Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

@Horker (12.11.2017 09:40): Mě napadá série Celtic Kings (první díl, druhý díl, třetí díl). Jsou to real-time strategie obohacené o RPG prvky (např. dialogy mezi postavami, možnost vytváření hrdiny, který stejně jako jakákoliv jednotka ve hře může sbírat do svého inventáře speciální předměty přinášející různé bonusy, mít pod sebou vojáky, vylepšovat postavu hrdiny ale i běžných vojáků bojem atd.). Navíc, i když jsou to strategie možná trošku staršího data, i dnes vypadají velmi dobře a první dva díly jsou navíc v češtině (i s dabingem, což může být pro někoho mínus). První díl se dá navíc sehnat na GOGu.
Dobrý den,
zdravím vás. Nenašel jsem v diskuzích vhodnější vlákno a tak napíšu sem. Doufám že to nebude vadit - pokud ano tak se omlouvám.
Chtěl bych Vás poprosit o radu. Chtěl bych poradit nějakou hru podle určitých parametrů. :
- Chtěl bych hru, která v sobě kombinuje dva různé žánry / dva různé styly hry. Abych uvedl příklad aby bylo pochopitelné co tím myslím, tak například Rise and Fall - zde jde o RTS a zároveň můžete přepnout mód do hrdiny a ovládáte pouze jeho. Nebo například W3 kdy jde taky o strategii, ale zároveň máte hrdinu se svým slotem a spelly. Nebo například AC : Black flag - kdy hrajete za Assassina, ale zároveň máte loď, která neslouží jen k dopravě z bodu A do bodu B, ale můžete s ní i bojovat a vylepšovat. Asi bych i potřeboval, aby to nebyla nějaká stará hra a šla by rozběhnout na Win 8.1. Předem moc všem děkuji těm, kteří se budou obtěžovat dát nějaký tip. Děkuji
@Charllize (06.11.2017 21:16): engine jet mode se mi taky už párkrát spustil, sundával jsem sluchátka, protože jsem se lekl co se děje. zajímavé je, že třeba u Horiznu při brouzdání v mapě ta konzole začne strašně řvát a po najetí do hry zase ztichne. a nemám vůbec pocit, že by byla horká, na rozdíl např. od U4, kde se pomalu roztékala a řvala jak střelená
@7c (06.11.2017 21:13): to prave neni, jeste jsme to dopsal k predchozimu prispevku. Treba AC Origins jde spustit jen v PRO modu, to same treba DS3. Moznosti volby ma treba FF15, Nioh nebo Horizon. Je to skoda, mela by to nabizet kazda PRO enhanced hra, protoze na disku/downloadu jsou vzdycky obe verze.

Dalsi zajimavost, ktera je ovsem nepotvrzena je bajka o takzvane loterii. Je to o tom ze nektere konzole huci min a nektere vic. Jsou lide kteri se dusuji ze jejich PRO neni slyset vubec, pak jsou lide kteri tvrdi ze jejich PRO hucela ale reklamovali ji a novy kus uz nehuci. Podle me to je kec, ale jak se rika, jeden nikdy nevi. Jsou dokazane vadne kusy ktere skutecne hucely jak letadlo, viz video.
https://www.youtube.com/watch?v=6__TvBzAVj8
@Charllize (06.11.2017 21:06): Takže při výchozím nastavení je Pro jako Slim (co se týče hlučnosti)? Tj. je tu možnost volby (ticho nebo hlučnější)?

