@Walome (25.03.2019 13:09): garaz by byla ok, kdyby v ni nesedeli znudeny diletanti.
Všeobecně o hrách
@Cobot (25.03.2019 13:06): jo já tomu rozumim, ale s tím prostě "nic" neuděláš. Tvl všechno lepší než games.cz který to snad točej v garáži nebo kde :D
@Cobot (25.03.2019 13:06): tak já si třeba myslím že by neměli dělat ten web. Takže jo, na tomhle se shodneme. Ale zase ono je to těžký stíhat, kdyby točili třeba jednou za pár dní, dyť toho dneska vychází mrak. A to se věnují "jen" těm největším hitům (případně sovětským simulátorům :) ).
@Cobot (25.03.2019 13:06): tak já si třeba myslím že by neměli dělat ten web. Takže jo, na tomhle se shodneme. Ale zase ono je to těžký stíhat, kdyby točili třeba jednou za pár dní, dyť toho dneska vychází mrak. A to se věnují "jen" těm největším hitům (případně sovětským simulátorům :) ).
@Walome (25.03.2019 12:31): Neříkam že Zetko je po technický stánce špatný. Jen ten design studia je pro poře o hrách takovej divnej.
Při třech dílech tejdně jim brzo dojde šťáva. Už teď tam brečeli kvůli GDC. Ale to není kritika jen konstatování.
Při třech dílech tejdně jim brzo dojde šťáva. Už teď tam brečeli kvůli GDC. Ale to není kritika jen konstatování.
@Cobot (25.03.2019 12:27): těžko budou měnit zetko... není větší peklo, než sehnat dobrý prostory, to mi věř. A četnost jim nech, jsou to mladý kluci, ať se tomu věnujou dokud maj čas.
@Kwoky (25.03.2019 12:18): To už to nebude mít takovej traffic...čím déle od vydání, tím určitě klesá čtenost recenzí a to skokově.
Vortex je dobrej, ale měli by to sundat na dvakrát možná i jednou týdně a změnit design studia. Ty červený křesla a Zetko vypadaj divně.
@Kwoky (25.03.2019 12:18): pro mě třeba ne. Ale řekl bych, že pro spoustu lidí a diváků ano.
@SimonEndt (25.03.2019 12:14): Me prijde ze on zakysnul nekde v tom roce 95-00 kdy tahle pitoma rozjarena zpravodajska cinnost pro vyznavace jakekoliv zabavy mela tuhle podobu (delsi dobu ho nesleduju, takze pokud se to zmenilo, beru zpet)
@Kwoky (25.03.2019 12:18): muze byt, minimalne pomerne velke procento ctenaru/divaku to tezce nese kdyz to je pozdeji nez jinde.
@Kwoky (25.03.2019 12:18): muze byt, minimalne pomerne velke procento ctenaru/divaku to tezce nese kdyz to je pozdeji nez jinde.
@Walome (25.03.2019 12:17): To je vážné takový problém hru prostě koupit a vydat recenzi o týden později?
@SimonEndt (25.03.2019 12:14): tam zatím nevím jak je to s upřímností recenzí atd., ale kvalitativně jsou hodně vysoko.
Ale tak ona je to prostě potíž. Pomluvíš něčí hru a distributor tě příště nepozve na "předpremiéru" a ty svým divákům nepřineseš exkluzivní obsah... není to snadný a na vině jsou hlavně distributoři, nakladatelé apod., kteří stále nepochopili, že je úplně jedno, když o nich jeden recenzent ze sta řekne negativní názor. Ale to už jsme tu myslím jednou řešili.
Ale tak ona je to prostě potíž. Pomluvíš něčí hru a distributor tě příště nepozve na "předpremiéru" a ty svým divákům nepřineseš exkluzivní obsah... není to snadný a na vině jsou hlavně distributoři, nakladatelé apod., kteří stále nepochopili, že je úplně jedno, když o nich jeden recenzent ze sta řekne negativní názor. Ale to už jsme tu myslím jednou řešili.
@Walome (25.03.2019 12:07): Jo, jsem fakt rád za kluky z Vortexu, málo kdo tu umí kvalitní herní novinařinu ve video podání.
@Walome (25.03.2019 12:07): no jo, kdyz nic jinyho neumi. Casaky jsou out, tak prudi v eteru..
@Cobot (25.03.2019 12:03): tak jako Tukan a jeho 150 pořadů a 200 eventů, který moderuje... já celkově nechápu tu potřebu všech mít vlastní "internetovou televizi", popřípadě vlastní internetovej seriál/pořad, který navíc cílej na velice úzkou skupinu lidí.
A abych se opět koukal na Tukana bez názoru, to fakt nepotřebuju. Třešničkou je, že kvůli tomu sere na BLight show, na kterou vybral přes startovač peníze. Ale tak lidi mu to žerou i tak. Replay to samý.
