Aby toho nebylo málo, tak byl i oznámen remaster prvního dílu + Before the Storm.
Páni. Bych nevěřil, že se jednou dočkám hry, kde bude v hlavní roli empatička :) Uvidíme, mohlo by to být dobré. Dvojku jsem přeskočil, ale zdá se, že trojka by mohla mít něco do sebe.
@Paul (18.03.2021 18:39): Já jsem rád, že ta značka už není v rukou Dontnod. Dvojka byla dobrá, ale BtS lepší. Mám pocit, že Dontnod nejsou schopni zopakovat úspěch jedničky. Twin Mirror je zdá se sračka a od Tell Me Why jsem také čekal víc, ač se mi to docela líbilo.
@Fritol (18.03.2021 18:36): Bez epizod si člověk bude muset tu emocionální smršť dávkovat sám, abysme nedopadli jako ta hrdinka :) Vypadá to skvěle ;)
Zrovna jsem to sem chtěl postnout s hláškou fritol má orgasmus :)
Ale vypadá to pěkně. I když to nedělá dontnod, ale deck9 ukázali schopnosti u BtS.
Trojka. Celá hra, žádné epizody s rozestupy. <3
Pro mě je Chloe mrtvá, vše ostatní je prostě non-canon xD
@Fritol (11.03.2021 20:03): Teď se tejden nevyspim :)
@Fritol (11.03.2021 20:03): No to som zvedavý. :)
Dnes má Chloe narozeniny! Ale dárek dostaneme my 18. března :)
@Jab (19.08.2020 07:39): To sice jo, ale tak druhá epizoda je 3. Ve výsledku to asi nehraje tak zásadní roli.
@Fritol (19.08.2020 07:32): No a taky je první epizoda zadarmo. ;)
@Naginata (19.08.2020 01:07): Kvalita se pozná :)
Teď jsem náhodou zjistil, že tohle je tady druhá nejvíce hodnocená nová hra za posledních 5 let :D
Při druhém hraní mě čím dál víc fascinuje, jak krásné má ta hra godraye, stíny a odrazy. Pár amatérských screenů.
@Seeker (31.03.2020 08:18): hraju to s gamepadem :)
@David_Cravford (30.03.2020 23:40): Nevím, asi je to jen o zvyku. Já jsem nějaké větší problémy nepociťoval. Ale je pravda, že s gamepadem se mi to hrálo mnohem líp a přirozeněji než s kombinací klávesnice+myš.
Jsem jedinej, koho fakt trápí ta kamera?
Mám na mysli, když se hýbu s Max, tak mi prostě přijde,jako kdyby ta kamera byla moc natěsněná na jednu stranu. Upřímně, motá se mi z toho hlava. Působí to hodně mázle.. není nějaká šance jak tu kameru usměrnit tím stylem, že bude uprostřed a víc nahoře? Přál bych si něco takového.
Shrnutí tam je, ale moc velkou pauzu bych ti nedoporučoval, jinak se snadno ztratíš v rozhodnutích, který jsi udělal minule a ani je třeba nepostřehneš. Nezávidím lidem, kteří museli hrát jednotlivé epizody postupně, jak vycházely a čekat několik měsíců na další díl.
Dohráno za 5 hodin. Rozhodně nadšení, něco podobného jsem ještě nehrál. Za 3 € dokoupeny další epizody, ale dám si pauzu. Doufám, že tam bude nějaké shrnutí "viděli jste minule".
@Bellerofontes (17.06.2019 19:17): Možná jsem to měla napsat rovnou, já tu nevinnost u Max mínila úplně jinak - vlastně vůbec ne v tom sexuálním smyslu; spíš jako neurčenost/nevyhraněnost v kombinaci s bezelstností.
Angličtina má dobrý výraz artless; meaning not skilled or cultured in the art of deceit. If you are artless, you are natural and uncontrived. Young people, animals, the socially inept — these can all be artless in the way they express themselves. They seem to mean exactly what they say.
@Jab (17.06.2019 18:20): Tvoje vyjádření níže jsou přeci jen dost neurčitá. Ale dobře, počkáme na tvé dohrání.
Její postava je autory v první řadě záměrně koncipovaná jako outsider, jenž namísto zájmů svých vrstevníků upřednostňuje videohry, komiksy a seriály. Nalezne tak pro ni pochopení do určité míry každý, koho hraní neopustilo s dokončením základního vzdělání. Jeden z důvodů, proč je tato hra pro mnohé tak srdcová záležitost; přesně ví, na koho míří.
