Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

Avowed vypadá naprosto příšerně, Flight Simulator naprosto nádherně, Hellblade furt nemá datum vydání a začínám lehce pochybovat, jestli vlastně vůbec můžou přijít s něčím novým, nebo se budou jen opakovat.

„One of the most important RPGs ever made“ [15 XP] má jedny z nejdebilnější dialogů, který jsem kdy slyšel [5 XP], ale jinak to má moc pěknej soundtrack [40 XP].
Finito. Phil to dokázal, rozdrtil Jima i Geoffa :) Kde PSfest bylo 1/10 a Geoffest 2/10, tak tohle byla solidní osmička.

Starfield vypadá skvěle. Bethesda má ten marketing tak zmáklej že mám skoro (uff) chuť předobjednat tu hodinkovou sběratelku, a přitom už tu hru mám předplacenou v GP. Žádnej cringe a hezky podali to nadšení co z toho maj. Má to impresivní kombinaci škály a produkčních hodnot. Něco co jsem doufal že někdy dodá Squadron 42, ale Roberts se k tomu furt nějak nemá. Snad bude ten Starfield odladěnej, protože framerate vypadal fakt nekonzistentně.

Nepochopil jsem hru od inXile - doufám že to bude RPGčko a ne nějaká střílečka. Jinak steampunk setting zajímavej.

Avowed vypadá slušně.

Fable hezkej trailer, Morris supr, ale škoda že neukázali gameplay, to samý Hellblade. Alespoň nějaký prostřihy být mohly.

@Bursoft (11.06.2023 20:28): trailery cyberpunku co vyšly 2019 a později byly velmi reprezentativní - prakticky všechno v nich je i ve hře..a i ten prototyp demo z 2018 byl z velký většiny ve hře, chyběl snad jen wallrunning a interaktivní reklamní bannery.

Ten Flight Sim vypadá nádherně, ikdyž to hrát určitě nebudu, tak ty trailery mě nabíjej pozitivní energií a second hand radostí za Rapiera :D
@Paul (11.06.2023 20:23): Mně se nejvíc líbil novej MS Flight sim, Hellblade, to cosi z Luisiany (hned druhej trailer) a samo, ten CP77 vypadá fajn, ale CD projektu jejich trailery prostě už nevěřím. Bůhví, jak to bude vypada ingame a bůhví, jesi to tam vůbec bude.

Jinak teda Starfield vypadá dobře, sice nic pro mě, ale ta ukázka se viditelně seká v různých scénách, hlavně v přestřelkách. Tipuju, že konzole budou jen 30 fps a na PC to asi bude hroznej zabiják výkonu. Plus teda myslím, že to bude obří bugfest podle toho, jak ambiciózně o tom básní.

Nejvíc jsem se těšil na Stalkera, než sami vývojáři před akcí řekli, že tam nebude.
No, hodně dobrá konference. Jsem zvědavý, jak a jestli vůbec Sony zareaguje na příštím State of Play. Xbox docela nastavil laťku :)
Proti těm předchozím shitshows je tohle balzám na uši, oči a duši :)
I trailery her co mě nezajímaj jsou tu celkem zábavný, k tomu ten 4K bitrate...
Cringe keců Sarah Bond naštěstí minimum, taky cením.

@Jab (11.06.2023 19:07): fair enough, tak to jsem rád.
@Paul (11.06.2023 18:59): Dohrál jedničku a dvojku a dal jim 90 a 95 %. ;) Jen mu prostě nesedne Bethesda odpad a jedna Obsidian podverze (která si s sebou bohužel nese hrozný Bethesda souboják).
@Paul (11.06.2023 18:21): TESka jsou fajn, Fallouty mi nesedí tedy vůbec, i když bych si přál aby mě bavily, tak to prostě nejde :) Ale třeba u Skyrimu mám na steamu splněné všechny achievementy, takže to mám s Bethesdou 50/50 :)

