Mě to přišlo krátký už když jsem to hrál prvně. V tý době byla Mafia v porovnání s jinými hrami fakt relativně krátká. Si myslím.
j.calling.2bad: samozřejmě v dnešní době, kdy to má každý projeté nesčetněkrát to působí krátce, ale pokaždé se u Mafie bavím, doufám, že to tak bude i u dvojky. Snad tam bude něco, co hru trošku prodlouží, nepočítám-li sbírání pornáčů a splachování Wécé :-)
Pivo: Tak. Zrovna teď jsem si to odehrál znova, a i se všemi vedlejšími misemi od Lucase mi to trvalo 10 hodin a půl. Nicméně je fakt, že hrát to poprvé, v jedný nebo dvou misích (Bastard se štěstím, Jen tak pro radost) se dá chvíli bloudit. Tak či tak, přišlo mi to naopak ještě dost krátký, když nepočítám jízdu a extrémní jízdu (normální jízda je totálně zbytečná, a extrémní mě zas tak moc nikdy nebavila).
Deset hodin příběhu je po tak vychvalovaném předchůdci dost málo...
Na druhou stranu:

"Mafia II je deset hodin řízení, příběhu a zvlášť příjemných přestřelek. Na pořádném hardware vypadá špičkově a kdyby se soundtrack prodával zvlášť, koupím si ho."

Ja teda nevim, jak vy, ale ja cekal vic nez 10 hodin (prvni Mafii jsem nehral, ale prijde mi, ze vsichni o ni rikaji, ze byla dlouha).
Vzhledem k tomu ze obe hry jsou uplne o necem jinym, tak je to uplne šumák :)
Myslíš těch 8/10 ? bah, anglánům nevěřím od doby co dali Mafii 1 4/10 : )
Montana: Zase tak hnusně a odpudivě nevypadá, že bych se za něj musel stydět, takže proč ne. A i když ne, tak by mě jako dárek neurazil.
THX: jo takhle, tak to chápu... no já ještě nevim, jestli budu tak utrácet... ale když jsem se nad tím zamyslel, tak jsem si uvědomil, že v září stejně moc nebudu doma, tak bych si mohl hru koupit až o měsíc později, třeba ji někde zlevní :)
Brani mi v tom to, ze za nej nedam jedenact stovek... Dve hry nepotrebuju. A jo, povesili, vzdyt je peknej.:)
THX: a co Ti brání?

montana: proč ne? A i kdyby ne, tak dávat litr za hru je směšný, takhle bych k tomu měl aspoň kalendář...
Paul: Tak třeba Team Fortress 2 si bez steamu moc nezahraješ, alespoň neznám nikoho kdo by to tak hrál, navíc to má každej týden update
Dokud se nemusím nikde registrovat, "jenom tři instalace" nebo neustálý připojení k internetu tak je mi to celkem jedno
Steam jakožto ochrana skutečně nic moc není, jenže aspoň zabraňuje uniknutí před vydáním, což už samo o sobě je dost důležitý. A pak je prostě dneska už pro spoustu lidí přidanou hodnotou, že tam ten steam vítaj a jsou raději že tam je, než že by tam nebyl. Oproti předchozí 2K kombinaci Securomu a GFWL, na což nadávali VŠICHNI, je to prostě krok vpřed.
Podle mě je steam daleko menší zlo než třeba ubi ochrana, je pravda, že na pomalém připojení je to docela peklo (hlavně když se musí ještě něco stahovat), ale i tak. A ano je to ochrana proti pirátům, čím lepší tím déle trvá vytvoření cracku (kdysi to byl half-life 2) a možná si to koupí víc lidí. A nechápu tuhle rádoby averzi proti ochranám, chtěl bych je vidět kdyby jste vytvořili vlastní hru, dlouho na ní dělali, vráželi do ní groše a čekali návratnost a ono ouha všichni si to stáhli. Já jsem zastáncem toho, že si hru koupím a když mě sere nějaká ochrana tak popř. najdu crack (trochu pokrytecké já vím)
Tak samozrejme ze protipiratsky ochrany jsou spolehlivy jak pul kondomu, ale lidi co v tom maj prachy chteji videt ze se deje "neco" :) A pokud je teda ochrana dost dobra na to, aby piraty par dni zdrzela, porad to muze znamenat nejake extra prodeje z piratu-nedockavcu. I kdyz nepamatuju se ze by zrovna v tomhle smeru steam nekdy predstavoval prekazku.
Ta ochrana ve hrách zabraňuje pirátům v hraní? Já myslel, že když si to někdo stáhne tak potom stáhne crack a může hrát. Spíš některé ty ochrany odrazujou hráče od koupi.
Tolister: Treba proto, ze tam nemusis davat jinej ochrannej bazmek :)

Zajimalo by me, co by popkec rikal, kdyby oznamili, ze se to bude distribuovat se StarForce verze 1000XTREME Edition, ktera z PC udela herni konzoli s nevymennym mediem Mafia 2 (= nepujde na tom delat nic jinyho nez hrat Mafia 2).

