Tak popkec nemá, pokud to dobře chápu, nic proti hře, ale proti té ochraně. Když to stáhne, žádná ochrana tam nebude. Tomu se říká lstivost, ale ne pokrytectví :)

btw u GFWL aspoň nemusíš nic svazovat s účtem - díky offline modu.
No pokud nechceš být pokrytec, tak máš na výběr mezi koupí a hraním a nekoupí a nehraním, že.
A kdybych si měl tipnout, řekl bych že většina vývojářů desetkrát raději použila steamworks nežli GFWL a securom.
Paul: Však to je právě na nich to special nebo collector :)
A mám snad na výběr? Přece je v tom nebudu podporovat. Sice je to rozhodnutí nějákej šašků z 2k a samotní vývojáři za to asi ani nemůžou ale tak když si hru koupím tak se určitě nechci srát s nějákým steamem apod.
No právě. Nechápu že jich neudělaj víc, když už je maj vyprodaný měsíc před vydáním.

Sigh.
montana - Tak v anglii si to koupím už třeba proto že tu special edici (ani collector) český shopy nemaj :P plus jsem už zvyklej a preferuju mít jistotu angličtiny.
U konzolovych verzi bude dle vseho na vyber ze vsech jazyku (ne kombinace, ale bud ten nebo ten) na PC jeste nic nekvakli myslim.

Kazdopadne jelikoz to bude pres Steam, tak je to dosti pravdepodobne, ze budou taky vsechny jazyky.
montana: Já chci především anglický dabing, a pokud vím, tak se ještě Cenega nevyjádřila, zda bude možnost na něj v české verzi přepnout, nebo už ano?
Myslíš, že je to kusově limitované, a je tedy nutné to předobjednat už teď?

EDIT: Njn, taky jsem si představoval, že si M2 koupím v nějaké obří sběratelce (něco jako krabice od pizzy u jedničky), ale kde nic tu nic... :(
Memphis - já budu určitě brát tuto verzi -jinde jsem to levněji neviděl, 900Kč včetně dopravy je OK, za Mafii bych dal klidně dvojnásobek. S Game mám dobré zkušenosti, narozdíl od zavvi mi od game hra vždycky přišla rychle (3-4 dny max).

Kubulus - Já nic z toho nezpochybňuju a taky se dokážu vžít, ale vadí mi jen když si to ten člověk pak stáhne. Prostě to pokrytectví.

edit - ikdyž to je "jen" special edition a ne collector's edition. Tu ale nikde pro PC na žádným UK ani CZ shopu nevidím :(
Paul: Plánuješ nákup z UK? Myslíš, že bude ještě dodatečně nějaká speciální edice? Pak kdyžtak prosím hoď do diskuze nějaké info odkud budeš brát, nejsem v tom nakupování ze zahraničí zatím moc kovaný...:)
Paul: Když si koupím hru v krabici, nečekám, že jí bude potřeba svazovat s nějakým účtem. Jasně, někomu to vyhovuje, tak ať si to koupí přes STEAM, komu ne, ať koupí krabicovou verzi. Jenže tady je to ve výsledku vlastně jedno. Na výběr totiž nemáš.

A obzvlášť tohle naštve v situaci, kdy to je u hry, na kterou čekáš 7 let. Rozdíl, jestli si to stáhneš z netu nebo ze steamu je spíš ve hráči, má-li chuť do toho prostě permanentně za každou cenu vložit peníze. Mě osobně kupříkladu přijde v tomto případě mnohem debilnější kupovat sběratelské edice, protože ti krom pár tretek zmizí vlastně to nejdůležitější, samotná hra, kterou už napořád svážeš s účtem.

Mě osobně to je jedno, ale dokážu se v tomto ohledu do ostatních, těm co se to nelíbí, vžít.
Snad to tak i bude. Pokud bude ale česká verze od Cenegy odlišná, mohl by to být problém, Steamworks nebo ne.
Pár problémů s patchováním tam je, ale při tom množství her..navíc u her co jsou rovnou steamworks by problémy logicky být neměly.
Jaký sračky a jak na hlavu. Steam existuje přes 6 let a prodávaj se na něm snad všechny PC hry co vycházej.A narozdíl od GFWL je užitečnej.
Ale chápu pokud ho někdo nemá rád, a dokonce si kvůli němu nekoupí hru na kterou se těší. Ale sere mě to pokrytectví že si tu hru ukradne a schvaluje si to "tím špatným steamem/sračkou".

