@Say (komentář): nejúčinější bylo vždycky někomu vykrejt ůtok a protiúderem propíhnout protivníka :-). Fungovalo to vždy a všude. A taky si myslim, že ovládání je přímo dělaný na gamepad. Byla to radost s ním hrát.
@Garret (27.04.2013 16:55): mně se to právě líbilo i když to byla místy nuda a i docela jednoduchý co se týče hratelnosti :-). Ale ten celej svět je dokonale vyšperkovanej a má to atmosférů, navíc hudba je čirej orgasmus pro mně.
@Indian (27.04.2013 15:26): No hrálo se to trošku lépe, je tam víc možností co ve městě dělat... Ale vizuálně se mi první díl líbil víc. Možná je to dobovým zařazením, italská renesance mi holt nesedí.
@Indian (27.04.2013 14:00): je tam pár nových "miniher", ale nic zásadního. sbírání vlaječek v časovém limitu (nuda), zabití několika nepřátel v čas. limitu bez objevení (nuda a frustrace) a pár dalších volovin. vše to supluje vyšetřování, protože tvůj kontakt ti vždy dá radu... ale o nic zvláštního si nepřišel
Ještě, že zde nehodnotím hry, který jsem dohral na xboxu. Koukám, že verze pro PC je trošku vylepšená a nové způsoby vyšetřování. Má to nějaký vliv na hratelnost a nebo je to stále tak repetetivní? :-) Nedávno sem to dohrál a jako po technický a audiovizuální stránce tomu nemám co vytknout. Jen těch blbostí na který člověk narazí. :-)
Ja mám CZ verziu a tiež mám radšej titulky, tiež chýbajú, je to natvrdo bez.
Hmm toho jsem se obával..
Tak to mi nezbude nic jinýho něž se konečně na starý kolena tu angličtinu doučit.. :D
Kdyby šli zapnout aspoň anglický titulky, ale nikde sem tam tu možnost nenašel. (čtenou anglinu jakž takž rozumím, ale na mluvený slovo se nechytám)
Tak jsem včera koupil assasina v akci na steamu, a až když jsem ho spustil jsem zjistil že je to jen anglická verze.
Zkoušel jsem najít nějakou čestinu ale neúspěšně.
Ptám se tedy zkušenějších, je možnost tuto verzi nějak počeštit?
@Jack_Dark (06.03.2013 22:39): Šmarja panno, psal jsem ne strategie ;)

Hele to nic, prostě je to smutná realita, že neRTS a neINDIE vycházej primárně na konzole a podle toho je uzpůsobenej gameplay = udělaný ovládání. Tak to je, o tom není sporu. Jestli se nám to líbí, nebo ne, to je věc jiná.

Končím OT a jdu spát :)
@Walome (06.03.2013 21:32): No myslím, že těch strategii bude víc.
Každopádně já se PC nijak nezastávám. Jelikož většinu PC hráčů tvoří warezáci (A že jich je podstatně víc jak konzolistů), tak se ani nedivím, že vývojáři upřednostňují konzole.
Já se zastával myši a klávesnice, jakožto stále nejlepšího ovládání her. :D
@Walome (06.03.2013 21:04): A co taková Arma 2 a 3 :) To je snad jediná AAA PC-Only FPS.
A nezapomeňme na chystané Watch Dogs, které má PC jako primární platformu. ;)

K tomu ovládání. Já hrál všechny díly AC na klávesnici + myš a nemám s tím problémy. Ono je to spíš na zvyku. Jediné žánry, které se mi blbě ovládají na klávesnici jsou (některé) plošinovky a bojové hry ve stylu Tekkena.

A pokud je pravda taková, že lidi chtějí i u FPS trapasit s gamepadem (hlavně v multiplayeru), tak před takovou pravdou raději zavřu oči.
@Jack_Dark (06.03.2013 20:15): Jmenuj 1 pc only hru která vyšla za poslední roky... nebo primárně na pc... a tím myslím AAA hru. A neřešme teď kvalitu AAA her.

Vy tady ze mě děláte nějakýho šílence, co si myslí, že konzole vládnou světu, což je mimochodem pravda :-D Já jsem taky pcčkář, ale zavírat oči před pravdou mi přijde absurdní.
@Red (06.03.2013 16:34): Acre byl z nich nejvíce zapamatování-hodný (buďme upřímní, protože bylo nejevropčtější, bez tolika chalaláků kolem), ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že při běhání po ulicích mi splývalo stejně, jako dvě zbývající. ale máš pravdu, bylo o dost jiné, než Jeruzalém a Damašek
Mno a mě se to ovládalo docela dobře... Zkuste někdy navštívit položku nastavení kláves, než tu začnete štěkat ;)
"Damašek, Jeruzalém, Acre. Tři města, podobné si jako vejce vejci. Rozeznat je šlo snad jen díky barevnému oparu každého z nich."

Rozeznáš kamenné budovy od hliněných, 10 metrové budovy od dvoumetrových a hořící trosky od obydlí? Asi takový rozdíl je mezi Damaškem a Akrou:p
@Phoenix (06.03.2013 15:16): "Každou chvíli se setkám s někým, kdo mě do zblbnutí přesvědčuje, že FPS se hrají stejně dobře nebo lépe na gamepadu než na myši+klávesnici. Totální bulshit."
Souhlas.

2) přesně tak. Tak to prostě je, je to fakt, netřeba proti tomu nějak bojovat.

Ale kdo si chce lámat prsty, ať si je láme.

edit: taková fatalita v Mortal Kombatu na klávesnici, to je kumšt :-D
Já jsem primárně PC hráč. Podle mého se často pletou dohromady dvě věci:

1) Tvrzení "Gamepad je obecně lepší ovládací prvek než myš a klávesnice a proto jsou všechny hry optimalizovány pro gamepad"
2) Tvrzení "Existují žánry, které se z podstaty věci hrají lépe na gamepadu"

ad 1) Každou chvíli se setkám s někým, kdo mě do zblbnutí přesvědčuje, že FPS se hrají stejně dobře nebo lépe na gamepadu než na myši+klávesnici. Totální bulshit, na myši zamířím z podstaty věci rychleji a přesněji než na gamepadu. Dohrál jsem asi deset konzolových FPS na gamepadu a až na Deus Ex, Darkwatch a Killzone, kde je styl hry přizpůsoben pomalému a nepřesnému zaměřování, mi ovládání pomocí gamepadu neustále kazilo herní zážitek (lhostejno jestli to bylo v Black, Cold Winter, Rogue Agent nebo Time Splitters). Jediný moment, kdy se FPS hraje na myši stejně špatně jako na gamepadu je klasický konzolový port typu lag&rozptyl&autoaim.

2) Existují herní žánry, které jsou od prvopočátku z logiky věci (stran ovládání) pro gamepad jako dělané bez ohledu na platformu. Bojovky, konzolová RPG a akce, kde se postava pohybuje po předdefinovaných místnostech a u toho stříhá kamera (Alone in the Dark, Metal Gear Solid víte co myslím).
@Garret (06.03.2013 14:47): "všeobecně mám více zkušeností s hraním než ty. není třeba mě poučovat" :-D Já Tě nepoučuju, já se Ti snažím poradit, abys měl lepší herní zážitek, ale tak už na to kašlu, resp. méně rozčilování u hraní. Netřeba to brát tak drasticky osobně.

@Eru (06.03.2013 14:44): Okej, já jen, abyste se zbytečně netrápili... a jen drobnost - dnes už neexistují nekonzolisté, dnes jsou všechny hry konzolové... bohužel.