Nevíte někdo jestli tu jde zvětšit rozlišení na víc, než 600x800?
Jinak ja jsem strelbu davkou vyuzival i proti lidem, bud kdyz jich bylo vic dohromady ve skupine u sebe. NEbo prave s tim co mel Steyra AUG nebo jinou zbran s kterou lze strilet presne davkou. A to i na dalku. Nekolikrat se mi stalo ze vsechny kulky trefili cil na stredne dalekou vzdalenost.
4Tommywise - Vanilla je puvodni verze, bez ruznych modu, kterych je ke hre hafo. S temi automatickymi a tezkymi zbranemi se ti to fakt zda, ver mi. Jsou to 2 ruzny schopnosti, ktery maj zaroven jen Ivan a Buzz.
Len se nezlepsi v nicem, ale staty ma dobry i tak. Uz v jednicce patril k nejlepsim.
Vanilla je to co jsi hrál.
EDIT: Panejo, teď jsem mrkl na 1.13 frontpage a prý "Next Release Date: April, 2011". Zajímavé.
Tak ta Vanilla ani nevim co je. U JA2 se me zda ze to tam je jako jedna schopnost nazvana Automaticke a tezke zbrane. To s tim Lenem nevim, toho sem si nevsiml, takze se za celou dobu hrani nezlepsi ani ve strelbe? Tak to je potom dost nevyhoda, to jsem nevedel.
4Tommywise - Auto weapons a Heavy weapons jsou celkem pochopitelne dve rozdilny vlastnosti, kdyz mi neveris tak si to trochu pogoogli...Zrovna Gus ma heavy weapons na experta...
Buzz je vyborna, o mnoho levnejsi verze Scope, k cemu u ni potrebujes silu? Vsechny zeny mezi zoldaky maj nizsi silu, coz je logicky. Len je dobrej, ale ma jednu zasadni chybu, v prubehu hry se mu nezlepsujou zadny vlastnosti, coz je schvalne.
Tommywise: Jsem si jistý, že už ve vanille byly automatické a těžké zbraně byly dva různé skilly. Automatické ti zlepšovaly střelbu dávkou, těžké ovlivňují minomety, granátomety a LAWy.
Kdo je jeste vyhodny je Len, vsechny dulezite vlastnosti ma vysoke nevic ma druhy nejvyssi uroven zkusenosti. To z nej dela slabsiho konkurenta Guse, navic je nekolikanasobne levnejsi. (jen ma slabsi inteligenci oproti Gusovi)
Nechapu co dela Gus s jeho 'prumernyma' schopnostma na prnim miste. Jako hbitost a zravi ma mizerne, co jsou celkem dulezite vlstnosti. Ani neni nijak silny. Jako od nejdrazzsiho zoldaka bych ocekaval mit tyto vlastnosti na 90 a vic. To uz bych dal na prvni misto spis MAgica, Scullyho, nebo jeste Ivana.
edit: jeste jsem zapomnel na vysokou uroven zkusenosti.
edit: jeste jsem zapomnel na vysokou uroven zkusenosti.
Jinak Buzz uz tak vyhodna nebyla, ma prumerne zdravi, nizkou silu a velmi nizkou obratnost, navic ma leceni na nule. Jedina vyhoda je vysoka inteligence a strelba, i kdyz ta je na tak vysoke hodonte ze zacatku zbytecna.
Ta schopnost je jen jedna a jmenuje se Automaticke a tezke zbrane, neni to schopnost automaticke zbrane a schopnost tezke zbrane. Proto to pisu dohromady.
Njn, měl jsem si uvědomit a zeptat se na verzi a obtížnost.
4Bodkin - Jasne, zacinam pokazdy jen se svou postavou a Drassen obsadim s ni a Irou. Ale vzdycky jsem hral jen vanilla verzi, obtiznost expert.
BeverlyHills: Ale to jsi pak začínal jen s jednou, vlastní postavou, aby jsi ji stihl vytrénovat k té sedmdesátce, ne?
4Tommywise - Strelba davkou je idealni proti tygrum nebo mutantum v kombinaci s HP munici, schopnost autoweapon zvysuje jeji presnost, zvlast kdyz ji mas na experta. Heavy weapon u toho nehraje roli.
Postavy jsem si vybiral podle sympatii, vetsinou v kazdy hre trochu jiny, jsou skvele propracovany a je skoda brat si porad ty stejny. Mam slabost pro postavy z prvniho dilu, protoze jsem ho hral jeste pred JA2, specialne pro Fox a Larryho. V pomeru cena vykon je vyhodnych vic postav, treba Buzz, Buns, Grunty a Igor. Extremne nevyhodnej je pak zejmena Trevor, udela par levelu a razem je nejdrazsi zoldak ve hre, ma sice vyborny specializace, ale prisernej aussie prizvuk a neni moc sympatickej.