Sakra vždyť ty máš M1 mezi svými nejoblíbenějšími hrami, a dvojku na které dělali 7 let bys sis stáhl ? To se prostě nedělá.

tolister - pokud máš slušný PC (takový co rozhejbe Mafii) a připojení (jakýkoliv broadband) tak se steamem není problém. Nainstaluješ (pár mega), uděláš účet, zadáš CDKey a už instaluješ a hraješ.
Paul: Třeba původní krabicovka Fallouta má teď taky už nějákou cenu, s Mafii 2 by to časem třeba bylo podobný. Když si to koupím to abych pro to vytvářel extra účet, to je fakt na hlavu :-D

Tolister: To je ti málo? Koupím si to a ještě musím do pc rvát nějáký sračky. A nemůže to být všechno stejný když už, jedno je steam, druhý je games for windows a rockstar si ještě pro jistotu vytvoří social club.
Tak Mafia je kultovní záležitost, Mafia se neprodává přece...
Tolister: příhlásíš se a klikneš na to co chceš hrát, akorát to chvíli trvá

marwel: Já si to fakt chtěl koupit :-D

Paul: Možná, ale to abych to radši ani nevybaloval z obalu. jak to budu asi tak pak prodávat? To jsou hajzli to je strašný xD
No ale co když někdo nechce Steam a koupí si hru? Tak to mu už nezbývá nic jiného než si Steam pořídit. Ale přijde mi to divné.

A jak tak probíhá třeba spuštění hry když je přes Steam?
Lidi vzdycky musi nejakym stupidnim zpusobem obhajit kradez. Stezovat si na protipiratskou ochranu Ubisoftu, ktera nuti hrace byt neustale online, pochopim - ne kazdy ma stabilni internetove pripojeni-, ale steam?
Až si to zahraješ a budeš z toho unešenej na větvi tak tě tvoje svědomí donutí to koupit, steam nesteam.

: )
Paul: Nerozumím, jsem zmrd a stáhnu si to. Fakt jsem to chtěl koupit takže na ně chystám takovou zákeřnou pomstu.
popkec - nekoupíš a nebudeš hrát, doufám? jestli si to stáhneš, tak what a way to stick to your principles!
popkec: :D jou, ono to nakonec s crackem bude asi nejjednodušší a nejmíň otravný...
popkec - takže se ochudíš o pravděpodobně hru roku? Nebo koupíš konzol verzi?
Zrovna před pár dny jsem uvažoval že si to předobjednám, ještě že mě to přešlo a chtěl jsem si to jít koupit až v době vydání. To už je vrchol, pochopím to třeba u her od Valve jinak to ale podporovat nehodlám.
Bursoft: Tak jasne, na druhou stranu jakych veci? Zaplaty, ktere jsi zminil? No jak vidis, tak se to deje prakticky jen tobe a pokud to nenahlasis Valve, ze to dela to a to a ze se bug da reprodukovat takhle a takhle (to je hodne dulezite!), tak samozrejme nic nespravej, jen blb by stoural do kodu, kterej dle jeho vedomi a svedomi funguje :) (Optimalizace nechme stranou, ty delat samozrejme mohou, ovsem dve veci, a) nikdo nevi, co treba Steam pri spousteni dela, cekal bych, ze treba overuje, jestli mas v poradku herni soubory a tak, takze je mozne, ze uz to urychlit nejde, protoze prace s diskem proste trva, ale je to jen jeden z mych tipu, za b) ono se lehce rekne optimalizovat, ale neni to vubec lehke a casto je pri tom situace, kdy az nekolik dni prekopavas kod s vidinou, ze se to drsne zrychli, a nakonec zjistit, ze misto 1,5s ti operace trva 1,45s kdyz mas stesti a vhodna data a 1,55s kdyz mas spatna data, tejden prace v pytli a nic jsi neudelal :).)
montana - tak tak, na konzole je to nejlepší, hlavně to debilní ovládání, grafika, nutnost mít neustále dvd v mechanice, žádná možnost modů a tak :P
Kdyz si to koupi v krabici, tak to bude mit v cestine s registraci na Steam. Kdyz si to koupi na Steamu, tak to bude mit v anglictine.

Kdyz si to koupi na konzoly, tak se s nicim srat nemusi :)
Takže když si člověk koupí krabici v české verzi, tak nepotřebuje aby mu to jelo přes Steam?
popkec: No každopádně vypadá, že Steam verze nebude v ČJ. Celkově ale teda netuším, jak to chcou udělat s tím dabingem. Že by v krabici byl a při tom na Steamu ne?