Samozrejme mam take nejradeji hry, ktere jsou uplne bez DRM, na druhou stranu kdyz se na to podivam ze strany vyvojaru (respektive teda vydavatelu), tak kdyz tam ochranu nedate zadnou a ono se toho misto 2M proda 1M a nejekajej radoby znalec zverejni nejaky vycucany cislo, ze z netu si to stahlo 3M lidi, tak vam to akcionari daji pekne sezrat (a u takovehle sumy uz muzou i padat hlavy). A kdyz tedy porovnam Steam s ostanimi ochranami (na vrcholku se snad jiz zaniklym StarForce a bohuzel stale aktivni Ubi-uber-blbosti), prijde mi to jeste jako docela fajn ochrana.
Tolister: Protože za těch pár let se Steam přetransformoval z obyčejné distribuční platformy na plnohodnotný DRM, který řada hráčů ani za DRM nepovažuje :-)
Paul: Vím, že registrovat se tam je jednoduché a celkově to nepředstavuje velký problém když je tam tolik hráčů zaregistrovaných, ale i tak, proč se to vůbec řeší přes nějaký Steam účet? Pokud si člověk hru zakoupí na Steamu tak to chápu, ale k čemu to tak řešit u normální krabicovky?
A raději ani nepočítat kolik procent z těch co koupil nakonec člověk hrál... :)
Hlavně různé indie hry... brrrr. Ale nějakou novinku za plnou cenu si na Steamu může koupit snad jedině chorý jedinec. Tedy minimálně co se týká Evropy (ne Británie). Ceny v kamenných obchodech, zejména v Británii, vycházejí i s poštovným často i na polovinu ceny ze Steamu. Mafie 2 je toho jasným příkladem.
Hlavní výhoda Steamu je v příležitostných koupích - prostě vyhodit peníze za každou věc, která se člověku zalíbí je tam velmi snadné. A v kombinaci s různými akcemi o to víc. Čili předpokládám, že hodně lidí, co by si některé hry normálně nekoupilo (např. není to hra, kterou by chtěli tak moc, aby ji objednávali poštou nebo kvůli ní zašli do kamenného obchodu) to na Steamu udělá. Pro impulzivní kupce noční můra (heh, naštěstí už jsem to omezil).
Paul: No a já zas nekupuju ty co jsou na steamu :-D
To je jenom na konzole a taky myslím že mafia 2 zas tak volná nebude, nebo jo? Klasický gtáčko se z toho doufám nechystá...

Memphis: no jo, tušil jsem jak jsi to myslel jen to bylo napsaný... divně
No hlavně aby byly bannery po městech jako New York, Chicago a tak :P
Co se načasování týče, na jednu stranu dobrý, na druhou ale před pár měsíci vyšel docela briliantní Red Dead Redemption..tak snad nenasytil všechny open world chtivý hráče.
Memphis: Ještě by se mohli opět vytasit s billboardama po městě. Pamatuju si, že před vydáním první Mafie toho bylo v Brně spoustu...
Mně ten obří banner přes celou stránku včera na Steam Store prostě potěšil, hlavně kvůli zmínce o prvním dílu. Jde vidět, že to 2K nepodceňují a reklamní masáž bude asi opravdu velkolepá - časově vydání odpovídá BioShocku 3 roky zpět (a podle mě je konec srpna super načasování, konkurence široko daleko nikde), takže doufejme, že pro ně tahle hra má minimálně stejnou důležitost. :)
tolister - proč tě to štve?

popkec - divil by ses, ale na zahraničních fórech je spousta lidí co už hry co nejsou na steamu ani nekupujou, a steam považujou za synonymum s PC gamingem.Plus jak píše Memphis, tím že je ke dvojce Mafia 1 v ceně si jí dost možná zahraje spousta lidí co jí nehrála a zpětně docení.

bursoft - V lednu 2010 to bylo 25 milionů.
popkec: Tak Memphis to asi myslel tak, že se to víc dostane do povědomí lidí, co o tom třeba nic neví. Přece jenom Steam má 15 milionů účtů...
Memphis: Eh, cože? To jako si to někdo koupí kvůli tomu že si to může registrovat na steamu nebo co? :) vždyť spousta her co se prodává na steamu steam sami o sobě nevyžadují.
Upřímně jsem rád, že je to na Steamu - věřím, že se tak hra dostane k mnohem více lidem (= vydělá více peněz), a třeba dodatečně i první díl.
Je zvláštní, že ti, kteří nadávají na DRM, Steam a podobně nikdy nezvažujou možnost si to koupit a pak cracknout. Vždycky jen stáhnout a nezaplatit. No jo, vždycky se najde výmluva proč pirátit...