@
Richmond (15.06.2019 12:44): Retail boxů PC her jsem se pozbavoval, retaily a jewely nechávám jen u PS1, PS2, XBOX360, PSP a NDS, protože u těch konzolí to v jiné podobě nevychází. ale u PC jsem veškeré retaily a jewely u her, které jsou i na GoGu, zrušil. Nechávám jen big boxy. A pokud je to Big box s plnohodnotným obsahem, tak mi ani nevadí, že tam je nějaká nálepka nějaké pozdější edice s nějakou pečetí nebo nálepkou s hodnocením z časáku. Pokuid to není vyloženě taková ta bundle classic edice s placatou krabicí a jen cedlem uvnitř, tak mi nevadí ani třeba Power Pluska od Microprose.
@
Charllize (15.06.2019 12:50): Co se týče Pal a NTSC, tak u PS1 jsem to měl vždy vyřešeno emulátorem, u PS2 to je horší, tam jsem si NTSC originálky musel přepálit a pořídit si k tomu upravenou paměťovou kartu, ale pořád pro mě schudnější řešení, než fyzicky vrtat přímo do konzole.
Co mě ale nemile překvapilo ale nezkoušel jsem, jestli tomu je opravdu tak, že údajně NDS hry z USA nefunguji na evropských 3DSkách. Přitom starému dobrému NDS bylo jedno, jestli jsem do něj dal kartičku US vydání nebo EU vydání. Nemilé je to proto, že kdyby mi NDS odešlo, tak jsem si říkal, vždycky mi tu zůstane možnost to strčit do 3DS nebo 2DS, které ještě nějkou dobu na trhu budou. Pokud by tomu bylo ale tak, že US verze v 2DS nepojedou, tak si musím své NDS hlídat jako oko v hlavě :-)