mam opravdu velike dilema jak tu hru hrat jelikoz bych si chtel uz nechat ten save ... takze jsou tu dva faktory
povolani
infiltrator a v tymu Liaru a Ashley
nebo
vanguard a v tymu garruse a ashley

a ted presvedceni

Renegade protoze ma lepsi hlasky a vsechno proste
Paragon protoze si ten save vlastne nechavam do dalsich dilu a chci mit dobry konec

uz nad tim asi 3 dnem premyslim , rozehral jsem vanguarda kladase ale tak nejak mi tam chybi to vyhrozovani , proste fakt hrozne rozhodovani xD
Pooky: Fungují jako další quest v novém systému - holt buď hraj znova nebo si sežeň starší save.
Jak vůbec fungují ty DLC když mám dohranou hru? Hra po dohrání přeci už nepokračuje, ne?
Na mojí EN verzi ME už to DLC je, jenže stojí 5 dolarů na EA store, a stojí za hovno.EA jsou roztomilá hovádka.
Tedy řeknu vám, ta videorevenze na GT (odkaz) ME pěkně hypuje (prý originální svět Vs. nepopiratelná inspirace v ostatních sci-fi filmech/hrách/knihách, důraz na detail v souvislosti s obrovským množstvím navštivitelných světů Vs. jejich generičnost a strohost atd.). Ale jinak jde samozřejmě o celkem kvalitní recenzi.
Díky, později sem na to přišel. Ono ze začátku to vypadá, že se jedno povolání od druhého vůbec neliší. Jinak mi příjde, že Mass Effect je absolutně stejná hra(naprostá kopie) jak Rise of Argonauts - jen po určitých stránkách (o mnoho) lépe zvládnutá.
Musis si nejdriv vylepsit strelbu z pistole a tim si odemknes odstrelovacku. Taky sem hral za infiltratora a ucis se jenom s temhla dvouma zbranema, jestli si to dobre pamatuju :)
I need help: Když jsem si vytvářel postavu, nastavil jsem její povolání jako "Infiltrátor" tudíž by měla umět zacházet se sniperkou - ale hlásí mi to opak a schopnost "odstřelování" nejde "levelovat" :-/ A celkově vypadá moje psotava jak voják - samé zbraně.
O generických planetách jsem slyšel, takže vedlejší mise na prd, ale kampaň by mě bavi mohla no. Klidně i ty mise, ale u podobných her tohoto typu je po čase ignoruju.
Pivo: Zapomněl si dodat, že "dle mého názoru" :-). Na papíře je lepší CryEngine 2 a třeba mě se víc líbí právě CryEngine, i ty postavy (nejsou tak genericky stejné).

Jinak podle mě by tě Mass Effect nejspíše bavil, je to spíš akční hra než RPG. Minimálně pokud se budeš držet striktně hlavní linie, tak chybu neuděláš (nepovinné mise se moc nepovedly, generické vedlejší planety jsou katastrofální).
Já furt nevím, jestli by mě tahle hra chytla a ani nevím kolik to stojí přesně, ale vím, že bych přes 500 Kč za tohle nedal - furt je tu nějaká nejistota, že mě tenhle styl odradí.

Jinak ke Crysisu, nevím jestli je to hovadina, ale není to nic víc, než průměrná střílečka s ( místy ) pěknou grafikou, ale i tak Gears je hezčí, akorát moc šedivý - černá voda, bílá láva. Přesto modely postav byly o hodně hezčí než v Crysis. A i prostředí bylo hezčí - ale tak, jak by nemohlo na takovém malém území (to je ale největší klad samozřejmě, protože tu hru vypracovali)
FG: Drzí jinochu, máš něco proti Crysis Ty AnciKriste? Chudobu na tebe! ("Pooky's Sevillius Zacharius se odebírá do své Crysis svatyně a modlí se k tomu největšímu...")
Fg: Crysis sice není přiblblý, ale videjko z ME2 je výborný, hrozně se na to těším.. Jednička mě brala hodně a pokud bude příběh a vůbec celá hra temnější jak tvrdí vývojáři, tak to bude pecka... Zaujal mě scanning planety, označování cílů atd... Myslím že to bude super hra jako jednička...
Tak Mass Effect dohranej. Pekné to bylo, ale rozhodne nijak kulervouci. Od rozhovoru sem si teda sliboval mnohem vic... nakonec byly vetsinou stejne toporny, jako vsude jinde a hlavne mimika byla hrozna a nektery sceny dost kazila.
Jinak pribehove a hratelnostne hodne fajn, az na nektery hluchy mista.
2NateLogan:Díky, odpoledne to vyzkouším, bylo by fajn, kdyby to vyšlo.
2Barney:Hele, mi se ty textury zobrazovaly špatně od začátku a patch nic nezměnil, takže jestli to máš v pohodě, tak už budeš v klidu ;-)
Můj problém vyřešen, stáhl jsem ten patch a nyní se jde dostat do počátečního nastavení. Navíc stačilo změnit dvě číslíčka v Bioengine.ini a zvuk jde v pohodičce. Nechce se mi věřit, že by to šlo tak hladce, takže zítra očekávám něco podobného jako jezek. :-)
jezek: Řešení podobného problému, třeba vyřeší i tvůj problém se světly. Pokud ne, tak leda prohledat Bioware fóra.