@Charllize (11.06.2023 18:29): Všechno je někdy poprvé :) Vůbec nechápeš co chci říct. Ta první ukázka vypadala neslaně/nemastně a proto by bylo fajn ukázat něco víc, něco co mě přesvědčí o tom, že to bude fajn. Zatím to na mě působí jako megalomanská nuda. To už fakt raděj pixel art z garáže :) Ale pokud se to povede, budu jedině rád.
@Zoltan (11.06.2023 18:05): Pokud vím tak Bethesda nikdy žádnou hru nedomrvila, vždycky mají úspěch a velkou základnu fanoušků, tak o čem to mluvíš ? :) I ten F76 je nakonec hraná a fajn hra. Ja ti povím co je meh, ty baziliony her s grafikou z garáže, které všechny vypadají stejně, tedy dva druhy abych jim nekrivdil, první je pixel stylizace a druhá wow/ mobil grafika a lidi u toho stříkají jak hasiči pri požáru a vypisují ze jde hlavně o originalitu a tvari se důležite jak Šalamounovo houvno. Pak kouknou na Starfield, zjisti ze to je velká hra a museli by to hrát 200 hodin, na což nemají čas, jelikož musí jezdit na kolobezče a hlídat všechny sociální sítě a pro jistotu ještě dlouho predtim než to vyjde na to začnou kálet aby pak nebylo divný ze to nehrajou. Boomer out :)

@Paul (11.06.2023 18:21): kdyz chceš vytvořit pocit vesmíru aby to nepusobilo komorně, s deseti planetami toho nedocílíš, Todd to naštěstí ví :)
@Zoltan (11.06.2023 18:05): je to hra od bethesdy. Imho pokud tě bavily předchozí, je extrémně malá pravděpodobnost že nebude bavit tahle :) Ale ocenil bych konečně lepší scénář a quest design, ikdyž mě jejich předchozí hry hodně baví (prostě open world AAA RPG nejlepší žánr).
Dost ale pochybuju že prozkoumám (přistanu) na víc jak deseti planetách z tý zbytečný procedurální tisícovky.
@Charllize (11.06.2023 17:41): Vždyť to zatím nepůsobí vůbec zábavně, to už i trailer na Andromedu vypadal líp! A právě, jako jedni z mála můžou vytvořit něco takového rozsahu a jestli to domrví, tak ať jdou k šípku :)
@Pluto (11.06.2023 13:42): Tak ono se šušká, že pracují i na další hře ze světa Pána prstenů, a určitě to nebude adventura.

btw, po internetech koluje, že Cyberpunk 2077: Phantom Liberty bude na dnešním Xbox Games Showcase, tak snad. A jsem zvědavý i na ten Starfield, byť očekávání mám nulové po tom meh minule :)
@Zoltan (11.06.2023 13:10): Tak že Daedelic skončil s adventurama není nic překvapivého, povyhazovali všechny staré tvůrce a nabrali novou mladou krev. Takže z Deponie bude survival game, Ron Gilbert pracuje na "top down action rogue-lite", co příjde dál? Broken Wheel, závodní hra od Revolution?
@Pluto (11.06.2023 12:30): Skoro to vypadá, jako by byli z adventur už unavení, a tak zkouší novoty :) Je fér říct, že svět Deponie se pro survival hodí, jenže konkurence je veliká a bude těžké nabídnout něco nového. Ale tak hrozné jako Glum to snad být nemůže :D
@Zoltan (11.06.2023 10:28): No, to si řekli všichni. A reakce všech byla obdobná. Hlavně, jestli to vydají, tak po téhle značce půjdou hlavně fanoušci adventur. A když jim pak představí tvůrci tohle, tak počítám, že bude hodně negativních reakcí i refundů. Divím se, že se do něčeho takového chce Daedalic pustit. Vždyť to už na první dobrou zavání velkým průšvihem.
Jo oni v UBI budou mit svuj vlastni event tak to se fejkoveho ohlaseni Beyond Good and Evil 2 mozna neste dockam :D
já k podobným hrám tenduju...jen strašně žerou čas a tak to často skončí jen zařazením na wishlist. Ale občas do některé zahučím a to je pak 100 hodin jen to hvízdne.
@Fritol (10.06.2023 20:36): Guerilla Collective jsem ve středu po očku sledoval a byla to hrůza :)

