ja mam Razera a sem naprosto spokojen, hlavne co se tyce ergonomie, sedi mi nejvic - vyzkousel sem vsemozzne Logitechy a dalsi TOP znacky ale Razer je pro mne nejlepsi znacka...uz bych si mozna po letech mohl koupit novejsi model :P, ty ceny celkem spadly, uz nejsou ty doby co sem za mys byl ochoten dat 2k, ted se da koupit za polovic...ikdyz kdo chce spiscku na trhu, musi si holt priplatit....jako vsude jinde
Tak třeba já si vystačím s velkým DPI (1000-2500) v kombinaci s velmi nízkým nastavením rychlosti myši ve windows, mám raději přesnější rychlejší pohyb a to i na touchpadu (proto nesnáším většinu Acerů, mají "pomalé" touchpady :D). Bohužel vzorkovací frekvenci nijak nastavit nemohu (daň za "low-end" A4Tech myší), na klasické hraní i práci je to imho dostačující.
marwel: pokud si netaktoval USB,aby ti jely na vyssi frekvenci, tak ti je vyssi DPI k nicemu to mas pravdu, navic samozrejme musis vyuzivat USB2.0, pak to poznas....ja mam 2000DPI pri 1000Hz, coz od standartni frekvence(tovarni nastaveni) jde poznat(myslim.ze je to 500 ci 125Hz), mam na to takovou utilitku na taktovani USB. Jenze pokud hrajes pouze hry rekreacne a tak tak ti to dostacuje a rozdil bys stejne nepoznal. Ja to vyuzival v progamingu, abych mel co nejrychlejsi odezvu(reakce) a taky kvuli presnosti, clovek tady potrebuje kazdy subpixel :P. Pokud si vsechny periferie a hru takhle nastavi a porad mu to nejde, uz zbyva si jen priznat, ze je zkratka lama :D.
Ted uz sice neprogamerim, ale je zabava, kdyz ke me kdokoliv prijde a s temi DPI tu mys krom me neuridi :D mati na ikonu najizdi trebas minutu :D
Fg: Tak jsem to mel nastaveny aby se to dalo jakz takz hrat (prijde mi, ze je to z toho co jsem napsal jasne). Myska podporuje DPI od 100 do 4000, ale nejak nechapu k cemu ty 4000 jsou. Kazdopadne jsem to zmenil na 200 coz uz je vyhovujici.
*a zas čeká jak č*rák*
rychlejsich mysek s DPI 400 - no ted si me moooc pobavil! :D
Tak zatim co to hraju, hosi, rovnou zapomente na rpg, tohle je proste akcni hra. Uvidime jak se to vyvine, ale rekl bych, ze ten temnejsi feeling mi nesedne. Akce je to lepsi, to je bezesporu. Co mi ale nejde na rozum je ignorovani rychlejsich mysek. DPI na mysi nastaveno na 400, v menu nejnizsi a stejne temer nehratelny. Zkusim nainstalovat ovladace na mys a nastavit DPI na sto, ale nic to nezmeni na tom, ze musim DPI pokazde prepinat pri prechodu do menu, pri hackovani a pod. Bohuzel to neni problem pouze ME2, ale spousty dalsich modernich akcnich her. (!!)
je divne ze zrovna na hrej......fakt to smrdi :D
První recenze u nás byla v Levelu (9/10).
Jinak už jsem se nemohl dočkat a stáhl si to (předobjednávku už mám nějakej ten pátek, aby nebyly kecy) a jenom v sobotu jsem to hrál 8 hodin v kuse, včera potom jenom 5, protože jsem musel do práce. Jak mě ME1 nezaujal, tak mě obrovsky překvapilo, že ME2 mě naprosto dostal. Kdybych si měl tipnout tak jsem někde v půlce hry (do týmu už mi chybí jenom jeden) a kdybych chtěl plnit úplně všechno, co tam je, tak možná v 10%. Dál se rozepisovat nemůžu, musít jet do práce, i když bych si raději zahrál.
Recenze na ME2 na Hrej.cz: 10/10 - Tohle smrdí úplatkářstvím (přece jenom první recenze u nás), nebo absolutním nadšením... Třeba to přece jenom nezklame.
