Tak jsem nakoukl do jedné recenze na Horizon a zaujala mě "funkční ekonomika". Což bych konečně někde uvítal, ale obávám se, že na mě nic nemá :D v Zaklínači mám momentálně asi 10 000 a to zdaleka neprodávám vše, co bych mohl a už nějakou dobu neobírám skoro žádné mrtvoly. Totéž platí snad o všech ostatních hrách. Tak jsem na Horizon teda zvědavej.
Všeobecně o hrách
Hmm ale vyjde to na PC. To uz o tom uvazuju. Pockam na dalsi recenze.
Ten Nier je hrozne prazdny. To uz je Final Fantasy XV zivejsi a to mi obcas prijde jako placka travy a betonu.
@pipboy (02.03.2017 23:39): Ohledně vzhledu té polygonové dámy se s tebou ale rozhodně nepřu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pajmič (02.03.2017 23:13): dyt to demo byly vylozene jen krabice s rozplizlejma texturama v odstinech hnedy...
@pipboy (02.03.2017 22:50): Nier je trochu strohý, ale vysloveně hnusný, to bych zase netvrdil. :) Pokud se to bude fajnově hrát a dobře do toho sekání zabudují RPG prvky, nebudu si stěžovat.
@pajmič (02.03.2017 22:40): Ja si hlavne pockam na P5 :D Ale Yakuzu0 a Nioh mam na seznamu taky. Prvni Bayonettu jsem hral a bavila me dost, ale NierA mi proste prijde neskutecne hnusny. Yorha A2 ma super sexy design a fajn animace animace ale vsechno ostatni v tom demu vypadalo jak z beckove 10 let stare PS3 hry a hralo se taky tak nejak...
@pipboy (02.03.2017 22:32): Netvrdím, že je Gravity Rush úspěšné individuálně, ale ten Asijkej roster je celkově hodně pozitivní. Jo a samozřejmě jsem zapoměl na Nioh. Na Automatu se osobně hodně těším. Od chvíle co mě vybušila Bayonetta 2 se na každou gru od Platinum těším jak malý hoch :) Vyšlo Final Fantasy tento rok? To naky nedopadlo zle.
@kuler91 (02.03.2017 22:08): Mnoho lidí na těch značkách vyrůstalo a vyrostli v recenzenty, kteří recenzují ty značky, na kterých vyrůstali. Pak jsou tu lidi, co jsou posraný to nějak objektivně kritizovat. "Easy Alies" ex-Gametrailers jako jediní zkritizovali framerate, dali 4,5/5 a hned se to na ně sesypalo jak mouchy na govno. Přitom to je skvělá recenze.
@pajmič (02.03.2017 21:45): Gravity Rush 2 je uspech? Podle vseho je v zasade stejna 7/10 hezky stylizovana slatanina jako byla jednicka.
Na Nier jsem na ohlasy docela zvedavy, bo jsem zvazoval sberatelku, nez mi tu hru celkem spolehlive znechutilo demo >_> Ted mi to hodnoceni 93 na metacriticu prijde krajne podezrele.
Ta Zelda vypada dobre, ale ze bych si kvuli tomu chtel kupovat Nintendo... eh...
Na Nier jsem na ohlasy docela zvedavy, bo jsem zvazoval sberatelku, nez mi tu hru celkem spolehlive znechutilo demo >_> Ted mi to hodnoceni 93 na metacriticu prijde krajne podezrele.
Ta Zelda vypada dobre, ale ze bych si kvuli tomu chtel kupovat Nintendo... eh...
Může mi někdo vysvětlit, co je na těch Nintendo hrách tak zábavného ? Koukám teď na seznam nejlépe hodnocených her na metacritic a je to samej mário a zelda ...
Např. Mário Galaxy 2 - 97 % recenze, 91 lidi. Ok, kouknu na youtube a pustím si pár videí a jediné co mě napadá je WTF ? Něco podobného jsem bych v životě nehrál ani tenkrát, když jsem začínal na PS2 a mastil crashe ...
Zelda je taky dost pochybná BOTW. Zapnu stream - prázdný svět, na jednu stranu celkem hezká, roztomilá grafika na druhou si zase říkám, že takhle hry vypadali j před 10 lety, všude samé roztomilé postavičky, žádný dabing, žádné dialogy, přiblblé 30 let staré zvuky a říkám si opět WTF v roce 2017 98 % ? Může mi někdo zjednoduše popsat v čem spočívá kouzlo těchto her ? Tohle jednoduše není fér a chtít za tuhle krabičku 9 tisíc + 1,8 za Indiány ?