Pri tvorbe postavy jsem si leceni, mechaniku a exploziva nechaval na 35, exploziva pak neni vubec problem za chvili vytrenovat na 99 pokladanim a deaktivovanim min. Inteligence na 85 je zaklad, body jsem ziskaval snizenim leadership na minimum a marksmanship zhruba na 50, zacatek byl aspon zabavnejsi a po dobyti Drassenu uz byla stejne pres 70 a v pulce hry na max. Health, Dexterity, Agility a Strenght jsem pak nechaval tesne pod 80, podle toho kolik zbylo bodu.
Jake mate zkusenotsi se strelbou davkou u automatickych zbrani? Nejlip mne to slo se Steyrem AUG, ten by mel mit asi nejmensi rozptyl a stavalo se mi ze kazda kulka zasahla cil. Ale dulezite bude asi mit schopnost pouzivat Automaty a tezke zbrane a mit vybavu. Ale hral jsem Wildfire, takze je mozne ze jsou vlastnosti zbrani jine nez u originalu...
Ja si postavy vybiral ze zacatku podle ceny (ty nejlevnejsi), kdy me zajimaly jen ty nejdulezitejsi vlastnosti. Kazdy u me 'musel' mit vyokou inteligenci, pak zdravi, obratnost, hbitost a silu. Strelba nemusi byt uplne nejvyssi, protoze diky vysoke inteligenci se pak praxi velmi rychle zvysi. Taky sem vybiral hlavne ty co maji schopnost Automaticke a tezke zbrane (pokud to ma vetsina spolu s vysokym MRK stava se z vasi jednotky tym ktery hladce projde nekolikanasobou presilou, ke konci hry nemaji protivnici sanci, se sniperama + vybavou k nim jdou davat HS na velkou vzdalenost). Jen jednoho jsem mel s vysokou hodonotou vybusnin. Leceni staci mit na min u vetsiny(zadny specailista neni potreba... to plati i pro opravy, leceni jsem stejne vyuzival minimalne, zvlast pokud se hraje s neomezenym mnozstvim casu a jde ukladat). Kaptola sama o sobe je boj v noci, takze podle toho se meni i jednotlive schopnosti. Ja se bojim v noci vyhybal a hral jen ve dne.
Co si vzpominam tak nejvyhodnejsi co se pomeru cana/vykon(dovednosti) tyce jsou Barry, Buns, Ice, Thor,....
V originální verzi s libovolným patchem jde vytvořit vždy je jedna postava.
Přes IMP se dalo vytvořit až šest postav, ale je možné, že je k tomu třeba v1.13. Nevím, vanillu jsem nehrál už několik let. Ze hry to pak ale udělalo neuvěřitelně snadnou záležitost.
NL: Z AIM, přes IMP si vytváříš sebe.
Nejlepší sniper mi osobně příjde Lynx. Střelbu má jako Scope (99) a to její night ops klidně vyměním za Lynxovu větší sílu a obecně lepší staty (a to jsou ve stejné cenové skupině).
Obvykle jsem je tedy při hraní se sniperem střídal (nebo bral oba), ale síla 64, nebo kolik, a nemožný medical skill jsou pro mne u ní body dolu.
Shadow a Scope jsou z IMP (nebo AIM?), hned na ti ostatní se dají naverbovat (Ira hned na začátku). Shadow je expert na noční boj a střelné zbraně, Scope je asi nejlepší Sniper, Ira se sakra rychle učí (můžeš ji vytrénovat k obrazu svému) a Conrad je militantní nafoukanec a odborník na zbraně všeho druhu.
Pokud zvolíš klasický styl, tedy likvidaci ze zálohy (klidně i stealth), je tohle fajn skupina. Stačí ji jen doplnit o medika, montéra a někoho přes výbušniny, popřípadě těžké zbraně, plus později najmout lidi na cvičení milice a máš vystaráno.
Nicméně lidí je dost, je nepravděpodobné, že bys nenašel svojí ideální skupinu. Snad i kamikaze skupina s vrhacími noži není problém :)
NateLogan: To jmenuješ ty, co jsou v databázi notebooku, nebo se nějak přidají během hry?
Bojím se jenom nevyhovujících skillů = styl soubojů mi nebude vyhovovat. A to bych nerad, na tenhle kousek se docela těším.
