi divne beha,i kdyz tam nemam skoro zadne pluginy,co by to nejak zpomalovaly.
https://www.reddit.com/r/GameDeals/comme ... the_magical_silence/
Kdyz si napriklad naklikam vsechny steam hry z toho seznamu,tak to FF tezce nedava a kdyz treba skocim na patej tab, tak se to kouse jak blazen. Chrome to zvlada naprosto v pohode.
Jeste si pockam na reinstal winu,jestli se neco zmeni,ale moc nadeji tomu nedavam. Po 10 letech se mi nechce,ale budu asi muset.
Ale proste uz nevydrzim jak mi divne beha,i kdyz tam nemam skoro zadne pluginy,co by to nejak zpomalovaly.
https://www.reddit.com/r/GameDeals/comme ... the_magical_silence/
Kdyz si napriklad naklikam vsechny steam hry z toho seznamu,tak to FF tezce nedava a kdyz treba skocim na patej tab, tak se to kouse jak blazen. Chrome to zvlada naprosto v pohode.
Jeste si pockam na reinstal winu,jestli se neco zmeni,ale moc nadeji tomu nedavam. Po 10 letech se mi nechce,ale budu asi muset.
@Mirus (16.12.2016 12:33): Díky za info, dobré vědět, taky vidím poprvé.
Steamcleaner znáte? vidím prvně..
http://www.zive.cz/clanky/docasne-soubor ... -185306/default.aspx
http://www.zive.cz/clanky/docasne-soubor ... -185306/default.aspx
@Cobot (05.12.2016 18:23): Tak oni vždycky vydávají optimalizace pro nově vycházející tituly. Teoreticky se nic nestane když aktualizuješ třeba jen jednou za měsíc. Já to tak dělával. Myslím dvakrát jsem tím dokonce předešel problémům které se nezachytily v testovací fázi.
@Cobot (05.12.2016 18:23): Tak vychádzajú nové hry a musia dotiahnuť to čo vývojári nedotiahli :P
@Cobot (05.12.2016 18:23): Já to vždycky beru pozitivně tak, že to vypadá, že aspoň něco dělají :-D
Se v nvidii asi posrali ne? Každej tejden novej driver. Vždycky mi vyhovovalo, že oproti AMD mam novej driver jednou za dva, tři měsíce a teď tohle. Idioti.
Jasně vim, že aktualizovat nemusim...
Jasně vim, že aktualizovat nemusim...
@Garret (05.12.2016 17:07): Sry, my bad... :-)
@Karasman (05.12.2016 08:14): já reagoval na ZXe
@Garret (02.12.2016 18:37): Protože jak jsem psal dole, není to muj komp, donesl to jeden týpek v práci.
@Cobot (02.12.2016 15:12): Díky.
@Cobot (02.12.2016 15:12): Díky.
@Garret (02.12.2016 18:37): Driv jsem to delal,ale minule,kdyz jsem instaloval tak jsem neudelal zalohu :)
@Zx Atari 500 (28.11.2016 22:41): proč si neuděláš image partitionu po instalaci woken? obnova za 5 minut a systém je jako nově nainstalovaný...
@Karasman (02.12.2016 14:37): instalace desítek na stroji kde už byly nepotřebuje žádný klíč. Altivuijí se online automaticky. A nemusíš dávat osmičky a pak desítky. Rovnou tam nacpi desítky. Image je někde na stránkách MS ke stažení. Něco jako image tool nebo jak se to jmenuje.
EDIT: https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows10ISO
EDIT: https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows10ISO
Dotaz na ty, kteří upgradovali z Windows 8 na 10 v rámci té nabídky zdarma. Jednomu člověku tady v práci umřely takhle upgradované W10 na soukromém laptopu, tak mu to reinstallnu. Předpokládám, že na recovery partici jsou stále W8. Jak mu rovnou nainstaluju ty 10? Můžu si z MS stáhnout instalačku, ale jak je to s instalačním klíčem/aktivací? Díky.
@Cobot (29.11.2016 16:09): @TombSpirit (29.11.2016 21:02): Jasně rozumím. Moje savy neohrozí ani kdybych dělal reinstalaci windows ani kdybych dal obnovu továrního nastavení. To je dobré vědět.
Existuje nějaká aplikace na fb, kde ve zprávách Vám to seřadí třeba dle měsíce ? To vyhledávání je na hovno, protože tam zadám klíčové slovo a nic.. A než se dohrabu k měsíci a roku, tak to budou Vánoce.
@poris (30.11.2016 19:10): Jo tak to už se mě ptáš moc.
@Kwoky (29.11.2016 23:06): díky a je možno si to nějak režírovat ? tedy někdy vidět svůj cloud respektive jeho obsah ?
@poris (29.11.2016 22:45): Na stránce hry (Store page) vpravo dole bývá napsáno "Služba Steam cloud" tam, kde je to automaticky.
@TombSpirit (29.11.2016 21:02): poznám u ktere hry ze steamu to je automaticky a u které ne ?
@player (29.11.2016 15:35): Když je neukládají na disk, tak na SSD. ;-) Samozřejmě nevím, jak je to u všech her, ale když jsem nedávno hrál Half Life 1, tak se po vypnutí uploadovaly všechny savy na server (což s mým pomalým uploadem a zvykem často používat různé savy trvalo dost dlouho). Podobně předpokládám, že si Steam natáhne aktuální savy ze serveru po instalaci nebo před spuštěním hry (pokud zjistí, že na serveru je něco, co lokálně není).