Jinak solidní, The Spirit of the Samurai, En Garde!, The Last Faith a RESISTOR jsem si dal do wishlistu, plus tedy i Surviving Deponia, tam mě ale spíš zajímá jak to dopadne. The Precinct vypadá také zajímavě.
Ale jo, na indie poměry dobré. Mnohem lepší než ta shitty Guerilla Collective show nedávno. Tady šlo vidět, že dbali na kvalitní výběr alespoň. A dobří moderátoři.

Mimo ty zmíněné se mi líbilo ještě The Precinct, to mělo supr 80s atmošku dobových akčňáků. Ruffy and the Riverside bylo hezké. Venture to the Vile taky působilo atmosfericky, to by mi mohlo sednout. A The Spirit of the Samurai by mohlo být zajímavé, ale ta stop-motion animace a CGI moc nešly dohromady, tak uvidíme.

Resistor a En Garde! ale nejlepší rozhodně, na tyhle se vyloženě těším.
En Garde taky zaujalo. Jeste jsem zvědavý na Bookwalker, ale otázka co z toho nakonec bude. A kvůli světu určitě vyzkouším Steamworld build
Surviving Deponia :D Tak to jsem zvědavý, jestli si Daedalic napraví reputaci :D
[neexistující příspěvek]: Ja si na Lies of P ako soulsovku určite počkám, chcem potom vidieť recenzie, hodnotenia na steame a gameplay a uvidím potom, či to bude stáť za skúšku. :)
[neexistující příspěvek]: nee tak tam me prekvapilo jak je to hnusny na to ze je to nova hra (tipoval bych rok vydani tak 2013). ALE na ps4 to bezi nadherne coz je proste super a nic vic ani nechci.

Ale u tech novych her mi vadi proste to, ze tam fakt nenajdes nic napadityho. Videt festival 20 stejne plytkych her je proste smutny.
To me paradoxne vic berou "indie" veci.

Plus jsem trochu kyselej ze neukazali padesatou verzi Beyond Good and Evil 2 :)
[neexistující příspěvek]: Já jsem to taky četl. A zjistil jsem očekávané, že tam nebude moc her, které by mě nějak zajímaly...
[neexistující příspěvek]: ne díky, stačilo :D

Pro mě je velký překvapení že Nicholas Cage v Dead by Daylight NENÍ záporák.

Mně Lies of Pi přijde od začátku jako zoufalá nuda, takže ani polemizovat netřeba.
[neexistující příspěvek]: LOL, Prince of Persia: The Lost Crown?

To už je pomalu na žalobu Boakese, jako svého času Scrolls!
Jako Alan Wake II me vubec nezajima ale videt Sama Lakea je v ty prehlidce toho zoufalstvi velmi uklidnujici

Dle reakci jsem v traileru na PoP cekal Imagine Dragons, ale nakonec to bylo jeste horsi :)
Nicmene plosinovka je podle me dobry napad.

[neexistující příspěvek]: diky za vycet, vedel jsme co googlit. Im too old for this shit.
Radosti digitální distribuce. Tentokrat NIS.
Behem par dnů až měsíců budou ze všech platforem odebrány hry: Demon Gaze, Demon Gaze 2, Lost Child, Natural Doctrine a God Wars. Všechno par let starý hry. Všechny mám digitálně, radši to stáhnu kdyby to pak už neslo :)
https://ibb.co/dtC84P3

Podke mně to je všechno Kadokawa a něco se asi děje.