Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o DH

@Fritol (31.07.2018 14:27): Já to u Hard Reset tehdy postřehl, ale řeším to až nyní. Protože Extended verzi hraji v rámci výzvy. Obecně, každá novější verze je radikální změna od verze předešlé, minimálně tedy tím jiným enginem. A jestli byl striktně zachován původní gameplay? To je těžké říct, ale u HR jsem už poukázal, v čem se liší. Stejně mi přijde, že to moc zjednodušujete. A minimálně u Hard Reset by si pak každý v pohodě odškrtl verzi, kterou přesně hrál. Nikde nevidím, že to byl původní Hard Reset, Extended Edition verze nebo ten Redux.
U obou případů (Shadow Warrior i Hard Reset) mi nové profily přijdou veskrze zbytečné a jestli si dobře vzpomínám, oba se v minulosti už řešily. Datum vydání jako problém taky nevidím, prostě se uvádí datum první verze.
@PavelU (31.07.2018 14:19): Vydání na nové platformy ani lepší grafika neni důvodem pro nový profil. To bychom mohli rozdělit téměř každou hru, která vyšla v minulem století na 10 různých platforem, protože tam bezesrandy měla každá uplně odlišnou grafiku, ale jinak to byly stejné hry často. Tak tomu je i u Hard Reset. Nebo můžem rozdělovat každou Switch verzi, protože na Switch všechno vychazi dnes znovu i po 10 letech klidně.

Jediný případ, kdy mi příjde ok založit nový profil kvuli grafice, je kompletní remake. To se týče třeba Shadow of the Colossus nebo nového Crashe, kde ty hry byly od zakladu přepracovany či vytvořeny znovu.

Každopádně tohle nemá smysl řešit, na to si měl poukazat a mělo se o tom diskutovat při migraci třeba, protože tohle téma se tehdá řešilo. Pochybuju, že teď se bude něco měnit a z mého pohledu je to i dobře. Jediný problém, co se vlastních profilů týče, jsou momentálně různé Enhanced verze, kdy jedna hra je rozdělena (Witcher) a druhá spojena (Divinity)
@Coldplaz (31.07.2018 14:03): Jj, to by také bylo na samostatné profily. V popisku by bylo uvedeno, jakých změn ta verze doznala.

@Fritol (31.07.2018 13:34): Stěžejní je také datum vydání. Navíc nejde o klasickou verzi pro konzole, kdy jen speciálně dotyčná verze má odlišné datum vydání. Tady to komplet vyšlo znovu, po pěti letech, a to kvůli dalším platformám. Kdežto původní verze 2011/12 jsou čistě PC.
@PavelU (31.07.2018 13:20): V čem přesně to mění hratelnost? Přibyla tam jen trocha nového obsahu, to dle mě to na samostatné profily není, máme tady spojené profily mnohem odlišenějších verzí.
Hard Reset – (2011) - PC only
Hard Reset: Exile – (2012) – PC only
Hard Reset – Extended Edition – (2012) – PC only
Hard Reset Redux – (2016) – PC a konzole, nový engine a vlastnosti hry

Na DH by ten Hard Reset Redux měl být přidán samostatně, takhle tvorba vývojářů působí dost chudě. Ze čtveřice her se to na DH vyřešilo jen těma dvěma. Když už vyjdou frenetické střílečky, lidi nad nimi ohrnují nos a na DH je pro jistotu vůbec nepřidají. Ta poslední verze mi zkrátka přijde dost zásadní, vždyť ty změny úplně mění hratelnost. Já tu verzi nemám, ale o to více mi vadí, že všechny dosavadní verze hry spadají jen pod jediný profil.
@rikuhahl (25.07.2018 19:42): Také, trefit 10 000 bylo velmi obtížné! Ale myslím, že se podařilo.

