MCZ: Děkuji za velmi cenné rady, určitě budu do zítřka trénovat. Ať vám to uplně nekazím.

Edit: tak jsem to rozjel, a musím uznat, že to nebude jen tak, střílení bez míření absolutně ne, vyměna zásobníku, ale jinak to de snad....
Odpoledne určitě ne, ve 22:00 bych eventuelně mohl.

Za mě tedy oba časy ok.

Virus: jen do té doby trénuj (pro začátek třeba v tutorialu) a ozkoušej si role; za Axis určitě assault troopera s StG 44, za Allies semi-auto a určitě nevynechej pušky, protože rifleman je často jediná role s volnými (neomezenými) sloty. A hlavně si prozkoušej všechny pohybové klávesy (vč. zákleku, sprintu atd.). Určitě si v prvních hrách nevybírej kulometčíka, snipera nebo snad squad leadera. Dobrá mapa pro začátek je danzig, můžeš zkusit i lyeskrovy.

Javor: nezapomeň, že to chce hrát nováček, který možná bude prvních pár chvil postrádat i ten křížek.
Eventuální event rozhodně podporuji.

A taky nemohu jinak, než doporučit Darkest Hour. Co jsem ho jednou zkusil, tak jsem na Orchestru skoro ani nesáhl. A to mají ještě v posledním patchi přibýt minomety.
Bodkin: ještě se neví, jaká přesně ta dvojka bude :-)

Jinak eventu bych se nebránil, co zítra v 19h?
Ach tak, jestli to máš již koupené tak to ano. Jinak jsou to celkem zbytečně vyhozené eura.
Tak RO hraje docela velký počet lidí na DH, někdy by se mohl shodnout nějaký event.
Bodkin: Ale já to ještě nehrál a rád bych to vyzkoušel :-) a do dvojky půjdu asi určitě.
Ony tam původně tanky být neměly? Já bych jich chtěl právě ještě více.
četl jsem nový článek o RO2, tuším v PC Gameru a vypadá, že to bude fakt masakr. České servery o té hře moc neinformují, tak doporučuju aspoň Facebook, kde je klub o RO2 a občas se tam něco objeví. Už teď je potvrzené, že ve hře budou i tanky (původně neměly), bude jich ale míň z toho důvodu, že bude kompletně vymodelovaný i kokpit, ve kterém se můžete rozhlížet a pozorovat i práci ostatních kolegů v tanku. Bude to velmi propracované, včetně detailních zásahových "zón", tím pádem práce na jednom tanku zabere spoustu času. Časem ale přibudou i další vozítka. Doporučuju aspoň zkouknout ty gameplay videa z předváděček, u kterých ještě všechno popisuje pan Gibson. Už se moc těším
Jo ták, té ikonky jsem si samozřejmě všiml, ale myslel jsem, že mám ještě něco stisknout. Dík za upřesnění.
Musíš být u nějaké zdi, okna nebo tak a použít mířidla (u mě palcové tlačítko myši, default je tuším kolečko), vpravo dole se pak objeví ikona, která ti to napoví.
MCZ: Já problémy nemám, jen není na škodu vědět, kde se schází CZ komunita a zajít občas zahrát mezi své. Hraje se to pěkně, takové osvěžení po všech těch CoD a BFkách.
Potřeboval bych zjistit, jak se opírá zbraň. Potřebuji název té "akce", ne jen klávesu, nehraji na klasické klávesnici. Čuměl jsem do nastavení a netuším, pod čím se to zkrývá.
Gunár: přebíjet musíš i ruské pušky (Mosin Nagant) a osobně se mi ta nutnost dalšího kliknutí a jiných omezení (5 nábojů) líbí; zbraň vyžaduje určitý skill a není to jen o co nejrychlejší střelbě jako u semi-auto pušek (ty fakt nesnáším).

Každopádně Kar 98, resp. jeho bajonet, považuji za nejlepší zbraň ve hře :-).
Já hraju rád za spojence (východní), ale nesnáším špaginy, vždycky beru německý sapíky, kde to jde. Na druhou stranu, nemám rád německý K98 - to věčné tahání za páku, po každém výstřelu jak v 18. století. Ne že by byly jiné pušky zas tak lepší, ale tady ruské jednoznačně vítězí.

