@feryk (14.03.2023 16:18): nějaké boční tlačítko na myši. Ale nezažil jsem hru která by mě nutila hrát na šipkách.
Všeobecně o hrách
Pokud máte hru, kde je ovládání pohybu nastaveno na šipky na klávesnici, tak jaká klávesa je pro vás ideální pro skok ??
@Marles (08.03.2023 20:18): Super, dík za tip na Sovereign Syndicate. Broken Roads mám vo WL, ale pridal som aj ten Syndicate, dúfam, že sa podaria. Takýchto hier je zatiaľ fakt málo. :)
85 %.
98% to nebylo spatne, necekal jsem ze FF je tak stara hra :-D
@Ross (08.03.2023 20:27): A četl jsi třeba všechny dnešní příspěvky v tomto vlákně Mlho? :D
Kdo máte rádi Bonusweb kvízy.
Ultimátní herní kvíz 1983 až 2023. Prožijte 40 pozoruhodných let videoher
Za mě je to pěkný kvíz ale celkem jsem pohořel :D
Ultimátní herní kvíz 1983 až 2023. Prožijte 40 pozoruhodných let videoher
Za mě je to pěkný kvíz ale celkem jsem pohořel :D
@Marles (08.03.2023 20:18): Pravda! Díky za tipy
@Fritol (08.03.2023 15:22): Minimálně Broken Roads a Sovereign Syndicate vypadají, že si berou část inspirace z Disca. Ale mohlo by toho být více.
@SilentWolf (08.03.2023 17:27): To můžeš říct o každé dobré hře, bez ohledu na žánr. :D
@Fritol (08.03.2023 15:22): když ono tvorba takové hry vyžaduje úsilí a zápal :/ to je na tom nejhorší. Takže si naděje nedělám.
@Charllize (08.03.2023 15:26): šššš. To bude dobré. Neboj.
@Charllize (08.03.2023 15:26): šššš. To bude dobré. Neboj.
@Zx Atari 500 (08.03.2023 00:22): Váš výsledek: 98 % bodů Odpovídali jste stejně jako 2,88 % a lépe než 95,22 % ostatních čtenářů.
Tvl já zase zaměním Sillent Hill s Residentem. Tyhle žánry jsou past pro mě :D
Tvl já zase zaměním Sillent Hill s Residentem. Tyhle žánry jsou past pro mě :D
@Fritol (08.03.2023 15:22): Ona tomu je podobná každá druhá vizuální novela kde si zlepšuješ sociální skilly a mas možnosti v rozhovorech, jen to má jinej vizuál :D
@Charllize (08.03.2023 15:16): Já bych neházel flintu do žita. Z Disca byly ukázky už v roce 2016 pokud se nepletu, tudíž ve vývoji musel být ještě nějakou dobu předtím. Pokud to chce někdo napodobovat (což imo chce), tak si ještě počkáme nějaký ten rok. Tohle není jak obšlehnout nějaký roguelike nebo karetní hru rok po vydání, tady to chce víc času aby se projevil vliv.
Každopádně po té hře se tak trochu slehla zem. Obrovský hype po vydání, ale za poslední rok či dva jsem o ní snad neslyšel. Třeba fakt nebude mít žádný dopad.
A nebyl náhodou Gamedec takový pokus o Disco trochu? Ale moc to nedopadlo teda.
Každopádně po té hře se tak trochu slehla zem. Obrovský hype po vydání, ale za poslední rok či dva jsem o ní snad neslyšel. Třeba fakt nebude mít žádný dopad.
A nebyl náhodou Gamedec takový pokus o Disco trochu? Ale moc to nedopadlo teda.
@BUMTARATA (08.03.2023 15:07): To se mi samozřejmě ulevilo ze dopad te hry nakonec nebyl takový jak jsem čekal, v tomhle případě můj velmi příjemný omyl :D
@Charllize (08.03.2023 14:59): Pořád čekám na ty hry jako Disco, který zruinujou ne-li rovnou celej průmysl, tak aspoň celej žánr. Nevíš, nechystá se něco??
Nevěděl jsem akorat King's Quest. To už je na mě fakt pravěk. Ale jinak dost lehké.
Ja dal úmyslně špatně Disco, neznám :)
Mně dělala problém ta Forza Horizon 5, kterou jsem nedal a taky jsem nepoznal ten Inside, či jak se to jmenovalo.
@NikoCZ (08.03.2023 11:18): Jistě. :-D
@Jamajčan47 (08.03.2023 11:15): Ale Crysis jsi uhodl, ne?