A abych se opět koukal na Tukana bez názoru, to fakt nepotřebuju. Třešničkou je, že kvůli tomu sere na BLight show, na kterou vybral přes startovač peníze. Ale tak lidi mu to žerou i tak. Replay to samý.
Včera jsem si pustil New Game+ a nuda. Hnusný studio, divně nejistě moderovaný a nemá to drive. Když seděli na Primě, kde to dělali stejný lidi bylo to nějak lepší. A taky nevim jak se pojetím ten pořed od toho co dělali na Primě liší. Je to úplně stejnej pořad v horší kvalitě. Pokud na tom nezamakaj a někam to neposunou, tak to do roka musí skončit.
Oproti tomu nový moderátoři na Primě podle mě zapadli celkem dobře. Zdá se mi to nebo má ten černej kluk moravskej přízvuk? Až na barvu mi hrozně připomíná kámoše z ovy.
Oproti tomu nový moderátoři na Primě podle mě zapadli celkem dobře. Zdá se mi to nebo má ten černej kluk moravskej přízvuk? Až na barvu mi hrozně připomíná kámoše z ovy.
Tak ja mam za to ze i sebetupejsi preklad je lepsi nez polsky napisy na hernich krabickach. Treba Cien Wojny a podobne :)
@Fatality (25.03.2019 11:59): No jo, že ten preklad nestál za veľa, je druhá vec. To ako keď u nás prekladateľ Tolkienovych knižiek preložil Gluma na Glocha a Froda Bagginsa na Froda Bublíka :)
@SimonEndt (25.03.2019 11:41): Darebak jedna vychází z nějakého původního překladu prvních Star Wars, četl jsem na to nějaký článek, takže actually pretty good, že si na to překladatel (Fuka tuším) vzpomněl. Dodržel kontinuitu.
@SimonEndt (25.03.2019 11:41): Rogue One obhajoval Fuka, že se to použilo už při tehdejším překladu starých SW.
Step Up bylo kvůli nějakému podobně se jmenujícímu filmu, který tehdy běžel v distribuci. Your Highness je přeložený dobře, protože Princ a chuďas je známá česká pohádka. American Pie jsme tehdy neměli tušení co to znamená a symbolizuje. Jedinej Inception je mimo.
Tos nevybral dobrý příklady.
Step Up bylo kvůli nějakému podobně se jmenujícímu filmu, který tehdy běžel v distribuci. Your Highness je přeložený dobře, protože Princ a chuďas je známá česká pohádka. American Pie jsme tehdy neměli tušení co to znamená a symbolizuje. Jedinej Inception je mimo.
Tos nevybral dobrý příklady.
@SimonEndt (25.03.2019 11:54): Hele, názov Jablkový koláč vôbec nevystihuje podstatu filmu, o to ide. Každopádne u hier som zatiaľ na nejaký bizarný preklad čo sa týka samotného názvu nenarazil. No vo Far Cry New Dawn ma strašne pobavilo, keď boli Highwaymen prekladaní ako zbojníci - hneď som si spomenul na Jánošíka. :D
@M.a.t.t. (25.03.2019 11:49): Když už, tak spíš Jablečný koláč, podle té scény. Jako taky už ten film mam tak zažitý, že mi to nevadí, ale asi bych to prostě raději nepřekládal. A jo, je to už dost off :X
@SimonEndt (25.03.2019 11:41): Vaše Vyhulenstvo, ale s tím ostatním bych si asi neporadil :/
@SimonEndt (25.03.2019 11:41): Nie že by som za každú obhahoval preklady (obzvlášť ten Let´s Dance je fakt nepodarený vtip), ale skus preložiť American Pie na Americký koláč a nikto nebude mať jasno, o čom ta séria je. :) Rovnako dobrý preklad je podľa môjho názoru aj Your Higness.
A jo, už je to trochu offtopic.
A jo, už je to trochu offtopic.
Pár bizarností ze světa kinematografie:
American Pie - "Prci, prci, prcičky"
Rogue One - "Darebák jedna"
Inception - "Počátek"
Your Highness - "Princ a pruďas"
Step Up - "Let's Dance"
American Pie - "Prci, prci, prcičky"
Rogue One - "Darebák jedna"
Inception - "Počátek"
Your Highness - "Princ a pruďas"
Step Up - "Let's Dance"
@Bursoft (24.03.2019 21:25): Zrovna nedávno jsem s tím Švédem viděl jeden válečný film o skupině co musela za německé linie. :) Jinak hezký příklad.
@Jumas (24.03.2019 21:27): souhlasím, občas to vyjde, občas ne.
@Jumas (24.03.2019 21:27): souhlasím, občas to vyjde, občas ne.
@Charllize (24.03.2019 16:19): Jednoruký Vlk: Stíny hynou dvakrát.
@Rapier (24.03.2019 21:12): Některé překlady jsou v pohodě, ale někdy to nemá s filmem pranic společného a název je cílený jen na nalákání publika. Nad takovými výplody taky mnohdy kroutím hlavou.
