@Garret (06.11.2018 13:17): klepnutím na šipku vlevo zapneš log úkolů. To jsem si musel googlit.. :D
@Garret (06.11.2018 13:17): Mám úplně na salámu kdo na čem hraje, jen mi drobátko hýblo žlučí ten přívlastek líný. Toť vše. Ale pravítkař na gauči je dobrej:)bohužel jsem na začátku,takže pořád objevuju.jenom jsem zjistil,že mrtví lidi můžeš hodit prasatum a oni ho sežerou.tak jestli ti to pomohlo;)
@Garret (06.11.2018 13:17): Sry no. Žádné další triky krom těch níž žel bohu nemám.
jeeez, by mě nenapadlo, jak jedna zmínka o gamepadu dokáže vyvolat diskuzi o tom, jestli jsou K+M napnutí pravítkáři nebo gamepadisti líní povaleči... a to si vemte, že existují lidé, co preferují hraní na notebooku. to je teprve top level, kombinace obou - pravítkář na gauči!
ať si každý hraje na svým preferovaným HW, raději mi napište nějaký tipy pro hraní RDR2, kterých jste si třeba všimli až na konci nebo si myslíte, že je jen tak někdo neví ;-)
@Bodkin (06.11.2018 13:03): Tak Skyrim se na gamepadu hraje lip, uz jen kvuli tem menu. Jedine co tam muze ze zacatku delat potize je strelba z luku. A je to jen o tom zvyku, jak pises. Problem je ze plno lidi nema vuli a trpelivost se to naucit, uz treba z principu ze maji zafixovane ze gamepad je takova kravina.
@pajmič (06.11.2018 13:09): gamepadem jde hrat vse na pomerne solidni urovni, kdyz nad tim ovladanim nekdo premyslel. Coz se nastesti stava cim dal tim casteji.
@Bodkin (06.11.2018 13:03): V GTA V jsem na PC problém s (ne)citlivostí neměl.
Já se teda do dveří trefuju, ale chodím pomalu a neběhám, to je fakt.
Jinak smrt koně je taková polovičatá. Můj kůň spadl do řeky ze skály (Šemík hadr) takže by s ním teoreticky měly uplavat všechny věci v sedlových brašnách, ale nestalo se. Respawnul jsem se s "novým" koněm, kterého jsem měl ale ustájeného. Otázka je, jestli by hra nechala hráče bez koně, kdyby neměl žádného ve stáji.
@Charllize (06.11.2018 13:01): Ohledně RD2 nemají příliš mnoho alternativ. A mimo RD2 existují hry, které nejen že jsou určeny pro gamepad, ale dokonce na něm dobře hrají, šokující, že?
Hrál jsem jen pár hodin. Na tu topornost zvyknout, ale myška je myška a bude se to s ní hrát líp a pokud by bodkin chtěl simulovat "immersivitu" gamepadu může si citlivost myši nastavit na minimum...nebo si přelámat ruce :)
@pajmič (06.11.2018 12:23): Tohle bylo jen o střílení. To že se Arthur nemůže trefit do dveří, je věc druhá (a naprosto kokotská), ale to samé bude i na klávesnici. Za to nemůže ovladač, ale designové rozhodnutí.
@Charllize (06.11.2018 13:01): Protože si to jen vyzkoušeli a nemohli trefit vrata od stodoly. Když člověku nic jiného nezbývá a prostě se to naučí, tak je to něco jiného no.
Taková trivia: Když jsem přečetl gamedesign dokument ke KCD, tak tam byl zmiňovaný především gamepad a Skyrim. Ani s jedním jsem neměl pořádnou zkušenost, tak jsem si koupil gamepad a Skyrim a odehrál ho jen na páčkovači a... bylo. Teď už je gamepad pro mě druhá přirozenost.
@pajmič (06.11.2018 12:23): Ja mam pocit ze plno lidi tim skutecne trpi, kdyz ctu jak hraji na gamepadu:)
@Bodkin (06.11.2018 11:51): Immersive by to možná na tom gamepadu bylo, kdyby si ty nebo Arthur trpěli dětskou obrnou nebo jakým si druhem motorické choroby.
@Bodkin (06.11.2018 11:51): lip už to ani říct nejde. Neviditelný internetový gamepadový placák.
