@
MickTheMage (19.05.2023 17:01): Ja mám pár výčitiek voči Three Houses, ktoré asi rozpíšem po dohraní v komentári. Tá hra je celkovo dobrá, ale ten spôsob dávkovania príbehu a dementných nereakcii postáv (niečo divné sa stane a nikto sa nad tým nepozastaví alebo nekladie otázky a ide sa ďalej... a tak stále dookola, mi príde ako niečo, čo sa na pc stratilo tak aspoň 15 rokov dozadu na pc, ako prežitok. :)
Ja sa zatiaľ teda bavím a ešte tie z hľadiska všeobecného hodnotenia najväčšie pecky ako breath of the wild, xenoblade chronicles 3 alebo super mario odyssey ma poslušne čakajú na poličke. Takže tešiť sa ešte teším. Ale primárne hranie je stále u mňa pc a mám pocit, že posledné roky sa bavím pri (pc) hraní viac, než som sa bavil pred 10 - 15 rokmi.
V podstate takto silno som sa bavil predtým len asi v mojich domácich pc herných začiatkoch koncom 90s a začiatkom 00s. Ale tam oproti posledným rokom hrajú veľkú úlohu nielen nostalgia, ale hry ako médium, celé herné systémy, žánre a možnosti boli pre mňa niečím úplne novým a neskutočným. Ale posledné roky hraním hier ako
The Witcher 3: Wild Hunt (hral som až 2018/2019),
Disco Elysium ,
Red Dead Redemption 2 ,
Hades ,
Prey , atď. a objavenie soulsžánru, pri ktorom som mal podobné pocity, ako keď som po prvý raz hral Half-life, staré Fallouty, Baldur's Gate... jednoducho unikátne zážitky oproti tomu, na čo som bol zvyknutý. V lepšej dobe na hry som nežil, mám na ne aj peniaze a počítač (konečne :D), akurát toho času a energie nie je toľko. Moje najhoršie obdobie bolo cca 2005 - 2014. V prvých 5 rokoch vychádzalo veľa meh hier pre mňa (strašne málo RPG napríklad, indie scéna ešte poriadne neexistovala, hry sa vtedy začali rapídne skracovať, ale nie zlepšovať) a druhých 5 rokov toho obdobia som z hrania úplne vypadol, lebo som na to nemal vôbec pc a ani som sa nesnažil veľmi udržať v obraze, lebo boli v živote iné priority.
Ale ten switch má jednu obrovskú výhodu, teraz som akurát chorý, prvé dni úplne K.O., nevládal som ani jesť, teraz tie neskoršie dni už trochu lepšie a spanie a ležanie v posteli si práve skracujem tým, že tam mám so sebou ten Switch. Na druhej strane, keby som ho tam nemal, mohol by som zas čítať nejakú knižku, ale to vyžaduje viac energie.