Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

Origin Access má novej premiere level. Za 100 eur ročně přístup i k novejm hrám (BF5, Anthem) 5 dní před launchem.

To by nebyla úplně špatná nabídka, ale nejdřív by museli dělat hry co by mě zajímaly.

@M.a.t.t. (09.06.2018 22:11): Dead Space 4 mě nezajímá, už trojka mě trochu nudila. DA4 bych si dal, pokud se opravdu poučej z nedostatků Inquisition a předností Witchera, což snad bude ten případ. Ale předpokládám že tam jsou s vývojem úplně na začátku, to bude tak za 3 roky.
Ale musím říct, že mě trochu fascinuje, že společnost velikosti EA nedokáže ukázat byť jednu jedinou hru, co by ve mě vzbudila nějakej enthusiasmus. Tam je ten korporátní zmrdex fakt na hodně vysokém levelu.

Ještě že máme ty menší firmy, 4A, Techland, CDP, Warhorse, Obsidian, Larian, Dontnod, IO, Remedy, From..
@Charllize (09.06.2018 21:58): Já BF od trojky nehrál, ani tu trojku jsem nevydržel hrát moc dlouho, ale Bad Company 2 jsem se dřív nahrál poměrně dost a při té jedné sněžné mapě to ve mě uplně vyvolalo nostalgii na BC2. Dostávám zas chutě tu sérii prubnout. Ale jinak tě chápu, taky tyhle mp hry běžně nehraju.
Zpětně musím říct, že Battlefield vypada skvěle. Možná kdyby ukázali ty gameplaye přímo na konferenci a netrapasili tam s Madden přes půl hodiny, tak by to nebyla taková nuda.
@Paul (09.06.2018 21:40): Ja mám dojem, že teba tieto plošinovky všeobecne až tak nebavia :) Ja som od toho tiež čakal viac a nebavil som sa až tak ako som dúfal, ale mám pocit, že sme tu asi v menšine :D
@M.a.t.t. (09.06.2018 21:29): Jedničku jsem vzdal po hodině. Obvykle mám tyhle umělecké plošinovky docela rád, ale tohle mi nesedlo. Dvojku zkusím možná díky coopu, ale že bych z toho byl nějak nadšený.... to samé Sea of Solitude, vypada to dobře a určitě si to zahraju, ale na konferencích to fakt vidět nepotřebuju. Takových nevýrazných her je na steamu plno.
@Charllize (09.06.2018 21:32): Jednotka mala veľmi dobré recenzie, takže asi tak... Mňa osobne síce až tak nevzala a prišla mi iba fajn, ale rozhodne je veľmi milým prekvapením, že hneď po oznámení ju aj uvoľnili do predaja.
Mě zaujala zmínka o těch Star Wars, jinak nic. Anthem je pořád s otazníkem - ale snažím se věřit.

Bethesda snad bude super (Prey) a můžu li snít tak Dishonored 3 a Evil Within 3. Samozřejme SONY bude top, ale EA nemá moc co nabídnout krom sportů.
Vopruz celá konference, v podstatě nic zajímavého. Anthem vypada brutalně nudně...
Nejzajímavější bude, co všechno přidají do Origin Access.
Tak nám (opět) EA znásilnilo Command and Conquer. Yay.

EA E3 konference čistej odpad. Ještě uvidíme co Anthem.
Bohemka ukáže na E3 excluzivku pro Xbox.
Jsem docela zvědavý...

Loňská E3 v podání MS byla ve stylu: Xbox one X + všechny hry 4k60fps. Možná, že letošním hlavním motem MS bude důraz na spojení excluzivka + Game Pass.
S nástupem GP totiž výraz excluzive dostává zcela jiný význam jak pro hráče, tak pro herní vývojáře.
Těžko řict, jak funguje herní byznys v případě zařazení hry do seznamu v GP, nicméně zejména pro onlinovky je to výhodné spojení. Kdyby pro nic jiného, tak v době uvedení hry na trh máte velkou herní zásobu hráčů, kteří hru vyzkouší a hra zbytečně nezapadne....
@Charllize (08.06.2018 21:14): to jsi moc hezky sesumíroval.
To mě připomíná, že jsem pro zing.cz napsal jeden článek o leteckých simulátorech a jednu recenzi na dungeon, který jsem si blázen chtěl z vlasteneckých důvodů zahrát. A asi jako jediný redaktor jsem recenzovanou hru dohrál. Ehm...co na tom, že to místy bylo utrpení, profesionální čest mě nedala (vol. jako profesionální, když za to bylo hov.., a ty jsi jako jediný deb.. dohrál něco co tě místy pěkně sralo.....však kladné bodíky sbírají Ti co psát neumí a hry nedohrávají...).
Zadarmo, ve svém volném čase a šéfredaktor je takový dobrák od kosti, že když zing přešel na nový redakční systém nestálo mu za to tam vložit ani moje jméno (no žalovat ho kvůli tomu nebudu, na to jsem moc starý a nestojí mě to za to). Nicméně hezky to něčem vypovídá.
Každej by chtěl super kvalitní články ale platit nebo nabídnou jiné výhody jako např. konzoli PS4 nebo roční předplatné na konzoli, tak do toho nikomu nechce. A když už takový článek napíše tak jsi na druhé koleji bo čekáš až se nad tebou šéfredaktor smiluje a vydá Ti ho (s měsíčním i více zpožděním) s vysvětlením že prioritu mají AAA recenze....

To mě připomíná, že na zingu o Arma sérii píše jeden expert, co vojenské technice a hrám z toho prostředí rozumí asi jako koza petrželi. Když jsem řekl šéfredaktorovi, že bych o tom psal neboť už mám s podobnými typy her něco za sebou od roku 98, tak už to nejde, má to prej jiný preferovaný. Že vojenské technice a vůbec takovým těm věcem okolo nerozumí to nevadí, však recenzuje jen Armu přece ne? :) Škoda mluvit....