@player (29.11.2016 15:35): Coo?
Novější hry umí (steam, origin, uplay) cloud, ale ne všechny. Starší hry jsou dost různý adresář s hrou, Documents and settings a různý podadresáře jako AppData aj. případně User atd.. Právě každá verze Windows trochu jinam.
Novější hry umí (steam, origin, uplay) cloud, ale ne všechny. Starší hry jsou dost různý adresář s hrou, Documents and settings a různý podadresáře jako AppData aj. případně User atd.. Právě každá verze Windows trochu jinam.
@Cobot (29.11.2016 11:15): Já mám hry na Steamu a Uplay. Prý to má výhodu, že když si pořídíš nový comp tak tam ty hry budeš mít. Zajímao by mě kam tyhle hry ukládají sejvy, když ne na disk.
@Barbar Conan (29.11.2016 08:13): Tak to asi každej, jenže koho baví dělat reinstalaci programů a her? Byl bych fakt rád kdyby se Windows zbavili registrů. Bohužel asi utopie. Kór když člověk hraje i starý hry, lterý si configy a sejvy ukládaj na deset různejch míst..
Mě sice všechno jede taky asi čtyři roky, ale reinstal zvažuju, protože se mi něco podělalo s USB a když vrazim do kompu jakejkoliv datovej nosič na USB, tak se mi komp sekne a nakonec ten nosič ani nenačte. Zatím to řeším tak, že to obcházím cloudem :D
Jinak díky SSD se i zadělaný wokna hejbou v pohodě.
Mě sice všechno jede taky asi čtyři roky, ale reinstal zvažuju, protože se mi něco podělalo s USB a když vrazim do kompu jakejkoliv datovej nosič na USB, tak se mi komp sekne a nakonec ten nosič ani nenačte. Zatím to řeším tak, že to obcházím cloudem :D
Jinak díky SSD se i zadělaný wokna hejbou v pohodě.
@player (28.11.2016 22:25): Já mám data na Dčku a software na Cčku a reinstaluju jen Cčko. Předpokládám, že to tak má většina lidí :-D
Ja se na novej reinstal chystam uz tri mesice a vubec se mi do toho nechce. Ale jednou do roka to vzdycky udelam. Uz je to takova tradice a vzdy ta cista instalace bezi lepe v porovnani s tou starou.
@Paul (28.11.2016 18:59): To moc dobře nepochopím. Windows se reinstaluje jen pokud nešlape tak jak má. Navíc je to otrava zálohovat všechny důležité dokumenty a samotný reinstal trvá nějakou dobu. Tedy velmi otravné takže bych se snažil dělat to jen v nejnutnějších případech.
@Paul (28.11.2016 18:59): Já to mám taky na SSDčku, ale mám tam zároven i software. Tedka si holdám pořídít nějaký nový SSDčko jenom na hry, tak pak se ta frekvence reinstallů sníží :-D
@Barbar Conan (28.11.2016 17:28): kdysi jsem byl taky takovej..reinstall každou chvíli a dobrej pocit z toho. Pak jsem koupil SSD, systém formát a reinstall tam. Od tý doby jedu na tý stejný instalačce, 4 roky bez reinstallu...vše funkční a stejně rychlý jako v den instalace. Přitom se za tu dobu vystřídaly tři grafiky a dva upgrady windows (na 10 a anniversary). Reinstally "pro ten pocit" už jsou pasé :)
@player (28.11.2016 16:01): to jsem trochu přehnal, ale jednou za půl roku to bude....Nemám rád bordel no :-D
@Barbar Conan (28.11.2016 15:35): Proč proboha reinstaluješ W10 každý 2 měsíce? W10 nejsou Windows Vista.
@player (28.11.2016 10:03): mně na x měsíců zmizelo úplně a zvykl jsem si :)
@player (28.11.2016 11:44): to je největší výhoda W10, že člověk k reinstalaci nepotřebuje ani flashku, ani dvd a trvá to 30 minut. COž pro lidi jako já, kteří reinstalují co 2 měsíce je dar z nebes.
@Barbar Conan (28.11.2016 10:34): To raději zkusím vrátit systém do určitého časového bodu v obnovení systému.
@player (28.11.2016 10:03): Dá se reinstalovat windows :-D
Dá se nějak znovu nainstalovat Start Menu ve Windows 10? Nějak mi blbne a potřevobal bych ho obnovit.
@mazar1234 (27.11.2016 17:48): Tak, přesně proto bych do starší "verze" nešel, ať už je 10 jakákoli. Já jsem s nimi naprosto spokojenej a to je mám prakticky od dne vydání. Krom nějakých konfliktů wifi driverů hned po vydání jsem s nimi neměl žádný podstatný problém. Akorát s tím hybridním a dost nepřehledným UI pořád nějak moc neumím pracovat.
@JohnCZ (27.11.2016 16:33): Jo, ide v prvom rade o to, ze to ma nativnu od zakladu podporu vsetkych 2016+ technologii, ktore boli napr. do W7 dorabane patchmi za pochodu (alebo len tak aby sa nepovedalo) a su tak nejako horsie (v rychlosti ta sprava RAM ci sprava SSD diskov) nehovoriac o vseliakych M2, USB 3.1C atď...