Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

Paráda. Microsoft se skutečně pochlapil a za to za co si u SONY připlácíte za Remaster tak je na Xbox One S/X zdarma. Moc se o tom mezi hráči PS 4 nemluví ale už celá řada her z Xbox a Xbox 360 dostala nový kabátek. Nejnověji je to Gear of Wars 2 a kultovní Red Dead Redemption, právě se mi stahuje update do Xbox One S. :)
Potěší taky vylepšený TES Morrowind. Zítra si jej jdu GOTY edici koupit do bazaru (doufám, že ji seženu), tedy placku z Xbox 360. :)

Teď bych si přál aby vyšel legendární a pravděpodobně nejlepší z Ace Combatů, tedy Ace Combat 7 s Xbox 360 a IL-2 Sturmovik Bird of Prey opět z Xbox 360 v rámci zpětné kompatibility + Lego Harry Potter oba díly a je to tak. Zanedlouho na Xbox dorazí i War Thunder, takže i letadýlka budou.
Taky mě překvapilo, že World of Tanks na Xbox mají dokonce příběhovou kampaň.
GoW me nikdy nebavil. Ale tenhle dil se tvari docela zajimave a i ten soubojak vypada ok a nepripomina kolotoc a centrifugu dohromady.
Zaujala me i pozmenena nejvyssi obtiznost kde by to mohla byt i zabava. A zfotrovatelej kratos mi sedi vic nez byval driv. Moc sanci u me tomu sice nedavam ale mozna budu prekvapen.
@kuler91 (11.04.2018 18:04): já hlavně upustit páru :D a ideálně tak po hodince denně, víc času asi nebude. Ale kdesi psali, že ten pocit, kdy se ti sekera vrátí do ruky je naprosto perfektní díky vibracím ovladače. Takže holt rozmlátit pár hlav po náročném dni - ideálka. Ještě, že to vychází. :D :D :D

Ale trojka mi nepřišla zas tak dobrá (stejně jako celá "trilogie", dle videí) - tak snad to bude dostatečná evoluce.
@SilentWolf (11.04.2018 17:58): Taky právě potřebuju podobnou hru ... mám za sebou Zeldu a KC a fakt nutně potřebuju něco méně náročného, jak časově, tak herně, protože se dost těším a taky očekávám zásilku day one :)
@kuler91 (11.04.2018 17:45): jako God of War? Snažil jsem se o to, ale o příběhu toho moc známo není a první verze byla zamítnuta. Uvidím co teď, pak na to dlabu a milerád přenechám někomu s více infem. :D

Tvůrci drží příběh docela pod pokličkou, snad je to proto, že je na co se těšit. Pro mě to bude teď ideální hra, protože potřebuji spíš u něčeho vypnout, než přemýšlet. Tak do toho půjdu Day One.

A myslím že se dokonce psalo že recenze budou už zítra.
Cim min veci o lidech a jejich soukromi bude internet vedet tim lip. Kazde omezeni ci zakaz v tomhle smeru beru jako plus.
@Cobot (11.04.2018 10:18): tak jinak ta služba postavit nešla. To byl celej její princip, že stojí na veřejný viditelnosti vlastněných her. A vidět jaký hry kdo vlastní mi teda jako bezpečnostní riziko moc nepřijde.

gnurillawarfare
okay but let’s be real as an end-user i am entirely in support of this decision. making someone’s purchase history on the largest distribution platform for pc games public by default is Not Cool.

Steam_Spy
why is your personal information is still available to everyone and only games are hidden? Aren't the name is more important? :)

gnurillawarfare
it is not a secret that i exist on the internet. less publicly available information is better, yes, but assuming i can’t hide my display name (which could thus be associated with other identification), at least marketing data re: me can’t be harvested.

Steam_Spy
all I am saying is they hiding the least important information from a user's standpoint, while leaving sensitive information available by default.
Steamspy dodával hodně zajímavé informace. Nicméně já viditelnost účtu považuju za bezpečností riziko a službu bych na viditelnosti účtu nestavěl. Asi bylo jen otázkou času, kdy skočí. Počítám, že dohoda s Valve bude nemožná.

Mimochodem trochu offtopic, ale jak snadné by bylo stejně defaultně skrýt facebookové účty. Jenže to by se muselo chtít.
Cez ruské proxy servery neútočia len Rusi, rovnako ako český hacker nebude útočiť z českého servera..
@Kwoky (11.04.2018 08:43): Přesně. Pokud to ovlivní jen nastavení viditelnosti knihovny tak to moc dobře ošetřené nebylo. Bylo někde zveřejněno kolik procent uživatelů má knihovnu skrytou? Já jí třeba schoval, když mi před pár lety najednou chodilo spoustu pozvánek od podezřelejch kamarádů převážně z Ruska. Od tý doby mám klid.
Ahoj,

před nějakou dobou jsem se zde snažil nalákat na jednu akci z cyklu o videohrách, který pořádal náš filosofický spolek Praxis na FF UK. Přesně to teď plánuji zopakovat v případě akce další!

