Tak tomu dám druhou šanci, všude čtu, že bez RTX to není úplně ono, tak aktuálně 3080 již doma, ještě čekáme na PC a monitor ... krom 3090 jediná šance, jak jet na full ve 1440p.
Pro ty co mají slabší PC s GTX Pascal nebo staršími, existuje EZ Optimizer for Cyberpunk 2077! Boost FPS/Performance to play even on low-end PC. Nvidia/AMD/Intel, ke stažení zde odkaz
Případně můžete zkusit následující tip odkaz
Případně můžete zkusit následující tip odkaz
@Cathan (30.12.2020 03:34): hele, je to opravdu moje nejoblíbenější hra ever. Ale že bych se vyloženě těšil na nějaké questy, to teda ne. :D Těším se vždycky na postavy. Až mi Beckett dá nový dialog, až potkám Heather apod.. spíš vzpomínám na atmosféru jak se hledal původce toho moru, nebo snuff kazeta. Jak jdete do počítačové kavárny, nebo hledáte symboly na zdech, či řešíte telefonát od sousedky že ji je špatně a vy ji pak najdete mrtvou apod.. tohle je geniální.
@Tarhiel (30.12.2020 02:21): jsou dobré, ale až na dva na žádný z nich nebudu nějak moc vzpomínat. A dech mi nebraly.. :D Trochu jsem očekával obtížnější volby a zdrcující následky. Tak třeba příště.. nebo v DLC. Momentálně je to můj nejoblíbenější svět a jakoukoliv prkotinu do něj uvítám i penězi. :D Z toho dokonalá hra jednou bude!
Jako jedny z mých posledních vedlejších úkolů bylo dovez někam týpka s granátem místo nosu, zachraň mnicha, promluv si 3x s automatem, stopuj routery až k (nebudu spoilerovat), proveď meditaci, zjisti jestli mi je žena nevěrná, odhal mého stalkera. Mě to bavilo plnit v tom světě, ale je to díky tomu světu. Ty úkoly samotné mě vždycky na konci zklamaly jako "to je vše?".
A když tu zmiňujeme jen negativa, vyznívá to až moc pesimisticky. :D Nedohrál jsem tu hru na "jeden zátah" pro nic za nic. To se roky nestalo. Spíš než nespokojenost převládá takové mrzení, že stačilo už jen málo.. a nezbývá mi než doufat že rýpnou i do základní hry co se obsahu týká.
edit: ještě jsem si vzpomněl jak jedna z posledních věcí co jsem dělal byl poslední kyberpsychouš, střet s ním perfektní. Atmosféru to mělo. A pak mi Regina napsala že je hotovo a že mě potřebuje vidět tváří v tvář - tutově zas něco, co vystřihli, protože mi jen poděkovala. Žádný extra dialog, jen že je fajn, že jsem je nezabil a že se momentálně zkoumají. :D
@Bursoft (30.12.2020 02:50): tak muzes si vybrat. Bud tam bude plno ukolu ktere se opakuji nebo prazdna mapa, protoze asi nikdo nedokaze dat do tak velke mapy treba 350 rucne designovanych originalnich ukolu, kazdy s kvalitnim pribehem a dabingem. Za mne lepe opakujici se ukoly trosku o hovne nez prazdna mapa. Mozna kdyby mel CDPR 30 000 zamestnancu a k tomu tak padesat dobrych scenaristu tak by to slo :)
Podle me mas trosku nerealne naroky...
Podle me mas trosku nerealne naroky...
@Jab (30.12.2020 09:13): :) Nice.
