MIGtheDRAGON: Mě v první hře umřeli i loajální postavy, takže si myslím, že loajalitou to není (někteří neloajální přežili :). Současnou hru pořád hraju, ale řikám si, že když třeba vylepšim zbroj, tak už by se nemusel stát, že mi ho unese ten roj těch bzučáků :)
Přažila. Jinak si si odpověděl sám:)
Tak hra dohrána, ale vážně by mě zajímala jedna věc. Přežila někomu celá skupina ? Já měl skoro všechna vylepšení a neloajální byla jen Jack a stejně mi umřeli dvě postavy a nějak jsem si nevšim, že by to šlo přímo ovlivnit. Možná byla blbost nechat udržovat bariéru zrovna Jack (samozřejmně nevydržela).
Co všechno víte o Morinth vs Samara, až teď jsem Morinth odolal a tak jsem se mohl plně rozhodnout, ale netuším jestli si ji mám nechat xD
Nevyzkoušeno - není ten závěr se smrtí Sheparda ten, kdy se spáří s Morinth se Shepardem? :D ..
ME2 je místy náročnější a místy naopak zase svižnější. Engine jako takový je mnohem více optimalizovaný, vypadá to tedy lépe a přesto to jede o trochu svižněji, než jednička, ale u náročnějších scén zase nároky na HW vyletí o trochu výš, než byly u jedničky.
A zdá se, že se tentokrát vyvarovali nepříjemným grafickým "bugům" drasticky snižující FPS na některých konfiguracích PC, viz tram do rift station na Noverii a silové pole na Ilosu.
Kubulus: Jestli ME2 končí Shephardovou ,,smrtí", v ME3 budeš hrát za kyborga s jeho mozkem a umělým obličejem=D
Djkoma: Oproti I. je II. náročnější, ale pokud rozjels I. a dohrál ji, II. dohraješ taky=), Sniž si rozlišení a obraz vystřeď na obrazovku (v nastavení grafiky, obraz bude ostrý)! Ne jenom, že ti to pojede plynule, ale budeš si moc dovolit i nějaky dynamicky stínování bez znatelnyho snížení FPS=)
Nevim jake maji zkusenosti ostatni, ale u me bezi dvojka pomalu lepe nez jednicka. Kopejte si do unreal enginu 3 jak chcete, ale vynikajici optimalizaci mu nikdo uprit nemuze.:)
zdravím, chci se zeptat, o kolik je v reálu náročnější dvojka oproti jedničce. Četl jsem nějaké vyjádření někoho z BioWare, že poběží na stejných strojích... (stačí nízké detaily:)). Dle ofic nároků to tak moc nevypadá:). Díky.
IMHO ten překlad obsahuje tolik chyb a přešlapů, že už nijak jednoduše "opravit" nepůjde. Zejména překlady termínů jsou komplikovaná záležitost. Tady to chtělo spíš důkladnější přípravu.
ja dufam, ze co bolo napisane v nasledujucom texte bude pravda, velmi by ma to potesilo :)
"součástí připravovaného patche je i možnost zapnout AJ titulky v instalátoru. Ono už tam jde nahrát teď, ale musí se přemazat jazyková soubor a přepsat SKU.ini"
moc bych se neradoval, spis opravi par krp, na co upozornili uzivatele, urcite nebudou vse kontrolovat, to by nedali, takze stejne to bude k ....
Neboj. Prý na opravě překladu teď makali celý víkend:)
No jo :). A ten překlad je opravdu příšerný. Najít tady nějaký odstavec textu, kde není oproti originálu zcela překroucen (=invertován) jeho význam, je jako hledat jehlu v kupce sena. Taky překlady některých schopností a vlastností předmětů a postav jsou silně zavádějící, u některých ani netuším, co by to mohlo znamenat :-/
Koukám že speciální edice přináší do hry speciální zážitky :)
Edit 3: Tak jinak, kde zjistím, jaký konkrétní stažitelný obsah mám nainstalovaný a jaký mi chybí?
Trapný dotaz: V menu mi to píše "K dispozici jsou nová data." Bohužel při kliknutí na tuto položku se mi pouze spustí IE se stránkou BioWare. A ani za mák se nemohu prokousat k nějaké sekci "Downloadable content."