@Bodkin (06.11.2018 11:51): Jo, asi to už chápu, ale na druhou stranu jsou způsoby, jak udělat gunplay challenging i na myši, viz první Mafia, kde ti po každým výstřelu ujížděl crosshair do stran. Já jsem zvyklej především na competetive způsob hraní a gamepadem u stříleček jednoduše dobrovolně sám sobě podkopáváš nohy.
@Bursoft (06.11.2018 11:42): Ok, já jen pro jistotu. A ano, na myši by se RDR2 kydlilo samo. A to je podle mě to, co se tady ostatní pokouší říci. Že ta 'nepřesnost' gamepadu oproti myši to dělá nejenže víc challenging, ale také víc immersive. A já s nima musím souhlasit.
S myší by se to hrálo lépe, ale takhle to má lepší feel. Čemu pak člověk dává přednost, to už je ho jeho rybíz.
Sem tam návštěva a vyzkoušení oproti tomu něco doma opravdu celé odehrát je rozdíl jako sviň.
@Bodkin (06.11.2018 11:12): Však já psal o 3D hrách, kde je potřeba rychle a přesně mířit. Proti hopsačkám a rubačkám na gamepadu nic nemám, kvůli Tekkenovi 7 jsem si koupil gamepad, páč na klávesnici to nejde hrát. Ale očividně je tu hromada lidí, kteří upřímně nechápou, jak někdo může hrát na klávesnici a píšou to v diskuzi u hry, kde je potřeba rychle a přesně mířit (za předpokladu, že gunplay je GTA-like), což zase upřímně nechápu já :D Jasný, vibrace jsou takový pozlátko, ale určitě bych to nevyměnil za pohodlnost myši.. Pokud chcete cítit výstřel, zajděte si na střelnici.
Uvažuju, že si na Vánoce koupím PS4 Pro s RDR2, tak to tu ovládání pak případně vyhejtím podrobněji, zatím mám zkušenosti jen od návštěv u lidí, co mají konzole..
Já si na to za pár let na emulátoru vemu Wii Zapper vy amatéři, víte prd jak se hrají střílečky.
@SilentWolf (06.11.2018 10:35): souhlas. Z gamedu máš pocit žes fakt vystřelil.a ne odklinknul další položku...
@Bursoft (06.11.2018 10:00): ještě že si konečně roseknul ten hlavní rozdíl mezi líným člověkem s gamepadem,který musí provést složitější úkony než vystřelí zrovna u RDR2,a pracovitým člověkem,který sedí na židli je narovnaný jak pravítko a posouvá kurzor myši jenom na hlavičky..konečně vím kde patřím.
Tvl.
Strategie (real time) a FPSka se líp hrajou na KM. Rubačky a hopsačky se líp hrajou na gamepadu. Závodní hry se líp hrajou na volantu. Lítací věci se líp hrajou na joysticku. Tancovací hry se líp hrajou na podložce. Všechno má nějaký smysl a nic není nic není uninversálně nejlepší.
Navíc joysticky a gamepady pro hraní her tu byly dřív než kombo KaM, ta "Gamepad se vymyslel jen aby línej člověk mohl ještě líněj zarazit prdel do gauče a hrát na televizi. " je nonsense beroucí, že první gamepad je z XBOXu...
Tady třeba nejdřív zamíříš/tasíš (zobrazíš zaměřovač), pak musíš přesunout zbraň tak, aby hlaveň mířila na nepřítele a zmáčknou trigger, který ti dá pocit, jako bys z toho fakt vystřelil - zmáčkl spoušť (plus třeba vibrace), do toho v případě RDR2 musíš znovu zmáčknout trigger abys natáhnul kohoutek. Líbí se mi to víc, zabíjet na myši je jako omylem označit hromadu složek a dát enter. A pak se je co nejrychleji pokoušet zavřít. :D
@Bursoft (06.11.2018 10:06): tak to nejsou "argumenty", ale osobní preference. Mně se na tom taky hraje líp, na gamepadu jsem hrál i u pc (přesně toho Batmana třeba, nebo i Just Cause 2, kde se míří). No tak jelikož herní trh se řídí konzolemi, tak je to bohužel smutný fakt.
