G2A odškodnilo české Wube Software částkou 40 000 USD za ilegálně nabyté klíče.
Všeobecně o hrách
Toto pobavilo. :)
@Samariel (19.05.2020 10:28): Je to vlastně typický herní zpravodaj.
@Samariel (19.05.2020 10:28): bys měl radši vést křížovou výpravu na Bětku která sotva nastoupila, už začíná být frustrovaná tvými dotazy. :D
@BUMTARATA (19.05.2020 11:04): Mohl bys to nejak rozvest?
@Samariel (19.05.2020 10:28): Jestli jsi opravdu Jamajčan, tak mu to napiš. Jinak nevidím důvod, proč by měl být kokot, když nadává na kokoty, co jiným lidem úmyslně kazí zážitek. Na spoilery můžeš narazit tam, kde bys je ani nečekal, rozhodně je nemusíš cíleně vyhledávat, např. stream Valhally byl zaplaven spoilery na TLoU2, co jsem tak slyšel.
@Charllize (19.05.2020 10:29): Když to říkáš zrovna ty. :))
@Charllize (19.05.2020 10:29): Když to říkáš zrovna ty. :))
@Samariel (19.05.2020 10:28): Hele, ty ses divnej uplne stejne jako on, ale jinak souhlasim ze to je klokot. Hlavne me vzdycky dostane kdyz zacne mudrovat o jrpg, to bych se vzdycky malem rozbrecel.
Není podle Vás Aleš Smutný tak trochu hysterka a pokrytec, kdyż nadává na lidi, co spoilerují The Last of Us: Part II? Podle mne se chová jako kokot; kdyby byl chytřejší, tak spoilery na netu nevyhledává.
@Samariel (18.05.2020 12:02): Protože v jednom případě dostane zákazník jen šaty, v druhém je dostane i s kopií (tohle je důležité) šicího stroje. Duševní vlastnictví (engine) lze typicky rozmnožovat s nulovými náklady (v tomto případě CTRL+C, CTRL+V), proto se chrání licencemi, patenty, apod. Vedou se kolem toho intelektuální spory, odpůrci prohrávají. Samozřejmě záleží na konkrétní smlouvě, ale obecně platí, že když postavíš hru na licencovaném enginu, platíš za každou prodanou kopii. I proto používá tolik studií své in-house enginy.
EDIT: Není to doslova kopie „šicího stroje“, protože si na tom nic „neušiješ“, ale snad si rozumíme, analogie vždy pokulhávají. :)
EDIT: Není to doslova kopie „šicího stroje“, protože si na tom nic „neušiješ“, ale snad si rozumíme, analogie vždy pokulhávají. :)
@Samariel (18.05.2020 12:02): Moc nechápu, na co se přesně ptáš, ale zda na to, jak vydělávají na UE, tak prostě tak, že ten engine můžeš používat zdarma, ale v momentě kdy přesáhneš nějakou jimi stanovenou částku zisku za kvartál, tak odvádíš 5% Epicu.
@Samariel (18.05.2020 12:02): Jestli to neni tak ze ten UE je zdarma a platis az kdyz na nem chces vydat hru a prodavat ji. Ale jisty si nejsem.
Může mi někdo objasnit platební model Epicu z používání Unreal Enginu vývojářským studiem. Uvedu to na příkladu švadleny a šatů: Švadlena si koupí šicí stroj (čti: vývojářský tým si koupí licenci na Unreal Engine), švadlena ušije na stroji šaty (čti: vývojáři vytvoří hru), švadlena šaty prodá – zisk jde jen jí a švadlena se nemusí dělit o zisk s výrobcem šicího stroje (čti: vývojáři utrží zisk, ale MUSÍ se podělit s Epicem).
Ono to ještě funguje? Nebylo to naposledy pod Surtepem ?
