Mě sedí z dabingu nejvíc asi Padre, ten jeden kšeftař. :-D

Teď plním úkoly v té oblasti a ten je cool.
@M.a.t.t. (23.12.2020 19:39): nechápu ani to stěžování si na dabing tady. Keanu je boží, chlap V mi sedne jak Geralt a ostatní postavy taky super. Jak ženský, tak chlapi jako Takemura nebo Jackie.
@ZephyrCZ (23.12.2020 17:14): Hra mi zkrátka nepřišla natolik dobrá, abych jí obětoval více jak těch 30 hodin života. Navíc vzhledem k tomu že hlavní dějová linka má asi 15 hodin to není zase tak málo. Splnil jsem celkem dost vedlejších questů, což navýšilo můj playtime na 30 hodin. Píšeš, že je hra velká, podle mě se tak hra jenom tváří. Kromě různých questů a vedlejších aktivit typu "zabij", "ukradni" hra nenabízí mnoho dalšího. Jenom díky dobře udělaným questům (ne všem, některé mi dobré nepřišly, jak jsem napsal v původním příspěvku) hře nedám vysoké hodnocení, zvlášť když ostatní mechaniky dle mého názoru prostě nefungují. Za dobu hraní jsem si celkem jistý, že jsem vyzkoušel vše, co hra ohledně různorodosti obsahu nabízí, hru jsem dohrál. Jestli ti hra přijde dobrá, názor ti neberu :)
@Fritol (23.12.2020 19:34): je boží když si z něj děláš furt prdel. :D a nakonec ti pošle třeba i selfie. Ale takové hrozné, prostě typické selfie od člověka, který ho dělá poprvé. :D Je to Garrus.
@Fritol (23.12.2020 19:34): "Původně jsem to chtěl hrát polsky, neb Zaklínač je imo anglicky silně meh, ale pak jsem si říkal, že předabovaný Keanu asi nebude to pravé."

Heretik... anglický dabing Zaklínača je super.
@SilentWolf (23.12.2020 19:30): Takemura je top mužská postava ovšem, to souhlasím. Hlavně se mi líbí, jak je i napsaný echt "japonsky", ne jen vzhledově vymodelovaný. :D

Co se dabingu týče, tak taky souhlas. Neřekl bych, že je špatný, ale jak říkáš, nic zapamatovatelné. Pokud jde o hlášky, tak jsem se dost zasmál akorát u konverzací V a právě Takemury, ale to jsou příběhové věci spíš, tak nebudu spoilovat. Původně jsem to chtěl hrát polsky, neb Zaklínač je imo anglicky silně meh, ale pak jsem si říkal, že předabovaný Keanu asi nebude to pravé.
@Fritol (23.12.2020 19:20): mě se na těch postavách nejvíc líbí (hlavně i Takemura, ať to tu není klub honičů :D ) že si na začátku člověk řekne "meh" a na konci jejich questových linií prostě cítí to pouto s nimi. Mě totiž Panam moc nesedla v prvních dvou misích. Ale na konci úplně top... a to jsem dokonce i rád že hraju za ženskou a jde to považovat za přátelství a ne jen takové "we'll bang okay?".

Prostě na postavách to podle mě stojí. A já doufám, že bude konec hlavně o nich. A zároveň ho chci oddalovat co to jen jde.

Jen teda mě mrzí, že voice acting mi v hodně částech přijde nic moc.. v podstatě na žádnou z postav nevzpomínám pro voice acting a nějaké zapamatovatelné hlášky. I ten Keanu je divný. Kdyby to nebyl jeden a ten samý člověk tak řeknu, že hlas k tomu xichtu nesedí. :D :D
já jak jsem to zkoušel hrát napřed na PS4 tak po nějakých 10 hodinách jsem se dostal teprve k tomu abych si mohl volně prozkoumat to město - chvíli po návštěvě toho doktora co dělá ty implantáty - důkladně jsem to tam prozkoumával - jsou tam také poschovávané - povalující se nějaké paměťové čipy - s hodně texty - které se dají lehce přehlédnout - tak je potřeba ty oblasti několikrát podrobě prozkoumávat - skenovat. A taky v té televizi jsou zajímavé programi.

Teď to hraju na PC - jen asi tak hoďku dvě denně - takže postupuju pomalu, ještě jsem ani nedokončil záchranu té ženský připravené k vykuchání. A ta grafika oproti té PS 4 Pro grafice i na střední detaily na obyčejném PC je o poznání lepší.
@Guldy (23.12.2020 19:17): Rogue mě zaujala nejvíc v tom launch traileru, ale ve hře už se mi tolik nelíbila, Nicméně s ní nejde romance stejně. Respektive jde, ale ne taková, jako s Panam nebo Judy.