Např. Mário Galaxy 2 - 97 % recenze, 91 lidi. Ok, kouknu na youtube a pustím si pár videí a jediné co mě napadá je WTF ? Něco podobného jsem bych v životě nehrál ani tenkrát, když jsem začínal na PS2 a mastil crashe ...
Zelda je taky dost pochybná BOTW. Zapnu stream - prázdný svět, na jednu stranu celkem hezká, roztomilá grafika na druhou si zase říkám, že takhle hry vypadali j před 10 lety, všude samé roztomilé postavičky, žádný dabing, žádné dialogy, přiblblé 30 let staré zvuky a říkám si opět WTF v roce 2017 98 % ? Může mi někdo zjednoduše popsat v čem spočívá kouzlo těchto her ? Tohle jednoduše není fér a chtít za tuhle krabičku 9 tisíc + 1,8 za Indiány ?
@Richmond (02.03.2017 17:58): 8 z 11
Sakra, těm Japončíkům se letos opravdu daří. Resident Evil 7, Gravity Rush 2, Yakuza, Zelda a Nier Automata taky nezačala špatně :D
Ty recenze (valná většina) k nové Zeldě mi připomíná komentáře Paula k Zaklínači (bez urážky:) ta hra má chyby, které autoři správně zaminují, ale nakonec tomu vrazej stejně desítku, protože Zelda je jejich modla z dětcví, jenž prostě milují a jak známo láska je jako herák, zaslepuje rozum a ochomuje mozek.
Já jsem hrával první díly na originálním NES a později na SNES, na Emulátoru jsem hrál Ocarina of Time a později Wind Walkera a Skyward Sword u kamarádky na WiiU. Jsou to zábavný hry, které mají kouzlo a takovou tu dětinskou hravost, ale upřímně ta vysoká hodnocení, která dostává KAŽDÁ Zelda hra je podle mě trochu mimo. Ta poslední Zelda se si sice líbí, ale krom onoho prokletého "Ubisoft syndromu" a několik pěkných hádanek tam nevidím nic,, co by to povyšovalo nad ostaní open world hry. Konkrétně Horizon zero dawn se mi zdá na zajímavější, vizuál ani nezminuju. Člověk by si to opravdu musel zahrát, aby mohl hodnotit, což je škoda, protože Switch si opravdu kvůli tomu kupovat nehodlám.
Já jsem hrával první díly na originálním NES a později na SNES, na Emulátoru jsem hrál Ocarina of Time a později Wind Walkera a Skyward Sword u kamarádky na WiiU. Jsou to zábavný hry, které mají kouzlo a takovou tu dětinskou hravost, ale upřímně ta vysoká hodnocení, která dostává KAŽDÁ Zelda hra je podle mě trochu mimo. Ta poslední Zelda se si sice líbí, ale krom onoho prokletého "Ubisoft syndromu" a několik pěkných hádanek tam nevidím nic,, co by to povyšovalo nad ostaní open world hry. Konkrétně Horizon zero dawn se mi zdá na zajímavější, vizuál ani nezminuju. Člověk by si to opravdu musel zahrát, aby mohl hodnotit, což je škoda, protože Switch si opravdu kvůli tomu kupovat nehodlám.
@pajmič (02.03.2017 20:43): Ja si tiež myslím že GTA, Zelda a Mario hry majú extrémne vysoké hodnotenia na Metacritic (nad 95) len kvôli svojmu menu, pripadá mi jednoducho nereálne aby si stovka akože kritkiv myslela že nejaká hre je úplne dokonalá aj keď nie je úplne originálna.
Ty recenze (valná většina) k nové Zeldě mi připomíná komentáře Paula k Zaklínači (bez urážky:) ta hra má chyby, které autoři správně zaminují, ale nakonec tomu vrazej stejně desítku, protože Zelda je jejich modla z dětcví, jenž prostě milují a jak známo láska je jako herák, zaslepuje rozum a ochomuje mozek.