No ale na tohle musím šetřit, takže to není tak snadný :D
"To myslíme každý něco jiného asi... Já myslím tohle."Cobro, ty už vážně nevíš, co s prachama :D
Tak jako já bych třeba u CE čekal, že se bude normálně průběžně vyrábět stejně jako klasická edice, jen s vyšší cenou. CE s limitovaným počtem kusů (jakkoliv velkým) vypadá spíš jako LE.
montana - ja si myslim, ze je rozdiel medzi Collector's Edition a Limited Edition :), ktore byvaju fakt limitovane, kdezto "kolektorky" nie az tak. Napriklad co mam doma limited ediciu Star Trek: Judgment Rites, tak tych bolo na svete vydanych 75000 kusov, a ocislovane su i jednotlive krabice. Kdezto u klasickych zberatelskych toto nemas.
To myslíme každý něco jiného asi... Já myslím tohle.
Tadyhle, zatim ale porad cekam, jestli to nezmeni. Prece jenom je to poderzele malo :)
Taky do ní jdu... Kde že stojí 75 liber? :-)
ad GoW, do te jdu... a nekde stoji zatim i 75 liber :)
Kubulus: Bude se začínat s pistolí, ale po první "kapitole", která slouží jako tutorial, dostaneš celou sadu.
Montana: A pak taky limitka Uncharted 2... 3500 dolarů bych za ní teda nedal :D A nebo teď to vypadá nadějně s God of War Trilogy, ta by snad mohla být taky opravdu limitovaná (stojí 110 liber).
Zas tak limitovana me neprinde. Jedina opravdu limitovana edice, co si s posledni doby pamatuju, kde fakt bylo jen par stovek kusu, byl Zaklinac.
Tady tyhle "limitovky" od EA jsou vsechny skoro v radu tisicu a to jen pro CR a SR.
U her od Bioware limitovaná znamená opravdu limitovaná a tak se, třeba jako u těch od Bethesdy, nedá po roce pořád koupit a navíc za zlomek ceny. Ale jsem zvědavý co s nedostatkem udělá odklad CE, já třeba svojí předobjednávku už zrušil.
Jen pro zajímavost, ví se, jestli bude Collector's Edition vyráběna i dodatečně, nebo je fakt tak hodně limitovaná (stěží pokryla poptávku při předprodeji)?
Mass Effect plánuji koupit... Až bude tak za tři kila celá trilogie i se všemi DLC. ;-P
(Podobně ostatně i Dragon Age či NWN2).
(Podobně ostatně i Dragon Age či NWN2).
čím dál tim víc mě začínají zajímat hry takového ražení a to nejsem vysazenej na sci-fi...je vidět, že se Bioware vydali pro mě správným směrem a pokud jak řikáte to nebude hardcore RPG klidně bych si to i zahrál....kor když mě dostala Sarah z Chucka :-)
Nate: Díky.
Jinak jsem shlédl prvních 10 minut a hra, jejiž příchodu jsem se trochu bál mi začíná docela lézt na mozek a asi hned v den vydání si pro ni skočím. Stejně, i když RPG prvky budou ošizené, nač plakat? Vždyť Mass Effect je o příběhu a dokonale nastříhaných animačkách. Ale doufám, že se tentokrát bude začínat pouze s pistolí a ne celou sadou (ač účinností slabou) zbraní.
Fg, Kubulus: Nejsem si zcela jistý, ale měla by to být jedna skladba od autorů songu z traileru na Star Trek 11 (Two Steps from Hell tuším). Tedy v zásadě jde o trailerovou hudbu. Kouknu na to :)
Edit: Je to Two Steps from Hell - Heart of Courage, viz třeba http://www.last.fm/music/Two+Steps+From+Hell/_/Heart+Of+Courage
ee, ale zajimalo by me, kdo to skladal, jestli nekdo slavny jako treba v pripade MW2...
Fg: Taky se mi líbí. Nevíš náhodou, jak se jmenuje, abych si ji mohl stáhnout? :)
NL: v tom launch traileru...
HEX: Nechapu proc si to EA nepohlidali, kdyz uz ze sberatelky Dragon Age vedeli, ze kompletovani trva dyl... sami proti sobe.
Fg: Která hudba?
ta hudba je master piece :)
Kdo si předobjednal sběratelskou si objednal i extra čekání. Výjde až 2. února...
Nate - perdobjednal som, ale neviem ci dost skoro a ci sa na mna dostane :)
NateLogan: Hmm, mám objednanou klasickou edici. :-((( Vrrrrrrr. Nechce se mi utrácet nekřesťanský peníze za "lepší krabičku" a ty pi*oviny kolem. Drahý je to i tak až moc - ostatně jako všechny hry.
