@Fritol (09.11.2024 17:56): Ako mne tento systém hrania fakt úplne nevyhovoval... ale možno keby sa viac snažím experimentovať s tými schopnosťami... bolo by to iné. Pre mňa viac tam mohol byť obsiahnutý ten stealth, čo by pomohlo urobiť tú hru zaujímavejšiu. A popravde ma bavilo asi viac hľadať tie predmety... dokonca som si podľa toho povylepšovať schopnosti... chcem ešte skúsiť... či tam niekde nebude nejaký špeciálny poklad, k čomu vedú trochu tie podelené tabule... uvidíme...

Díky za upresnenie tej "woke" hry, lebo z toho som fakt nebol jasný.
Dohráno. Téměř ve všem se shodnu s @Vivaldi (komentář): , ale přeci jen mám nějaké dodatky nebo s něčím nesouhlasím, tak jen zkratovitě bez komentáře zase...

To, že hra připomíná časy PS3 neberu jako nedostatek, ale naopak jako obrovské plus. Nemyslím tím vizuál, ale spíš level design a vůbec celkový feeling. Zmíněný vizuál připomíná začátky minulé generace spíš. Není to nutně špatné, ale v roce 2024 s cenovkou 50€ to neobstojí. Vzhledem k té ceně spíš urazí. Na druhou stranu prostředí je na herní poměry neokoukané a občas jsou tam fakt pěkné scenerie, když pominete míru detailů. Problém je ale opět skutečnost, že se obrovská část hry odehrává někde v jeskyních a podzemí apod. Takže šeď a nuda. Bohužel třeba skvělé městské prostředí je jen na začátku a už se nikdy nezopakuje.

Schopnosti hlavní hrdinky jsou super a minimálně první polovinu jsem si to užíval. Nejen Vivaldim zmíněné ovládání protivníků, ale děsně mě bavilo spouštět bomby v pravý čas, strkat nepřítele do ohně nebo ze střech a celkově využívat prostředí pro boj. Problém však je, že hra je v tomhle děsně schizofrenní. Souboják byl očividně dělaný na stealth, ale hra na vás příliš často chrlí naskrpitované přímé střety, kdy musíte jít do akce. Jenže přímý boj je děsně otravný a nezáživný. Nejhorší to je při nudných boss fightech.

Lore a celkově příběh mě vůbec nebavil a někde od poloviny jsem už scrolloval na mobilu při cutscénách, sorry jestli se to zlepšilo, ale prostě meh. Sběratelských předmětů je taková šílená hromada, že mě taky brzo přestaly zajímat a objevování světa znamená zahnout do uličky co má 10 metrů a jít zpátky. Fakt to tam být nemuselo... Navíc postavy nejsou vůbec zábavné a veškeré snahy o vtip působí vyloženě trapně. Ta hra chtěla být zdá se Uncharted, ale působí jak Uncharted z wishe. Writingem i gameplayem.

Anya Chalotra buď nevěděla v jakém kontextu zrovna dabuje a nebo je špatná dabérka.

Na XSX dropují fps jak prase.

Po dohrání se budete ptát: Proč to sakra stojí 50€? No, Reflector má 150 zaměstnanců, Namco je koupili před čtyřmi lety, takže je celou dobu živili. Hollywoodská hvězda něco stojí a dokonce si ještě nechali udělat ofiko zpívané theme od BANKS, což je zpěvačka s 2M posluchači na Spotify. Za chlebíčky to asi ani jedna neudělala.

Netuším, kolik v tom Namco utopilo peněz, ale tohle bude nejspíš největší fuckup v jejich historii. Vtipné je, že tomu neudělali prakticky žádný marketing, což je u hry s hollywoodskou herečkou na obalu taky nepochopitelné. Podle Steamu prodali asi tři kopie, já jsem jeden z nich. Yeey.

Jinak @Vivaldi: k té "woke" kritice. Na hře samotné to poznat nejde. Lidi kritizují to, že se na vývoji podílely "woke" firmy. Jen internetoví uplakáncí...
@Fritol (18.10.2024 22:47): Na youtube to dohrál někdo za nějakých 8,5 hodin, takže nějaké normální tempo by mohlo být těch 10. Banishers jsem myslel že je kratší teda. Ten bych chtěl někdy zkusit, pokud bude možnost.
@Zoltan (18.10.2024 22:07): Druhá kopie Enslaved není nikdy na škodu!

Uvidíme, já už mám objednávku na cestě. Nic moc od toho nečekám, může to jen překvapit. Z gameplay videí se mi to líbí, imo to bude solidní sedmičková hra. :) Zrovna jednu takovou sedmičkovou hru dohrávám - Banishers. Akorát je na nějakých 30h a už to začíná být ubíjející. Tohle prej má kolem 10h jen, idealka.
@Fritol (18.10.2024 22:00): Rádo se stalo! Enslaved: Odyssey to the West? To už mám a i dohrané a okomentované. 80%! To bylo hodně fajn :) A stejně bych dneska něco přidal, vždy je odměna, když ona přidaná hra vůbec někoho zajímá :-D

Jinak když jsem si hledal informace, četl různé recenze a podobně, tak ... co se mě týče, věřím, že by mě to mohlo bavit spíš na těch 6/10 než na nějaké číslo pod průměrem. Ale to samozřejmě soudím jen z článků a videí, realita může být jiná :)