@Feidias (30.12.2020 09:10): Souhlas. Nejvíce tam chybí možnost kupovat si stavební parcely v "pustině" a stavět na nich mrakodrapy. A samozřejmě vyhánět místní "kmeny". Jen ať ten levičáckej cyberpunk pozná, zač je toho korporát! :)
Mi spíš chybí možnost kupovat nemovitosti, případně více corpo questů. To by mohlo být v nějakém DLC.
tak jak hraju na tom obyčejném PC tak jsem se konečně dostal ven do auta a pak také do té hodně zaplněné ulice u toho doktora - tam (v obou případech) mi hra jela úplně stejně pomalu jako na PS4, když začnu jen tak útočit kolem - naprosto stejně nehratelné jako na PS4, ale nějaké ty souboje s těmi skupinkami grázlů jsou lepší - plynulejší, hratelnější.
nevím jak vám ale ta myš co používám - tam mi nefunguje správně to rolovací tlačítku - abych posunul text tak musím s tím tlačítkem silně několikrát zatočit aby se ten text vůbec posunul, to samé jeho stisknutí - musím na něj kliknout několikrát než se konečně provede ta požadovaná akce - např.: odebrání použitého předmětu (třeba oblečený kus oblečení, nebo připravená zbraň k použití) - proto jsem také musel přenastavit klávesy pro použití granátu a pro zoomování.
fotka 2 - Mysti
fotka 2 - Mysti
@Bursoft (30.12.2020 02:50): Vieš čo, mňa Ti bavia aj tie questy s Cyberpsychos, obzvlášť, ak ich mám nezabiť.
Ale chápem, je ich 17.
Mne skôr príde filleroidné to scanovanie tarotových kariet a všetky modré questy, ktoré sú len o boji a je jedno, či sú označené ako organized crime/Assault in progress, ešteže tých kariet neni zas až tak veľa.
Dúfam, že sľúbené DLCčka popridávajú nejaké tučné vedlajšáky.
Mne sa napr. páčil ten quest z prvej oblasti kde si zachraňoval boxerského majstra, ktorého dostalo do zajatia správanie jeho žiaka, hľadanie originál nahrávky Braindance vraždy pastorovho syna, alebo teraz ten quest s hľadaním taxíkov od Delamainu.
Mimo toho sa mi až tak nepáči, že autá sú vedné ako questy - mne ako človeku, čo rád komplet vyzobáva mapu, toto bude veľmi vadiť, lebo okrem Aerondightu si žiadne auto kupovať nemienim.
Ale chápem, je ich 17.
Dúfam, že sľúbené DLCčka popridávajú nejaké tučné vedlajšáky.
@SilentWolf (29.12.2020 23:20): Bylo by to fajn, ale pokud vim, tak takhle to neni snad nikde. V Mafii si v garazi vyberete jakekoli auto, ve Sleeping Dogs take, mozna v nekterem GTA je to jinak, ale to si nevybavim. To privolani auta se tak az tolik od jinych her nelisi. Radeji bych uvital tuning aut.
@Bursoft (30.12.2020 02:50): Ne vsechny ty zlute body jsou vylozeny filler, ale gigs jsou vzdy filler. Obcas je tam zajimavy background, ale cinnosti je to stale to stejne dokola. Rikal jsem to od zacatku a byl jsem prekvapeny jak nekdo oznaci vse treba ve Valhalle jako filler ale vylozene basni o gigs v cyberpunku. :D
@SilentWolf (komentář): Mínus jako, VBM má GENIÁLNÍ questy! xDD
@Tarhiel (30.12.2020 02:21): Mně zas přijde, že ty žlutý questy na mapě jsou jen zabij, ukradni nebo nahackuj a jsou prostě filler. Hlavně cyberpsychos - 17 týpků a jediný co, tak k nim dojít a porazit je. Potom přečíst shard a potom poslat textovku regině.. 17x :D A podobných questů je tam tolik proto, že těch příběhových je málo.
Podle mě jak vyčerpáš i ty menší nepříběhové postavy (Lizzy, Perallez), tak už tam nic zajímavýho není. A pokud je, má to být nějak popsaný a ne "Koukni, co se tu děje", abych zjistil, že to stejný se dělo už 5x na jiným místě mapy..
@SilentWolf (komentář): Dávam TI ku komentáru plus, ale s tým, že tam nie sú dechberúce questy nesúhlasím - Vedaľšie questy (tie žlté) nie sú žiaden filler a uprednostnil by som len také oproti modrým (choď a akýmkoľvek spôsobom spacifikuj nepriateľov + zabav dôkazy) v úplne celej hre.
Z hlavnej dejovej som toho zatiaľ veľa nevidel, tú si šetrím.
Z hlavnej dejovej som toho zatiaľ veľa nevidel, tú si šetrím.
