Druhý díl této legendární série sice nepřináší žádné zásadní změny, ale nějak se mu podařilo lehce vylepšit celkový dojem z hraní. Mega Man 2 je o něco rozsáhlejší, základní část obsahuje o dvě úrovně navíc, tedy osm. I finální lineární část je o něco delší. Celkově je kladem větší důraz na používání speciálních zbraní a schopností, což je dobře. U druhého dílu jsem navíc věděl co očekávat, takže postup byl navzdory slušné obtížnosti celkem plynulý.
Tentokrát jsem nenarazil na žádnou vyloženě otravnou část. Pouze v závěrečné sekvenci je na několika místech nutné si vytvářet plošinky, ale hra ne vždy dobře funguje a tak je často o štěstí vytvoření správně trefit. Občas stačí milimetr vedle a plošinka se nevytvoří. U některých zbraní je nutné pečlivě hlídat munici, protože je jejich využití nutné pro postup. Jinak o hře platí vše co o prvním dílu. Celkový dojem je o maličko lepší, hra působí začištěnější. Opět potěší bonusový materiál z Legacy Collection. Snad se bude série s dalšími díly stále zlepšovat.