Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

@Samariel (22.08.2020 16:14): Proto, že Apple nedovoluje distribuci softwaru na telefony a tablety jinak než přes svůj store a Apple i Google zakazují v licenčních podmínkách prodávat cokoliv na přímo z aplikací (tudíž 30% zisku jim musí jít vždy co kapsy).
Co říkáte na to, že Epic si ze smluv, které podepsal s Applem/Googlem, dělá něco jako když vášnivý kuřák v lochu, trhá stránky z Nového Zákona, aby si ubalil cígo, a je mu úplně putna, že je to Zákon a chová se jako arogantní hovado?

Myšleno takto: Jestliže nechci být na Apple Store/Google Play, stran podílů, které jdou k rukám Apple/Google, proč si - a to by v Epicu neměl být IMHO žádný problém - neudělám vlastní platfomu na které si ten blbý Fortnite dám?
Tak na tohle se těším. Jako malý kluk jsem rád sledoval dobrodružství opičáka na Československé televizi. Mladší neví o čem je řeč, takže podle románu odkaz
On tu není God's Trigger? Teď to je na EGS zdarma, vůbec nevim co je to za hru.
@Fritol (20.08.2020 20:25): no právě, podruhý za sebou postnu něco co mi připadá super a není to typická AAA western produkce, a první koment od tebe "nezáživný". Tak mě to pobavilo. Jinak máš samozřejmě nárok na názor.
@Paul (20.08.2020 20:19): Proto jsem taky dodal "Ale tak soudě dle jednoho videa". A pokud si pamatuju, tak jsem napsal, že je gameplay nezáživný u Atomic Heart akorát ještě. Dvě hry nejsou všechno, notak. :D

Netvrdím, že to nemůže překvapit ve výsledku nebo že mě to nebude bavit, ale tak tyhle ukázky jsou většinou od toho, aby lidi nalákali, což se jim u mě v těchhle dvou případech nedaří.
Náhodou mne sa to ako novopečenému soulsákovi celkom páči, len aby to teda bolo soulsácke a nie ako moderná castlevania. Ale nebudem súdiť knihu podľa...traileru. :)
@Paul (20.08.2020 19:04): Pěkná grafika, ale jinak to vypadá nezáživně. Souboják málo akční a stylový aby to byla svižná zábava jako dmc třeba a zas málo hardcore aby to bylo imerzivní a atmosférické jako from hry. Působí to jako random lineární rubačka z minulé generace konzolí. Takhle to vypadá, že to bude stereotypní nuda brzy a že je to čínská hra ve mě taky moc naděje nevzbuzuje.

Ale tak soudě dle jednoho videa, že jo. Třeba tam bude víc různorodého obsahu nebo dobrý příběh, který to vyváží.

Každopádně mi to připomnělo Project Awakening, o tom by už taky mohli říct něco víc.
@orromis (19.08.2020 22:18): co jsem četl tak je to čtyřnásobnej render, tzn když hraješ v 720p a zapneš ubersampling, grafiku to renderuje v 1440p a downscaluje. Když 1080p, tak musí renderovat 4K.

Jenže, když ubersampling vypnu a místo toho si nastavím 4K přes DSR, tak mám stejnou kvalitu obrazu a dvakrát vyšší výkon. Proto u toho kritizuju optimalizaci.

edit - teď jsem to testl - když dám 1080p a zapnu ubersampling, tak mám ve scéně 50fps a grafika jede na 50% vytížení. Když ubersampling vypnu a dám 4K rozlišení, mám v tý stejný scéně 85fps a grafika jede naplno. S tím ubersamplingem je prostě něco špatně. Nebo to rozbily drivery, nevím. Ale je to worthless funkce, downscaling přes DSR funguje nesrovnatelně lépe.
@7c (19.08.2020 21:12): Witcher 2 byla technicky nadčasovka, ale až takovej overkill to nebyl - hrál jsem ho v den vydání na max detaily, 40-60fps, na kartě za 5500 Kč (GTX560Ti). Samozřejmě bez ubersamplingu, ale to byla zkriplená neoptimalizovaná funkce co neběží správně ani dnes na rtx2080ti.
@sandokan (19.08.2020 20:07): No tak jak to šlo. Crysis se prostě vyznačovalo tím, že jeho nejvyšší nastavení bylo designed na budoucí hardware. Většina lidí s nějakým slušným hardwarem to tehdy hrála na nějaký mix medium a high. Je to podobný jako dnešní Flight Simulator, kde můžu mít 8core ryzen a RTX2080Ti, ale když to dám na ultra ve 4K, tak budu mít 20-30fps.
[neexistující příspěvek]: Jen předávám dál. Postup vymyslel tuším Say. ;)
[neexistující příspěvek]: Zablokovat jde kdokoliv.

Adblock Plus v prohlížeči. Tam nastavení/pokročilé/upravit filtry.

A do nich zadat něco ve stylu: databaze-her.cz##.post.user-gordon (nebo kdokoliv jiný). Enjoy. ;)
@Gordon (18.08.2020 18:41): To síce sprosté slovo nie je, ale mohol by si sa možno zamyslieť, kedy ho použiť a čo znamená, rovnako ako čo znamená hack and slash a čo je zač dark souls, ktoré si evidentne nehral, než len impulzívne strieľať do vetra.
zatiaľ som googlil len trochu a nedostal sa k dátam, čo som chcel, ale existuje nejaký web alebo niečo, kde si viem pozrieť a porovnať predaje konkrétnych hier, bez toho, aby som si hľadal každú hru napr. samostatne na wiki?

Ide mi konkrétne o to, že by som chcel vidieť, koľko sa predalo ktorých stratégii od Paradoxu a hlavne koľko ľudí (trebárs aj na steame) reálne tie hry ako EU, CC, HoI alebo Stellaris hralo.