Druhej extrém je třeba KCD, který prozměnu není na gamepady a konzole připraven vůbec a nemůžeš si tam nastavit NIC :D
A samozřejmě ještě smutnější je, že hra, která po mnoha letech přinesla impozantní zážitek, vyšla zrovna na konzole only. A přesně proto (plus pár dalších důvopdů) jsem přešel na konzole. Podřídil jsem se systému a ohnul svá stárnoucí záda.
@Walome (06.11.2018 10:02): To je jasný, ale nechápu argumenty, že se na tom hraje podstatně líp, jak na K+M. Zkoušel jsem hrát Batman Arkham Asylum na TV s gamepadem a katastrofa a to je prosím dělaný na gamepady, ten PC port je jen copy paste z konzolí, takže i s debilním bindováním na K+M.
@Bursoft (06.11.2018 10:00): "Gamepad se vymyslel jen aby línej člověk mohl ještě líněj zarazit prdel do gauče a hrát na televizi. "
A vo tom to je.
A vo tom to je.
Tak takovej argument, proč hrát na gamepadu jsem ještě nečetl :D Já teda na klávesnici pracuju už od doby, co jsem začal pracovat a nikdy by mě nenapadlo si tím hnusit hraní her :D
Já nechápu, jak někdo může hrát 3D hry, kde je potřeba rychle a přesně mířit na gamepadu, pokud nemá zaplej auto aim, buď jsem gramla, ale vždycky u toho vypadám jak dement, když to kdekoliv zkouším. Zlatá myš.. Gamepad se vymyslel jen aby línej člověk mohl ještě líněj zarazit prdel do gauče a hrát na televizi.
Jinak jsem udělal včera zásadní chybu... zkouknul jsem pár videí na YT.. hrozně mě to namlsává :D (ačkoliv z těch komprimovaných a trhaných YT videí to nevypadá tak kulervouce, jak tu popisujete + jsem viděl asi i pár záběrů ze slabších konzolí a to vypadá děsně teda)..
Tak jsem už zapnul auto aim. Když misi děláte na tolikátý pokus, že vám hra nabídne její přeskočení, je něco špatně :D
@Guardian (06.11.2018 09:40): to byl i můj první impuls. S nástupem do práce jsem si k tomu spolehlivě vybudoval odpor. Teď se trochu odboural (respektive je nutno - páč mám rád strategie) ale konzoli jsme primárně kupoval fakt proto, že jsem si PC spojil s prací. :D Je zajímavé jak je to rozšířený problém, protože to tak má v mém okolí víc lidí.
@Garret (05.11.2018 23:35): Upřímně nechápu, jak někdo může hrát hry s K+M. Mám to už natolik spojené s prací, že si hru hranou s K+M prostě nedokážu plně užít a ponořit se do ní. Gamepad je geniální věc.
Mě gamepad také vyhovuje víc. Myší mi to přijde jakože ukážu na nepřítele a odkliknu ho.. :D kdežto páčkou musím mířit. Používám ho na všechny hry, které ho podporují i když si nedokážu představit hrát třeba Dishonored 2 jinak než stealth (jakože kombinovat vše a dělat ty řetězce jako "Rabbit's Respawn" na YT.
@Charllize (05.11.2018 19:13): dáváte aspoň k té anketě hru zdarma? A jsou v ní i jiné otázky, než ta se zadnicí?
@7c (05.11.2018 22:44): proto mi to tam právě trochu chybí. Ta tvář dětské prdýlky. Mám v hlavě tu éru jako takový rozmach břitev a lazebníků.. :D
Vousy jedině ve W3, kde jsou znakem glorious PC master race nvidia efektů a vlají ve větru. Tady je to prostě takový ten hobo povlak. :D
@Garret (05.11.2018 23:35): To bola práve chyba, je to len môj IMO názor, ale reálna skúsenosť, začal som K+M a po nejakých hodinách, som išiel pro-forma vyskúšať gájpad a už som sa ku K+M nikdy nedokázal vrátiť.
Proste TPS bez precízneho mierenia sú lepšie/pohodlnejšie na gájpade to je proste fakt.
Tiež z toho nemám radosť, ale realita nepustí.
Tiež z toho nemám radosť, ale realita nepustí.
@7c (05.11.2018 23:02): nj, to jsem na gamepadu naštěstí nehrál :)
@Walome (05.11.2018 22:56): Uši sú cool.