83 % bodů
Čekal jsem to lepší.
Čekal jsem to lepší.
Já měl dvě chyby, jednou Maria a podruhé Limbo... oboje jsem spíš udělal z nepozornosti, než že bych vůbec nevěděl, asi nejlehčí kvíz :)
@Naginata (08.03.2023 09:55): Měl jsem to naprosto stejně.
@Zx Atari 500 (08.03.2023 00:22): No tohle bylo fakt lehké, dosáhl jsem 100%, problém mi dělala jen hra z roku 2014, nebyl jsem si jistý jestli to je Risen nebo Dragon Age.
@Zx Atari 500 (08.03.2023 00:22): 95% nevěděl jsem Final Fantasy a u Dooma jsem nevímproč dal Duka.
@Zx Atari 500 (08.03.2023 00:22): 95%, hned 2x ma dostal taliansky inštalatér...kto ma poznat vsetky tie podnazvy maria :D
@Zx Atari 500 (08.03.2023 00:22):
Váš výsledek: 95 % bodů Odpovídali jste stejně jako 5,00 % a lépe než 90,68 % ostatních čtenářů.
Can I play, Daddy?
Don’t hurt me.
Bring ‚em on!
>> I am Death incarnate! <<
Výborně! O hrách za posledních čtyřicet let máte velmi dobré povědomí. Možná vám říkali, že z vás nic nebude, když budete pořád čumět do monitoru. Ale kdo má teď plnou garáž sporťáků, zachránil několikrát svět a vystřílel nespočet vetřeleckých světů? Aha!
Váš výsledek: 95 % bodů Odpovídali jste stejně jako 5,00 % a lépe než 90,68 % ostatních čtenářů.
Can I play, Daddy?
Don’t hurt me.
Bring ‚em on!
>> I am Death incarnate! <<
Výborně! O hrách za posledních čtyřicet let máte velmi dobré povědomí. Možná vám říkali, že z vás nic nebude, když budete pořád čumět do monitoru. Ale kdo má teď plnou garáž sporťáků, zachránil několikrát svět a vystřílel nespočet vetřeleckých světů? Aha!
@adam.kulhanek (08.03.2023 09:02): Mám to na chlup stejně jako ty i s tím dobrým začátkem :)
Největší strach jsem měl ze starých her z 80. a 90. let, ale ty jsem dal bez chyby. Nakonec jsem to zmršil u několika otázek v půlce. 88 %.
Ad kvíz - prvních 24 otázek bez zaváhání, ale od roku 2006 jsem narazil na klasický problém, všechny hry mi připadají už stejné a už to neumím rozlišit, tak jsem ten kvíz vzdal :-)
@Paul (08.03.2023 01:20): Úplně to samý... :-)
@Paul (08.03.2023 01:20): Přesně tam jsem to podělal!
@Zx Atari 500 (08.03.2023 00:22): Váš výsledek: 100 % bodů
Jediný kde jsem si nebyl jistej bylo to první Final Fantasy, ale přišlo mi pravděpodobnější než Dragon Quest.
Jediný kde jsem si nebyl jistej bylo to první Final Fantasy, ale přišlo mi pravděpodobnější než Dragon Quest.
Ahoj, měl bych takovou prosbu na ty, kteří jsou počítačově značně zdatnější, než jsem já. Což není těžké. Konečně se mi podařilo získat hru, kterou jsem měl sehnat někdy před dvaceti lety. Jenže tenkrát jsem neměl na originálku peníze a pak jsem se k ní už nikdy nedostal. A bohužel ani k té originálce. Jedná se o Shadow Company: Left for Dead . Dokonce se mi podařilo ji i na první dobou spustit, i když bez hudby, dabingu a videí, ale co se dá dělat..
Ale k mému problému. Hra je to již opravdu stará a běhá v rozlišení 640 x 480, což by mi opravdu graficky nevadilo. Co je ale problém, jsou předělové obrazovky mezi misemi, které jsou otřesné a nečitelné. A takhle hra na youtube nebo screenshotech rozhodně nevypadá. Ve složce se hrou jsem našel i nějakou utilitku, která asi pomáhá vyladit grafickou stránku, ale tomu právě moc nerozumím. Jelikož hra poměrně dost dlouho loaduje původní načtení, tak by jednotlivé pokusy a zapnutí / vypnutí jednotlivých možností byly opravdu na strašně dlouho.