Jinak ty nahrávací obrazovky - to bude asi klasický problém některých her (engines), kdy se při nahrávání může buď fps nastavit na extrémně nízkou hodnotu (což je ok) nebo naopak nechat běžet co to jde - a tím pádem maximálně zatížit grafiku.
@7c (06.11.2017 20:53): jestli myslis huceni konzole tak mam pocit ze to je celkove o neco lepsi nez u klasicke ,,stare,, ps4. Ale se slim verzi se to moc srovnat neda, ta je ticha jako hrob skoro porad, holt ten vetsi vykon PRO si vybere svoje.
navic ten hluk neni konstatni, zalezi jak moc narocna scena ve hre je. Treba u AC Origins to nejvic hluci pri nahravaci obrazovce, coz moc nechapu pac na ni skoro nic neni. A na mnoha mistech ve hre ta konzole neni slyset skoro vubec.
Taky se to da porovnat jinym zpusobem. kdyz by jsme braly hry co nemaji default podporu PRO a bez boost modu tak ta konzole je uplne ticha na urovni slim verze. Treba FF15 na normalni stare PS4 hluci docela dost, a kdyz nastavim ty same podminky na PRO tak neni slyset skoro nic. Problem je ze u nekterych her nejde nastavit aby hra bezela v nePRO modu a proste se spusti pouze ve vylepsenem provedeni.
@Paul (06.11.2017 20:59): Batmana do téhle diskuse radši nepřivolávej :) Každopádně jsem zatím ve stadiu vyčkávání na porty (minimálně do té doby klesne cena konzole nebo vyjde nějaká Slim/Mini aktualizace hw).
@7c (06.11.2017 20:53): nj já jí mám horizontálně pod televizí a při hraní jde zvuk z televize, přes kterej tu konzoli nijak extra neslyším, ale určitě přijde Garret a začně mě osočovat že jsem hluchej :)
Tak jsem krapet testoval PS 4 PRO na ruznych hrach. Zajimal me hluk a co lepsiho krome rozliseni PRO prinasi.

Final Fantasy 15 - nabizi tri ruzne mody kvality. Steady - je defaultni nastaveni tak jak hra vysla, hluk zadny. Lite - ma odemknute fps za cenu trosku mensich detailu, hluk vyssi. Ale stejne se to odhadem na vic jak 50 fps nedostane, spis tech 40 - 45. Posledni nastaveni ktere sjme zapomel jak se jmenuje ma byt nejhezci pri 30 fps. Detaily a vyhlazeni je znat. Hluk vysoky.

Dark Souls 3 - odemknute fps 45-60fps, vyhlazovani, vic detailu. Hluk stredni.

Fallout 4 - vetesi vykreslovani objektu, lepsi godrays, debris efekty pri strelbe, vyhlazovani, 30 fps, stabilnejsi framerate Hluk stredni.

AC Origins - vyhlazovani, lepsi efekty, stabilnich 30 fps. Hluk vysoky, zejmena v nahravaci obrazovce, pak to huci o neco min.

Mass Effect Andromeda - nebyvale zlepseni vizualu oproti zakladni PS4. Asi nejvetsi co jsem testoval. Hluk stredni az vyssi.

Nier Automata - Lepsi svetelne efekty, lepsi filtrovani textur, motion blur, stabilnejsi fps, 60 vetsinu casu. Hluk vyssi.

Dragons Dogma - vyhlazovani, lepsi svetelne efekty, vetsi vykreslovani. Hluk minimalni.

Pak jsme zkusil par her co nema primou podporu pres Boost mode.

Star Ocean Integrity of Faithlesness - stabilnich 60 fps vsude (normal ps4 pada ve mestech k 30 fps). Hluk minimalni.

Dark Souls 2 Schollars - stabilnich 60 fps. (normal ps4 pri vetsim zavaru padala pod 60). Hluk zadny.

Final fantasy X/X-2 - totozne s obyc ps4.