Edit: Eh, tak nic. Po reedemnutí kódu z CE edice se mi na předtím prázdné stránce objevila ta ztracená data :)
Edit 2: Ok, tak ani po stažení oněch třech souborů (Armor z CE, quest s Normandy, quest se Zaeedem) mi jaksi hra pořád píše, že to není všechno... Co dál?
Ah, no jo. Já myslel, že ty bonusová DLC tak nějak fungují dohromady s tím Cerberus šmejdem.
Nate - a nie su to kody na odomknutie DLC?
Hmmm, proč že mám k ME2 hned tři sériová čísla?
HEX: Cerberus Network je hrozný vyblitek :)
Jinak s komentářem souhlasím.
Jinak s komentářem souhlasím.
bez nejakeho hlubsiho smyslu me prave napadlo jak by se v tom cz prekladu krasne vyjimal "velitel Štěpán" >_>
Třeba se bude hrát za malé Sheparďátko :D
Tak to by mě zajímalo, jak té smrti dosáhnout.
Nevim co je na tom pravdy, ale ve trojce prý za Sheparda už hrát nebudeš. Koneckonců, jeden z konců dvojky má končit Shepardovou smrtí. A jen tak od věci, není to spoiler, jelikož Bioware to oznámili ještě před vydáním hry.
Kubulus: Naprostý souhlas. Graficky, herně (ovládání), hudebně, designově... Šička! Opravdu vypiplany.
Sten: Umožňuje to vlastně pokračovat (tudíž i ve trojce to bude), což hru tak nějak víc propojí. Navíc některy suroviny (posbírany na planetách) a kredity (část, u mě to bylo cca 10%) se ti přenesou.
uf, vzhled, nejake paragon/renegade body (asi ne vsechny, nevim), rozhodnuti s vlivem na dvojku - zastupny dotaznik neni. Za vysoky level jsou pak jeste nejake financni a surovinove bonusy. kazdopadne vzhled a povolani pokud se prenasi by mely jit i tak na zacatku upravit.
pokud vim tak se zachovava postava - oblicej a hlavne rozhudnuti, ktera si ucinil v prvnim dile, ale zadny zasadni pokud nepreneses, forma dotazniku jiz odvede sve......ale rad to prenecham nejakemu kolegovi, jestli je to spatne :)
Nevím jestli už se někdo neptal takže se omlouvám jestli ano ale jak velký vliv na Mass Effect 2 mají implantované savy z Mass Effect 1?
http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=35594&r=top to je komedie! :D
Loayality questy pro zabijaka a judicatora vybocovaly z ty sablony, to jo. Ale ty co se v journalu zapisovaly do druhy zalozky mi vesmes prisly jako primitivni jednohubky, i kdyz treba to cos napsal do spoileru me minulo...
pipboy: No já jich zas tolik nehrál, ale to co ano, se mi docela líbily. Z loyal jsem dělal taky a ty jsou nejlepší (viz ta sledovačka). Pak jsem dělal nějaký pro Liaru, ale zrovna jeho první část mě moc nebavila, ale ta druhá zas jo. Sem tam nějaký vyšetřování, pěkný mi přišel i ten, kdy hlavního hrdinu otrávili a on pak vyburcoval jednoho zákazníka, aby barmana zabil. Bylo jich tam spousta, i když moc jsem jich nehrál. Každopádně ještě dneska to začínám znova, tak se na to budu pečlivějc soustředit.
na minusa tam dost veci rozumne kritizujes :) Ale chtel jsem se zeptat kdes vzal ty spisckove sidequesty. (Teda pokdu tim myslis questy o zvedani loayality, tak castecne chapu, ale stejne me irituje ze se to snad pokazde az na cca 3 dialogy na zacatku/uprostred/konci zvrhne v rubanici A -> B.)
No možná jsem to přehnal, ale ta hra je řemeslně na špičce. Ještě jsem zapomněl dodat, že mi hra ani jednou nespadla a nenarazil jsem na žádný bug.