EDIT: něco pozitivního na závěr. Dnes jsem si zakoupil SSD disk, kolegové v práci mě přivítali do 21 století. :) Takže už se těším. :) Teď ty hry pojedou svižně. :)
To se vážně neuživí nějaký herní magazín, který se drží tématu věci a ne všech těch záležitostí okolo? :(

Hmm, Gamebanshee jsem naposledy viděl někdy v dobách BG II :)
posledni dobry clanky o hrach byli ve starych cislech casopisu, od te doby kdy se weby a casaky drzi nejakeho nazoru na veci co s hrama moc nesouvisi stoji to za starou backoru. Lidi co umeli o hre pekne poreferovat se na to radsi uz vykaslali protoze je jim z toho spatne. Vubec to neni tak ze by vyhoreli, ony je ty hry porad zajimaji,(nedavno jsem mluvil s Jakubem Cervinkou a o hrach porad mluvi s nadsenim jako kdyby zacal hrat vcera) jen proste ta chut zabyvat se psanim pro ostatni neni. Prakticky uz neexistuje kult dobreho recenzenta, v redakcich se stridaji lide po pul roce, nikdo je nezna, jejich nazor nema zadnou vahu a nemaji ani zadnou autoritu.
Cteni clanku o hrach ci recenzi ma vahu jepiciho zivota, stal se z toho McDonald kde se akorat kazdy rychle nazere a zbytky necha lezet na stole bez zajmu co se tam bude dit dal.
Clanky o hrach jsou klystyr internetovyho bahna, bez vlastni zkusenosti, okoukanych postupu, nazoru co jsou zrovna v mode, kritizovani veci kterym dotycny vubec nerozumi a nedokaze k nim podat vyvsvetleni protoze to neni potreba, jde treba o nejaky momentalni internetovy lapsus na kterem se vsichni vozi, tak to neni ani treba..eh..skoda mluvit.
@7c (08.06.2018 19:51): dělali (dělaj?) různý videa z her (quick look) a občas recenze. Když se jich čtenáři ptali jestli udělaj něco s KCD, odpověďi:

“I can’t speak for the rest of the crew, but I personally have no interest in any way covering or giving further attention to a game made by someone who loudly and openly supports gamergate.”
----------
“It didn’t come up during the call-in show yesterday. Saw a few people talking about this off-site and thought it might come in the chat room.
“Anyway, a couple of us looked at it around the time it came out and didn’t find it interesting enough to pursue. The head guy’s shitty views certainly don’t help, but I doubt we’d have covered it either way.”

Ta druhá odpověď od Gerstmanna je samozřejmě průhlednej alibismus; kdyby KCD vydávala např. Bethesda, měli by z ní videa a recenze day one.
@Paul (08.06.2018 18:52): Jak jsem psal, viděl jsem je zmíněné jako ok. Ale když se podívám na jejich recenze, tak to asi nebylo z ideologických důvodů - z poslední doby mají recenze jen na pár her a ještě k tomu těch nejvíc AAA. Zřejmě je to spíš web na diskuse, než recenze?
@7c (08.06.2018 18:39): Giant Bomb, co pro jistotu z ideologickejch důvodů KCD odignorovali úplně? :) Já mám v záložkách PC Gamer, což jsou taky trochu aktivisti, ale nejsou to dogmatická hovada. Pak Game Informer a PCGamesN, reddit /r/games a pár fór.
@Paul (08.06.2018 01:22): Tak herní média :) Těžké najít dneska nějaký web, který se dá číst. Odpady jako je Kotaku nebo RPS ani nemá cenu zmiňovat, Polygon zřejmě víc řeší současnou situaci a jak je který vývojář sociálně angažovaný (snad jim zůstanou tématické články opravdu související s hraním), Hardcore Gamer se hardcore zredukoval, Eurogamer se vážně nedá brát už dlouho (click-bait a recenze typu Kingdom Come)... Údajně Giant Bomb, ale nikdy jsem je moc nenavštěvoval.
@Coldplaz (08.06.2018 06:50): ikdyby na steamu bylo sto miliard odpadních her - čemu to konkrétně vadí? Je tam omezenej shelf space? Ne. Žádný asset flip hry ani odpad obecně mi steam nenabízí, na frontpage se to nedostane a v tý jejich discovery queue jsem to taky nikdy neviděl. Pokud někdo kupuje hry tak, že jde na steam a tam random brouzdá a kupuje hry náhodně, tak ikdyby koupil nějakej asset flip (protože je debil), tak holt dá refund. Ale osobně se tedy o hrách dovídám jinde a na steam jdu když už vím co chci koupit, a mají to tam levně (což anyway není tak často).
@Paul (08.06.2018 01:22): Klasické kopání nohama, já se vůbec divím že něco takového je třeba řešit když ve filmech mohou lidi vidět přímo ukázku znásilnění... Sice je hra zase o něco větší prohloubení reality než film ale stejně my dnešní situace připomíná situaci s prvním filmem kde jede vlak a debilové před ním v kinosálu utíkají.

Sama hra Agony ukázala že normální lidi moc o psychotické orgie plné krve moc nestojí... :)
Fascinuje mě, jak poté co Valve napsali velmi dobrý post o tom, že nebudou bránit vývojářům vydávat svoje hry na steamu ať už jsou jakékoliv, dokud nejsou vyloženě nelegální či trolící, se všechna herní média in lockstep vyjádřila jak jsou Valve zlí protože podporují rasisty a sexisty:
https://www.gamesindustry.biz/articles/2 ... dodge-responsibility
Kudos Valve, snad se nenechají odradit.