Mno, PRO se celkem vyplati, i kdyz si porad spis myslim ze kdyby nevznikla bylo by to lepsi. Akorat u tech narocnejsich her tam ten hluk pristroje krapet je, slim verze je mnohem tissi, ale oproti FAT verzi to je jiste zlepseni.
jeste par veci v cem ma PRO vyhodu a nejsou tak uplne zretelne. Asi nejvetsi vyhoda oproti klasicke PS4 je ze je mozne vycistit vetrak aniz by bylo nutne porusit plombu a prijit tak o zaruku, horni cast PRO se da snadno odklopit a vetrak je hned pod ni.
PRO ma jeden USB port navic a to vzadu, coz je vyhoda pro pripojeni externiho HDD ci dalsich zarizeni a kabel tak netrci zepredu. Konektory vzadu jsou umisteny v dolni casti konzole a min se zahrivaji, pac teply vzduch odchazi horni casti zadku konzole. Vyhoda je v tom ze HDMI konektor u stare PS4 se zbytecne moc zahrival a casem se mohl uvolnit a prestal fungovat.
Disk z konzole vyjede tak ze dira ve stredu je cela pristupna a disk jde krasne vytahnout, u starsich PS4 vyjizdel tak ze z te diry koukalo tak 3/4 a blbe se to vyndavalo. System je sviznejsi a tolik se neseka pri vetsi zatezi diky 512mb DDR 3 ram co je na tohle specialne urcena. A dalsich 512mb navic ktere muzou vyvojari vyuzit pri tvorbe her. Tim se posunula celkova velikost na 5.5GB ciste jen na hry. Chlazeni pusobi velmi ucinne, jelikoz i po delsim hrani a naslednem vypnuti hry konzole okamzite ztichne na rozdil od stare PS4 ktera si hucela jeste nekolik minut potom.

A na zaver jedna debilita co SONY provedla. PS4 PRO umi rozhrani SATA 3 ale montujou do ni SATA 2 disky:)

Video jak korektne otevrit horni kryt a dostat se k vetraku. odkaz
@Johny8x (05.11.2017 13:03): zkoušel jsem to stejně jako ty a mojí visu to normálně vzalo a tejden jsem to používal. Ale dej si pozor abys zrušil tu trial periodu a nestrhlo ti to prachy po tom tejdnu. Mě to fungovalo s X360 padem, logitech nevim.
Ahoj, má tu někdo osobní zkušenost se službou PS Now?
Rád bych vyzkoušel tu sedmi denní trial verzi. Vím, že v ČR tato služba zatím nebyla oficiálně spuštěna, proto jsem si vytvořil fake britský účet, nainstaloval tu jejich aplikaci, spustil, přihlásil se a teď to chce po mě ještě údaje o kreditní kartě. Neví někdo, zda mi to vezme mou českou kreditku, když jsem při vytváření účtu zadal smyšlenou britskou adresu?
A také mám ještě dotaz, zda má někdo představu, zda mi bude fungovat s touto službou ovladač Logitech Dual Action Gamepad? Nechce se mi kvůli tomu kupovat oficiální ovladač od Playstationu, který stojí přes litr.
Díky za odpověď.
Hledám parťáky pro hraní v kooperaci:
Steam - Zyakatum / hry - Dying Light, Borderlands
Uplay - Zyakatum / hry - Ghost Recon Wildlands
Skype - Michael Korsberg
@Charllize (31.10.2017 11:09): Sranda, že jsem zrovna koukal na hry na Wii, protože jsme se ženou nedávno dohráli New Super Mario Bros, chtěli jsme něco novýho a mimo jiné právě Tenchu: Shadow Assassins mě zaujal. Takže je to dobrý jo?

Ještě si pořídíme asi Donkey Kong Country Returns (jako náhradu za Maria), Indiana Jones And The Staff Of Kings, The Lord of the Rings: Aragorn's Quest a už jsem taky dlouho nehrál NHL, takže ještě NHL 2K10 (podle recenzí lepší než NHL 2K11).

Koukali jsme taky na A Boy and His Blob, ale to je celkem drahý na bazarovku a stejnej případ je i RPG Pandora's Tower, který se nám asi jako jediný RPG na Wii vcelku líbí. Xenoblade Chronicles, Final Fantasy, Baroque atd. není nic pro nás.

A měl bych zájem taky o NHL Slapshot i s tou hokejkou, ale v ČR to nemůžu v žádnym bazaru sehnat. Nemáte tam jeden kousek? Případně kdyby se někdy v budoucnu objevil, tak na mě mysli.