Já jsem hrával první díly na originálním NES a později na SNES, na Emulátoru jsem hrál Ocarina of Time a později Wind Walkera a Skyward Sword u kamarádky na WiiU. Jsou to zábavný hry, které mají kouzlo a takovou tu dětinskou hravost, ale upřímně ta vysoká hodnocení, která dostává KAŽDÁ Zelda hra je podle mě trochu mimo. Ta poslední Zelda se si sice líbí, ale krom onoho prokletého "Ubisoft syndromu" a několik pěkných hádanek tam nevidím nic,, co by to povyšovalo nad ostaní open world hry. Konkrétně Horizon zero dawn se mi zdá na zajímavější, vizuál ani nezminuju. Člověk by si to opravdu musel zahrát, aby mohl hodnotit, což je škoda, protože Switch si opravdu kvůli tomu kupovat nehodlám
Já jsem hrával první díly na originálním NES a později na SNES, na Emulátoru jsem hrál Ocarina of Time a později Wind Walkera a Skyward Sword u kamarádky na WiiU. Jsou to zábavný hry, které mají kouzlo a takovou tu dětinskou hravost, ale upřímně ta vysoká hodnocení, která dostává KAŽDÁ Zelda hra je podle mě trochu mimo. Ta poslední Zelda se si sice líbí, ale krom onoho prokletého "Ubisoft syndromu" a několik pěkných hádanek tam nevidím nic,, co by to povyšovalo nad ostaní open world hry. Konkrétně Horizon zero dawn se mi zdá na zajímavější, vizuál ani nezminuju. Člověk by si to opravdu musel zahrát, aby mohl hodnotit, což je škoda, protože Switch si opravdu kvůli tomu kupovat nehodlám
@Paul (02.03.2017 19:53): Kdybych hral strilecky, mohl jsem mit maximum, himmel! :) Mimochodem, tu ceskou adventuru, co ji pak ukazovali v tom igelitu, tak jsem si kdysi taky kupoval :) Ted jsem si i vzpomnel, ze jsem poslal penize na nakup nejake jine adventury, reklamovane v Excaliburu a hra mi vubec nedorazila, podle me to byl podvod!! Chci zpet penize vyjadrene v dnesni evaluaci!! :)
@Richmond (02.03.2017 17:58): 9/11
whoa 11/11
nejmíň mi byla jasná Swigridova Kletba, ale eliminací ostatních jsem to tipnul dobře.
Jediný dvě hry co jsem z toho seznamu hrál jsou Mafia a Brány Ksedadlu, ale zbytek znám ze screenů ze scorat a levelů.
nejmíň mi byla jasná Swigridova Kletba, ale eliminací ostatních jsem to tipnul dobře.
Jediný dvě hry co jsem z toho seznamu hrál jsou Mafia a Brány Ksedadlu, ale zbytek znám ze screenů ze scorat a levelů.
Nachytali na jednej otázke aj jednu som tipol nesprávne. Inak mi test zase až tak náročný neprišiel :)
@Can (02.03.2017 19:16): *9/11
7/11
10/11. Zrovna ta, co jsem (jeste) nehral...
@Richmond (02.03.2017 17:58): 7/11
@Richmond (02.03.2017 17:58): 3/10 :(
7/10 a to jsem dvě dal jen podle notorických ilustračního obrázku, který jsem viděl už v podobných článcích několikrát několikrát. Tu bojovku jsem zase věděl ale má dost zaměnitelný název.
Anketka - Staré české hry podle obrázku.
Dal jsem 10/11 :)
Dal jsem 10/11 :)
@Paul (02.03.2017 15:00): Je to prostě kult no. Já si teda s Majorou a LbtW taky docela Zeldu užil, ale tohle jim prostě nežeru. Vypadá to jako nuda.
@Paul (02.03.2017 15:00): Já se na to určitě chystám, ale až tak za tři roky, až bude na Switch víc než jedna zajímavá hra (takže budu pravděpodobně čekat na další generaci Pokémonů). Příběh je to poslední, co mě pálí, pokud nebude rušivě špatný, tak na něm nezáleží. Ale chápu tvůj nezájem, Nintendo hry tady prostě nemají tu tradici a těžko si k nim najít teď cestu.
@montana (02.03.2017 16:22): přesně ten dojem mám taky. Každopádně po dočtení recenze na EG je můj zájem stále na nule, což kvituju, jedna konzole do domu postačí.
@Paul (02.03.2017 15:18): Nevím, mě přijde, že Zelda ty známky dostává čistě za to, že se jmenuje Zelda. Asi na těch hrách něco bude, ale taky to primárně hrají/recenzují fanoušci značky (ať už Nintenda nebo Zelda nebo obou). Člověk nepolíbený sérii v tom málokdy najde to kouzlo a i při hraní bude jen kroutit hlavou.