BTW když jsem jen tak letmo juknul na jejich fóra, objevil jsem zajímavý fakt: PC verze prý používá na některých oběktech a postavách low-res textury oproti té xboxové... Má se ale za to, že jde o bug (ač Bioware odpovídají oklikou a mlží) a všichni doufali na opravu v patchi... cca před 10 měsíci :-D
No v úterý mi příjde ATI4850 a pak se uvidí, jestli se to změní. Myslím, že ta 1600ka už prostě nestíhá :-(
Ale kdyby ne, můžeš mi říct, jak to upravit?
Nemluvě o příjemné vlastnosti Mass Effectu ničení PhysX, kdy každé spuštění hry rozbije PhysX drivery a je nutné je přeinstalovat aby fungovaly...(takže je např. nemožné hrát souběžně Mirrors Edge s PhysX a Mass Effect bez neustálé přeinstalace těch driverů..).
jezek: tohle bude na 99% chyba enginu, kterou lze opravit úpravou jednoho ini souboru. ME zkrátka není dobře optimalizován pro tak velké množství sestav, jakým PC segment disponuje...
A kde ten patch vůbec stáhnout? Všechno co jsem našel mi píše, že nemám podporovanou verzi hry (mám CZ).
Já ji též hrál 2x úplně od začátku (zkoušel jsem jinou postavu za opačné pohlaví a pak čistého záporáka) a v obou případech mi chyběla láva, i po reinstalu a dalších "zaručených" postupech z Bioware fór.
Nevím, celou hru jsem hrál od začátku s patchem a láva se mi podělala jen po jednom loadu, zkusil jsem to pak ještě jednou a byla normální.
Patch predevsim podela texturu lavy na mape, kde zachranujete doktorku. Cetl jsem jak se to da vyresit, ale ani jeden zpusob u me nefungoval. Muze to byt ulozenou pozici, ktera je hned pred tou planetou. Jinak si to nedovedu vysvetlit.
jezek: Ve hře si to v menu normálně nastavím podle potřeby. Stejně si ale nezahraju, protože mi dost blbne zvuk. Přečetl jsem si, že se to dá vyřešit změnou nějakého nastavení v Mass effect configuration utility, což je právě to, co po spuštění z plochy hlásí chybu. Možná patch něco vyřeší, ale nevim... Už jsem psal na podporu hry, ale ani po týdnu neodpověděli. Hrůza.
U mě osobně věci zhoršil a ani jednu nezlepšil. Ale to hold asi záleží na sestavě a systému...
2Barney:Mám dotaz, stalo se mi přesně to co Tobě, takže díky za rady. Bohužel se nejde dostat do nastavení hry (z úvodní obrazovky), funguje jenom to v menu a to mi příjde docela ořezané. Tobě se to povedlo?
fak: jj, na to jsem už taky přišel a jde to v pohodě, jenom to prostě spouštim jinym způsobem, no svět se nezboří. :)
Barney: Základ je instalovat přímo z adresáře Autorun.exe a ne z menu obrazovky-to je známá chyba o které se mluvilo při vydání hry. Jinak by ti pak vše mělo běžet, já nepatchoval a bez problémů 2x dohrál (mám AMD procesor).. Souhlasím že to bude vypadat v podstatě stejně jako ME1,2, tak i 3, ale to je mi jedno, mě zajímá příběh..:-))
Máš tam patch a Bring Down the Sky? Mám dojem že to padání konfigurátoru na AMD procesorech řešil ten patch.
Už jsem na to přišel, byly to dva problémy najednou - kvůli jednomu musím hru spouštět přímo ze složky jako masseffect.exe a kvůli druhému jsem to musel přeinstalovat, protože mi to nedalo výběr jazyků. Teď už to ale běží. :-)
Nevíte jak mám řešit tuhle situaci? Právě jsem nainstaloval hru a po kliknutí na Play mi to ukáže: V aplikaci Mass Effect Configuration Utility došlo k problému a je třeba ji zavřít... bla bla... samozřejmě mám originálku. :P