@Mirus (17.05.2020 15:48): Evidentne si tam niečo odpálili v kóde, preto sa nič nezobrazuje. Alebo im zo nejaký pomstychtivý bývalý zamestnanec zakomentoval. :)
Pánové,
Vidíte na těchto stránkách nějaké hry ke koupi? či mně to něco blokuje..?
https://www.click2play.cz/nejnovejsi/
Vidíte na těchto stránkách nějaké hry ke koupi? či mně to něco blokuje..?
https://www.click2play.cz/nejnovejsi/
[neexistující příspěvek]: u mně to sice na první pohled vypadá líp (1191 hodnocených, 1427 vlastněných), ale ono se to překrývá jen částečně...
[neexistující příspěvek]: já to neberu jako problém, jsem naprosto smířen s tím že velkou část her jež vlastním nikdy hrát nebudu. Vlastním 975, hrál jsem a ohodnotil 458.
[neexistující příspěvek]: Já to raději nebudu počítat, jinak bych měl depresi :)
Jak na steamu funguje darování her? Chtěl bych koupit bundle, kde jsou 2 položky, ale 1 položku mám v knihovně - ta mi zůstane někde viset nebo mám smolík a vůbec se mi už nepřidá, když ji jednou mám?
edit: Tak nic, když rozkliknu ten balík, tak mi to nabízí ke koupi jenom tu jednu položku s extra 5% slevou, nějak jsem to nepobral ze začátku..
edit: Tak nic, když rozkliknu ten balík, tak mi to nabízí ke koupi jenom tu jednu položku s extra 5% slevou, nějak jsem to nepobral ze začátku..
@Rapier (16.05.2020 09:31): to je bohužel všeobecný trend. Co jsem tak nakukoval v obchodech po Evropě tak je to všude skoro stejný, PC jenom jeden regál. Asi jak v tom JRC...
Kde bych mohl stáhnout či koupit hru dark colony alien horde a Xenon 2 ?. Natož plnou verzi.
@Matthew.J (15.05.2020 18:54): Vskutku
@Rapier (16.05.2020 09:31): Krabičky s kódama a možná varováním proti epilepsii bez DVD už tolik nelákají no. Proto jsou super ty Xzone edice, kde je kód v art bloku.
@Rapier (16.05.2020 09:31): tak ono když je to v podstatě zbytečná věc. Na konzolovky taky jednou dojde. :D
@Charllize (15.05.2020 23:15): Já už tam taky 8 let nebyl, od té doby co jsem přestal dělat v Burzovním palácim jak je Kotva (odkud jsem to měl kouske při obědní pauze). A už v té době to byl spíš ráj plastikářů.
@Charllize (15.05.2020 20:53): prodejna s hrami kde jsou PC hry? Není možné! U nás v předaleké Ostravě to v Xzone ale i JRC vypadá jako by nic než konzole neexistovalo. Kdysi majoritní PC je dnes všude na druhé koleji, tedy s výjimkou steamu, apod. Na rovinu, teď už i jeden bazar v Mariánských Horách nabízí na prodejně pomalu více PC her než celé slavné JRC. To jsme to dopracovali.
@Richmond (15.05.2020 22:51): tenkrat se kradlo a obcas na nebo do krabice davali takovyty bazmeky co u vychodu sputily alarm:)
Mozny to je, kazdopadne, ted je z obchodu spise to konzoliste, takze asi nic pro tebe, a uplne ty nejstarsi hry uz taky moc nemivame a kdyz jo tak je odebere bleskove Elemir :)
Mozny to je, kazdopadne, ted je z obchodu spise to konzoliste, takze asi nic pro tebe, a uplne ty nejstarsi hry uz taky moc nemivame a kdyz jo tak je odebere bleskove Elemir :)
@Richmond (15.05.2020 22:51): Tak když sis to koupil :) Tu freeware hříčku nepočítám.
@Jumas (15.05.2020 21:04): Proč myslíš, že to budu hrát? Ta událost, kterou popisuju, je někdy před 3-4 lety :) A to rejpnutí neberu, minulý víkend jsem dohrál hru starou 3 týdny!