Připojuju pár názorných screenů a prosím o radu. Je snad jasné, že tlačítka by měla být čitelná a např inventář formou tabulky opravdu rovný.
https://ibb.co/wpRgDH6
https://ibb.co/LRxKQyd
https://ibb.co/kGQ4t8V
https://ibb.co/M9pwcMn
Ale k mému problému. Hra je to již opravdu stará a běhá v rozlišení 640 x 480, což by mi opravdu graficky nevadilo. Co je ale problém, jsou předělové obrazovky mezi misemi, které jsou otřesné a nečitelné. A takhle hra na youtube nebo screenshotech rozhodně nevypadá. Ve složce se hrou jsem našel i nějakou utilitku, která asi pomáhá vyladit grafickou stránku, ale tomu právě moc nerozumím. Jelikož hra poměrně dost dlouho loaduje původní načtení, tak by jednotlivé pokusy a zapnutí / vypnutí jednotlivých možností byly opravdu na strašně dlouho.
Připojuju pár názorných screenů a prosím o radu. Je snad jasné, že tlačítka by měla být čitelná a např inventář formou tabulky opravdu rovný.
https://ibb.co/wpRgDH6
https://ibb.co/LRxKQyd
https://ibb.co/kGQ4t8V
https://ibb.co/M9pwcMn
Jsem zacal mit problemy nekdy po 2013 :)
@Zx Atari 500 (08.03.2023 00:22): Váš výsledek: 98 % bodů
Dvakrát jsem střílel tak trochu od boku a v jednom případě se netrefil.
Dvakrát jsem střílel tak trochu od boku a v jednom případě se netrefil.
[neexistující příspěvek]: A to nemáš nikoho, kdo by ti to koupil a na chvíli ushcoval? Já třeba o té knize ani nepřemýšlel, ale Ringo mě nahlodal :)
@Ringo (07.03.2023 17:12): a je to lepší než O myších a lidech? :-)
Nakonec jsem se knihu O Hrách a Lidech rozhodl koupit a musím teda říci, že je to pecka, obsah i zpracování. Kdo to myslí s hraním vážně, tak tohle musí mít :-)
@Fritol (05.03.2023 08:12): Dyť má 100 % hodnocení :)
EDIT: Jinak mě hnal dopředu i fakt, že hra byla bez hodnocení a moc potenciálu, že by ho dostala, neměla :)
EDIT: Jinak mě hnal dopředu i fakt, že hra byla bez hodnocení a moc potenciálu, že by ho dostala, neměla :)
@Jumas (04.03.2023 21:46): Super, Tenchu bych časem taky rád zkusil, ač teda já sáhnu spíš po některém z PS dílů. A obavám se, že tenhle Wii díl tu sérii pohřbil.
Inu užij si Aragorna, ten též nepůsobí extra dobře. :D
Inu užij si Aragorna, ten též nepůsobí extra dobře. :D
@Fritol (26.02.2023 07:17): Tak jsem se překonal a Shadow Assassins jsem zdolal. Pořád nevím, jestli mi to vůbec stálo za to :)
Jsi jeden z mála, koho tu takovéhle kousky zajímají, snad mimo Charllizeho, Solidora, Drolina a Kunicka, který se teď vyjádřil v blogu, že je rád za každou hru na Nintendo konzoli, jinak bych to tu ani nepsal. Každopádně teď je na řadě ten Aragorn, který mi snad příští rok někam bude pasovat. Už se mi zásoba Wii her tenčí, ale kluky teď chytil Kirby, takže u nás Wii ještě chvíli zůstane.
Jsi jeden z mála, koho tu takovéhle kousky zajímají, snad mimo Charllizeho, Solidora, Drolina a Kunicka, který se teď vyjádřil v blogu, že je rád za každou hru na Nintendo konzoli, jinak bych to tu ani nepsal. Každopádně teď je na řadě ten Aragorn, který mi snad příští rok někam bude pasovat. Už se mi zásoba Wii her tenčí, ale kluky teď chytil Kirby, takže u nás Wii ještě chvíli zůstane.
s unity hrami končím, lagujú všetky do jednej, asi mám slabý stroj
@Dan9K (02.03.2023 21:22): Tak já nepíšu, že by ty slogany byly lepší, jen trefnější :)
@Jumas (02.03.2023 21:20): no ale to předpokládáš, že v JRC chtěj něco lepšího. Oni si asi myslí, že to je to nejlepší, co může být :-)
@Charllize (02.03.2023 13:30): To je paráda teda. Nevíš, od kolika do JRC na tuhle práci berou? Že bych přihlásil děti, který by podle mě dokázali vymyslet trefnější slogany :)