Nechci hrát online. Singl jsem hrál dvě kampaně ale hlavně to chci na LAN.
popkec: Vždyť bez Steamu nelze (skoro) vůbec hrát online... Proč to trápení tedy? Kvůli singlu to fakt nemá cenu vůbec instalovat.
Mám rip a na windows 7 to jelo v pohodě, u XP mi to ale píše "steam must run....", jak se toho zbavit? A neraďte mi že mám naistalovat steam nebo používat windows 7 (ty mi nejedou)
Popravdě, nejsem velký hráč módů, ale díky tomuto výbornému počinu, značně přehodnotím svůj postoj.
A dýchá z toho a atmosféra prvního dílu, ne rozdíl od všech dvojkových kampaní, což já rozhodně uvítám.
Vypadá hodně dobře, thx.
pokud jste ještě nehráli, tak doporučuji tuto kampaň
jedná se o famózní kousek, pořádně ponurý, plný tlejícího masa a speciálů, kteří se počítají na desítky. mapy jsou propracované a člověk, který je vytvářel, nad nimi opravdu přemýšlel. jedná se o nejlepší neoficiální kampaň, která se může v klidu postavit vedle těch oficiálních a i ty v lecčem předčí.
Ano, je to správně (pozn: mklink není defaultně na WinXP a starších Win). Asi to tak udělám.
BTW koukám, že ani jedno L4D nepoužívá gcf soubory, což je u Source hry imho velká chyba.
NateLogan: No ono to instalováni na více disků jde obejít pomocí příkazu "mklink". Nejdřív musíš dát instalovat hru, abys zjistil, jak se bude jmenovat složka, kde se to instaluje. Hned to ukončíš a vytvoříš zástupce přes příkazový řádek. Steam bude takového zástupce považovat za složku a bude do něj ukládat stahovaná data a ty budou na jiném disku.
A celý příkaz by měl být myslím tak nějak:
C:/Steam/steamapps/common> /H D:/Hry/cílová_složka_hry Název_složky (ten co jsi zjistil po zapauzováni downloadu)
Snad jsem to nezvoral, ale tak nějak by to mělo být :-)
A celý příkaz by měl být myslím tak nějak:
Snad jsem to nezvoral, ale tak nějak by to mělo být :-)
Defragmentace Steamem trvá asi 1s, takže moc účinná nebude. Pamatuji si, že tak před 3 lety jsem narazil na nástroj natvrdo defragmentující gfc soubory... Na ten se zkusím podívat.
U mě ale bude největší problém, že jsem narazil na strop disku (cca 330GB jen Steam her na 360GB disku) a nic se mi nechce mazat... Proč sakra Steam neumožňuje instalaci do vícero adresářů?
Say: Nepleteš si náhodou "fragment" s "alokační jednotkou"?
Fragment= úlomek, část etc. a jsou jím označovány především rozházená data.
Ad. funkčnost recovery-tools... na to si dovolím citovat Wikipedii:
"When data have been physically overwritten on a hard disk it is generally assumed that the previous data are no longer possible to recover. In 1996, Peter Gutmann, a computer scientist[1], presented a paper that suggested overwritten data could be recovered through the use of Scanning transmission electron microscopy.[1] In 2001, he presented another paper on a similar topic.[2] Substantial criticism has followed, primarily dealing with the lack of any concrete examples of significant amounts of overwritten data being recovered.[3][4] To guard against this type of data recovery, he and Colin Plumb designed the Gutmann method, which is used by several disk scrubbing software packages."
Fragment= úlomek, část etc. a jsou jím označovány především rozházená data.
Ad. funkčnost recovery-tools... na to si dovolím citovat Wikipedii:
Bodkin: Teoreticky přibude, ale prakticky jen přepisuješ staré fragmenty.
Say: takže když něco smažeš tak ti nepřibude místo? To bys měl asi reklamovat. Všechno.
Isair: Já ti nevím. Odinstalací/mazáním jen odstraňuješ cesty k zapsaným fragmentům, ne? Dyť to by pak nefungovaly žádné recovery-tools.