@Charllize (15.05.2020 21:06): To zní logicky, i když nevím, co by dělalil tenkrát v 90-kách, když to byly samé velké krabice :)
Jinak k vám do Zlatnický jsem kdysi chodil docela pravidelně, dost možná jsme spolu i mluvili :)
@Charllize (15.05.2020 21:06): To zní logicky, i když nevím, co by dělalil tenkrát v 90-kách, když to byly samé velké krabice :)
Jinak k vám do Zlatnický jsem kdysi chodil docela pravidelně, dost možná jsme spolu i mluvili :)
@Paul (15.05.2020 22:07): Mozna i dyl, ale vypada to tam uplne stejne, jen jsou v regalech novejsi hry :)
Ale treba stary hry na PC mame porad, takze to zas takovej rozdil v ty PC sekci neni..u konzoli ale jo, tam to je herne modernejsi.)
Ale treba stary hry na PC mame porad, takze to zas takovej rozdil v ty PC sekci neni..u konzoli ale jo, tam to je herne modernejsi.)
@Charllize (15.05.2020 21:44): Zaklínač 1, Playstation 2..takový novinky!
ty fotky jsou 12 let starý žejo
ty fotky jsou 12 let starý žejo
@strejdafido (15.05.2020 21:39): Ok, snazil jsem se to pred zdejsi PC komunitou utajit,ale prodavame i konzolovy hry :D
http://www.hry-presto.cz/data/mod_redact ... o-prodejny-2.jpg.jpg
http://www.hry-presto.cz/data/mod_redact ... o-prodejny-2.jpg.jpg
@Charllize (15.05.2020 20:53): Mě by jenom zajímalo, co to visí na zdi pod Harrym Potterem :-)
@Charllize (15.05.2020 21:28): Dobře, napíšu.
@Jumas (15.05.2020 21:26): Jo jen v Praze, ale tak pred 20ti lety :)
pokud bys neco chtel spis mi pis do PM, momentalne se predelava eshop a muze tam byt neco co nemame.
pokud bys neco chtel spis mi pis do PM, momentalne se predelava eshop a muze tam byt neco co nemame.
@Charllize (15.05.2020 21:06): Fakt? A jen v Praze nebo i jinde? Každopádně jsem koukal, že tam máte i pár v podstatě nesehnatlnejch věcí, jestli jsou teda ty skladový zásoby na stránkách pravdivý. Možná pak něco objednám :)
@Pluto (15.05.2020 21:14): To neni divu, ono to je trosku zastrcene a navic v Praze :)
A tu ceskou horkou novinku taky nemame, pac proste Xzone (nic proti nim, samo)
A tu ceskou horkou novinku taky nemame, pac proste Xzone (nic proti nim, samo)
@Charllize (15.05.2020 20:53): Obrázek vypadá mnohem povzbudivěji. Ale musím přiznat, že v tomhle obchodě jsem ještě nikdy nebyl ;-) A myslím, že jsem ani nikdy nešel kolem...