A za to že jsem Čech se nestydím, proto v MP cz u přezdívky, aby bylo všem jasno :D
To já zase dělám, že čech nejsem. Anžto bych pak musel střílet jak do nácků, tak do rudých.
RedDwarf_Cz: neboj, to já taky a přesto nemám při hraní RO na zahraničních serverech žádné problémy.
RedDwarf_Cz (12.12.2010 11:44:14): Nemyslím si, že nějaký veřejný CZ server existuje. Proč český, mimochodem?
Britové mají Lee Enfield, Garand mají Jankové.
Situace s Mare Nostrum je smutná, taky bych si zablbnul v poušti. Naštěstí aspoň DH je fajn, ač i tam je většina map s Amíky. Ale takové Raids jsou skvělé, když se sejde dobrý tým.
Bodkin: já rád hraji za obě strany v RO - každá má dle mého v arzenálu skvělé kousky (a hlavně se ta stejná mapa hraje jinak). Britové mají M1 Garand, který mi srdci nepřirostl, nicméně SVT je fajn zbraň pro začátečníka, to je pravda a dal bych jí přednost (anebo zkus ty německé AT s STG44, to je jedna z nejlepších zbraní ve hře vůbec).

Vodny, Garret: děkuji :-).
MCZ: Klobouk dolů nad tvým komentářem, hned mám chuť si to zase zahrát. +1
Co se MN týče, nejvíce nás tam bylo pět nebo šest. Dva jsme utíkali do útoku, další dva tři stáli na začátku a když jsme přiběhli k vlajce, tak tam smykoval nějaký ital ve Fiatku.

Hrát za Brity mi příjde nejlákavější. Náckové a komouši mě příjde padni kam padni, jeden za 18, druhý za 20 bez 2. Takže se rozhoduji jen mezi zbraněmi. A tam má SVT bodák, kdežto G41/43 ne. :-/
No, přiznám se, že Mare Nostrum jsem ani nezkoušel (hraje ho vůbec někdo? :-) ), Darkest Hour je docela slušný, ale já zrovna těm Britům na chuť nepřišel (a level design se mi taky úplně nezamlouval) čili pro mě jasně zůstává v popředí původní hra.
Ještě bych rád slyšel i tvé názory na Mare Nostrum (velké zklamání, Severní Afrika je lákavé bojiště, ovšem zdálo se, že jsem jediný kdo si to myslí) a Darkest Hour. Nebo zůstáváš jen u základní hry?
Zkus "=TaT= Danzig 24/7 *****Gen.Viper's danzig Hell Hole". Ta mapa je v první fázi za allied poměrně drsná, ale pro nováčka řekl bych docela snadno "pochopitelná", kde se může naučit všechny možné základy (já tam chodím pravidelně relaxovat i teď - je to taková arkáda). A zkus (nejlépe hned zezačátku) sebrat roli assault troopera anebo semi-auto riflemana (AT je taková nejlepší "lehká" role vůbec, hlavně v případě Němců s STG44).
Nikdy se mi nepodařilo najít server, kde by si člověk (byť noob), mohl dobře zahrát. :-(
Nemá někdo tušení,kdy má vyjít nová Orchestra?Viděl jsem pár screenů,jedno ingame videjko zhruba před 3/4 rokem a od té doby nic
To máš pravdu s tím graf.zpracováním.Já to hrál pár minut.Vůbec se to nedá srovnat s původní hrou.
Tož Darkest Hour 3 je fajn, už to není tak zabugované, nové vehikly jsou moc pěkné a ty praskající kulky taky hodně přidávají na atmosféře. Na mapách by se ale určitě mělo ještě POŘÁDNĚ zapracovat, protože půlka z nich je imho úplně o ničem, nebo jsou příšerně graficky zpracované :-/
Darkest Hour 3.0 je na Steamu a zároveň je RO opět v akci za 5 eur.
"Some person doing maintenance in the building had clipped through a cable. I assume his remains are still being served in smart Seattle restaurants right now." - V Tripwire to berou s příjemným humorem. :-)
Stále to nedokázali hodit na Steam, ač vše bylo ze strany modderů i Tripwire připravené již 5. června, kdy také byl původní termín. Druhý byl dnes ráno, ale Valve se nesmí podceňovat.
Hoonza: Mně přijde hlavně přístup k faktům a historická akurátnost mnohem profesionálnější u Darkest Hour, navíc mapy jsou podstatně vymazlenější, hezčí, uvěřitelnější a lepší; jediný stálý bug, na který narážím, je ten špatně otexturovaný voják. Jinak na mě "amatérismus" čiší jen z pár nevyvedených zvuků (třeba CoD M1 Garand), ale to zas bohatě vynahrazuje ten nově ozvučený brutální MG42.
Ale východní frontu mám radši, o tom žádná.