Say: Ne. Když to hodně zjednoduším, tak pokud máš dejme tomu nainstalované po sobě nějaké programy, hry etc. zapisují se zpravidla na disk za sebou, ale jakmile jeden z nich umažeš/odinstaluješ nechávají po sobě volný prostor na disku. Pokud nainstaluješ nějaký nový program/hru etc. nainstaluje se právě do tohoto volného prostoru (po tom odinstalovaném softwaru) a pokud toto místo není dostačující, pokračuje se zápisem na jinou část disku, tím pádem jsou pak zapsaná data rozházená a tudíž k ním není tak rychlý přístup. Defragmentace tato data ovšem seřadí a tudíž pak následně přístup k nim je daleko rychlejší (tj. rychlejší načítání etc.)
Když je ta řeč o defragmentaci... Mám pocit, že u her to funguje přesně naopak. Hra se nainstaluje a poskládá na nějaké fragmenty a v momentě, kdy s ,,přeskládají" defragmentací, načítání by pak teoreticky mohlo být delší. Nevím, uvažuju, protože jedné pozitivum u defragmentace které jsem zaznamenal, tak je rychlejší práce v exloreru (načítání složek).
Bodkin: Proč tak zdlouhavě? No teda alespoň u mého připojení by bylo mnohem rychlejší udělat backup L4D2 -> uninstal -> instalace :-)
NateLogan: A co takhle promazat custom files (mapy, add-ony a šmejd ze serverů)?
Já mám zase celkem dlouhé načítání TF2, ale už si zvykám.
Prubnul bych to smazat a stáhnout znova, čerstvě.
Nate: Tak možná zkusit defragmentaci disku. Možná bys to našel přímo ve steamu, jednou se mi steam bugl při stahování updatu a po restartu mi ve steamovském okně naskočila defragmentace souborů HL2.
ed: v Properties u každé hry je Defragment cache files (ale to nevím jestli nějak pomůže)
Nějaké tipy jak zvýšit výkon source enginu? Po tom nespočtu updatů mi L4D1 běží nic moc a L4D zamrzá (očividně něco hrabe z disku) a loadingy se protáhly na neúnosné 2 minuty.
jasně že je to se známýma, jako singl by to bylo bez šance :-) ale konkrétně tuhle kampan považuju za to nejtěžší ve hře a nakonec se to podařilo... i když ten run v předposlední mapě, kde se zahýbá do saveroomu, byl docela haluz.
Nie. Samotného mě to neba, tyhle se s boty snad ani nedají uhrát.
tak Dark Carnival na Expert Realism pokořen. dohrál už někdo celou hru na tuhle obtížnost?
Snake to asi hrál jen přes GArenu na easy/normální obtížnost.
Nevidím jediný dôvod, prečo by som mal dávať plusko takému "komentáru". Argumenty a vyjadrovanie na úrovni žiaka základnej školy - prvého stupňa...
Snake, byt tu osobni ignore list, byl bys na tom mem prvnim uzivatelem (druhy den po registraci). Proc to si preber sam.
say:
to si trochu pleteš formu s názorem...
dobře napsanému komentáři, který se svým názorem liší od mého, dám rád +.
naprostému výmyslu založeném na nesmyslných argumentech nebo slohově otřesné sračce, dám naopak rád -, i když je "názor" totožný s mým.
to si trochu pleteš formu s názorem...
dobře napsanému komentáři, který se svým názorem liší od mého, dám rád +.
Holt tam není nic revolučního, jen je to bohapustá zábavná střílenice. A na easy/normal žádné strategie opravdu nejsou nutné.
Garret: Myslím, že jednoduché navážející se výkřiky typu ,,gratuluji, druhý nejhorší komentář na databázi" nebo ,,to zase jeden teen kritizuje něco, o čem nemá nejmenší páru. rozhodně bych ho zařadil mezi TOP3 nejhorších výblitků tady" nebo řazení autora do prvního stupně se za opovrhování pokládat dá. Ale budiž, každý tomu říká jinak.
Sorry Sayi, ale já neopovrhuji jeho názorem...