Jinak když se ti to nezdá, tak mi tam vraž mínusa :)
Jinak když se ti to nezdá, tak mi tam vraž mínusa :)
"Pokud se vám něco na hře nelíbí, není to její chyba, je to vaše chyba." ze ti ruce neupadnou, naspat takovou zhovadilost :)
Kubulus: Už jenom to, že jsem si nahodil ME2 a začal ho hrát v době, kdy bych měl sedět na prdeli a učit se, je výjimka=D Takže info mi uniká...
Tak ono RPG ohledně vývoje postavy a inventáře je v ME celkově zoufaly, ale úplně ho odstranit? Chyo...
Say: To se ví asi tak 4 měsíce a považuje se to jako klad, jelikož inventář byla zoufalá vlastnost prvního dílu :)
to je toho...
Dělají si prdel, že vypustili inventář a rychlou klávesu k char. screenu?!?!
Podla toho co som pocul, su v tej cestine take kopance, ze to snad ani nikto netestoval.
Nevíte, jak zjistit kód obličeje (ten, co se dole přepisuje během tvoření obličeje) z importované postavy? Po importu se nabízí obličej z ME1, defaultní a vlastní. Ve vlastním nastavneí je ten kód... Jde mi o to, že bych jen mírně pozměnil imporovaný ksicht.
jo presne tohle bych radsi videl osekane ála Dragon Age, nebo jeste lip i "jak jsem ti uz rikal..." frazema.
... je to jen muj pocit, nebo v jednicce se tohle moc casto nedelo?
... je to jen muj pocit, nebo v jednicce se tohle moc casto nedelo?
Fg: Já myslel taková ty zacyklení, které vzniknou nezvyklým pořadím kladení otázek, kdy tázaná osoba pronese jednu větu dvakrát, ač to očividně nastat vůbec nemělo (prostě regulérní bug) a působí to docela komicky zdem k situaci (mě se to přihodilo hned 2x při questu se správcema v Citadele).
a lokalizatori dostanou na prdel! :D = skrouhnou vyplaty nebo nedostanou zadnou:)
Vyjádření k překladu Mass Effect 2
"Vzhledem k tomu, že jsme zaregistrovali negativní reakce na českou lokalizaci Mass Effect 2, rádi bychom se k situaci vyjádřili: Fanouškům se omlouváme – nedostatků v českém překladu jsme si vědomi a na jejich odstranění bude lokalizační tým v průběhu víkendu pracovat. Příští týden bychom pak měli mít přesnější informace o řešení, díky kterému si čeští fanoušci budou moci hru co nejdříve užít v její plné kvalitě," vysvětluje Dušan Benža z EA Czech.
To jsem zvědavý...
To jsem zvědavý...
NL: no ja nevim, ale i v Kotoru byly zacyklene rozhovory dost caste....
ne myslim vzhledove-uhlazeny fesak na ktery ted leti kedejaka slepice....ale pokud je rasistka, tak asi bude chtit pouze bilyho,,,,,ach jo, co to bylo za amoralni kreatury ve stare Republice?:D s nekym se spoustet, mit predsudky? pche, divni to Jediove, zlaty tvrdy Mace a to byl cernoch a tak trochu badass :D njn jina doba, jine mravy :) teoreticky to melo byt naopak, jak to mame dnes, zajimave...
ty hovada nedodrzovali kodex ci co! copak by se Yoda spoustel s Palpim? No fuj!
ty hovada nedodrzovali kodex ci co! copak by se Yoda spoustel s Palpim? No fuj!
myslis krasny ve smyslu bily? :)
ja se snazil svest Bastilu a tenkrat sem hral za hodnou zenskou....pak sem hral za zleho cernocha, tak to mi taky nedala :X myslite ze je rasistka a nerada lesby mrcha? a ja ji tak chtel :D uz dlouho uvazuju, ze to konecne dam jako krasny kladas, to je asi jedine co ta mrcha vyzaduje :(
hm, co se mirandy tyce tak jsem se zcela ztotoznoval s jackovym nazorem :)
Say: Samosebou že to jde. Mě to sere z toho důvodu, že ve všech her od Bioware kde to šlo se mi to podařilo, a zrovna tady ne.