Zítra večer konáme přednášku s názvem "Jak uvažovat o počítačových hrách: úvod do game studies" od Heleny Bendové. Helenu můžete znát z příspěvků o hrách do Cinepuru; rok nazpátek jí taky vyšla kniha Umění počítačových her, v českém prostředí dosti ojedinělá publikace.

Máte-li zájem si poslechnout, jakými způsoby se o hrách přemýšlí, zastavte se zítra v 19:15 v místnosti P217 (druhé patro) na FF UK. Potom můžeme dát řeč u piva :-)
@Paul (07.04.2018 15:18): Jak víš že jsem Elonovec?!

Jinak trochu enchápu ty časté diskuze že vývojáři ztrácí prachy na levných kopiích, to mi přijde už z principu jako nesmysl, ty kopie usel přece někdo vydat a tím je vydavatel a na něm je co za to měli zaplatit, Takže za každou legální kopii musí přece vývojář dostat od vydavatele podíl...
@Paul (07.04.2018 14:50): Píší tam EU Only, což by znamenalo, že samostatné státy v Evropě nemají lock. Například v Ukrajině za to chtějí 25 dolarů (Na Steamu - jinde možná i méně) to by znamenalo, že ten obchod cos postnul na tom vydělá minimálně 200Kč s jejich cenou.

Osobně na tomhle nevidim nic špatného. Riziko kradených kreditek je jedna věc, ale pokud to pomineme, tak vývojáře tím podpořili tak jak tak. Akorát za ukrajinskou cenu a ne za českou, že. Pokud jim tak "nízká" částka stačí tam, tak si nemají na co stěžovat pak...
Ja som takto v minulosti narazil na kľúče, ktoré boli buď novinárske alebo to bol kľúč, ktorý bol kúpený ešte počas kickstarter kampane. Hoci som totiž kupoval normálnu verziu hry, za veľmi nízky peniaz na tú dobu, tak som dostal nejakú vyššiu úroveň s in-game bonus contentom a ešte mi to spustení unlocklo backer achievement.
@Zx Atari 500 (07.04.2018 15:09): no přijde mi to zvláštní. Když to tam dokážou legální cestou sehnat tak levně aby to mohli prodávat za 29, tak proč to ty autorizovaní prodávají zatím nejníže za 42? Zvláštní.
@Paul (07.04.2018 14:50): Tam to proste prodavaj lidi,firmy, co proste vedi kde ty klice ziskat.Podotykam legalni cestou. Navic silne pochybuju,ze tech klicu je na reselerskejch strankach nejaky obrovsky mnozstvi. To se pocita max na nejake 100vky kusu. Ale vsechny ty klice pochazi od tvurcu hry. JInej zpusob ziskani neni. A rozdil 10 ecek oproti ofiko shopu kde to bylo za 40? To neni nijak drasticke.
@Zx Atari 500 (07.04.2018 13:46): tak všechny hry předpokládám ten lock nemaj, nevím jestli KCD jo nebo ne. Pokud je to všechno jak píšeš, tak proč jsou tvůrci her tak proti tomu? To nedává smysl. Vždyť by prachy dostali tak jako tak, tak proč na to furt nadávaj? A že toho nadávání je :)
@Paul (07.04.2018 13:35): Nemuzou to byt levnejsi regiony,protoze tyhle regiony maji lock. Jde to aktivovat jedine pres VPN a to si lajsne minimum lidi. Ohledne klicu,komu ,kolik,kam, ma ten vydavatel ci studio naprosto pod kontrolou. Jaky davaj slevy(vydavatel) na ty nakupy a co pak s tim ti ruzni ofiko prodejci delaji,je uz nemusi zajimat.Ty ukradeny kreditky....uz dost prosim :) Vetsina tech klicu co je po g2a za vyrazne nizsi ceny jsou podle me klice urcene k recenzim nebo krabicovek,ktere nekdo vyradi jako poskozene atd. Ale plati,ze ty klice proste generuje sam tvurce/vydavatel te hry a dava to do obehu.

@Zx Atari 500 (07.04.2018 12:49): je to jednoduchý, prostě ty neautorizovaní selleři nabízej velký slevy a pak berou klíče kde je seženou. Můžou to bejt levnější regiony (typicky rusko), ale můžou to bejt taky klíče koupený ukradenejma kreditkama. Tobiho pointa je, že nad tímhle nemá Warhorse žádnou kontrolu a tudíž pokud vůbec nějaký peníze od hráče co si to tam koupí dostanou, je to mnohem méně než by bylo kdyby to člověk koupil oficiálně. A pokud je to přes ukradený kreditky, tak samozřejmě nemaj nic.

@Zx Atari 500 (07.04.2018 13:21): jo, walome je slavnej :p