Fg: Už ta vydíračka začíná :D
Paul, Bodkin: Jak napsal pipboy plus sám příběh v jedničce je prostě konzistentní, plno událostí už ze začátku hry mají dopad na finále... Rozhodně se příběh dost liší od prvního dílu.
Jinak bych řekl, že ježdění je lepší právě jenom díky uměle vytahaným výkonům aut, je dynamičtější, řekl bych i těžší. Není to na škodu, kdyby auta měly 40 kW, tak bychom mezi misemi nepojížděli 10, ale 20 minut...
No a střílení viz koment, moc se mi nelíbilo..
No a střílení viz koment, moc se mi nelíbilo..
On ten jízdní model (normální) má dost společného s jedničkou, když teď mám přímé srovnání. Akorát v jedničce ty auta ještě holt (logicky) neměly dostatečný výkon, aby se s nima daly dělat takové vylomeniny - s autama z extrémní jízdy už se dají dělat taky pěkné psí kusy... :)
Ježdění je mnohem lepší, střílení taky, ale s rezervami..uvítal bych realistický přebíjení, realistickou nosnost, kotouly a jinej systém zdraví (ne regen, spíš něco mezi, třeba jako v FC2).
btw už je wikina mafia removed features : )))
btw už je wikina mafia removed features : )))
Bodkin: Pro mě jo, viz koment.
No a co to hlavní, tedy ježdění a střílení? Je to lepší v M2 nebo přibližně stejné jako v M1?
no kdyz uz se ptas, tak prvni mafia to vynahrazovala konzistentnejsim vyvojem postavy a hlavne variabilitou misi, kde se teda dvojka s jednickou vubec nemuze rovnat.
Tak tak, chtěl jsem se právě zeptat, čím že se to tedy liší od jedničky.
To jsou ti rozhněvaní mladí fanboyové.
To jsou ti rozhněvaní mladí fanboyové.
Nicméně v jedničce to bylo tak nějak stejně... ;)
a tak deje se toho dost, ale taky je pravda ze se zaverem to vetsinou nema moc spolecnyho. (ne ze by mi to buhvijak vadilo)
Tak hra ukazuje život gangstera od začátku do..né úplnýho konce..ale nechápu jak bys chtěl aby první kapitoly odehrávající se v roce 45 souvisely s posledními kapitolami odehrávajícími se v roce 51..tak jak to je udělaný je to zpracovaný skvěle. Jen tomu prostě chybí větší prokreslení a rozpracování..některý zvraty by měly o dost větší dopad, kdyby nebyla půlka hry vystříhnuta.Jinak OF COURSE že je to můj názor. This is the internet.
Paul: Tvůj názor. Já si zase myslím, že první kapitoly vůbec nesouvisí s těmi posledními :)
Osobně mi teda ten odstavec přijde úplně mimo, děje se toho spousta i během prvních 13 kapitol.
aoshi: Já to asi špatně napsal. Měl jsem napsat hra, která "má" stavět na příběhu. A ono to tak je, stejně jako první díl se opírá hlavně o příběh.
Hra má 16 kapitol, ale během prvních 13 se příběhově vlastně vůbec nic neděje. Objevují se postavy, které už nikdy neuvidíte, slýcháte jména, která si nikdy nezapamatujete, děláte mise, které s konečnou zápletkou vlastně nijak nesouvisí no a najednou jste v kapitole 14 a příběh jede do finiše. Takhle si gangsterský epos rozhodně nepředstavuju, pominu-li, že konec hry je víceméně flusanec do ksichtu nám hráčům. Hra, která staví na příběhu prostě nemůže takhle skončit.
Huh no z toho popisu (pribeh az v poslednych troch kapitolach) mi to velmi nepride, zeby "hra staviala na pribehu" :)
montana - asi tak.Oni měli prostě příliš ambiciózní plány, něco jako Duke Nukem Forever..rozdělali příliš features najednou aniž by je stíhali dodělat.
Tak snad to aspoň pořeší ta DLC. Ale neuškodilo by kdyby z nich některá (nebo všechna) byla zdarma : ). Hned by si 2K spravilo reputaci...stačí se podívat na CDProjekt, jak se jedná se zákazníky.
montana: Hustý, vsadím se, že bude stát 3x tolik, co teďka...
2k uz se do toho imho nechtelo lit dalsi a dalsi prachy a proste to uz nekdy vyjit muselo. Nic vic bych za tim nehledal. Kdyby tam melo byt uplne vsechno, tak na tom delaji dalsi dva roky.
Jinak nemel bych to rikat, ale je v planu do konce roku fakt kopa balicku a neskutecna zdimacka Mafie. Na konci roku ma byt pak krabicove jakejsi Mafia 2 Christmas pack se snad vsema DLCckama.
Jinak tohle je fakt krutost. Hrozná škoda..
ale nemyslím si že by za tím stříháním byla nějaká zlomyslnost/nenasytnost od 2K nebo tak...spíš to prostě všechno developeři nestíhali dodělat ve stanoveném termínu, a co nebylo 100% (což byla polovina hry) a nesouviselo s příběhem dostalo cut.
Snad to tedy aspoň dodělaj post facto..ta hra si to zaslouží.
edit - A ještě, on si tam hraje Mafii na volantu, a v plný podpora volantu není. aaargh
Snad to tedy aspoň dodělaj post facto..ta hra si to zaslouží.