Jeden z "cool" příkladů :D
https://www.csfd.cz/film/14485-sved/komentare/
https://www.csfd.cz/film/14485-sved/komentare/
@Charllize (24.03.2019 16:19): jsem pro nechat originální názvy. Někdy je méně více. :) Občas ty české distributorské překlady fakt nechápu. Asi to zní cool, tedy hlavně u filmů.
@Charllize (24.03.2019 16:19): Však se to odehrává v USA ne? Tak by byl ten překlad v podstatě správnej, stejně jako Poslední z nás :)
A Legenda o Zeldovi a Lince zní fajn :)
A Legenda o Zeldovi a Lince zní fajn :)
@SimonEndt (24.03.2019 16:01): To bych nedelal, plno lidi ma pak tendence si to prelozit sami a vznikaji pak za bricho popadajici se situace kdy nekdo pojmenuje Last of Us jako Posledni z ameriky :)
Na stranu druhou bych u nas veril ze nejaky distributor prelozi Legend of Zelda jako Legenda o Zeldovi, je to tezka situace:)
Na stranu druhou bych u nas veril ze nejaky distributor prelozi Legend of Zelda jako Legenda o Zeldovi, je to tezka situace:)
@Gordon (22.03.2019 13:58): Osobně bych byl pro globálně zakázat překlad anglických jmén a názvů, zní to hrozně :D
@Gordon (22.03.2019 13:58): Masquerade se nepreklada, protoze je to vlastni nazev.
@Tolister (23.03.2019 12:30): Zavolej na podporu ... měl jsem kdysi podobný problém a borec mi to tam vyresetoval bez problému.
@MickTheMage (23.03.2019 14:38): Aha, to asi fakt nebude pre mňa. Škoda. No nič, idem ďalej čistiť dungeony do Darkest Dungeon. :)
@Tulareanus (23.03.2019 14:35): Tabletop hra prevedena do digi podoby. Osobne ma to nebavilo. Dostanes tam nejake postavy a postupne sa presekavas a odhalujes mapu.
S Tales From Candlekeep máte niekto skúsenosti? Stojí to za to?
Mám takový problém, zapomněl jsem si heslo na playstation stránky a když chci změnit heslo po napsání mého datumu narození mi to zamítne s důvodem, že má žádost vypršela, nechápu. Any help? Díky!
@Rapier (21.03.2019 17:27): Celkom sa teším, tie hry by som si asi dávno zahral, keby mám plejstejšn. :)
@SilentWolf (22.03.2019 12:45): Článek o změně Steam store spolu se screeny vyšel už někdy loni/předloni, ještě před Epic storem :)
@Cobot (22.03.2019 11:05): děkujeme, Epicu! To to taky trvalo. :-D
@Cobot (22.03.2019 11:05): Mě se libí. Už aby to bylo. :D
@Rapier (21.03.2019 17:27): Jo, uz to tady probehlo. Jde o to ze Quantic dream se trhnul od Sony, a zrejme si vzal sebou i prava na sve hry, nebo neco v tom smyslu. Takze neboj, timhle to zrejme zacalo a i konci:)
A je to tady PS4 exclusive games na PC. :)
@Bodkin (21.03.2019 10:13): Nestojí to za to stejně. Jestli si to chceš moc zahrát, tak máš zrovna Gamepass za dolar. Jestli chceš plnit Steam knihovnu, tak to je pak jiná no. :)
@Fritol (21.03.2019 08:53): JE pravda, že MS ty studia rovnou kupuje celá, ne jen exclusivitu. Každopádně pořád čekám kdy bude State of Decay 2 na steamu a nějak se ne a ne dočkat.
A na MS store je všechno špatně, od je nepřehledný a zabordelený až nejde to stáhnout/spustit/odinstalovat.
A na MS store je všechno špatně, od je nepřehledný a zabordelený až nejde to stáhnout/spustit/odinstalovat.
@Fritol (21.03.2019 08:53): "praktiky" <3
@Bodkin (20.03.2019 23:40): Na MS Store neni nic špatného, osobně nemám problém. Hlavní je, že MS nemají praktiky jako Epic, víc řešit netřeba.
@Toaleťák (21.03.2019 03:23): Já jen, aby se Epicu nepřisuzovala sláva, že uplatil Quantic udělat PC porty... Jak někdo někde psal,pecka by byla kdyby udlělai ty zrušené DLC k Heavy Rain. Pak jo.
@Toaleťák (21.03.2019 07:11): online účet u MS funguje úplně stejně jako google účet v mobilu. Dneska už je praktické ho mít. Nijak tě neomezuje.
@Toaleťák (21.03.2019 07:11): online účet u MS funguje úplně stejně jako google účet v mobilu. Dneska už je praktické ho mít. Nijak tě neomezuje.