@Richmond (15.05.2020 20:35): U tech Pillars bylo vystaveni zrejme problematicke, pac JRC miva vystavene jen prazdne obaly, pac kdyby ne, lidi to rozkradou. Mno a u tech Pillars, diky tomu exluzivnimu baleni to vystaveni muze byt problem :)
@Jumas (15.05.2020 21:04): nahodou sveho casu jsme taky byli rozlezly, az ctyrikrat :)
@Jumas (15.05.2020 21:04): nahodou sveho casu jsme taky byli rozlezly, az ctyrikrat :)
@Pluto (15.05.2020 20:35): Tak Xzone má prodejnu jen v Praze, Brně a Ostravě a centrální sklad a výdejnu v Lounech. Já byl jen jednou nebo dvakrát v prodejně v Hradci, když jsem tam ještě bydlel, ale už ji zrušili. JRC je rozlezlý všude, takže se nedivím. Další celorepubliková síť prodejen s hrami asi není, jen lokální, jako Charllizeho obchůdek :)
@Richmond (15.05.2020 20:35): Ty budeš hrát Pillars of Eternity jo? To bude tvoje nejnovější hra, která předčí i Grimrock 2 ne? :)
@Richmond (15.05.2020 20:35): Ty budeš hrát Pillars of Eternity jo? To bude tvoje nejnovější hra, která předčí i Grimrock 2 ne? :)
@Pluto (15.05.2020 20:35): tady by ti bylo urcite lepe :)
http://www.hry-presto.cz/data/mod_redact ... o-prodejny-5.jpg.jpg
Mimochodem JRC ma velky zisk hlavne z merchandise, taky to podle toho u nich vypada :)
http://www.hry-presto.cz/data/mod_redact ... o-prodejny-5.jpg.jpg
Mimochodem JRC ma velky zisk hlavne z merchandise, taky to podle toho u nich vypada :)
@Pluto (15.05.2020 14:05): Já byl naposledy v takovémto obchodu, když jsem si vyzvedával krabici s Pilířema (takovou tu heavy naditou). A když jsem procházel kolem vystavených exemplářů, tak jsem si říkal, jak můžou ještě vůbec existovat. (ty Pilíře vystavené neměli, to zřejmě vzali bůhví odkud).
@Jumas (15.05.2020 20:30): Jj, tak nějak jsem to z toho pochopil. Já jsem fakt nikdy v žádné jiné prodejně her v ČR nebyl (řekněme za posledních 10 let) než JRC (nepočítám prodejny elektroniky, kde mají oddělení s pár hrama), tak mě trochu překvapilo, že v současnosti nejzásadnější česká hra nikde není vidět.
@Pluto (15.05.2020 14:05): Jo, Someday You'll Return je stejně, jako třeba Feudal Alloy Xzone edice, takže ji jinde, než v Xzone prodejnách, na Xzone stránkách a v GameExpres, což je asi jakási dceřiná společnost, neseženeš. Teď teda koukám, že to maj i na Mall a CZC, asi nějaká domluva. Víc by ti k tomu řekl montana.
Každopádně ta edice Feudal Alloy byla rozsáhlejší, co si pamatuju, podobně jako Someday You'll Return a ne jen ten artbook. Asi ji vyprodali a nové nálepky atd. už nedělají.
Každopádně ta edice Feudal Alloy byla rozsáhlejší, co si pamatuju, podobně jako Someday You'll Return a ne jen ten artbook. Asi ji vyprodali a nové nálepky atd. už nedělají.
@Matthew.J (15.05.2020 18:54): Když koukneš do diskuze ke hře Mafia tak zjistíš, že viděli ;)
Viděli jste ty screenshoty z remaku Mafie? Jestli to dneska nezpackali tak mi udělají opravdu radost.
Po hodně dlouhé době jsem se ve volném čase zašel podívat do JRC (v Olomouci) a pro mě jakožto fanouška adventur, který nevlastní žádné konzole, to byl tristní pohled. Ono i kdybych si měl vybírat z jiných než akčních žánrů, tak ta nabídka nebyla nijak zázračná, ale pro mě tam byla leda tak kompilace Polda 1-5. Jinak totální bída a rozhodně bych si nevybral. Co mě ale překvapilo, tak totální absence Someday You'll Return. I když chápu asi exkluzivní dohodu s Xzone (v jejichž kamenné prodejně jsem v životě nebyl).
@Karasman (08.05.2020 11:44): Ano ale v čem se liší obsahově při hraní.
Jak mám nainstalovat módy do hry např venom mod do hry return to castle Wolfenstein, nikdy jsem módy tož ještě neinstaloval a zaujalo mě pár módu,ale neznám postup instalace,ani kam to mám vlastně dát do háje složky.
@Tulareanus (14.05.2020 16:46): Tak to asi taky. Ale jen o tom to nebude. Asi bude dost efektivni a snadny na pochopeni a treba se dobre optimalizuje, s cimz ma plno jap vyvojaru casto dost problem.