Teď pročítám recenzi na eurogameru
If Breath of the Wild has one weakness, it's as a story. The grand events of the past seem remote from the teeming world around you, not to mention rather hackneyed, while the English voice acting - sparingly used, thankfully - is stiff and cheesy. Unlike such soulful adventures as Ocarina of Time and Majora's Mask, Breath of the Wild isn't unduly interested in ordinary people and their stories, and it musters neither the poignant little vignettes nor the strong emotional tenor of those games. It doesn't have the memorable characters and simple, pure narrative purpose of The Wind Waker, either. It's a shame - but it doesn't need these things.
Arguably, a stronger storyline wouldn't have been compatible with Nintendo's decision to grant the player so much freedom. You really don't get this level of openness anywhere else this side of a Bethesda role-playing game. (The Elder Scrolls 5: Skyrim is an obvious inspiration.)
10/10 Essential
If Breath of the Wild has one weakness, it's as a story. The grand events of the past seem remote from the teeming world around you, not to mention rather hackneyed, while the English voice acting - sparingly used, thankfully - is stiff and cheesy. Unlike such soulful adventures as Ocarina of Time and Majora's Mask, Breath of the Wild isn't unduly interested in ordinary people and their stories, and it musters neither the poignant little vignettes nor the strong emotional tenor of those games. It doesn't have the memorable characters and simple, pure narrative purpose of The Wind Waker, either. It's a shame - but it doesn't need these things.
Arguably, a stronger storyline wouldn't have been compatible with Nintendo's decision to grant the player so much freedom. You really don't get this level of openness anywhere else this side of a Bethesda role-playing game. (The Elder Scrolls 5: Skyrim is an obvious inspiration.)
10/10 Essential
zelda 98 na metacriticu. The fuck ? Chystá se na to někdo? (předpokládám že vzhledem k wiiu/switch only asi ne)
Poslední (a první) zelda co jsem hrál bylo Link's Awakening na gameboyi. A jako dobrý, bylo mi 8 let a líbilo se mi to, ale dneska mě Zeldy vůbec nelákaj.
Poslední (a první) zelda co jsem hrál bylo Link's Awakening na gameboyi. A jako dobrý, bylo mi 8 let a líbilo se mi to, ale dneska mě Zeldy vůbec nelákaj.
@Kwoky (02.03.2017 13:40): jo, už jsem ho zapomněl :)
@Drekt (02.03.2017 13:40): Aha, tak to jsem to blbě pochopil. :)
@Crash (02.03.2017 13:35): První česká na greenlightu - neříkám že první česká vůbec :) Českých VNek je více (většinu jsem i hrál), ale žádná z nich zatím na Steamu není, pokud teda vím.
@Walome (02.03.2017 13:27): Já s vizuálem problém nemám, ale nelíbí se mi název hry.
@Drekt (02.03.2017 13:22): První česká? Jsi si jistý? nevím jestli placené, ale freeware určitě nějaké vyšly, pár jich tu je i na DH, třeba Broken Sky a dokonce tam vidím i tvé hodnocení.
@Drekt (02.03.2017 13:22): to vypadá příšerně :) i přes můj odpor k VN dokážu ocenit aspoň když to hezky vypadá, ale tohle je hrozný.
Kdo tu má rád vizuální novely? První české VNko, kreré je na Greenlightu - http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=873460378
@Garion @[neexistující uživatel] Dík za info.
Titanfall 2 má momentálně nějakej výpadek. Nefunguje jim server.
@Garion (28.02.2017 18:35): Neberu zadnou zodpovednost za vyhledavac na steamu :) Ale jako voditko to snad pomuze :D
@Zx Atari 500 (28.02.2017 18:20): Zhruba od pulky tam mas same lepsi :)
Ahoj. Dotaz: máte tip na hru (pokud to tedy existuje - já hraju jenom závodní hry, takže nemam přehled), kde se daj stavět horský dráhy, kolotoče a podobný atrakce podobně jako ve hře Planet Coaster, ale aby hra nebyla tak náročná na HW?
@Tulareanus (28.02.2017 01:51): No to je pravda, ja dosť veľa času trávim pozeraním hlúpych videí na YouTube, raz som bol dosť závislý na tých hlúpych rebríčkoch od WatchMojo, ale nikdy som nerozumel Let's Play videám, nielen preto že by som tie hry radšej hral sám, ale väčšina z nich nemá ani veľmi vtipný a zaujímavý komentár. A väčšina tých čo ma bavila nemali videá dlhšie ako 15 minút.
Teraz sa ale snažím menej pozerať hlúpe videá a pozerať rozumnejšie veci.
Teraz sa ale snažím menej pozerať hlúpe videá a pozerať rozumnejšie veci.
Ja Horizon prave predobjednal. Tak uvidim :-D nakonec jsem neodolal.