Bursoft - snad to někdo vytáhne z ingame soundtracku.
Paul: Taky jsem to zkoušel. Bohužel v komentech na YT to také zjistit nejde...
Projel jsem celej orchestralni soundtrack a nenašel jsem jí tam :(
Paul: Jj, je v plné verzi.
Ono stačí zjistit kde asi budou, v každé příběhové budově (areálu) jsou tak 3, v každém bytě je jeden.. většinou nahoře na schodech, a někdy v bytě (u joa myslím)
já našel dva Wanted plakáty - jeden v uličce u Joeova bytu a druhý u dřevěné hospody tuningářů, co jí rozstřílí na kusy a pak zapálí. ale není na tom nic zajímavého, playmates rulují...
to SilentWolf: Tak to jseš lepší než já, já jsem měl po druhým dohrání jenom 25/50 :-D
Já taky ne xD a to mám playmates 42/50
to montana: ty plakáty tam jsou od začátku hry až do konce. Během hraní jsem taky na žádný nenarazil :-D
bursoft - byla ta skladba vůbec v plný verzi? Si to nějak nevybavuju. Ale taky jí chci : )
Uff, tak konecne dohrano. Nevim proc si vsichni stezuji na konec. Prisel mi vcelku fajn :) Navic asi 2-4 posledni kapitoly jsou vubec to nejlepsi, co tam bylo, jelikoz se tam konecne taky neco delo :)
Jinak to DLC pro PS3 verzi... vypada to, ze je to uplne to samy jako Jimmys Vendeta. Takze jen pobihani po meste jak kreten, takze to asi hrat nebudu...
btw. ty plakaty se strhavaji od kdy? Za celou hru sem na zadnej nenarazil... playboyu sem posbiral 17 a fajne :)
Hele, nenašel někdo v celém soundtracku skladbu, co hraje v této renderované scéně? Mně se to nepodařilo. Popř. jestli to někdo nezná odjinud, kde by to šlo sehnat...
edit: tak spoiler nefunguje asi na odkazy, takže bacha ti co nehráli :D
edit: tak spoiler nefunguje asi na odkazy, takže bacha ti co nehráli :D
Vskutku.
Hodně trefný video :)
Prumerne 17 vterinove video - http://www.youtube.com/watch?v=UWx1M2itPoM
let's agree to disagree, shall we?
Paul: myslím si, že to bylo schválně. Přeci jen si tak postavu hráč snáze zapamatuje.
Šťastný je Henrymu docela i podobný. Škoda že udělal tu chybu se spisovností, mohl ten dabing bEJT ještě lepší : ).
Pooky: Jan Šťastný hodně dobrý dabér, který český dabing v Mafii 2 hodně pozvedl. Není to žádnej amatér :) Jinak souhlas se Soukupem za těch několik málo vět co tam měl, je to fakt sekáč.
Barney: S tím naprosto souhlasím! Ale myslím, že krom Soukupa nebyl ještě špatný dabér Henryho, který podával docela kvalitní výkon (bachraté hovado mě vůbec nesralo).
Pooky, jsem s tebou! :-) Soukup je v pohodě i když z Jimmyho dělá jinou postavu, než jaká měla asi původně být, ale nejde pochybovat nad tím, že je to nejprofesionálnější dabér z celé Mafie II. :-)
Fg: Tak postupem času zjišťji, že jsem opravdu snad jediná výjimka, ale mě tam Soukup perfektně sedí. Takové zabijácké hovado bez emocí a keci při jízdě jsou mnohem lepší, než v anglickém dabingu (působí strašně strojově). Ale věřím, že člověk, co zkouknul nepočet filmových snímků s Arnoldem Schwanzengrem v CZ dabingu, bude se mnou souhlasit .)
Pooky: coze? dyt ta cestina je k zbliti! mluvi jak teplous :D anglicky je to strasne badass, nvm co na te cestine vidite ooo boze, je to hnus! :(
huh, anglicky jimmy zni dobre - jako nekdo kdo je rozhdnuty nakopat vsem v dost mozna poslednim tazeni prdel a patricne si to vychutnat, ten soukupovsky zni jak nejaka padavka co po gangsterech uklizi leda zvratky, proste totalne mimo...
Podle mého je naopak český dabing intro v Jimmyho Vendetě paradoxně lepší, než anglický "originál" - tam působí Jimmy jako Duke Nukem v důchodě a hlas nezní jako přímo vycházející ze hry.
Možná, že za tu oblíbenost může představa velkého Arnolda Schwanzengra při každém promluvení.
To popkec: třeba schválí ten tvůj :-D A btw jsem toho Soukupa tam taky zmínil :-D
Jojo, Pavel Soukup, hodně mě tam překvapila jeho přítomnost. Napsal jsem to i do popisu ale nějak se to nechce schválit. Jo a psal jsem se s popisem 20 minut a pak zjistím že mě předběhl Wolverine.
No jasně, Pavel Soukup : )
Já ho mám v podvědomí jak Richarda z friends..
Ha! Už sem přišel na to, odkud Jimmyho hlas z české verze znám. Je to dabér, kterej u nás dabuje Schwarzeneggera.