Každopádně nejen že je tam spousta hezky navržených holek, ale taky jsou imo dost dobře napsané a každá je charakterem úpně jiná, což je cool.
Teď jsem dělal několik prvních questů s Panam...to byla jízda, místy doslova. Yennefer má konkurenci :)

A nedočkavě čekám Rapierovy dojmy, dneska to měl rozehrát, což?
@Clorky (23.12.2020 17:48): Beru to tak, že za 30 hodin u podobné hry mineš hromadu věcí. Což Ti může změnit náhled na své vlastní hodnocení. Já neříkám že je špatně že hodnotil hru, kterou dohrál, to je zcela v pořádku. Jenom říkám, že jí prolétl tak, že hromadu obsahu minul. Což se vracím k tomu, že ten minutý obsah může ovlivnit Tvé výsledné hodnocení. Je to obecně problém u všech podobných open world her.
@AlieN (22.12.2020 23:35): Ve hře jsem strávil cca 30 hodin. Procházel jsem svým vlastním tempem, nedíval jsem se na žádné videa jak co udělat nebo tak. Neříkám že jsem expert, prostě jsem prošel hrou a sepsal jsem plusy a mínusy dle mého nátoru, to je celé. Neříkám že vím všechno, určitě jsem mohl něco minout.
Myslel jsem si, že mám na odpoledne o zábavu postaráno, pak jsem se ale stavil u místního rippera a nechal si nainstalovat gorilí pracky a světe div se, chlapec šel za pět minut dolů, dokonce s nima i můžete blokovat útoky! Omfg, proč toho není plnej internet?! Najednou je z toho úplně jinej sport.
@Sarno (23.12.2020 14:42): posuzuje se tam vic veci (nutno dodat ze kolikrat nevydaji hru protoze se jim nezda korektni, coz spis nasere) a smysl to rozhodne ma. Taky tam nevydaji kazdou sracku kteryma je treba steam zamoreny, proste to neprojde. Nintendo to ma jeste daleko prisnejsi a tam na zmetek narazis fakt jen ojedinele. Ten certifikat seal of quality co maji na krabickach je skutecne validni. Ale taky jim tam obcas neco protece..
Sony pocita s pozdejsimi upravami takze to pusti a neresi to. V dobe PS1 a PS2 to tak nemeli a ta nezabugovanost a bezproblemovost se hlidala mnohem vic. A jak vidno, kdyz pretece pohar tak hru stahnou..CP neni uplne prvni hra co stahli z prodeje.
@Widl (23.12.2020 14:28): Tak on ten jejich slavný "certification process" není bůhvíco. Samo Sony přiznalo (po té, co jim někdo položil otázku, jak tím ta hra mohla projít), že jediný účel toho procesu je posouzení, jestli hra nějakým způsobem totálně neodvaří konzoli. Samotné hodnocení kvality a technického stavu hry prý není účelem.

Člověk si pak tedy říká, k čemu to vůbec mají...
Včera jsem poctivě lovil kyberpsychouše a teď mi nezbyly na mapě žádné adekvátní vykřičníky kde by mohl být ten poslední :/ achjo.. :D
Tak udajne uz maji 13m kopii prodanych. A prodava se to i na ty konzole, co muzu rict. Cekal jsem ze zajem opadne k bodu mrazu, po tom de-hypu.
@BUMTARATA (23.12.2020 12:15): Já jsem narazil na nepříjemný bug u gigu Dluh na dluh (Sharks in water), kdy jsem měl sejmout týpka v nějaké autodílně, ale on tam nebyl. Byl totiž na jiným místě na mapě, kde jsem hodinu zpět dělal jinej gig. Musel jsem to vygooglit, skoro jsem myslel, že to nepůjde udělat. Má to právě asi spojitost s nějakým špatným ukončením jiné mise.
Ujistěte se, že vám fixer vždy zavolá před akcí i po akci, jinak to může vést k velmi nepříjemnému bugu, kdy se vám kšeft neuzavře, a ještě vám to rozjebe ty další.
@pajmič (22.12.2020 23:58): Uz jsem to udelal, ale tahle debata je ponekud zbytecna. Mam rozum na to, abych z toho vystoupil, jdu si uzit hru a necham vas ve vasich iluzich. Jsem jenom clovek, co je roky v hernim korporatu, ma styky na lidi do jinych firem, ma prehled o in house situacich a vi jak funguji reakce a chovani spolecnosti, vyvojaru i nejhorsich kravataku na nejhorsi hate, recenze, prodeje, za co se vyhazuje, jaky problemy se resi nebo neresi apod. Jsem proste nikdo a rikam tu jen zkusenosti z reality, ne fantazie a iluze zalozeny na internetovym hate trainu a predstavach o vyvoji. I'm out..
@AlieN (23.12.2020 11:00): to zase nějak nechci řešit, mě prostě šíleně ujíždí ten pravý palec a v přestřelce, kde jsou třeba 3-4 protivníci, tak to nějak nedávám, ale jak říkám, třeba s CoD na hard nemám na PS4 problém... ještě zkusím kouknout na citlivost, třeba to doladím... ale jen jsem chtěl říct, že jakmile jsem přepl z hard na normal, tak to byl fakt velký skok v obtížnosti a možná, jak jsem teď už vybaven, mám více schopností, tak zase půjde i ten hard, vyzkouším :)

