no fakt ze zrovna ME2 neni nejmensi.
(ale i tak, 2010, nekolikamegabitovy pripojeni mas dneska za par stovek, pokud nezijes nekde na kraji civilizace)
Kurva, to pochopíte všeci tak, jak jsem nechtěl.
Myslel jsem to tak, jak jezek. Prostě nemáte připojení na postahování, ne že byste neměli vůbec net.

Hodně netů má třeba kvalitní připojení, ale odpojí ho apod. Takže se nevyplácí toho hodně stahovat.

EDIT: Nemuluvím o eltiních pirátech, co si pořídí internet za účelem stahování. Jenže člověk, který si hry kupuje, nemá důvod si tohle pořizovat a stačí slabší net.
Pivo: Kdyz nebudes mit net, neprectes si nazory piratu a nedozvis se jestli je hra skutecne venku jiz pred vydanim. Pak ti to muze byt docela jedno.
2pipboy: Divil by ses nebo třeba mají tak špatné přpojení, že se to nevyplatí.
SilentWolf> Jo, myslim presne to cos napsal v poslednim odstavci.
Pivo> tyvole, 2010 :)
Někdo nemá třeba net, že si může všechno postahovat, takže když si něco koupí, tak nemá na výběr a musí čekat, než mu hra přijde, i když ostatní už to mají warez dojeto :-)
nechápu tě xD nicméně myslel jsem tím tohle
člověk si koupí hru za těžce vydřené prachy a pár dní před vydáním už ji polovina hráčů má z netu, mají dohráno a kupující pořád čeká na tu svou originálku i když by to spíš mělo být naopak
ad: a teď jsem tě možná pochopil ale nevím xd myslíš tím že když si někdo hru předobjedná ? (přepodkládám že máš) a pak ji stáhne a zahraje před vydáním ale pořád má objednanou originálku je to v pohodě ?
"taky bych byl nasraný kdybych si předobjednal hru a někdo ji hrál dřív" // tohle mi tez bude muset nekdo vysvetlit - kdyz to pro nej tak jako tak bude day-one purchase, proc by mel cekat na day-one?
Cobra, Tali podle mě nemá vymodelovaný xicht, na to se bioware vykašlali takže pod maskou má "něco" co nejde nazvat obličejem ne ? xD
edit: a ohledně toho warezu, taky bych byl nasraný kdybych si předobjednal hru a někdo ji hrál dřív, nechlubím se tím že jsem warezák a až budu vydělávat začnu si hry kupovat, pokud to znělo jako výsměch těm co čekají tak se omlouvám..
Kubulus: Zjebane? Na prvni Mass Effect vysel jeden patch, ktery toho vic pohnojil nez opravil, takze v pripade Mass Effect 2 se neobavam nejake nefunkcnosti warez verze. A presne jak rika Cobra, hra se uz nekrade pri beta testu, takze 100% funkcnost zarucena.

btw. Uz nejak nevim co kupovat a co ne. Koupil jsem si Risen v dobe vydani a jeste jsem ho ani nerozehral. Dragon Age jsem povazoval za must have titul, ale po odehranych trech hodinach jsem zkusebni warez verzi s klidem smazal a radsi si koupil MW2. MW2!, takovou hovadinu.xD
Obvykle jsou tam chyby, protože někdo, asi tester, ukradl nějakou pre-release verzi. Ale takhle se to dneska už nedělá, dneska je kradou buď v lisovně a nebo novináři...
Kubulus: Čisté chyby jenom kvůli kopírované hry neznám. Ale vědomé bugy ano.
Pivo: Až na to, že já tu nemluvim o žádné protipirátské ochraně. Tohle jsou čisté bugy, chyba ve skriptu například. Nestojím o to tu rozproudit nějakou velkou debatu, jen předkládám názor. Lidi co warezujou o tom samozřejmě asi nebudou chtít ani slyšet nebo je to prostě minulo. Já to zažil a musím říct, že si hru radši koupím a šlus, a ačkoliv je ta funkce uplně zbytečná (moc by jí nevyužívalo), ušetřilo by mi to čtení :)
U Vice City jsem problém neměl ani u warez ani u originál :-)
Všechny bugy, které se mi tam objevily, byly u obojeho stejné.