Garion: Já to myslel tak, že je to zbytečná funkce na úkor mnohem důležitějších věcí...
Ted jsem to vyzkousel a do zobrazeni steam okna od zapnuti mi to trva 26 vetrin, do zobrazeni uvodni steam stranky cca 32 vterin. Nemam ani pomalej hdd ani pomaly pripojeni ani nic jinyho :) Coz je opruz, na druhou stranu PC restartuju tak maximalne jednou denne, spis mene, takze proste kdyz jednou za par dnu je potreba restart, tak si jdu uvarit caj a mezitim se mi Steam i dalsi zrouti, co tam mam, spusti :)

Co me stve vic, ze v zatezi je ten browser o rad pomalejsi nez kdyz browsuju v normalnim prohlizeci (kdyz napriklad chci najit nejaky achievmenty nebo tak, tak je to porod, protoze je to zhruba 6 kliku).

Hry se mi po vypnuti korektne vypnou, s tim jsem problem nikdy nemel. To, ze nektery funkce (i hrani her) obcas nejsou dostupny, jsou holt nesvary prakticky vseho, co ma co do cineni s internetem a holt nezbyva nic jineho nez se s tim smirit. To, ze je v nem integrovany browser, dokazu pochopit a pokud to nezpomaluje chod cele aplikace, tak nevidim duvod, proc by tam nemohl byt.
To lze pak vyřešit neoficiální/ilegální cestou pomocí cracku. Což je někdy v případě Steamu nutnost, viz třeba Railroad Tycoon 3. I když tohle řešení bych po morální stránce přijal jen v případě nutnosti použít offline mód, který zrovna moc nefunguje.
Mafia 2 půjde pustit jen přes Steam? Nechápu proč nepůjde spustit normálně, když člověk nechce žádné přídavky nebo updaty.
Ok, uznávám že v případě slabšího PC/připojení může být Steam kvalitní opruz : ).
Toť ideální stav. Teď si představ Steam běžící na pomalejším a vytíženějším HDD (postarší notebook) na mobilním nestabilním připojení a spouštění Steamu se protáhne na cca 2 minuty a spuštění her je někdy sázka do loterie ("This game is currently unavailable..."). Toť pohled z druhé strany.
To fakt nechápu. Steam se mi zapíná spolu s windows potichu na pozadí, to trvá těch 10 vteřin. Při spouštění hry se to "launching game" objeví cca na dvě vteřiny. Bugy nebo padání nebo pomalost prostě neznám. A ty výhody - automatický updaty, geniální steam overlay, friends, rychlost stahování (až na vyjímky přetíženejch serverů)...
Ne, po prvotním spuštění Steamu jsou všechny "paused" v seznamu her, ale v seznamu stahování nejsou vidět. Musí se na ně kliknout prvým a dát resume download.

A už mě začíná štvát ten patchovací systém. Když pominu patche k Company of Heroes, teď jsem nainstaloval z DVDček Empire: Total War a po instalaci se ještě stahuje cca 7GB dat jako patche. A dám krk na to, že toto potká i Mafii 2. Tyhle hry je lepší rovnou stahovat ze Steamu a z fyzických médií si udělat těžítka.

BTW, nevím jak se mi to povedlo, ale celou Civilizaci IV (krom Colonization) vlastním 2x :D
Pár příkladů špatně napsané aplikace: Zamrzání GUI kvůli čekání na dokončení nějaké procedury (mazání/instalace hry, výpadek spojení, čekání na spuštění hry), nebere v potaz docházející místo na HDD (a s tím spojená nemožnost rozdělit datovou složku na vícero HDD), nicneříkající chybové hlášky, plus spousta bugů (teď si jich vybavuji 7 :) ). A pak je tu ten problém se stabilitou jejich serverů, která se dlouhodobě snižuje (asi nestíhají reagovat na zvyšující se popularitu Steamu).

Pokud je někdo zvyklý na vyladěné aplikace co se týká uživatelského rozhraní (Apple), může být docela šokován :D. Jinak ale nemám nic proti, Steamworks u Mafie vítám všemi deseti :)

PS: Jinak už někdo zkoušel po přeinstalování Steamu ručně odpauzovat 150 čekajících stahování, které jen ověří hru proti účtu? :)