@Sadako (17.06.2019 18:37): To ani nechci popírat. Jen jsem se pozastavil u toho nařčení z nevinnosti tváří v tvář situacím, v nichž je sexualizována. Už od začátku tam dochází k nějakým více či méně otevřeným záchvěvům sexuality, především ve vztahu ke Chloe, s níž je vztah zcela záměrně nejednoznačný, o něco rezervovaněji u toho chlapce, který se o Max snaží. Nejde o nic zlomového, spíš je to kontinuální pnutí. V obou případech je to zvládnuto velmi střídmě.
Zrovna tuhle rovinu na LiS oceňuji, ačkoliv hru jinak nemám příliš v lásce - nakonec je zcela lhostejné, zdali jsou Max a Chloe nejlepší kamarádky, nebo tam jde i o něco víc. Běží tam o mimořádně silné pouto mezi dvěma lidmi, nikoliv o druh tohoto pouta.
@Bellerofontes (17.06.2019 18:05): Že tam něco není řečeno či předváděno explicně neznamená, že to tam nemůže být přítomno skrytě, metaforicky - ale to bych to nejdřív musela dohrát, abych k tomu mohla říct něco bližšího, wtz.
@Bellerofontes (17.06.2019 18:05): Já si to ale níže vysvětluji úplně jinak. ;)
@Red (17.06.2019 18:15): Tyhle každodenní povinnosti mě prostě ve hrách už nelákaj. ;) A ten vykřičník, v souladu s tím níže napsaným, se ozval.
Já se teda sprchoval i v 9 a nepřišlo mi to nějak zkažený. Asi je Jab nějak podivně zvrhlej.
@Jab (17.06.2019 17:38): Kdyby tomu tak bylo, nezeptal bych se. Nečeká tě příběh o odkrývání vlastní sexuality a přerodu v "ženu", naopak se to začne ubírat zcela opačným směrem.
@Bellerofontes (17.06.2019 17:18): Vzhledem k tomu, že, jak doufám, je ta stávající situace určitým někam vedoucím záměrem autorů, tak úplně nevím, proč je důležité na tohle hledat odpověď. ;)
Pokud je podle vás Max nevinná, zajímalo by mě, co by se muselo změnit, aby nevinně nepůsobila.
@Sadako (17.06.2019 14:10): @Tulareanus (17.06.2019 14:10): Yup. Dohraji to a uvidím. Naneštěstí zítra jedu na konferenci, ale o víkendu s tím pohnu. :)
@rikuhahl (17.06.2019 13:29): Tak jako chlap se nepředstavuje, nemluví ani nevypadá a vlastně mě vůbec nenapadlo přemýšlet, že by vypadala na 18 nějak divně.
@Jab (17.06.2019 14:05): Do sprchy? OK, možná to přece jenom dohraju. :D
Já předpokládám, že za jejím (i ostatních) character designem stálo nějaké rozhodnutí a v tom se vyskytovalo víc důvodů, než aby byla cute.
Klidně by konfrontace jejího zjevu s okolím to mohla být metafora ztráty jakési mýtické nevinnosti, ostatně, ono je celé LiS coming of age story, jeden z důvodů, proč jsem to záhy přestala hrát, moc tyhle příběhy nemám ráda a většinou mě ty postavy serou, což Max zdatně činila.
Ale mohl by to být zajímavý materiál na nějakou hlubší analýzu.
@Jab (17.06.2019 14:05): Do sprchy? OK, možná to přece jenom dohraju. :D
Ale mohl by to být zajímavý materiál na nějakou hlubší analýzu.
@Jab (17.06.2019 14:05): Ja s tebou v podstate súhlasím až na jedno, nemyslím si, že sa ju autori snažia sexualizovať. Ale bude lepšie, keď to dohráš a potom bude diskusia. :)
@Sadako (17.06.2019 13:27): Za to ta tvoje metafora se štěňátkem stála za to :D
@Sadako (17.06.2019 13:27): Tak leda jejich stíny. :) Resp. neviděl jsem ve hře zatím situaci, kdy by vypadala více jak na čtrnáct (o jejím chování nemluvě). Nicméně granted, přímo se na to nezaměřuji. A ten styl grafiky také "sexualitu" trochu ubírá všem postavám. Důležité to ale není. A ani neprosazuji prsaté adventurní hrdinky. Jen mi to přijde jako zajímavý kontrast, kdy je imho schválně "nevinná", aby ji, z mně zatím neznámého důvodu, stavěli autoři do situací, kdy je právě tenhle aspekt konfrontován s (často nehezkou) realitou. Btw že ji mám vzít na začátku druhé kapitoly do sprchy... V tu chvíli jsem se chytil trochu za čelo. Ale naštěstí tady to ještě autoři udrželi nakonec v nějaké snesitelné úrovni.