Say: Jde to projít sólo, dokonce i na hard, ale je to docela těžký. A zdlouhavý, furt se musíš vracet doplňovat milice apod., doporučuju hrát za skupinku.
Jistě, že to jde projít sólo :). A co se ti nezdá na ostatních postavách? Jistě, je tam spousta pitomců (s Dimitrim a zmrzlinářem v čele), ale Shadow a Scope jsou fajn, Ira povětšinou nevadí a i nafoukanec Conrad je v pohodě.
Say: vůbec se toho neboj - jde o to právě vybrat si ty správné postavy, které ve hře využiješ a které Ti budou sympatické (ano, i to u mě rozhodovalo :-D ), nevadí, že jsou předtvořené, ba naopak.
Walome: A jde to projít sólo? Teda ne, že by se mi to chtělo (ty souboje vypadají hodně na taktiku pro víc psotav), ale zase ty předtvořené postavy... Chyo.
Jednu si vytvoříš - sám sebe.
Jde si tu vytvořit postavy, nebo jen najímat?
Na JA2 už nic nesáhne. UB je samostatná hra v jiné oblasti, Wildfire je samostatná hra v upgradované oblasti JA2.
Ty další stand-alone datadisky jsou opravdu stan-alone, nebo nějak rozšíří i tuhle hru?
sten - nahodou Jagged Edge bola celkom dobra hra, keby ju do ruk dostal niekto, kto by ju doladil po technickej stranke (menej bugov pre bohov!!!) a dokazal odladit obtiaznost (i na easy to bolo obcas peklo), tak by sa to v pohode uzivilo ako oficialne pokracovanie. Imho.
Jo, jedničku předělat do enginu dvojky. To by byla paráda.
Dvojka má to štěstí, že s může hrát znova a znova a znova a znova. A pořád je to parádní. A pak jsou tady v113 nebo ta mutace Wildfire. Takže JA2 má tolik "rýmejků", že už další není třeba.
Nevim jestli zrovna JA2, ktera se nebezpecne blizi k titulu "nejlepsi hra vsech dob", potrebuje remake. Spis bych remakoval prvni dil a Deadly Games, ktery jsou pro vetsinu fanousku uz nepristupny, ja mel stesti, ze jsem jednicku (do)hral driv, nez dvojka vysla.
Fakt nevim lidi co by ste vlastně chtěli. To ste se vážně spokojili s http://www.databaze-her.cz/hry/hired-guns-the-jagged-edge/? Já sem rád, že aspoň něco se kolem toho děje ať už je to remake nebo je to ve 3D. Taky třeba budu zklamanej ale teď je momentálně hodně brzo na to abych řikal jak debilně to vypadá a už vůbec ne že tam nejsou portréty postav atd.
Je to otrasne, najviac ma stve absencia tych paradnych portretov z originalnej hry. Hento ma byt akoze co? A ten zvysok ani nehovorim. Zlaty original JA2.
Bodkin: Dyť je to teprv ve vývoji, tak co brbláte. Van Buren na tom byl podobně. A není to tak zlé, jen dodělat detaily a shadery.
Když to mermomocí chtějí srát do 3D (křižuje se), tak alespoň ať to skončí jako krásné 3D. Není nic horšího ke hraní, než špatné 3D. Možná tak špatné 2D. A 8bity všeobecně.
Bez urážky marwele, ale mně to přijde taky odporné.
Mohl bych opakovat stale dokola - 'kdo chce psa bit, hul si vzdycky najde'. Neco na tech prislovich bude.:D
Já si to rád zahraju :-)
Vyzera to strasne :(
grafika je ve 3D o trochu horší + byly vyjmuty některé "rasistické" postavy=hmm
Tak je to tu oficialne. Pristi rok se muzem tesit z remaku druheho dilu a MMO verze. Nekdy pozdeji bude nasledovat dil treti. S prvnich screenu z remaku to vypada velmi slusne - izometrie s peknou grafikou.
Díky bohu, že není žádný nový release. Ta absolutní ztráta volného času po 2085 byla děsivá.
NateLogan: Těch buildů byly vždycky mrtě, ale že z toho stále ještě nic nepustili přes sebevědomí mne docela překvapuje. Lovit a kombit ty verze je docela divočina.
Naposledy to bylo jak návštěva v baru, namíchat ty správné verze jednotlivých částí modů :)
To značí - ještě padavější než obvykle.(?)
Jsou i další, ale ne zcela "oficiální" (musí se hledat na fóru).
1.13 2085 je stále poslední release? To už snad fakt jedou na pětiletky.