Ah, Act 3..jsem zvědav jak dlouho v něm strávím. Možnost záchrany Takemury byla roztomilou referencí Deus Ex.
@Jett Rink (29.12.2020 23:06): já bych to taky nevyužíval. Ale mělo to tam být a v jednom z prvních DLC jistě i bude. Ty auta jsou moc hezké, tak si dokážu představit ten fajn pocit z plné garáže.
@Jab (29.12.2020 23:00): Jo chápu. To mě hnedka nenapadlo. :-) Já si vystačím s pár auty, které jsem dostal během příběhových misí.
@Jett Rink (29.12.2020 22:54): Když už můžeš mít sbírku aut, tak by se garáž určitě hodila. Chtěl bych ta auta vidět najednou.
Nechápu výtky, že ve hře nejsou garáže. Není mnohem praktičtější si moci auto kdekoliv přivolat než muset hledat, kde je nejbližší garáž?
@SilentWolf (29.12.2020 22:04), @Widl (29.12.2020 22:24): Ahá, tak to je ono :D .. já tak nějak počítal, že to přežije automaticky :D
@Bursoft (29.12.2020 21:57): To ti Takemura umřel při tom přepadu Arasaky jako mně. Vykašlal jsem se na něj :D
@SilentWolf (29.12.2020 21:51): Když dáš Arasaka ending, tak zase s tebou přestane kamarádit Johnny a Misty.
@Bursoft (29.12.2020 21:57): na konci u titulků zanechal nelichotivý vzkaz. neumřel ti? :-D zachránit ho je asi jediná věc kterou ti hra neukazuje. Jen ti Johnny řekne ať na to sereš.
@SilentWolf (29.12.2020 21:51): Ale je to nejlepší konec ze všech :D Taky jsem to dojel takto. Akorát s Takemurou vůbec netuším co se stalo. Od té předposlední mise o něm nebyla zmínka u mě..
K mému konci ještě něco.. docela divně jsem se cítil, když jsem žádal Nomády o pomoc. Šlo vidět, že se jim do toho nechce. Moc mrtvých na konec apod.. nemám z té volby moc dobrý pocit. A ještě ke všemu se mnou přestal kamarádit Takemura. :D
Pokud jsou takové všechny, tím líp. Konce jim fakt jdou. CD Projekt nejsou Stephen King. :D
BTW co vlastně znamená ten třetí ukazatel procent?
BTW co vlastně znamená ten třetí ukazatel procent?
Teď po dvou hodinách ve hře a po dokončení main story se dostavilo přesně to, co jsem čekal. Mapa zabordelená generickýma úkolama a já už nemám náladu se do toho pouštět. Je jich tam moc, opakuje se v nich pár patternů a především nemám žádnou motivaci to dělat. Když už mě hra vrátila v čase zpět, sebrala mi všechno (včetně shardů), co jsem posbíral v poslední misi, tak mě má nějak namotivovat. Chybí mi 17 lvlů, ale proč bych je dělal, když už tak jsem tím závěrem proplul jak prd. Chápu, na těžší obtížnost to možná má význam, ale stejně..
Kdyby tam byla aspoň ta garáž a já ty questy dělal, abych si je mohl koupit a pak prohlížet :(
@Paul (29.12.2020 18:52): Ano, s verzí 1.06 hraju poprvé a právě na problém s save/load to vypadá.
@AlieN (29.12.2020 18:47): poslední patch vyšel před tím týdnem a kromě odstranění save file limitu nic moc nedělal. U mě každopádně žádné rozdíly a co popisuješ také nic. Zkus verifikovat soubory.
@SilentWolf (29.12.2020 18:48): Já mám taky pocit, že čím víc jsem se blížil konci, tak mi to hra dávala sežrat :D
@AlieN (29.12.2020 18:47): já teď jel finále, kde byla trochu větší akce a jako LOL. Glitchfest neskutečný.
Po týdnu s rodinou k tomu sednu, a za během dvou hodin potkám víc bugů než za celou dobu hraní předtím. Po každém druhém reloadu mi začnou ve velkém mizet předměty ve hře, pbčas i textury u celých kusů map, občas se špatně naspawnují modely postav, i nějaká ta t-pose se objeví.