@Garret (05.11.2018 22:55): Nee, to podržení tlačítka pro otevření mapy.
@BINGMAN (05.11.2018 21:57): jo.
Btw postavte nekoho proti ostremu slunci a podivejte se mu na usi :)
Btw postavte nekoho proti ostremu slunci a podivejte se mu na usi :)
@7c (05.11.2018 22:44): co bylo ve W3, prosvitajici nos?
@Garret (05.11.2018 18:34): Tohle bylo už ve W3 (a hádám i v dřívějších hrách?). Jak je na tom KC s alkoholem oproti W2?
Jinak holení dříve přece nebylo problém, ne? Hladší než s břitvou to snad ani být nemůže.
To je Vávra jakýsi archetyp nevzhledného somráka, že ho zmiňujete už podruhé? :)
Kdyz uz se tu resi ty ucesy, neda mi to nezeptat se - muze mit Artur mullet?
Tak je dobre ze hraci nepozaduji i holeni prdele, pry to je dnes v mode:)
Já dal vlasy i vousy na úplné maximum a pak jsem se oholil a nosím kratší vlasy a jsem oholený. K jeho ksichtu a určitému obleku to více sedne. Jinak se dá oholit úplně nahladko u nějakých holičů. Jako ono se dá všude nahladko, jen tam určité lehké nastínění vousů je, ale pořád je to nahladko. Pak je extra nahladko a tam je úplně čistý obličej bez náznaku vousů.
Jinak vousy jdou na max. až po určité konkrétní misi, kde je pauza pár týdnů. Já měl furt 7/10 a pak po dokončení mise tam byl totální vágus. Ale to už byl extrém více než Vávra.
ok, tak jim neprosvítaj jen uši, ale i nos a prsty.
jinak pár postřehů, co možná někomu pomůžou - když přidržíte Options button, skočí tam mapa hned a né přes menu. dead eye se dá používat i v interiérech a dá se díky tomu lépe lootovat. zvířata je možno taky svázat a po přitáhnutí je podřezat, takže zůstanou kvalitní a člověk od něj není celý od krve (ale třeba zase svázané prase v bahně zanechá bahno na rameni :-).
jinak chlastačka s Lennym super, lepší jak ve W3, ale horší jak v KCD. chlastačky teď chci v každý hře!
Jako zatím nejslabší částí hry jsou ty hlavní mise :D
@Bodkin (05.11.2018 16:47): https://tenor.com/view/the-good-the-bad- ... we-doing-gif-5146669
A tak mě napadá, je tam vůbec pončo?
A tak mě napadá, je tam vůbec pončo?
@Bodkin (05.11.2018 14:51): mě Vávra neplatí, já mu podlézat vágusovským vzezřením ve hrách nemusím. :-D
@kuler91 (05.11.2018 15:53): Nebo naopak.
Trošičku off, ale včera jsem zkoušel tu jedničku na Xku a vypadá to opravdu velmi dobře ... Je až s podivem, jak může 8 let stará hra vypadat stále velmi dobře ....
Už se nemůžu dočkat až to rozehraju ... Co mě trochu sere je to, že vím jak to končí .. kdyby se všude různě nevyhlašovali nejlepší konce ve hrách, tak nemám páru, ale takhle to musí vědět každý :D
@Bodkin (05.11.2018 15:02): Jestli jsem to dobře pochopil, tak je úplně ideální rozjet dvojku po jedničce :)
@SilentWolf (05.11.2018 13:42): tohle byl jeden z těch seamless eventů u kterých byl skvěle vidět ten megabudget. Dovezeš ho k doktorovi, ten ti řekne ať ho posadíš a zdekuješ že, protože to bude ošklivý. Tak jsem tam samozřejmě stál a čuměl na něj, no a on ho chudáka uspí a pak si pod něj dá kýbl a začne mu pilou odřezávat ruku, kterou pak hodí do kýble..jsou tam extra dialogy a všechno působí přirozeně.
@Walome (05.11.2018 14:55): Ano, taky jsem na konci vypadal jako totální vágus a pak jsem zjistil že u Barbera je sestřih vousů na brigadýra a bylo rozhodnuto.
@Bodkin (05.11.2018 14:51): přesně tak, já si nechávám narůst beard Tvýho šéfa.