Jinak u Numena, Batmana jsou ty bugy jasné a potvrzené. Numen má problém s přeměnou z pavouka na člověka a Batman na určitých místech nemůže použít grapple. Nejnovější cracky to sice opravují.

Jinak tím ničemu moc nezabrání. Ještě když to udělají stylem, že savy z warez verze nejde použít v orignále, aby člověk pokračoval, ale hezky si musí od začátku - to se mi nelíbí a hru to někomu může zkazit.
U Numena jsou savy ale komptabilní a může se pokračovat, tak se mi to líbí.
Problém je, že piráti si na oficiálních forech na bugy nestěžují, takže těžko říct, kolik her je postiženo jen ve warez verzi a kolik jen v legální.
Já znám pár konkrétních případu, Vegas 2 sice ne (nehrál jsem), ale MW2 se podle všeho vyhlo tomu hrubému bugu na závěru, takže to pravda občas je. Otázkou je, jestli to netrpí nějakým jiným neduhem. Ale nevim, MW2 jsem hrál jen originálku.

HEX: Nepochybně. Když řeknu že milionu hráčů je ukradené, jestli ve Vice City chybí jedno rádio nebo ne, bud se pohybovat v hodně malých číslech. A smát se můžou, to už je mi jedno :)
By mě zajímalo, jestli to někdy platí taky obráceně (pominu-li problémy s ochranami). Není třeba u takové pirátské verze Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2 o trochu méně bugů, než v originální verzi (imho jedna z nejzabugovanějších her současnosti, nepočítaje tedy nepatchované verze známých firem).
Arma 2 a dál? Troufám si tvrdit, že 95 % procent releasů je bez problému. Ale chápu, že tvrzeními o zabugovanosti, se někdo snaží pirátů pokazit jejich skvělé zážitky. Jak je vidět, ti se tomu jen smějí...
No tak jasně :-) Znáš to, musí se opatrně, aby se piráti moc nenaštvali, jinak by ty hry nehrál vůbec nikdo :D
pokud je v crackle verzi bug/prekazka jakozto protipiratska ochrana, mas solidni jistotu ze si o tom do tydne prectes na hernich zpravodajskych serverech, to zaprve. za druhe pokud si neko mysli, ze kdyz hru piratovi zabuguje, ze si ji pak pirat spis bude chtit koupit, mel by si udelat reparat z mysleni.
HEX: Ona to není pověra... U Army 2 je to myslím dostatečně potvrzené...

Kubulus: Taky jsem na to narážel, je to jeden z důvodů, proč už hry vůbec nestahuju. Občas teda na tom není líp ani originálka (třeba The Saboteur), ale co se dá dělat no...
Muže bejt. Já jsem se setkal například s absencí dabingu, jednoho rádia ve Vice City, špatnou odezvou AI, chybou v texturách a mnoha dalších sráčů. Hry jsem poté hral zakoupené a nic podobného tam nebylo. Možná mám jen neštěstí, nevim, ale prostě tomu nevěřím už jen kvuli tomu, že nějací známí tohle zažili taky, ale koukali na mně jako na blbce, že mi takovéhle blbosti vadí a že si toho vůbec všimnu. Jo, kurevsky mi to vadí a už jen proto si ty hry kupuju :)
U Batmana to tak skutečně bylo. Tam mám zkušenosti s obouma verzema. Cracky to sice časem opraví, ale bugy tam skutečně jsou.