Tento způsob patchování se mi zdá poněkud nešťastným.
Tento způsob patchování se mi zdá poněkud nešťastným.
Goro Takemura: "Do you have, what they call, ADD?"
lmao
lmao
@Tarhiel (29.12.2020 15:06): ahá.. tak super. :D Aspoň o něco se pokoušeli.
Mohli udělat nějakou minihru pro střed dvou netrunnerů na síti.
Mohli udělat nějakou minihru pro střed dvou netrunnerů na síti.
@SilentWolf (29.12.2020 14:53): "A btw doteď nechápu co je to "odhalování pozice" protože jak to dojde do konce, nikdy se nic nestalo. :D"
Vieš prečo sa nič nestalo? Lebo si medzitým netrunnera, ktorý Ta nejakým quickhackom vyhľadával medzitým zabil/omráčil - majú to tak nešikovne spravené, že namiesto toho, aby animačku načítavania useklo v momente, ked sa tak stane, dojde do konca a nič sa nestane.
Ak sa ho nezbaviš, v momente kao sa to dokončí, vie, kde si a zaútočí na teba - on, aj všetci ostatní :)
@Tarhiel (29.12.2020 14:45): Mě se stávalo, že mě viděli přes zeď. Postavil jsem se, a najednou začala načítat alert ikona od týpka, co je o patro nademnou. Dokud jsem se zase neskrčil.
A hodně asi dělají kamery. Každopádně zde nalezené tělo asi ani tak moc nevadí. Nijak tě to nepenalizuje a nepřišlo mi, že by nepřátele byli nějak víc akční. Pořád slepě bloumali. To mě třeba mrzí že jsem nezažil nějak víc těch útoků od nepřátelských síťařů. Asi by se to dělo, kdybych to hrál akčně. A btw doteď nechápu co je to "odhalování pozice" protože jak to dojde do konce, nikdy se nic nestalo. :D
@Tarhiel (29.12.2020 14:45): Vsak si zkus hodit telo do popelnice, zitra toho budou plny noviny :) tak ne okamzite..samo..pokud nejsi debil a neudelas to v centru Bratislavy:)
@Paul (29.12.2020 14:28): Nápodobne, tiež som zatiaľ veľmi spokojný s tým, čo hrám, akurát stealth budú musieť tiež ešte poladiť - pravidelne sa mi stáva chyba, že keď iekoho omráčim na nedosutpnoim mieste a nikto tam nechodí, aj tak po nejakom čase zázrakom "nájdu mŕtvolu" a dostanú sa do alert módu - a pritom si videl, že tam fyzicky nikto nešiel a nemali ju ako nájsť.
Rovnako sa mi to stáva niekedy tesne po tom, čo telo hodím do smetiaka, tak okamžite potom naskočí "A body has been found"
@Bursoft (29.12.2020 13:12): bude to devítka, sice mě to baví neskutečně a v mnoha směrech to splnilo očekávání (Deus Ex-style hra v nádherně zpracovaném open worldu s kvalitním CDP scénářem a questy), ale toho open world janku je moc a chtělo to ještě půl roku ladit. Ale předpokládám, že na tom budou ještě dobrý dva roky dělat (jak vylepšení tak datadisky) a při druhém hraní si to užiju ještě víc.
Ale když se na to podívám v kontextu - od CDP první first person hra, první hra s detailními stealth a shooting mechanikami, první scifi - tak je to neuvěřitelnej úspěch. Že mě ten combat i stealth budou až tak bavit jsem ani nečekal.
@SilentWolf (29.12.2020 13:19): Jo, už si vzpomínám.
@AlieN (29.12.2020 13:31): odpovědi na čas jsou super, ale musím se přiznat, že jsem celkem často dával automaticky tu první. Zdaleka ne vždy, ale docela často jo.
@SilentWolf (29.12.2020 13:19): Byl bych rád kdyby tam toho bylo víc (hlavně to určení finále na základě celého gameplay mi tu chybí), ale zas by bylo přehnané říkat že tam variabilita není vůbec - sám jsem některé věci kvůli svým rozhodnutím úplně minul, třeba Jackieho pohřeb, pak je spousta vedlejších questů které se dají vyřešit jinak.