Sorry Garrete, ale opakovaně pohrdat se vším, co je v rozporu s tvým názorem je trošku primitivní.
to neřešte, vždyť jeho styl vyjadřování je na úrovní čtvrté třídy základní školy...
Bodkin: Asi čekají mega monstrózní kulturní zážitek Shakespearových her :-)
Fuck. Lidé už nemůžou hrát ani pro zábavu :( Tak to je v háji.
Já se za mentálně jednoduší nepovažuji a hra nemusí být dělaná zrovna pro delfíny, aby mě bavila.
Dám plusko, když bude hodnocení odpovídat názoru.
Dávám plusko :-D
Snake: tak tos přehnal napsat o mém komentáři, že je to recenze...
Garion: na 10 nábojů se mi ho nepovedlo skolit a hlavně používám M4, když je to možné. Jinak každopádně vevnitř v domě se zabít ani nedá, na to už jsme přišli, že se musí vyběhnout ven :D... spíš mi jde o to, co dělat, když jsou tam dva a s nima se na nás valí nekonečná horda zombíků... ale bojový plán se už připravuje... :D
e: a to nepočítám, že do něj musíš našít celou dávku, když ho jen škrábneš, tak to s tou brokovnicí není moc dobrý a přibližovat se k němu je taky o hubu... už chci vidět, jak budu dělat achiev, kdy ho mám zabít meele zbraní :D
Pokud vim, tak na normal staci(l) na Tanka jeden zasobnik z brokovnice + mozna nejaka troska navic (tim myslim tak jednu strelu, uz si to presne nepamatuju), tudiz to tak hrozny neni - nejlepsi taktika je zapalit a potom k nemu dva pribehnou a proste to do nej napumpujou a je po nem.
Na normal nevím, ale na expa to chce 4 lidi, oni ti boti se víc pletou než co jiného.Jinak taktika je hordy odrážet v chodbě na schodech. Pokud se díváš na bránu je to po pravé ruce a když jde tank vyběhnout ven.
Hraju s kámošem poslední misi ve Swamp fever... je normální, aby na normal obtížnosti to nešlo dohrát? :D Jedny lékárničky, během hry přijdou tak 4 tankové (a to nemluvím o posledním náporu, kde se na nás nahrne několik tanků, chargerů, jokeyů a tak milion zombíků) a prostě to není možný dohrát.. Zná někdo nějakou fintu? Kam se schovat, popř., co dělat? Měl jsem právě chuť rozmlátit notebook, když jsme zdechli po páté :D
Stanley: Jasně není problém;-) Jak bude čas dám vědět.
Nechcete mě někdo vzít do party? Že bychom po večerech dali pár kampaní? Rád bych zkusil extreme, s náhodnejma hráčema se mi většinou moc nevede. Nahráno 180 hodin.
Nějaké povedené addony (kampaně)
Left 4 Mario: http://www.youtube.com/watch?v=3-lFXQfxlJw
Crash Bandicots course 2: http://www.youtube.com/watch?v=0DkVWYJolPA
Wolfenstein 4D: http://www.youtube.com/watch?v=EjoHvVHXILY
atd.
Stahovat můžete odsud: http://www.l4dmaps.com/l4d2/
Left 4 Mario: http://www.youtube.com/watch?v=3-lFXQfxlJw
Crash Bandicots course 2: http://www.youtube.com/watch?v=0DkVWYJolPA
Wolfenstein 4D: http://www.youtube.com/watch?v=EjoHvVHXILY
atd.
Stahovat můžete odsud: http://www.l4dmaps.com/l4d2/
Teď už ne, teď už je to svázáno s tvým účtem.
Pokud mám tu hru nainstalovanou přes steam, mohu ji někomu darovat? Dostal jsem ji grátis a mě zrovna moc neoslovila
edit: 150h. nic není :)
edit: 150h. nic není :)
Say: Si to kup a taky od toho nedáš na dlouhou dobu ruce pryč :) Je to těžce návyková hra, když ji máš s kým hrát..
misadlouhy: Ty se fakt musíš nudit=)