@Tulareanus (17.06.2019 13:32): I stran přijetí odpovědnosti, kdy kolikrát navrhne (Kate nebo někomu jinému) nějakou cestu a pak tě upozorní na rewind, páč se bojí následků. I přes tu schopnost to hraje dost na jistotu, kdy se kolikrát ozve až v dosti sebestředném stylu. Také se dost nervózně se ošívá při kontaktu s lidmi. Co píšeš je ale také aspekt.
Nicméně... Jeví se mi pravděpodobné, že autoři sledovali i jiný důvod níže uvedeného kontrastu než jen "uspokojení" distributora. V tom případě bych se ale raději téhle diskuzi věnoval až po dokončení hry.
kam se mi ztratil prispevek? nekdo to smazal? .)
Max je kuře, je lehce naivní, konzervativní a pasivní. Pro někoho to může být znak nevyspělosti. Vzhledově vypadá mladší, ale to skoro každej študent ve hře. :)
@Jab (17.06.2019 08:06): Nejaké príklady? Hral som to už v 2015 a presne si to nepamätám. Nevyspelosť chápem asi z časti v tom, že zatiaľ čo okolo Max vybuchujú u postáv hormóny a podobne, ona je v tomto pasívna. Tak si to i ty myslel?
@Sadako (17.06.2019 13:27): to ne, ale mělo by bejt vidět, jestli je to holka a že jí je 18 a ne 13 :)
@Jab (17.06.2019 08:06): Já na ní teda sekundární pohlavní znaky vidím. Ne nijak extra výrazné, ale nemusí mít každá kozy jak Bayonetta.
@pajmič (16.06.2019 22:52): LOL, urážlivě ne. Jenom je to debilní floskule, kterou mi nelze nekomentovat, když na ni narazím.
@Jab (17.06.2019 08:06): Francie je Japonsko Evropy, takže dokoknalý stav. Jejich myšlenkový pochody jsou občas trochu bizár, ale když to takhle zmiňuješ, nikdy mě nenapadlo na Max takto nahlížet. Zajímavě si to zpozoroval. :)
@Jab (17.06.2019 08:06): jsem rád, že nejsem sám, kdo na to upozorňuje :)
Trochu mě začínají cukat koutky z té kombinace absence sekundárních pohlavních znaků a mentální nevyspělosti u hlavní hrdinky spolu se snahou ji v některých scénách dodatečně sexualizovat. Až si říkám, zda se autoři nechtějí zavděčit japonskému vydavateli. :)
@Sadako (16.06.2019 22:43): Slovíčkaření, nic víc. Pokud sis toto prosté slovní spojení interpretovala nějak urážlivě, budiž. not my problem. :) Mohl jsem to napsat jinými způsoby, význam by se však nezměnil.
@Kwoky (16.06.2019 22:37): Jedno japonské jókai (žel si už nevybavím název) vypadá jako dvoumetrová chodící vagina dentata a žere lidi, tak proč ne zabít pohlavím...
@pajmič (16.06.2019 22:38): Jawohl, úplně stejně úděsná jako ono slovní spojení něžné pohlaví.
@Sadako (16.06.2019 22:24): To je ovšem dost úděsná představa :)
@Sadako (16.06.2019 22:24): A co teprve představa, že se někdo zabije pohlavím :)
Kdykoli někdo napíše něžné pohlaví, představím si antropomorfizovaný penis hladící štěně.
@rikuhahl (16.06.2019 19:22): @musa (16.06.2019 19:13): Až na ten menší náboženský fanatismus je Kate fajn holka :D
@Jab (16.06.2019 19:35): Komentář je fajn, nebot rozdmýchal jiskru ve zdejším znalci a milovníkovi nežného pohlaví, Vurhorovi. :)
@Kwoky (16.06.2019 19:29): :'(
@Jab (16.06.2019 19:22): Dovolím si významně zakašlat :) odkaz