No a hlavně vytvořit jinou postavu s úplně jiným gameplay stylem - řekl bych že na tohle se tu CDP soustředili nejvíc, na rozdíl od Zaklínače kde ani nemáš možnost hrát jinou postavu než týpka co seká mečem a občas hodí kouzlo, ale zato v něm jsou o dost větší možnosti ovlivnit svět kolem sebe trvalejším způsobem. Tady se dají hodně ovlivnit ty dialogy a z nich vztah jaký si hráč buduje k postavám (včetně těmi rozhodovacími na čas, kterých mi tu tedy připadalo sakra hodně), ale svět celkově v širokém rámci je k osobě V do značné míry indiferentní.
Souhlas že kdyby na tom dělali třeba o rok dýl, tak to ve výsledku může být o dost jiné - ještě o dost lepší.
@AlieN (29.12.2020 13:09): i kdyby tam jeden takový případ byl (a podle mě není) vše naznačovalo tomu, že o tomhle hra bude. A nakonec skutek utek.. i ty rozhodování na čas tam v podstatě pořádně nejsou. Jo, můžete se vytrhnou Placidovi s otázkou "co to děláš?" načež se stejně připojíte. Ty prohlášení jak hra bude kratší, ale o to větvenější.. nevím nevím.. asi je třeba ještě jeden průchod, ale zatím mám pocit, že jsem ze hry viděl vše.. :D
Takže ideálně na vše zapomenout a dát si to časem znovu se všemi DLC. A stále bych radši viděl pokračování CP než Zaklínače. Postavy, setting, město - na jedničku. Jen by na to potřebovali dvojnásobek času.
@Bursoft (29.12.2020 13:12): ne, kontaktovala mě postava, co je v úvodu. A jen mě chtěl zabít. Takže krátký dialog a kulka do hlavy. Velké zklamání.
@SilentWolf (29.12.2020 13:03): Myslíš tu korpo bloncku Meredith, jak máte potom polízanici v motelu? Jinak si nevzpomínám.
Ale jsem zvědavej na Paula, jestli dá 100% a přehází Top 3 :D
Ale jsem zvědavej na Paula, jestli dá 100% a přehází Top 3 :D
@SilentWolf (29.12.2020 11:45): Nemohli mít na mysli Bricka, co byl zajatý svým "bývalým" gangem v úvodní misi? Podle toho co tam s ním hráč udělá se pak mění další setkání v klubu Maelstromů před koncem hry.
Ale to není vedlejší úkol ani nic přímo zadané od něj, takže možná to bude ještě něco jiného.
@Bursoft (29.12.2020 12:53): a jednu misi navíc. Která byla 1 minutový štěk. Paráda....
No jako mě hra drží jak přikovaného, ale prostě je to pořád silná osmička, ať dělám co dělám.. :D :D
@Ria Kon (29.12.2020 12:42): Tak pokud jedním z nejlepších vedlejších questů nemyslí rychlej bezvýznamnej mrd v zapadlým motelu, tak bych hádal, že ne. I když taky mě nikdo jiný nenapadá. :)
@Ria Kon (29.12.2020 12:40): Ten origin nemá vůbec vliv na příběh. Jenom to přidává na určitých místech možnosti dialogu. Já začal jako korporát a ničemu zásadnímu mi to nepomohlo.
@SilentWolf (29.12.2020 11:45): Já taky teď váhám, jestli to kdy budu hrát znovu, jediný co bych asi udělal jinak, tak postavil hackovací build, ale netuším, jestli by mě to bavilo. Ten ninja s katanou a bullet timem je hrozně OP, tou poslední misí jsem projel jak nůž máslem. Příběh je hrozně krátkej, volby na konci si můžeš zkusit všechny (já myslím mám otevřené všechny a můžu i "secret" ending co jsem četl).
Btw... kdo si tu pořídil do bytu kočičku? ^^
@SilentWolf (29.12.2020 11:45): K poslednímu odstavci - není to ta korporátní blondýna, co byla v ukázkách před vydáním? Když se jde plnit první velký úkol?