DoomCZE: Já RPG nikdy nemiloval, spíš naopak, ale ve hrách jako je Mass Effect nebo Stalker mě tyto prvky nadchly.. A vím že mi to bude v ME velice chybět, protože jednička byla výborná i pro ne-erpégé hráče. HC RPG hráči to vesměs odsoudili, to je jasný, pro ně je to střílečka s pár vylepšeními postavy. Příklon ke stylu Gears of War v ME2 mě docela dost sere. A příběh je tu velice silný, stačí se jen trochu nechat unést..:-))
Statistická otázka: Má někdo přeobjednanou limitovanou edici?
PS: Klasická krabice má oproti jedničce hnusný obal, kdežto limitovaná edice vypadá moc pěkně :)
Tak trailery byly epický i na Dragon Age... Sice se na to těším, ale moc mě to nezaujalo - za 4 hodiny hraní na Launch Party žádný zajímavý moment...
Jinak je ale ten trailer fakt úžasnej. Sice ukrutně epický, ale do téhle hry to prostě patří. S Deus Ex 3 snad nejočekávanější hra roku.
Kubulus: Moc se netěš ;-) To nejsou brouci zabijáci ;-)
No co to má být? Začátek traileru nasvědčuje tomu, že Ashley Williamsová zemře. Ach jo, to si zas pobrečim.
Já mám dost dobrej odhad na hry, který by mě mohly zaujmout. O ME1 jsem se nikdy nezajímal ani si ho nechtěl zahrát, zkusil jsem ho jenom kvůli onomu příběhu (asi před týdnem). A opravdu to nebylo nic moc. ME2 vypadá v mých očích mnohem zajímavěji a recenze to potvrzují - větší příklon ke střílení, minimum RPG prvků (nemám rád RPG). I gameplay videa mi připadají zajímavější. Moc doufám, že ME2 pro mě bude skvělá hra, po všech těch skvělých trailerech a gameplay videích bych byl asi zklamanej.
edit: Dneska vydanej Launch Trailer mě naprosto dostává.
edit: Dneska vydanej Launch Trailer mě naprosto dostává.
A proc myslis ze te bude brat dvojka? :)
Nevíte někdo, kde najít nějaký shrnutí děje v ME1? Chystám se na dvojku a jednička mě dost nebere a nechtěl bych se v příběhu ztrácet.
No, myslím, že k tomu celou dobu Bioware směřovali, ne? Vždycky chtěli filmovost a akčnost. ME2 bude jejich mokrý sen :-) A já si to asi stejně zahraju, tak co...
S tou paralelou asi nezbývá než souhlasit, sic jsem Avatar ještě neviděla (pouze ukázky,upoutávky) - oba vynikají v tom technickém zpracování - jak říkáš. Kdyby byl ME2 v podobném duchu jako první díl - kdyby byly lépe propracované rozhovory a ten RPG systém...bylo by to skvělé pokračování. Takhle to bude hlavně akční nářez (a vůbec by tam nemusela být koz...vnadná Asari a nějaká pošahaná potetovaná kra... bojovnice).
NateLogan: Tomu se něják říká, ne? Jak to jen bylo...Nechat se opít rohlíkem?
Jak se to vezme. U mě se BioWare naposledy opravdu předvedli na poli s RPG hrami s KotORem, vše ostatní už bylo na můj vkus příliš akční. Ale je pravda, že já jsem vlastně docela Anti-BioWare zaměření... Přece jenom KotOR je u mě jejich jediný masterpiece, NWN a ME jsou pro mě "jen" velmi dobré hry, Jade Empire je u mě průměr a ten zbytek jsem buď vůbec nehrál, nebo mě nudil k smrti.
BTW U Mass Effectu pozoruji celkem zajímavou paralelu s filmem Avatar... Oba mají silně klišoidní a vesměs jednoduchý příběh (jen do ME se toho vešlo víc), ale oba také vynikají ve způsobu, jakým jej podávají :)
Překvapení...hlavně docela škoda, ne?
MtM: Po těch deseti letech RPGček (mno, ME2 a Jade Empire asi budou výjimkou) je to docela překvapení :)
Nate - hovoris to akoby nikdy neurobili ziadnu akcnu hru :)
BioWare prostě prochází evolucí směrem k mainstreamu, zrovna teď se šušká o čistokrevné FPS z dílen BioWare jako jejich další hře...