Ale Batmana jsem stejně chtěl mít v originále, akorát jsem to chtěl zkusit ještě před tím.
nejde ani tak o nic moralistického, jako to, že ty hry jsou většinou zjebané

// kdybys rek ze je to moralisticke, rek bych ze je to picvoina, ale spon bych chapal co se snazis rict, takhle nevim :)
Kubulus: No, většinou zase ne. Třeba u Batmana ano nebo Flashpointu, ale u většiny bych neřekl. I když to zase tak nějak nepousoudím. Většinu her mám originál, cosik warez a na bugy narážím asi tak stejně :-)
Pivo: Tak jako to bylo trochu v nadneseném slova smyslu. Obvykle ale nepřikládám k těmto názorům příliš velkou váhu, pač nejde ani tak o nic moralistického, jako to, že ty hry jsou většinou zjebané :)
Jo tak. Ale ono se někdy komentář z warez verze může i "vymstít". Když tam do cracknuté verze zakomponují vědomě bugy a pak komentář někoho, kdo si na to stěžuje, může ovlivnit jiného, kdo by si to jinak koupil :-).

Ale spoilery tu žádné nevidím, akorát Silent už hraje hru z warezu, která nevyšla :-)

EDIT: Ale proč na ně jinak sereš?
Že příspěvky jež jsou postaveny na základě warez verze beru s rezervou, nebo na ně uplně seru. Žádnou souvislost to s předchozím příspěvkem nemá, jen že si tady SilentWolf spoileruje v době, kdy ta hra ještě ani oficiálně nevyšla :)
Škoda že tu neni možnost nastavit, jestli chce daný uživatel vidět komentáře/příspěvky v diskuzi z warez verze hry, nebo ne. Ach jo :)
Co má Tali pod maskou se dá zjistit pomocí glitche - když ji dostaneš ksichtem ke zdi a správně natočíš kameru...
Tohle mi nepřislo jako nějaké mega šokující odhalení, protože vlastně žádné není, je jasné že s "romance option" něco bude, spoiler je jen ten že v případě tali kamera zabere její záda xD
Tali ve dvojce sundá masku, a hádejte co udělali bioware? ano odjeli kamerou do pryč :/ nasrali mě xD
Jab: Druhý díl už čeká v záloze zcela připraven zaútočit na zdejší reapery :D. Samozřejmě asi až o půlnoci a i tak to bude o 8 hodin dříve, než je oficiální datum vydání :P
Kubulus: Já vím, jen jsi řekl, že v levelu to bude to samé i když jsi to nečetl :-)

Jinak z gameplay videí zjistíš vpodst. všechno, pokud se o hru zajímáš.
Pivo: Mluvim o dvojce, a myslím teď konkrétně Hrej. Jako nic proti nim, ale informačně to je hrozně chudé. Jediná věc co jsem se tam o tom dozvěděl je že planeta na které vypukne vzpoura Robotů se jmenuje Čapek (btw hodně originální nápad) a že questy budou rozděleny na 3 části. Všechno ostatní jsem vydedukoval už z gameplay videí nebo zveřejněných informacích. Že ten příběh je epický a že má mnoho zvratů, to mi nemusí nikdo povídat :)
Kubulus: tak to pak recenzent buď oplývá zkušenostma na rozdávání, zná všechny triky a má něco nahráno - prostě "kouknu a vidím". A nebo jednoduše spíchnul recenzi z PR materiálů. Nevím, nečetl jsem to, ale mám pocit, že druhá varianta je pravděpodobnější :-)
Ještě dodatek k recenzi: Miluju takto napsané články. Po přečtení toho vím asi zhruba tak stejně jako před jeho přečtením a člověku až přijde, že recenzent tu hru nemusel snad ani vůbec hrát, aby tohle by dokázal napsat :)
NateLogan: I první díl schytal od Levelu a Hrej 10/10, takže to bude asi spíš nadšení ..
Neni potreba taktovat USB vetsina novych mysi si ho taktuje automaticky. Nektere mysi ale 1000Hz nezvladaji a pak je taktovani USB jedina moznost no. Ja to mam automaticky a rozdil v DPI poznam. Jen jsem se ptal k cemu to je, protoze treba v Mass Effect 2 je moznost nastaveni mysi pouze low medium high a konec (v nekterych hrach to nejde nastavit vubec) a i na low s DPI 400 je to prilis citlive, takze k cemu ti je 4000 DPI kdyz bys pak pri hrani trhnutim mysi dal otocku o 900 stupnu?