Nyní už zbývá poslední cíl, sesadit Ugru z TOP 5 (kterého jsem dohnal z 500+ bodů na nynějších 18), a pak mohu v klidu spočinout.
Člověk je chvilku na dovolené a tady se čile jede, no v pořádku tak to má být, aspoň je co číst :-)
Občas mi přijde, že se zdejší uživatelé spiknou a snažej se mi překazit dobrej pocit z DH aktivity :) Čekal jsem, že dosáhnu 9000 bodů, nejlíp zejtřejšim přihlášením a jako na potvoru jsem splnil nějakej achievement za 10+ u nějaký zajímavosti, kterou jsem přidal asi před 4 rokama u hry, kterou ani neznám :) A hop 2 body = 9001 bodů. Já jsem přesnou tisícovku trefil snad jenom jednou, to už snad neni ani statisticky možný. Děsím se 10 tisíc :D
@mazar1234 (23.07.2018 09:41): Mně to nedalo a taky jsem si zjisťoval, kde jsem jak dlouho členem a pak jsem si uvědomil, že vítězem musí být logicky nejstarší diskusní server a tedy mageo alias dříve Mamedia a tam jsem zhruba od roku 97/98. Jinak tady na DH mně desítka čeká za necelý rok :)
Právě jsem zjistil, že na DH mám profil již 10 let a 11 dní. To to letí :)
@Ronik (20.07.2018 14:39): Já vím :).

Ač mám asi stejný názor na problematiku, kdy lepší je podle mě méně (sloučil bych i epizodické hry atd.), tak tyto precedensy mě spíše vedou ke schvální těchto návrhů. Ono, co zlé by zde udělalo EE Divinity (u kterých se ví, že jejich rozšířené edice nejsou jen marketing, ale nový obsah), nebo tak kvalitní věc jako Portal Mel (případně i řešený Nehrim)?

Pokud ale je to řešeno a v plánu (s výhledem pár měsíců), tak proč si nepočkat :).
@Jab (20.07.2018 14:28): To není o bodech nebo o tom že chci prostě přidat hru, to je o tom že Portal Stories je ůžasná hra která funguje jako dokonalý prequel k Portalu II, nemluvě o skvěle nadabovaném Cave Johnsonovi. Prostě si své místo na DH zaslouží.

@Ronik (20.07.2018 14:22): Jestli to fakt je v plánu tak super.
No, pokud to zde není a je zde [chybný odkaz na hru]... :).

Ale jasné, ač osobně bych byl pro volnější pravidla v tomto (přeci jen, přidaný profil nikomu neubližuje a hráč má volbu hodnotit co chce, širší, i pokud jde jen o vylepšenou edici).
@Gordon (20.07.2018 14:08): Ježíš ty naděláš. Hele že seš to ty... Není tu třebas ještě Divinity: Original Sin 2 Definitive Edition. Přidej tedy to a zkásni body na tom. Vzhledem k množství EE verzí her na DH to bude bez problémů. ;)
@Gordon (20.07.2018 14:08): Nekecej :) Rozhraní pro přidávání neoficiálních modifikací na DH je v plánu, takže se to prostě přidá, až to bude. Když tu nebyly konzolové hry, tak jsme taky vydrželi bez výjimky pro Uncharted.
@Gordon (20.07.2018 13:32): Tak... sám jsi ten zásadní rozdíl shrnul, jedno je prostě mod, co potřebuje k zahrání jinou hru, jedno ne. Rozhodnutí, že se nebude přidávat, padlo ze strany adminů už dávno a situace se od té doby nijak nezměnila. Navíc výjimky nedělají dobrotu, i na ten pitomý Cyberpunk obvyklí podezřelí frflali, proč si to zaslouží zrovna Cyberpunk :)
@Jab (20.07.2018 13:28): Hunt down the Freeman tu taky je, jediný rozdíly mezi tím jsou takové (kromě toho že HDtF je strašná sračka) že to první je placené, dělané pouze pro prachy a že to nepotřebuje HL/Portal v knihovně.

Resp. pokud by se tvůrci Portal Stories rozhodli že za to chtějí prachy, tak to má stejný status jako HDtF. (kromě toho že HDtF je tedy srajda enormních rozměrů s vykradenými mapy z jiných módů.)