@Sajbrspank (komentář): a sundal sis kalhoty? :D
Já mám takový problém, hra mě teda baví, trvalo to cca 5-6 hodin, než jsem se do toho dostal a chytlo mě to... začínal jsem na hard, ale jelikož jsem jelito s gamepadem (zajímavé, že klasické FPS mi takový problém nedělají, ale jakmile je to v rámci RPG nebo tactic shooter, tak jo), tak jsem po pár hodinách snížil na normal... no a teď mi to přijde zase moc easy :D, asi zase zkusím hard, jestli jsem se třeba do toho trochu nedostal, ale spíš mám pocit, že mezi těmito obtížnostmi je docela skok...
@HolyMeatball (23.12.2020 05:54): Tak můžeme chtít aby tam bylo propracovaných romancí a sexuálních scén dvakrát tolik, pro každou z kombinací při tvorbě postavy, ale i tak mi připadá, že vyčítat tenhle nedostatek hře, která v tomhle ohledu nabízí daleko víc než kdy kterákoli jiná, je poněkud nemístné ;)

Interaktivní eskorti jsou tam opravdu čtyři, další dva luxusnější se zpřístupní v questu pro Kerryho.
@AlieN (23.12.2020 04:11):

- Pan/bi postavou v příběhu jsem myslel někoho kapku důraznějšího, než Meredith. Že je Claire trans vím, ale na trans jsem zásadněji ani nenarážel.
- S Panam a Riverem máš v tomto možná pravdu, já vycházel z tehdy aktuálních romance guidů, které se všechny shodovaly, že River a Judy akceptují romanci jen u postavy s ženským tělem i hlasem, a naopak u Panam a Kerryho. To ovšem nic nemění na tom, že žádné té postavě stále nezáleží na genitáliích hráčovy postavy, na což jsem narážel především.
- Mluvil jsem o interaktivních eskortech, a ti tam pokud vím jsou vskutku jen dva, a oba vskutku sdílejí ty stejné animace, ale nepopírám, že pár unikátních možná mají. Nic to nemění na tom, že oba prostituti předvádí orál úplně stejně na mužské i ženské postavě, což je taky poněkud vtipné. :)
@Guldy (22.12.2020 23:50): Jenže KCD nemělo při vývoji Keanu Reavese, brutální světový marketing, firma nebyla akciovka, a ta akciovka nevlastnila ještě navíc i e-shop. To je myslím to, o co Pajmičovi jde. To že KCD bylo při vydání polorozbité a na konzolých nehratelné bylo každému u p*či, když to byl "zázrak" z kickstarteru vyvíjené v úplné prdeli světa působíc spíše jako Indie... CB je světový fenomén. To asi moc nechápeš.
@HolyMeatball (komentář): Přečetl jsem si tvůj koment, ostře řečeno ale v mnoha věcech se shodujeme, jen na tomto odstavci není správně vůbec nic:
"Opravdu považujete za rozumně prioritizovanou progresivní reprezentaci to, že můžu hrát za chlapa s vagínou, ale jinak do příběhu nedáte jedinou pan/bi postavu? A opravdu si neuvědomujete, jak na palici to ve výsledku je, když postavám záleží na mém těle a hlase, ale mých genitáliích už ne? A že jakmile si někdo vytvoří mužskou postavu s ženským hlasem nebo naopak, tak je penalizujete, protože žádný románek si tím pádem nebudou schopni užít, a budou svoje potřeby nuceni vykonat exkluzivně na těch dvou eskortech (a teda mad props btw, jeden prostitut jedna prostitutka a oba identické animace, dělo)."

- Meredith Stout je pan/bi
- Clair je trans
- mužská postava s ženským hlasem může randit s Panam
- ženská postava s mužským hlasem může randit s Riverem
- prostituti jsou tam čtyři, animace mají různé (resp podle hlášek npcček je tam prostituce běžná a je jich mnohem víc, ale bohužel jen tyto je možné si zaplatit)
Já celou hru tahal v inventáři to Zaklínačské triko s AC 10 :)
Ale na konci jsem nosil komplet set Johnnyho hader, je to sice trochu nudná varianta, ale vypadají prostě dost dobře.

Ale i když ve hře je hromada sukní, šatů a podprsenek, tak bohužel jsem nikde nenašel boty na podpatku - přitom na týpcích z Maelstormu jsem je viděl, to je chyba.